Ktoré detské mlieko vybrať a prečo?
Ktore a preco?????? Nam dali v nemocnici na prikrmovanie nutrilon. Lekar nam ine neodporucil. Teraz vidim v obchodoch velky vyber a hlavne rozne ceny a nutrilon sa mi vidi najdrahsi...ak uz ostat pri nutrilone mate tipy kde ho maju za najlepsiu cenu?????
janka,
pouzivaju aj francuzske....niektore su s nim spokojne.....ale ja som nebola.....nedalo sa mi dobre rozpustit a strasne mastne sa mi zdalo - co zostavalo na flasi...taka mastnota....no neviem, mozno som mala nejaky zly vyrobok!
Ale fakt sunar a babylove su super - aspon pre nas.
My uz rok papame francuzke mliekoje super,nikdy nebolo mastne,ale raz jeden chlap pisal,ze jedna sarza je taka a ze je zla.
lea toto mlieko znasa super,su z neho aj kase,cize nekupujem ziadne ine mliecne kaselen francuzke.A tato trojka je uz ochutena-je to vanilkove. 😉
lyzenka ja som ho tiez za cas davalo, mne sa dobre rozpustalo-nesmala byt prilis horuca voda, len malu s neho zapekalo ma viac zeleza a tiez preto ze bola alergicka na bielkovinu krav. mlieka. inak mi ziadne UM nechutilo bleee 😲
vavi a to vanilkove je chutne? ja som ho mala volakedy chut skusit len som sa bala ze mi to mala nebude chciet, jej najviac chutil horkasty HA nutrilon 😅 😅 😅
my sme tiež teraz skúsili babylove a fajn, takisto aj sunar je dobrý a aj nutrilon bol v pohode
ale mám dojem, že nášmu je to jedno, hlavne že tečie 😀
lenadka,
mne zostal este sunar...ale uz ho mam vyse mesiaca.....tak si ho davam do kavicky.. :O))) mnam ....a aj taky praskovy si sem-tam dam do nosa... :O))
my mame france lait od 2.mesiacoch kedze som stratila mlieko a som spokojna. teraz jej ho robim rano a vecer a niekedy si vypyta aj pocas dna. 🙂
sunar som ochutnala u kamosky-ten bol asi najprijatelnejsej chuti-taky mierne sladky 😉
ja som malu 9 mes. kojila, potom sme skusali Nutrilon,bebu aj franc.mliecko, no zachutil jej az sunar.. 😀 takze sme na sunare.. jedine, co ma hneva je, ze neexistuju nejake vzorky z tychto mliecok v lekarnach - ked sme prechadzali z MM na UM, tak som z kazdeho celu krabicu musela kupit kym som zistila co-ake mliecko malej pasuje.. 🙄
idem sa opýtať
nezdražel náhodou Sunar?
lebo ked som minule kupovala to 600g balenie tak stálo 211,- a ked som išla po týždni kúpiť ďalší, tak už ho mali za 240,- 😒
ale 300g balenie má stále rovnakú cenu
danona-ved prave, mna to tiez stvalo, chcela som skusit aj bebu HA ale kupit 900g balenie, lebo ine nemali bolo pre mna nepredstavitelne s tym, ze to potom vyhodim 😠
baby ďakujem, ale mohli by ste mi napísať zloženie?
lyzenka, díky, ja síce ešte kojím, ale sem, tam sa mi netvorí mlieko, neviem prečo, takže malý dostal už 3 fľaše UM v noci a ráno, cez deň je to v poho, máme francúzke. Papá ho aj sestrina malá aj kopu kamošiek ho dáva deťom, ja som ho nemala ani mastné a dobre sa mi aj rozpustilo.
Som zvedavá ešte aj na to Babylove, nie je až také drahé, nieže by som malému nedopriala, preto by som chcela zloženia mliek, že v čom sa líšia. Ináč malému francúzke chutí, ide sa zadrhnúť 😀 , lebo moje musí najprv asi pol minúty rozťahávať a netečie tak dobre.
Zaujímalo by ma to zloženie, lebo ceny sa líšia nenormálne a ja si aj tak nemôžem momentálne dovoliť drahé mlieko, ak sú aj lacnejšie alternatívy.
dominica, dnes ráno som zahodila škatuľu z mlieka babylove 😒
ale mám sunar, ak chceš zloženie
ok, môže byť, ak by ti to nevadilo a môžeš buď sem, alebo aj IP, ako chceš. Móóóc díky!
A dávala si aj babylove aj Sunar, alebo ako?
Mne dnes hovorila kamoška ako sa prechádza z mlieka na mlieko, nie teda inej značky na inú, ale z mlieka č 1 na mlieko č 2 napr.
Že ak má dieťa za deň 7 dávok mlieka č 1, tak namiesto jednej dávky sa dá č 2 a tak postupne sa dáva stále viacej dávky č 2. Robili ste to tak, alebo nie? A ako prechádzate z jednej značky na druhú?
domi, ja som skúsila to babylove tiež pre to, že je lacnejšie a chcela som vyskúšať, ako malý bude naň reagovať, lebo sa mi začalo zdať, že sunar ho začal troška zapekať
ja zatiaľ dávam len 1 a ešte dlho budem, ale aj mňa to zaujíma, ako sa prechádza na to pokračovacie mloieko
zloženie sunaru: demineralizovaná syrovátka s prirodzeným obsahom mliečnych bielkovín,
odtučnené mlieko s prirodzeným obsahom mliečnych bielkovín, rastlinný olej, laktóza, minerálne látky, taurín, nukleotidy, a stopové prvky -
ďakujem, síce sa nevyznám, ale francúzke toho potom obsahuje asi viac:
čiastočne odstredené mlieko, čiastočne demineralizovaná srvátka, rastlinné tuky/palmový, kokosový, sójový/, dextróza, maltodextrín, laktóza, srvátkové bielkoviny, minerály/uhličitan vápenatý, fosforečnan didraselný, chlorid draselný, síran železnatý, síran zinočnatý, jodid draselný, glukonát meďnatý/, vitamíny/A, D3, C, E, K1, B1, B2, B6, PP, kyselina listová, kys. pantoténová, biotín, B12/, sójový lecitín, cholín, inozotol
domi, aj sunar má milion tých stopových prvkov, len som to všetko nevypisovala, aj som chcela, ale to by som tu písala hodinu 😉
ved som tam aj dala pomlčku, že idem písať, ale ked som videla,koľko toho je, prešla ma chuť 😀
malému chutí, pije ho aj sestrina malá aj kamoškine deti, ale ja som ho nechutnala 😝
ďeťom chutí 😉
Dominica,
s mliekom Babylove som velmi spokojna. Pouzivam ho uz viac ako mesiac, nezapeka, malemu super chuti.
Zlozenie:odstredene mlieko, demineralizovana susena srvatka, rastlinne oleje, skrob, maltodextrin, laktoza, sojovy lecitin, uhlicitan vapenaty, citran sodny a draselny, chlorid sodny, fosforecnan vapenaty, chlorid draselny,
vitamin C,E,niacin, kys. pantotenova, vit.A,B6,B1,B2,K,D3, biotin, kys. listova, l-arginin,uhlicitan horecnaty,taurin, laktat zeleznaty,oxid zinocnaty, siran zinocnaty,siran mednaty,siran magnanny, jodicnan draselny.
Tot zlozenie Babylove 1. Ak chces vediet este nieco kludne sa pytaj. Som s nim spokojnejsia ako s farncuzkym.
Malemu viac vyhovuje, mne tiez pripadalo trochu mastne. Neviem, proste taky pocit. 😉
ja UM este nepotrebujem, ale len pre informaciu, v lekarni maju vzorky z BEBA 2 a HIPP 2
ja mám pocit, že drahšie mlieka sú len biznis, je síce pravda, že niektoré obsahujú probiotickú kultúru, čo je dobré, ale také ceny? Nemyslím, že by lacnejšie boli v niečom horšie. Preto nedám toľko peňazí, lebo je to biznis, ale zas hľadám aj v tých lacnejších to dobré. Ale dobré je vlastne to, ktoré vyhovuje dieťatku 😉
ak chces probiotika tak ich dokupis a stale je to lacnejsie, ono fakt je to hrozny biznis. Na babetku jedna pisala, ze pozna pani, kt. to mlieko testovala a je fakt kvalitne.
teraz ktoré myslíš, že testovala, to Babylove?
Ináč, veď všetky mlieka musia prejsť kontrolou, nemôžu tam dať hocičo a musia byť schválené, takže asi na nich nie je nič zlé, sú v norme, len chvalabohu, že sú lacnejšie, nie každý si môže dovoliť tie drahé.
Takže ja vidím rozdiel hlavne v cene.
ja si tiež myslím, že je to o biznise 😒 🙄
asi ostanem verná babylove mliečku a malý tiež aspoň do 4. mesiaca, potom nakúpim na poukážky na zľavu v dm sunar, lebo momentálne u nás nemajú veľké balenia č.1, len tie pre staršie detičky

julie, mne z beby grckal tiez asi hodinu po najedeni...
zo sunaru ani z babylove negrcka.