icon

Zoberie sanitka kočík, bicykel a odrážadlo?

27. mar 2026

Čo sa stane v prípade že sa stane úraz napríklad matke ktorá je s dieťaťom sama na výlete. Príde sanitka. Vezmú ju a aj dieťa ? Alebo čo sa stane s dieťaťom ? Ak.ma.povedzme 3-5-6-8 rokov ? A čo ak sa stane úraz dieťaťu a majú aj kočík, bicykel, kolobežku.. ? Zoberú tieto veci do sanitky alebo ich nechajú napospas niekde na chodníku ? Ak sú tam sami.

Strana
z3
janinah
27. mar 2026

Dcera mala uraz v lese na cestičke s chodcami aj bicyklami. Jeden bicykel ostal dolu zrazom pri rieke,dalsi som nechala oprety za stromom . Jeden dcerin,druhy manzelov,ktory odosiel v sanitke. V požicovni som len nahlasila kde tie bicykle maju hladat a bolo mi jedno,ci ich najdu. Vsetko zalezi od zučastnenych ľudi.

krasneleto
27. mar 2026
@anonym_6e1cc5

@marhulka13 jasné že nie, ale aj veci majú svoju hodnotu a to aj v ohrození života. Malo by to fungovať tak, aby zložky zohraté natoľko, aby zabezpečili na mieste tak zdravie ako aj majetok. Teraz dosť riešim čo v prípade napríklad autonehody, alebo ak sa mi pokazí niekde auto a ja mám deti v aute. Včera som práve rozmýšľala, ako to spraviť v tejto situácii. Nuektorí ľudia ani netušia, čo všetko musí osamelá matka zabezpečiť a ošetriť, aby rodina fungovala a o deti bolo postarané.

@anonym_6e1cc5 ty bezne fantazirujes o situaciach v zmysle , co by keby? no co by si asi tak urobila ak sa ti pokazi auto na dialnici s dvomi detmi vnutri... zavolala odtahovku a sebe taxik , ktorý ta odvezie spolu s detmi domov... alebo ako myslis? odtahovka pride s opatrovatelkou? ci ako... vy nemate nikoho? susedov, kamaratov, rodinu?

anonym_a69213
27. mar 2026
@anonym_7bc96e

@anonym_autor Veci zabezpečí polícia, aj na ich máme. K zlomenej nohe na 90% sanitka nepríde.

@anonym_7bc96e Na 99% príde.

anonym_2c4a89
27. mar 2026

Syn sa bicykloval a ako zjazdoval sa mu bicykel dal inak a jemu sup riditko do stehna,a este aj do zadku.Sanitka prisla do 15min.,vsetko tam zostalo.Chalani nas cakali,a vsetko sme dali do kufra.Na chirurgii mu zadok zasili ale stehno musel pod narkozu,mal to tam tak rozdrapane,ze az a obrovske stastie par mm od hlavnej tepny,ani sanitka by to nestihla,vykrvacal by tam.

cairka
27. mar 2026
@dajda_01

@krasneleto dieťa ide na 99% vždy s doprovodom rodiča🙂 (výnimka transport vrtuľníkom, tam naozaj nieje miesto pre ďalšiu osobu, alebo transport kritického dieťaťa-uspate,zaintubovane kde potrebuješ plne voľný priestor pre prípadné komplikácie)

@dajda_01 , mňa vzali aj v tomto prípade ❤️ dieťa zaintubované v umelom spánku, posadili ma k šoférovi.

K otázke, naozaj v tom momente ťa ani nenapadne, že tam niekde leží kočík, či bicykel....

krasneleto
27. mar 2026
@cairka

@dajda_01 , mňa vzali aj v tomto prípade ❤️ dieťa zaintubované v umelom spánku, posadili ma k šoférovi.

K otázke, naozaj v tom momente ťa ani nenapadne, že tam niekde leží kočík, či bicykel....

@cairka ja netvrdim ze nemozu vziat... iba ze nemusia a nie vzdy zoberu

mogaa
27. mar 2026
@anonym_autor

Tak zobrala by to polícia alebo nie ? Lebo ak nieje nikto blízky kto by po to prišiel a polícia nie, tak to určite časom niekto ukradne.
Lebo jeden komentár že polícia sa tým zaoberať nebude a ďalší že polícia
@stellarstar
@patrike
@anonym_9fd388

@anonym_autor prepáč, ale teba by v prípade úrazu naozaj zaujímalo nejaké odrážadlo, či detský bicykel?

zmrzlinka2021
27. mar 2026

@anonym_autor

Nezoberú väčšinou.

Ale pre pricetneho rodiča je hlavný záujem dieťa. Takže ak si to chce vziať, zavolá taxi, rodinného príslušníka, známych.

anonym_6e1cc5
27. mar 2026
@krasneleto

@anonym_6e1cc5 ty bezne fantazirujes o situaciach v zmysle , co by keby? no co by si asi tak urobila ak sa ti pokazi auto na dialnici s dvomi detmi vnutri... zavolala odtahovku a sebe taxik , ktorý ta odvezie spolu s detmi domov... alebo ako myslis? odtahovka pride s opatrovatelkou? ci ako... vy nemate nikoho? susedov, kamaratov, rodinu?

@krasneleto ja bežne riešim takéto situácie sama áno a nenaplánovala som si to tak nie. Zabezpečiť majetok v prípade nehody je podľa mňa úlohou polície. Kto zaplatí taxi na 400 km lebo aj také cesty chodíme? Ďakujem za rady.

simca06022011
27. mar 2026

podla mna je to individualne.. videla som ze sanitka zobrala aj druhu osobu so sebou, a na druhu stranu nikdy som nevidela, ze by niekto mal nehodu na bicykli narp a bicykel tam ostal... vtedy ale pride policia = cize ratam s tym, ze to odpracu. Do sanitky to urcite neberu, kocik by sa tam urcite nevpratal
Ostatne veci su skor taka spekulacia, a co by bolo keby bolo, lebo vsetko zalezi od okolnosti co sa komu, kedy, ako stane...

krasneleto
27. mar 2026
@anonym_6e1cc5

@krasneleto ja bežne riešim takéto situácie sama áno a nenaplánovala som si to tak nie. Zabezpečiť majetok v prípade nehody je podľa mňa úlohou polície. Kto zaplatí taxi na 400 km lebo aj také cesty chodíme? Ďakujem za rady.

@anonym_6e1cc5 a policia ti ho ma teda doniest aj domov ci ako si to predstavujes? v pripade bycikla alebo inych veci, ktore ma zabezpecit policia... tie si budes musiet po svojej osi vyriesit... ak sa ti pokazi auto, volas odtahovku, podla toho aku mas poistku, vezmu ho do najblizsieho zmluvneho servisu, nikto ho 400 km tahat domov bez tvojho suhlasu nebude.lebo sa nedoplatis.... ty volas taxik a ides asi teda nie 400 km taxikom... ale na najblizsiu stanicu a domov busom alebo vlakom...

mamatroch
27. mar 2026
@anonym_autor

Tak zobrala by to polícia alebo nie ? Lebo ak nieje nikto blízky kto by po to prišiel a polícia nie, tak to určite časom niekto ukradne.
Lebo jeden komentár že polícia sa tým zaoberať nebude a ďalší že polícia
@stellarstar
@patrike
@anonym_9fd388

@anonym_autor dobra otazka. tiez ma to zaujimalo. pre tie, co rypu, nie vzdy ide o zachranu zivota. ked mala dcera dvojitu zlomeninu, tiez sme volali sanitku, spadla z vysky, nevedela som ako laik vyhodnotit, ci nema napr., poranenu chrbticu, preto sme s nou nemanipulovali, bola pri vedomi, a nesli vlastnym autom.
ano, na jednej strane urcite nenecham zranene dieta kdesi lezat a nepojdem domov odniest bicykel, kocik atd., takisto do sanitky ich nenatrepem, lebo sa tam ani nezmestia plus by zavadzali ak by sa akutne zhorsil stav pocas prepravy a bola potrebna napr. resustitacia.
na strane druhej, nie kazdy sme v situacii, ze joj, ved to je len vec, bicykel ci kocik, halt si kupime druhy.

autorka jednoducho chcela konstruktivnu radu, ci tu vec vie napr. docasne uschovat policia.

simca06022011
27. mar 2026

z praxe mam inak skusenost, ze nam bicykle odlozili ludia co byvali okolo :D dcera spadla z bicykla, dalej ist nevedela, zastal im okoloiduci, ju odvizeli dve dediny domov a bicykel dali do garaze ludia co tam byvali vedla, oco odbicykloval domov, hodil nas na photovost autom, ked sme sa vratili zbehol bicykel zobrat. tu tiez predpokladam, ze keby sa nieco stalo = dietatu ak sa nieco stane a mama sa nezmesti, ide sama = veci berie so sebou. AK sa stane nieco mame, dieta sa nezmesti, berie dieta ajj s vecmi hocikto/ci pribuzni, alebo zabezpecia "organy"/.. zase cloevk so sebou nemava za kufor veci, ak je niekde pesi/na bicykli... Pri atuonehode ostava vsetko v aute, a ide sa prec. Kolkokrat vraky su plne osobnych veci...

anonym_f3245f
27. mar 2026

ak ta ta strasne trapia veci a nie zdravie dietata. nie je problem aby rzp privolala upsvar ti pojdu s dietatom do nemocnicee a ty si mozes strazit veci... ale potom mozes ratat s kontrolou a zanedbanim starostlivosti o dieta

rozculena
27. mar 2026

@anonym_autor mňa brala sanitka a psa zobrali policajti.Ale stalo sa to v blízkosti pol.stanice a oni sami prišli zo zvedavosti,keďže videli sanitku

iivancova
27. mar 2026

Vy ste tu dobré husi 😀 Náhodou otázka je celkom zaujímavá a praktická, nikdy som sa nad ňou nezamyslela a nemusela som to, našťastie, riešiť. Ale autorka sa nepýta, či má ostať pri veciach, aby ich nikto neukradol a radšej nebude so zranenou osobou. Normálne sa spýtala hypotetickú otázku a hen pani vyššie už chce volať sociálku 😀 Rozum sa mi zastavuje ženy.

bomba36
27. mar 2026
@anonym_autor

To tam nechajú všetky veci len tak a ktokoľvek ich môže zobrať ?
@anonym_7bc96e
@stellarstar

@anonym_autor keď sa niečo stane môjmu dieťaťu tak že ho berie sanitka, posledné čo by ma zaujimalo je nejaké odrážadlo
Ak taká situácia nastane, budeš ju riešiť so záchranármi

anonym_c4489e
27. mar 2026

Syn mal nehodu v lese, niekolkotisicovy bycikel. Sanitka tam ani nevyšla, len hasiči na štvorkolke ,kde sa samozrejme zmestil iba syn s nimi. Zlomil si panvu, otvorená zlomenina. Jedine co som mala pred očami, je dobehnúť sanitku a byt mu nablizku, vobec ma netrapil nejaky bycikel. Ani neviem ako sa dostal bike domov, bola som mimo dlho, bolo mi to jedno.
Da sa to posudzovať podla zavaznosti úrazu, je rozdiel mat vazny uraz a mat napríklad na odrazadle zlomenú ruku ,s tym, ze vidim, ze si nic ine dieta alebo matka neudreli, tam človek este dokáže rozmýšľať aj o tom, co bude s vecami. No napr ked si syn pri hrach na ulici zlomil ruku, tiez mi bolo jedno ci tam nieco ostalo, utekali sme na urgent bez rozmyslania o niecom druhom. Myslím, ze je fajn, zachovať chladnú hlavu a vedieť myslieť aj na ine veci ako len na to, co sa stalo. Mne toto chyba, konam v takých prípadoch skor panicky.

anonym_90ff75
27. mar 2026
@anonym_6e1cc5

@anonym_6e1cc5 ty si predstavuješ čo, že sanitka bude čakať, kým príde niekto kto sa vám postará o veci a ohrozí tým život niekoho z vás a bude blokovať voz pre ďalšie príjazdy pre ostatných pacientov, alebo že spolu so sanitkou chodí policajné auto a keď naložia pacienta, tak policajti naložia všetky ich veci a zoberú ich na policajnú stanicu?

luliu
27. mar 2026

Keď sa bojíš o kočík či odrážadlo, dieťa pôjde v sanitke a ty si zavolaj taxík a postaraj sa o odrážadlo a choď do nemocnice taxikom

anonym_126044
27. mar 2026
@anonym_89f279

@anonym_7bc96e príde aj k zlomenej nohe, nezavadzaj. Nikto nemá istotu vi si dotyčná osoba pri páde nespôsobila aj nejaké vnútorne zranenie či úder do hlavy, ktorý v šoku nemusí ani registrovať

@anonym_89f279 osobne poznám dva pripady z velmi nedavneho obdobia, kde k zlomenej nohe, z toho jedna bola otvorena zlomenina, sanitku neposlali, dotycnych viezli autom nahodni okoloiduci. Nebyt ich, lezia tam na ulici este mozno doteraz. Proste povedali, ze sanitka je na urgentne pripady, ze mozu poslat, ale tak o par hodin

anonym_7e67e0
27. mar 2026
@anonym_126044

@anonym_89f279 osobne poznám dva pripady z velmi nedavneho obdobia, kde k zlomenej nohe, z toho jedna bola otvorena zlomenina, sanitku neposlali, dotycnych viezli autom nahodni okoloiduci. Nebyt ich, lezia tam na ulici este mozno doteraz. Proste povedali, ze sanitka je na urgentne pripady, ze mozu poslat, ale tak o par hodin

@anonym_126044 casto je to aj otazkou vyssich priorit vyjazdov... ak je sanitka volna, pride urcite... ak je pri hromadnej havarii , inej akcii a zlomenila neohrozuje zivot, nepridu ... alebo v case po vyjazde, co tam skutocne skor bude clovek po vlastnej osi

zuzana76
27. mar 2026

sanitka vezme aj nezaopatrene dieta, aj ked jemu sa nic nestalo, nesmu nechat dieta same ani doma, cize isla by matka s chorym dietatom a aj zdrave dieta, potom sa samozrejme z nemocnice kontaktuje niekto, kto sa o zdrave dieta postara.

anonym_7e67e0
27. mar 2026
@zuzana76

sanitka vezme aj nezaopatrene dieta, aj ked jemu sa nic nestalo, nesmu nechat dieta same ani doma, cize isla by matka s chorym dietatom a aj zdrave dieta, potom sa samozrejme z nemocnice kontaktuje niekto, kto sa o zdrave dieta postara.

@zuzana76 to ano... poukazovalo sa tu skor na opacny pripad, kedy vezmu dieta a matku nie... ak su na to objektivne dovody - kapacita sanitky, stav atd... samozrejme, ze pokial sa vola sanitka k matke s malym dietatom a nie je nikto kto by sa postaral, asi ho nenechaju same doma

jamidea
27. mar 2026
@krasneleto

@anonym_6e1cc5 a toto je podla teba co za postoj? do sanitky ide iba dieta, monhe sanitky nenalozia ani nikoho ineho ako doprovod.. ani matka nie... matka nech si zabezpeci svoj odvoz do nemocnice rovnako ako odvoz svojich veci... a ked je to urgentny stav... vtedy skutocne neprepocitavas kolko ta vide novy bicykel alebo ine ftakoviny...

@krasneleto blbost. Matka ide vzdy s dietatom. Alebo iny dospely. Robim s detmi a vzdy ideme s nimi v sanitke. Tak netrep

anonym_7e67e0
28. mar 2026
@jamidea

@krasneleto blbost. Matka ide vzdy s dietatom. Alebo iny dospely. Robim s detmi a vzdy ideme s nimi v sanitke. Tak netrep

@jamidea ty netrep. nie je matka vzdy s dietatom .... nie dojmy, ale realita... aj tu pisana zachranarkou...

anonym_90f3b8
28. mar 2026
@anonym_6e1cc5

@anonym_6e1cc5 treba si uvedomiť že ani sanitka, ani polícia nie je zadarmo. Výjazd polície vyjde možno cez 100€, tak by nebolo primerané aby šli niekde kvôli odrazadlu čo má zostatkovu hodnotu sotva 10€. Pre drahé veci ok ale na takéto blbosti ozaj nechcem aby išli moje dane.

mondolina
28. mar 2026
@anonym_90f3b8

@anonym_6e1cc5 treba si uvedomiť že ani sanitka, ani polícia nie je zadarmo. Výjazd polície vyjde možno cez 100€, tak by nebolo primerané aby šli niekde kvôli odrazadlu čo má zostatkovu hodnotu sotva 10€. Pre drahé veci ok ale na takéto blbosti ozaj nechcem aby išli moje dane.

@anonym_90f3b8
to máš odkiaľ tú cenu výjazdu? chodí sa na hocijaké prkotiny. a medzi základné úlohy patrí aj ochrana majetku( bez vyčíslenej hodnoty).

krasneleto
28. mar 2026
@anonym_7e67e0

@jamidea ty netrep. nie je matka vzdy s dietatom .... nie dojmy, ale realita... aj tu pisana zachranarkou...

@anonym_7e67e0 kocka priamo z fachu napisala situacie, kedy nezoberu, tak neviem kto trepe

krasneleto
28. mar 2026
@anonym_90f3b8

@anonym_90f3b8 to bolo mne?

Strana
z3