icon

Ako pripraviť umelé mlieko na cesty?

4. máj 2024

Ahojte baby, ideme dnes na návštevu a chcem sa spýtať ako mam pripraviť UM do fľašky malej. Používam dojčenskú vodu Lucku, kúpila som aj 2 termosky plus zásobník na UM. Pýtam sa hlavne kvôli vode, do jednej dám studenú a do druhej teplú? Tú dojcensku mám ohriat v hrnci a preliat do termosky? Myslela som tak, že dám pol na pol do fľašky pridám UM a hotovo. Ale dám si poradiť. Nechcem tam u nich ohrievať, pýtam sa v prípade aj dlhšej prechádzky. Ďakujem.

viky2612
•
4. máj 2024

Do termosky dať vriacu prevarenú vodu. Do pohára tiež, keď sa ochladí tak preliať do fľašky. Potom už len zriediť na správnu teplotu a sypnúť mlieko z dávkovača pred podávaním.

lenkakravcova
•
4. máj 2024

Nie je potrebné prevarať Lucku ale je potrebné prevariť to mlieko (UM). Preto sa zalieva vriacou vodou (kvôli možným baktériám v UM, nie v dojčenskej vode, tá je sama o sebe už upravená tak že ju môžeš dať napiť priamo dieťaťu).
Môžeš teda zaliať do polovice vriacou vodou, pretrepat, nechať 1-2 min postáť a potom môžeš doliať normálne studenú Lucku z fľaše na doriešenie pre normálnu teplotu.

autor
•
4. máj 2024

@lenkakravcova
@viky2612 nerozumiem, na obale mlieka je napísané že nesmie sa variť, lebo sa zabijú živiny. Ja robím doma tak, že dám Lucku DK fľašu zohrejem na 40 a pridám mlieko.

autor
•
4. máj 2024
thereisabear
•
4. máj 2024

Normálne do fľaše z ktorej pije by som dala Lucku izbovej teploty, do termosky vriacu a pred zarobením doliala vriacu z termosky a nasypala um.
Tiež som nikdy UM nezalievala vriacou vodou.

xxemma
•
4. máj 2024

Ja som si brala horucu vodu do termosky, naliala horucu do flasky - doliala studenou na pozadovanu teplotu a vsypala UM z davkovaca a podavala.

thereisabear
•
4. máj 2024

Odskúšaj si vopred doma aký pomer studenej a vriacej vody ti vyhovuje, ak tak nerobíš.

aaadkaaa
•
4. máj 2024

@lenkakravcova prevarat umele mlieko? To si kde pocula? Umele mlieko sa nemoze zalievat horucou vodou, stratilo by ziviny... fakt si myslis, ze umele mlieko obsahuje skodlive bakterie?

aaadkaaa
•
4. máj 2024

Autorka, daj vremu vodu do termosky a potom vo flasi doriedis priamo Luckou chladnou

hederamonstera
•
4. máj 2024

Na navsteve si to nemozes ohriat vo vodnom kupeli? Ja to robim tak, ze beriem flasu s nameranou vodou a um do zasobnika a na navsteve ma kazdy sporak, hrniec a vodu a v tom ohrejem flasu s vodou na pozadovanu teplotu a potom zarobim mlieko.
Alebo ak nie si proti, tak ohriat flasu s vodou v mikrovlnke, ak vies ze ju tam maju
A nemusis riesit termosky a miesanie vod

lenkakravcova
•
4. máj 2024

@aaadkaaa na mlieku je to napísané v návode že je nutné ho zaliať vriacou vodou. Aspoň na našom. 🙂

hederamonstera
•
4. máj 2024

@lenkakravcova co to je za mlieko?

lenkakravcova
•
4. máj 2024

@hederamonstera Hami v Poľskej verzii (Bebiko).

biglovemom
•
4. máj 2024

Na cestovanie som kupovavala uz zarobene. O starost menej

lenkakravcova
•
4. máj 2024

@hederamonstera
@aaadkaaa Ono aj v nemocnici keď deťom pripravujú UM, tak ho celé dajú do hrnca s vriacou vodou, aby ho pasterizovali. Asi tam teda niečo na tom môže byť, keď to takto robia (keď sme boli v nemocnici s niečím u malej ako salmonelóza, tak sme mali zakázané robiť mlieko na izbe dokonca "len" zalievaním, vždy muselo ísť sa prevariť - takže asi to zalievanie vriacou vodou, ak je dieťa zdravé nemusí tiež byť vždy na škodu, - ako asi áno, zničia sa tam nejaké živiny, ale zase hlavne ak sa niekde cestuje, tak chcem mať istotu, Že mi dieťa nechytí nejaké hnačky po ceste 🙂 ).

Alebo kúpiť ako píše biglovemom už hotové a je po probléme 🙂

klip0
•
4. máj 2024

@lenkakravcova práveže umelé mlieko sa nemôže stretnúť s teplotou viac ako 45C, lebo sa znehodnotí 🙃

angeli121212
•
4. máj 2024

@lenkakravcova Nemáš pravdu napr UM beba sa už v žiadnom prípade nemá rozrábať vo vriacej vode.. V UM sú aj baktérie mliečneho kvasenia, ktoré by sa touto teplotou zabili je to jasne zvýraznené na etikete UM

klip0
•
4. máj 2024

@angeli121212 žiadne mlieko sa nemá rozrábať v horúcej vode. A ak v nemocnici zakázali len zohriate, išlo skôr o to, že neprevarena voda z kohútika je ťažká na žalúdok, čo pri salmoneloze nieje žiadúce. A tak chceli prevariť tú vodu, nie UM
Pozrela som aj to Hami a samozrejme ani to sa nemá prevarat, @lenkakravcova si to len nejak zle vysvetlila

angeli121212
•
4. máj 2024

@klip0 ano suhlasím že žiadne, len som to napísala takto, lebo reálnu skúsenosť mám len s bebou

angeli121212
•
4. máj 2024

@klip0 inak tiež som pozerala to hami mlieko, lebo sa mi to nezdalo a tiež som našla rovnakú informáciu

aaadkaaa
•
4. máj 2024

@lenkakravcova asi si to zle pochopila alebo neviem, ale toto je bebiko....presne tak,ako vsetky ostatne mlieka...

lucia13022023
•
4. máj 2024

Do jednej flase studenú vodu, do termosky teplú vodu, namiešaj si vhodnú teplotu a pridaj mlieko z dávkovača.
A baby majú pravdu, mlieko sa nemá prevarat ani sa stretnúť s vriacou vodou lebo sa zabíjajú tie zložky co v mlieku sú.