Ktoré mlieko je naj po ukončení kojenia u 1r. dieťaťa?
Nechcem dávať ešte obyčajné mlieko a postupne by som chcela malú odstaviť kt. značku by ste odporúčali?
Podla mna je to uplne jedno, pouzila by som to, ktore bude dieta ochotne pit 😉. Ja si myslim, ze tie umele mlieka su v principe rovnake. My sme vyskusali vselijake (moj syn nemal problem so ziadnym okrem hipp - to bolo huste), a skoncili sme pri oranzovom Sunare. Druhej dcerke som uz davala sunar rovno bez nejakeho dalsieho testovania.
My pijeme Bebu a malemu chutila hned, je to vsetko na tvojom dietatku, ktore mu bude chutit, skus kupit najskor tie polovicne balenia a vyskusaj, mozno mu sadne hned prve 😉
je to individuálne každému vyhovuje niečo iné..nás beba napr.zapekala, pijeme Hami
Ahoj, tiez som nedavno presla na umele mlieko, mala nechcela uz moje, ked jej vysli zuby, no a kupila som francuzske, ked som to povedala doktorke, tak mi povedala ,ze to je najhorsie, tak som sa len spytala, ze co je naj a ona mi povedala, ze Nutrilon a potom Hami, Beba, Sunar ... tak kupujem Hami...
Ale samozrejme, ze je to na dietatku a zalezi aj od financnych moznosti, tiez si myslim,ze Nutrilon je najlepsi, no najdrahsi a nie kazdy na to ma...
nasa mala pije hami,ine umele mliecko jej nechutilo 🙂
ahojte my sme davali malej nutrilon no ten jej po case zacal robit zle,vrieskala nam po nom aj hodinu v kuse,zapekal,tak sme presli na francuzske mliecko a to bolo v pohode. a malemu som uz automaticky davala francuzske a tak isto je v pohode.
Moja malá pila ako malinká france lait a to mliečko milovala. Syna ešte stále kojím, no keď som bola teraz s dcérkou v nemocnici (kvôli operácii) dve noci, tak mu babka dávala mliečko Babylove (z dm - drogerie) a malému moc chutilo.
Ono všetky tie mliečka majú podobné zloženie, sú tam minimálne rozdiely, sú kontrolované. Rozdiel je akurát v cene hlavne kvôli reklame.
ja som pocula ze vsetky deti sa chytia na sunar, tak s tym by som asi zacala....
mlieka vyššie ako 1tka, teda už pre väčšie deti sú zhruba rovnaké zložením, akurát je tam rozdiel v obsahu cukru, prebiotických baktérií, bielkoviny a podobne..
najviac cukru má Beba, sunar a nutrilon sú zhruba narovnako, aj keď nutrilon obsahuje viac prebiotických látok (baktérie na podporu imunity), ale sunar má menej cukru o trošku......Hami je vraj najhoršie mlieko, že len samé umeliny, cukor a nič dobré tam nieje..preto je tak rozšírené a obľúbené u detí lebo je strašne sladké ale zloženie nič moc...francúzske mlieko nemám naštudované, je len trošku mastnejšie ako ostatné....
v zásade najkvalitnejší je nutrilon, potom sunar.....a zvyšné sú o niečo nižšie (HIPP, HAMI, BEBA:...) a sú na tom rovnako...ale pre deti okolo roku je to už asi v podstate jedno, je to na mamke aké si vyberie podľa svojich kritérií (cena, obsah a podobne) a čo chce dieťa piť...iné je ak by sa jednalo o novorodenca......čo však nieje tvoj prípad
Nas pije HIPP a MM 🙂
my pijeme francuzske citala som tu nazor ze je vraj najhorsie ale neviem preco my sme zacali nutrilonom ale ten maly nechcel a zapekal ho ,sunar tiez velmi nechcel skusili sme potom aj hipp ale nam sa najlepsie osvedcilo france lait tak sme uz nasho pampusika potom netrapili experimentovanim a pije ho doteraz
aj my sme pili francúzske. Malej veľmi chutilo. Najprv sme začali dávať nutrilon - to rázne odmietla. Kúpili sme sunar, ten jej chutil, ale strašne ju zapekal. V nemocnici nám vzali krv a podľa výsledkov zistili, že sunar je na ňu mastné mliečko a telíčko to nevie dobre spracovať a odporučili nám francúzske. To bolo super. Pekne ho spapala, prespala celú noc, pekne kakala. Ja som s ním spokojná, neviem prečo by malo byť najhoršie. Kedysi to bolo jedno z najdrahších mliek. Teraz je tá cena priatelná. Raz som vyhrala mlieko Hami. Tak to keď som skúsila bol riadny humus. To bolo tak sladké až ďas. To by som dieťatku v žiadnom prípade nedala. To je ale môj názor
Ahojte. My sme pili od 10 mesiacov Hami. Malej chutilo, ani fľašky neboli veľmi zanesené. Teraz máme 2 roky, tak som sa rozhodla pre kravské mlieko a po vysadení Hami som zistila, že za celý čas mala malá veľmi riedku stolicu, až teraz keď sme Hami vysadili, sa jej upravila. Myslím, že je to individuálne, ale teraz ma mrzí, že som robila chybu ☹
Ahoj,my pijeme hami,malému to chutí. predtým som skúsala nutrilon-ten vyslovene neznásal, ani sunar mu nechutil, ale hami pije bez problémov. niekto tu píse,ze je to najhorsie um, ale ja som si dnes porovnala nutrilon ha a hami a je to zrovnatelné, dokonca niektoré zlozky obsahuje hami viac,napr. kyselinu listovú. naozaj deti sú odlisné,musís to vyskúsat a uvidís. nie vzdy platí,ze to najdrahsie musí byt najlepsie.
môj pije Sunar,od nutrilonu mal hrozné krče...ááááááááááá nesmrdi ako sunar 😅
Nasi obaja synovia su Nutrilonovy a som maximalne spokojna. to francuzske mlieko je vraj najhorsie na nasom trhu - to hovorila pediatricka. sunar som skusala tiez, ale tazsie od neho deti kakali. Ale treba vyskusat, kazdemu vyhovuje nieco ine.
my pijeme Sunar,skusali sme Bebu a dopadlo to strasne ☹ od Sunaru pekne priberame 😀 ale ono to skor zalezi na tvojom babätku ake mu bude chutit 😀
Moj manžel sa pýtal v lekárni či je lepší nutrilon alebo hami a lekárnička mu povedala, že pre tým ked bol nutrilon bolo hami vyrába ich tá istá firma, že je to v podstate to isté, len nutrilon je obohatený o oligosacharidy a je novší. Takže to podľa mňa závisí podla každého bábätka čo mu bude vyhovovať 😉
Aptamil 🙂 alebo Beba to sme mali my teda bebu na zaciatku na dokrmovanie a potom Aptamil 🙂
Do 7 mesiacov som dcéru dojčila a súčasne dokrmovala Nutrilonom HA1, keďže boli dni, keď bolo mliečka menej a malá bola veľmi hladná. Teraz prechádzame na Sunar Nutradefense, do roka chcem dávať HA a potom obyčajný.
cauko, ja som malu kojila rok a potom sme presli na mlieko Babylove z dmky. Chuti jej viac nez Nutrilon a je bio, tak sa ho uz rok drzime, len sme presli na 3jku🙂. Uvidis, ako sa bude mala chytat 🙂
ahoj, my sme boli od narodenia na MM+Nutrilon HA(inac chuti fakt hnusne), potom po roku sme presli na polsky Bebilon(je to to iste ako nas Nutrilon, len skoro o polovicu lacnejsie) a sme spokojni. Doktorka nam odporucovala aj Sunar,ak nemame problem so stolicou, lebo vraj zo Sunaru zapeka. Ale uvidis,co ti bude mala tolerovat. Kamoska tiez teraz odstavila malu a ta jej nechce pit ziadne UM a to skusala fakt vsetko.
môjho malého dosť zapekal Nutrilon, tak sme prešli na Bebu a hneď sme mali po probléme, dávam mu ju doteraz
ahoj.moj maly pije nutrilon a zatial som pokojna.
🙂
vsetky su dobre a vsetky musia splnat to, co sa od nich pozaduje. porad sa s lekarkou najlepsie.
my pijeme sunar nutra defense....predtým sme mali bebu.....s tej nás bolelo bruško....potom Nutrilon.....ten maličkú strašne zapekal.....teraz jej konečne sunár sedí.....ale my pijeme pol na pol.....aj Sunar aj moje mliečko
My sme pili do roka výlučne Nutrilon, potom sme skúšali, Hipp, ale to malej nechutilo, tak sme skončili pri Sunare, decká ho majú rady nakoľko je z nich najchutnejší a najsladší, takže odkedy sme skúsili Sunar, nič iné nechce 😀 😀 čo už...
My sme začali sunárom - nekakala, poradili nám France Lait - dr. nám povedala, že je to najhoršie mlieko...potom mala reflux, pili sme Nutrilon AR asi do 5 mesiaca, tiež ťažko kakala...vrátili sme sa na Sunár a je všetko ok...Zase kamarátka dávala svojmu len France Lait a je tu...

mozes pozriet aj tu, tychto diskusií je tu vela
https://www.modrykonik.sk/forum/umele-mlieko/francuzske-mlieko/
https://www.modrykonik.sk/forum/umele-mlieko/umele-mliecko-hami-skusenosti-maminiek/
https://www.modrykonik.sk/forum/umele-mlieko/kto-ma-skusenosti-s-mlieckom-hami-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/prikrmy-a-prve-jedla/sunar-je-dobry-na-prikrmovanie/
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/nutrilon...