icon

Skúsenosti s Nutrilon Allergy Digestive Care pre bábätká?

zuzanaaaa00
Dnes o 14:43

Ahojte mamičky, nájde sa tu niekto kto ma skúsenosť s mliekom nutrilon allergy digestive care?
Že vám detičky začali z neho viac grckať a mlieko sa častejšie začalo vraciať?
Momentálne máme toto mlieko na odporúčanie pediatričky ale mám pocit, že malej nerobí dobre. Niekedy vygrcia viac, niekedy menej. Aj po 2 a pól hod. sa jej veľa mliečka vráti von. Poprípade sa jej mlieko vráti ona ho naspäť polkne a začne veľký plač.
Maličká ma mesiac.
Zo začiatku som kojila ale malej to nestačilo nemala som dostatok mlieka tak sme dokrmovali umelým ako v nemocnici nutrilonom advanced, tieto mixy jej však nerobili dobre nonstop plakala ale tak silno, že uz som nevedela čo mám robiť. Pediatrička mi potvrdila, že tieto mixy na bruško nerobia dobre prestala som teda dávať svoje mlieko a začala dávať iba umelé a odporučila nám nutrilon anti colic no po tomto mlieku to bolo ešte horšie malá odmietala piť bola nespokojná nonstop plakala. Prešli sme teda na hipp combiotik no to ju začalo neskutočne zapekať, tak nám odporučila znova pediatrička nutrilon comfort no po tomto mlieku to bolo to isté malička mala také zápchy a tak sa trápila pri kakaní , že to bolo hrozné. Z toho ako tvrdo kakala mala az hlien s krvou. Momentálne máme nutrilon allergy a teraz zase tento problém 🫣 ráno kakala dosť zelené hovienko, je to normálne ? Zápchy síce už nemá ale teraz to grcanie….. už som z toho zúfalá. Môžem po 3 dňoch zistiť, že malej nesadlo aj toto mliečko keďže ho dosť vracia a takto silno plače?
Sme objednané na gastro ale až o dva týždne, v pondelok budem samozrejme volať lekárke či to je normálne ale zatiaľ skúšam aj tu či sa to náhodou nedialo aj niekomu z vás a či nemáte s tým skúsenosť. Malička má aj koliky. Používame pred každým kŕmením coliprev plus sabsymplex kvapky. Teraz máme probio fix probiotiká predtým biogaia, vitamín D predtým devit teraz Jamieson. Dnes som už skúsila vysadiť aj vitamín D a nedala som ani probiotiká. Za každú radu budem vďačná ❤️

laura19102
Dnes o 15:01

@zuzanaaaa00 jeej, to poznam, tiez sme boli zufali 😢 zelena stolicka pri allergy je ok, ale to grcanie a plac nie. Prosim, neries to sama cez forum, trvaj na skorom termine – povedz ze mala krv v stolici. A daj si pozor na dehydrataciu, ak vracia vela. Posielam objatie, zvladnete to 🤍

belasy_motylik
Dnes o 15:19

Používali sme a jediné to nás zachránilo pri alergii na mlieko. Nič z toho čo píšeš sme nemali, asi jej nesadlo, odporúčam pýtať sa na gastro skôr, lekárka vás môže odporučiť ako akútny prípad, sú aj iné UM, ale to už musí posúdiť na gastre.

zuzanaaaa00
autor
Dnes o 15:20
@laura19102

@zuzanaaaa00 jeej, to poznam, tiez sme boli zufali 😢 zelena stolicka pri allergy je ok, ale to grcanie a plac nie. Prosim, neries to sama cez forum, trvaj na skorom termine – povedz ze mala krv v stolici. A daj si pozor na dehydrataciu, ak vracia vela. Posielam objatie, zvladnete to 🤍

@laura19102 v pondelok chcem volat na gastro či nám nevedia dať skorší termín aj ako samoplatcovi len nech nás vezmú skôr tak verím ze sa to podarí 🫣🫣🫩 chcem volat aj pediatričke čo mam robiť ďalej , dva týždne čakať a dávať toto mlieko fakt nechcem, keď vidím že maličkej nerobí dobre 🫣 a grca z neho…. Jedna baba na fb mi napísala, že aj jej bábätko z toho grcalo a že po 2 týždňoch si zvyklo….ale ja neviem či chcem čakať dva týždne keď vidím čo sa deje …
Je to moje prvé babo a odkedy sme prišli z nemocnice stále len problémy 🫣 nevieme nájsť mliecko ktoré jej sadne …. už som taktiež zúfalá …. Uvidíme čo na gastre 🫣
Ako mám prosím ťa dávať pozor na dehydrataciu ? Možno blbá otázka ale ja sa už fakt radšej pýtam všetko aby som maličkej ešte viac neuškodila 🫣

zuzanaaaa00
autor
Dnes o 15:21
@belasy_motylik

Používali sme a jediné to nás zachránilo pri alergii na mlieko. Nič z toho čo píšeš sme nemali, asi jej nesadlo, odporúčam pýtať sa na gastro skôr, lekárka vás môže odporučiť ako akútny prípad, sú aj iné UM, ale to už musí posúdiť na gastre.

@belasy_motylik Ďakujem v pondelok budem hneď volať lekárke 🫣

belasy_motylik
Dnes o 15:23
@zuzanaaaa00

@belasy_motylik Ďakujem v pondelok budem hneď volať lekárke 🫣

@zuzanaaaa00 neboj, teraz je na trhu veľa mliek, určite sa niečo nájde ❤️

laura19102
Dnes o 15:43
@zuzanaaaa00

@laura19102 v pondelok chcem volat na gastro či nám nevedia dať skorší termín aj ako samoplatcovi len nech nás vezmú skôr tak verím ze sa to podarí 🫣🫣🫩 chcem volat aj pediatričke čo mam robiť ďalej , dva týždne čakať a dávať toto mlieko fakt nechcem, keď vidím že maličkej nerobí dobre 🫣 a grca z neho…. Jedna baba na fb mi napísala, že aj jej bábätko z toho grcalo a že po 2 týždňoch si zvyklo….ale ja neviem či chcem čakať dva týždne keď vidím čo sa deje …
Je to moje prvé babo a odkedy sme prišli z nemocnice stále len problémy 🫣 nevieme nájsť mliecko ktoré jej sadne …. už som taktiež zúfalá …. Uvidíme čo na gastre 🫣
Ako mám prosím ťa dávať pozor na dehydrataciu ? Možno blbá otázka ale ja sa už fakt radšej pýtam všetko aby som maličkej ešte viac neuškodila 🫣

@zuzanaaaa00 zlatko, vobec to nie je blba otazka, praveze je super ze sa pytas ❤️ pri takom grcani je dehydratacia najvacsi strasiak, vsimaj si toto:
• menej pocuranych plienok ako zvycajne (menej ako 4-6 za 24h)
• suche pery, suchy jazyk, place a nema slzy
• vpadnuta makka cast na hlavicke (fontanela)
• je malatna, spi viac, tazko sa budi, alebo naopak je velmi nepokojna
• studene rucky a nozicky, mramorova koza
• vracia vsetko hned po jedle a nechce pit
ak uvidis hocico z toho, alebo mas pocit ze je ina ako vzdy, necakaj do pondelka – hned volaj svojej pediatricke alebo chod na detsku pohotovost. radsej zbytocne ako neskoro.
do vtedy skus davat po malych davkach casto, ak kojis, prikladaj kazdu chvilu. a zapisuj si kolko plienok a kolko vyvracia, na gastre sa to bude pytat.
drzim vam obom palce, zvladnete to, nie si sama 🤍 a super ze volas na gastro ako samoplatca, trvaj na tom.

anonym_ddad2c
Dnes o 18:57

@zuzanaaaa00 ako u nás. My sme sa žiaľ dostali až do nemocnice, musela si zvykať dlhšie na toto mlieko. Grckala vždy, ale bolo to refluxom, keď začne papať tuhú stravu a byť viac vzpriamená, tak sa to pomaly zlepší. Nasa dlho grckala, kľudne trištvrte roka. No a bolo aj podozrenie na abkm, ale nikdy neboli robené krvné testy. Preto toto mliečko, lebo sa dobre toleruje pri abkm. Ak je problém aj toto, gastro vám zrejme dá Neocate, len to je ešte menej chutné, tak chvíľku potrvá, kým si zvykne. Držím vam palce, je to mega náročné ale prejde to, vydržať, veľa veľa nosiť (šatka/nosič) nech je vzpriamená, kľudne na denné krátke spánky môže aj v šatke spinkať.

anonym_ddad2c
Dnes o 19:02

Ešte k tej stolici, aj naša mávala riedke, zelené zapáchajúce, do kysla (preto abkm). Zelené je zo železa prítomného v UM. Ak bola krv len kvôli natrhnutiu konečníka, tak to nie je veľký problém. Ten by bol až vtedy, keby mávala opakovane krvavý hlien v redšej stolici.