icon

Môže ísť o koliku alebo reflux?

januss21
28. jan 2020

Ahojte. Keďže mám prvé bábätko a v mojom okolí sú deti, ktoré len pekne spinkajú a papajú nemám sa s kým poradiť. Lekárka poradila pár vecí ale nič z toho nefunguje. O dva týždne ideme na gastro ale už som naozaj bezradná. Dcérka má o dva dni 3 mesiace. Priberá a rastie pekne. Len sa mi zdá, že veľmi často pýta papať. Niekedy aj po hodine a pol. Inokedy zasa vydrží 3-4 hodiny bez jedla. V noci mi spí tých 8-10 hodín. Len problém je v tom, že pri papaní veľmi plače. Krčí sa. No horšie je to vždy po tom čo sa vykaka. To sa mi až skrúca v rukách. Čajík ani vodu (Lucku) v sebe neudrží - hneď všetko vygrcká. Pri zaspávaní večer veľmi plače. Až sa dusí. Na odporúčanie lekárky sme skúsili zahusťovadlo do mliečka a tak isto aj Nutrilon AR. Ani jedno z toho nechce. Mohlo by ísť o koliku alebo to môže byť aj skrytý reflux? Naozaj ma veľmi mrzí vidieť ju trpieť a nemať jej ako pomôcť. Dávame aj kvapky Coliprev. Tie ako tak pomohli.
Ďakujem za každú jednu normálnu odpoveď. 😊

Strana
z3
katarina9593
24. feb 2020

@barunka.k jasne chápem ďakujem aj tak už som zúfalá keď ju vidím plakať a neviem co jej je.. Alebo co ju boli a to bude mať vo štvrtok 3tyzdne tak neviem v stredu mame poradňu... No lekárka to nejako nerieši aj keď som jej povedala ze neodstreknem toľko mliečka pre ňu a ani ona sama si toľko ne potiahne aby bola zasytena.. A tu bebu jej nedávam lebo naozaj ako som jej to dala koniec zapečena nemohla sa vykakat bez toho aby som jej pomohla rurkou... 😏Moc sa mi to nepáči keď jej musím pomáhať ale zasa ju nechať trpieť.. To ma ubíja... A tak som jej kúpila ten sumár complex tak uvidíme co a ako... Uz si s nou neviem rady keď doslova jači a neprestáva až potom keď je unavená tak zaspinka.. Možno si pýta aj viacej papať neviem... Za každú radu som rada

barunka.k
24. feb 2020

@katarina9593 ak nemáš mliecko možno je hladná...ide o to či chceš skúšať kojiť alebo nie..ka som mlieko nemala čiže ja som dala umelé a vedela som koľko spapala aj že nie je hladná...takze u nás bol problém v tom tichom refluxe nakolko sa po AR mliecku ukludnila a prestala plakavat...

dreamer4
24. feb 2020

Ja mam detsku zaroven je aj gastro. Moja ma skrytý reflux a 16 tyzdnov. Davam Hipp AR a to mi kazala davat 120 ml kazde minimalne 3 hodiny. Ja myslim, ze ju prekrmujes....a po hodine to tolko mlieka opat...ona pije, lebo babo pije ked je hladne ale aj prepapane. Podla mna si v zacarovanom kruhu...vela papa a ked ma este ten tichy reflux...tak ju od kyseliny moze boliet cele brusko. Lekarka ma upozornila na take priznaky: kaslanie, kysly pach z pusky, pri jedeni neklud a pohyby ako by mostik robila.

katarina9593
25. feb 2020

@barunka.k no pravdu povediac už nevysajem toľko mliečka koľko by potrebovala a z prsa si zrejme ne vytiahne toľko koľko by mala neviem no.. Lebo potm kričí dosť skoro... A takto keď jej dám sunar tak dnes aj kakala ta stolica bola lepšIa jak po tej bebe zatiaľ ju nezapiekla a aj ju znáša celkom dobre akurát mi dnes vracala len asi bola Prejedena.. A teraz spinka v pohode... No ja musím ísť najprv na to sono aby nám potvrdili ger a potom môžem asi to AR mliečko či ako to chodí??

barunka.k
25. feb 2020

@katarina9593 no my sme boli na sone a na základe výsledkov nám povedali že môžeme dať AR mliecko ale že môže zapekat ale my sme skúsili lebo mala po ňom bola úplne ina..spokojna a kludnejsia...ono vo všeobecnosti si refluxove detičky pýtajú častejšie piť lebo keď im to behá v krčku tak chcú zo zapijat...mne poradili v nemocnici ešte že mám dávať tak že keď ma bábätko napríklad 4 kg tak mám dať mlieko krát 2 čiže 80 ml..mne tiež pediatrička kázala pridať ale bola potom prejedena takze som sa jej radou popravde neriadila...ak jej mliecko sedí ...a sem tam vygrcne tak to je normálne ...

katarina9593
25. feb 2020

@barunka.k A lekárka nemala problém s tým poslala vás hneď ci ste si to pýtali to vyšetrenie..?? No dnes som jej dala 90ml ale nespapala všetko a dobre ani už negrcala... A zajtra ideme že nám bude dávať vitamínky dávali si vigantol?? Počula som ze to zapeka a ze je lepšie iné...

barunka.k
25. feb 2020

@katarina9593 ja osobne som nedávala vigantol ale Dvit...z vigantolu niektoré deti vie bolieť bruško...ja som povedala lekárke že sa mi zdá že vygrciava dosť a nemala s tým problém nás poslať na sono...takze tam sa to len potvrdilo...ale možno bude lepšie už keď vidíš že je kludnejsie bábätko a pekne kaka...a neboli brusko

katarina9593
25. feb 2020

@barunka.k áno to som počula ze dvit alebo niečo iné .. Tak uvidíme jej poviem ze to nechcem... No uvidíme zatiaľ ten sunar ma od včera večera tak uvidíme zajtra... Večer mala trochu stavy plakania ale tak neviem...boojím sa o ňu...

barunka.k
26. feb 2020

@katarina9593 tak maličké bábätka placu aj lebo nemajú ešte vyvinutú nervovú sústavu...bežne je že bábätko plače napríklad navecer aj dve hodinky len tak bez príčiny lebo potrebuje vstrebať nové podnety...i keď nám sa nezdá že by niečo nové silne zažili ale je to tak...
Ešte ma napadlo ak si myslíš že sa mliecko vracia skús dať do vyvýšenej polohy ako sa dávajú refluxove bábätka sú na to aj klinové vankúše ..my sme podložili a dvili jednu stranu postieľky napríklad...pozri na nete...dáva sa však polovica tela nie len hlavička !

katarina9593
26. feb 2020

@barunka.k áno to viem musím kúpiť ten vankúšik... Vieš len keď ona začne plakať tak koniec kričí ako na živú retu a ja si neviem rady bojím sa som nervozna aj ja plačem aj ja... viem nieje to dobre.. Mala by som byť kľudná len ľahko sa to povie keď kričí strašne.. Mne to je veľmi ľúto keď place a neviem jej pomoct... Už mám paranoje že som zla mama a nemá ma rada

barunka.k
26. feb 2020

@katarina9593 tiež som bola z toho nešťastná ale neboj nič všetko prejde...mne povedal primár jednu vec...teraz do toho 3.mrsiaca vydržte a uvidíte ako sa Vám odvďačí...a mal pravdu ...V 5 týždňoch v noci spávala ukážkovo len raz za noc hore a v 5.mrsiacoch spala celu noc a vydržalo jej to doteraz...zuby ani neviem že jej idu...chorá ešte ani nebola ( klop klop klop)... treba vydržať a vydržať ...zla matka by si bola keby ta to netrápilo ...a rada ta určite ma teraz si cely jej svet...neboj nič...

Strana
z3