To naozaj všetky dojčíte?
Ahojte. Chcem sa spýtať, či tu sú naozaj len mamičky, ktoré dojcia??? Mám pár týždňové bábätko, a uz teraz viem, ze viac dojcit nebudem...od kedy som porodila, mliecka mam len trošku, brala som benedikt aj senovku ale max co si viem odsat je 50ml..
Babatko sa pyta na prsnik každych 40 minut, a ja som na nervy. Okrem toho, vzdy ho dokrmim UM, lebo je hladne a nervózne, a z toho som potom nervozna ja...
Keď vidim, ako pekne vypije UM a potom je kludne a spinka a krasne pribera, rozhodla som sa pokracovat s UM, a zastavit laktaciu, teda ak sa to tak da nazvat, lebo mam pocit, ze mam toho mlieka ozaj málo... ja nemám to srdce trapit ho, keď sa nervózne snaží ťahať a nič z toho...
Píšem hlavne preto, lebo si pripadam neschopná.. to ozaj všetky dojcite a nedáte dopustiť na dojcenie? Alebo ste tu aj také ktoré nie a mate zdravucke detičky? Dakujem za každú odpoveď
@emv ja som zo zaciatku tiez mala malo mlieka brala som benedikt a senovku...a mala som nervy ano a to je najhorsie bo stres ti moze zastavit tvorbu mlieka.... mlieko sa mi spustilo az po 2 mesiacoch riadne a potom sa mi prsnik zapalil na to ATB. a na to som dostala alergicku reakciu...takze koniec dojceniu...teraz cakam druhe a budem bojovat ako lev za dojcenie...ze neustale vstavat v noci a zarabat UM ....eee v ziadnom pripade...par tyzdenov je este velmi skoro na to aby si to vzdala 😏
@tosomja presne o tomto to je. Vseznale kojicky. Mozno ti radili dobre, mozno zle. Ale za to, ze to neslo nemusis tie, ktore ti radili nazyvat vseznale kojicky. Baby, ved si pytajte rady od zien, na ktore date, mama, sestra, doktorka, laktacna, ci vlastny rozum. Kazda podla seba. A nechcene rady rychlo zmiest zo stola alebo ani nepustat zeny snaziace sa vas o niecom presvedcit k slovu. Kojenie je v zaciatkoch boj a tak to je. A zapal, zapal patri do ruk odbornika, to je pravda. Viem o tom svoje, nehodno sa s tym zahravat. Ale snad sama zena vie, ze ked mi vybehne horucka nad 39 kvoli prsiam, patrim urgentne do ruk lekara, nie susedy kojacej. Rozum, pri vsetkom vzdy zdravy sedliacky rozum. A autorka pozri, ja som to umele mlieko kupila, dostal 1 davku, ja som si potom precitala zlozenie a bol tam palmovy olej. Mozno je to zbytocny strasiak, ale mne to prislo luto. Ved mlieko mam len to hrozne bolelo. Tak som odsavala na dokrmovanie. Viac ako 50ml sa mi nikdy nepodarilo. Ale bola som uz miestami aj s umelym zmierena. Ale nejako sa to kazdym dnom zlepsovalo. Ale viem, ze ak prejdeme na umele, trvali by moje vycitky asi tak 2 dni. Viac nie, netreba samu seba tryznit vycitkami.
Spokojna matka,spokojnr dieta... malu som kojila mesiac odvtedy bola na Um a he zdrava
Co som odpozorovali z okolia tak dojčené deti su viac choré ako moje deti ktore boli dojčené krátko. Akú imunitu preboha získa dojčené dieta ked matka ktorá dojčí a je sama stále chorlava ? Takú istú na figu ako jej matka !
@emv ja som kojila ak sa to tak dá nazvať týždeň v nemocnici. Plus um syn bol veliký a nestačila som mu. Prišli sme domov a kojenie u mňa definitívne skončilo! Bolesti, krv, chrasty ani nehovorím. A žiadna cudza zenska mi nebude kecať do toho či mám alebo nemala kojiť. A poviem ti že malý ma rok a lepšie som urobit nemohla 👌
Ahoj, ja nedojcim. Mám dvojičky na UM. Veľmi som chcela, tiež Benedikt, senovka, čaje, odsavala som 30 ml Max... Nakoniec som aj tak musela prestať zo zdravotných dôvodov a dlho som sa kvôli tomu trápila - úplne zbytočne! Kojenie sa preceňuje... a pokiaľ ti kŕmenie s UM prinesie aspoň trochu viac pohody do života, je to to správne aj pre tvoje dieťatko ❤️❤️❤️
@emv
@abbey1 ja nechápem Tvoj komentár ☮️ ✌️ bola zúfalá tak založila novú tému. Keď nechápeš, netreba sa ku všetkému vyjadrovať...
Ja som dojcila viac menej kvoli sebe lebo som veeeeelmi pohodlna a ked si predstavim tie harampase vsade brať zo sebou,mlieko ,flasky atd.
Co sa tyka zdravia deti kojene -nekojene nevidim nejak rozdiel v tom ,ja mam deti kojene obe a jedno byvalo viac chore ako druhe .
Je to kazdeho osobna vec ale pre mn bolo kojenie aj nieco osobne ,take spojenie mna a syna ,ktore mu nikto iny nedal.Nieco vynimocne ,medzi dietatkom a matkou .
Preboha zeny, kedy uz konecne pochopite, ze odsate mlieko nerovna sa kolko mam v skutocnosti mlieka v prsniku..ja mam 3 deti a v zivote som si neodsala viac ako 20ml..lebo mi jednoducho nejde viac s odsavackou..a normalne som odkojila vsetky deti..a ano, deti zvyknu plakat, kedze nevedia rozpravat, to vsak neznamena, ze musia byt hladne..kazdych 40 minut na prsniku?no a co cakali tie zeny..toto je materstvo prosim pekne..ze po UM je dieta spokojne a prespi celu noc??samozrejme, ked ma take plne brucho, ze sa nevie ani pohnut, co ine mu ostava, len spat..UM nie je ziadna tragedia, ale neznasam tie vyhovorky zien..jasne, kazda druha nema mlieko, malo mlieka, slabe mlieko..cest vynimkam, ktore naozaj nemozu dojcit (silne lieky, hypotroficka mliecna zlaza, zdravotne komplikacie po porode u matky alebo dietata) - ale tych je asi 2%..
Nie si neschopna, len to vzdavas🙂 dieta nie je o tom, ze sa porodi a uz to bude len lezat a spat, obcas nakrmim a mam pokoj. Na zaciatku je to tazke.
A ano, vsetci chvalia UM, ze po nom dieta velmi dobre spi a nebudi sa tak casto. Treba si uvedomit, ze je to kravske mlieko, pre telata, tj niekolko nasobne tazsie a vacsie zviera, ktore rastie aj rychlejsie. Aj dospeli sa po dobrej prezierke radsej ulozia spat ako by sli behat;)
Materske tak neuspava a rychlejsie travi;)
A tlak spolocnosti na dojcenie je uplna sprostost. Pokial viem, vsade su reklame na UM a tlak je skor taky, ze zena sa uz pomaly hanbi od pol roka dojcit kvoli blbym komentarom okolia.
Este to nevzdavaj, skus laktacnu poradkynu
@katulienkax predtým ako niečo take napíšeš, si urob atestáciu z imunológie a nepíš blbosti🙏🏻
@emv dieta sa naucilo, ze z flase sa pohodlnejsie a rychlejsie napapa. Preto ho chyta na prsniku nervozita. Bud vydrzis alebo polavis, je to na tebe.
Produkcia mlieka kolise a nejaky cas trva, kym sa matka s dietatom zladia a niekedy treba prikladat castejsie, niekedy pridu laktacne krizy, aj zapaly. Nikto nikdy netvrdil, ze dojcenie je malina, hlavne u prveho dietata to byva tazsie.
Ja som kojila ani nie 2 mesiace a bolo to to najlepšie čo som mohla urobiť. Myslím prestať kojiť 😉 a syn nebýva vôbec často chorý....
@maciatkolulu Preco je to začiatok konca? Kojila som aj davala UM, a kojila som do roka, ked som to sama ukoncila. Mala som malo mlieka vdaka tomu (co som sa dozvedela az tri roky po pôrode na sono), ze mam velmi malo a malých mliecnych zliaz. Tak ako tu stale všetky pisu, deti sa nemaju porovnavat, tak ani matky a kojenie/nekojenie sa nema porovnavat, vsetko je individuálne.
@emv ahoj, my sme zacinali s dojcenim uz v porodnici a to bola mala prisata non-stop... neviem ci som mala ten pocit len ja alebo to tak aj bolo... doma papala aj kazdych 20-30minut, dojcili sme na poziadanie, nie podla nejakeho harmonogramu. Cim viac jedla, tym viac mlieka bolo a opacne. Materske mlieko sa rychlejsie travi ako umele a preto sa ti moze zdat babo nepokojne a casto hore. Ak chces svoj komfort tak pokracuj na UM nebudes prva ani posledna... vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. My pokracujeme v dojceni, ty kludne na UM 😉
Co dojčiť, či nie, aj tak ste naj maminy..
@0silvia0 Vsetko je individuálne. Ja som praveze prve dieťa dojcila bez problemov. Druhé som dokrmovala od narodenia -cca 1flaska denne. A všetko je v poriadku. Ziadne stresy ani nic podobné. Ako tu uz bolo napísané-spokojna matka=spokojne dieta. Nepochopim zeny co aj ked vedia ze dieťa reve od hladu tak len pchaju prázdny prsnik....
Flasa ani cumel nic nepokazili. Nakolko napr.plne dojceny syn mal caj, vodu od 2tyzdnov.
@misiacik90 Kto vsetko u vas dojčil?
@misiacik90 Mala som komfort ako dojciaca. Každé 2-3h. 😉
@janulka257 Zúfalá z čoho? Že na zdravé dieťa?Že dospelá žena nevie, že nie všetky ženy nemôžu dojčiť?Že zdravie a šťastie dieťaťa nestojí a nepadá na materskom mlieku či UM? Či treba pridať viac otáznikov, aby dom bola viac zúfalá?
@evittam haha... samozrejme len ja ju 😅
Len to vzdy zahrna dve osoby, preto v mnoznom cisle 😂
@evittam tak to je fajn, ze ste zvladli aj taku dlhu prestavku medzi papaniami...
@misiacik90 Ty dojcis dieta papa. Cize staci jednotné číslo co sa dojcenia tyka.😉

Ahoj, ja som nedojcila. Tie prve dva tyzdne trapenia nepocitam. Uz v porodnici som mals silny zapal, pichali mi injekcie na uvolnenie, oni mi ju dokrmovali bez mojho vedomia a v tom bol problem. Neviem meno doktora, ktory mi pomohol so zapalom. Vsetky laktacne poradkyne a "vseznale kojicky" mi radili masaze, klobuciky, casto prikladat ...a prd platne. Tak som prestala trapit malu aj seba. A konecne sme sa aj vyspali. A ma 9r a chora nebyva, ani alergie nema.