Aké je žiť s pocitom, že som pekná?
Otázka je mierená na tie, ktoré sú naozaj že pekné ženy, že to vedia a aj im to okolie odjakživa dáva najavo. Ktoré majú súmernú tvar aj postavu, žiadne výraznejšie vady krásy. Nie je mierená na tie, ktoré si myslia, že vyzerajú dobre, lebo majú len prehnane sebavedomie. Máte pocit, že sa vám žije ľahšie? Že ste si ľahšie našli partnera, pripadne v minulosti ste nemali núdzu o frajerov? Že nejak pôsobíte na ľudí sympatickejšie, či už úplne cudzích v bežnej dennej komunikácii alebo v rámci kamarátstve? Že sa ráno pozriete do zrkadla s nevidíte nič, čo by vás deprimovalo? Že aspoň čo sa týka výzoru a spokojnosti so sebou máte o starosť menej v živote?
@anonym_42ea19 Však pri pozdrave áno ale píšem tu o úsmeve len tak do vzduchu, že to človek nemusí...na mňa sa aj Rusi/Rusky usmievali keď som ich ako čašník dobre obslúžil ale liberálov by rozpdrapilo len zato bo sú to Rusi a mohli by byť aj neviem jak milí ale keď príde nejaký psychopat rozmaznaný zo západu a trieska so všetkým tak nič nepovedia 🤣 dvojaký meter
@anonym_9f7a87 tak zase to neber uplne do slova,ze mat usmev ako fetak,co sa prave sfetoval.Ja sa usmievam stale,lebo ci v praci mam kopec kolegyn,kolegov a este im aj zamavam par m odomna.Ci ked idem do obchodu,alebo sa dobre s chuti zasmejem s muzom,az svalovica na bruchu a slzy v ociach.No toto mnohe zeny,muzi nepoznaju.
@anonym_42ea19 Však pri pozdrave áno ale píšem tu o úsmeve len tak do vzduchu, že to človek nemusí...na mňa sa aj Rusi/Rusky usmievali keď som ich ako čašník dobre obslúžil ale liberálov by rozpdrapilo len zato bo sú to Rusi a mohli by byť aj neviem jak milí ale keď príde nejaký psychopat rozmaznaný zo západu a trieska so všetkým tak nič nepovedia 🤣 dvojaký meter
@anonym_9f7a87 najskôr som ti chcela napísať niečo k tomu úsmevu, ale prepáč, z tvojich komentároch priam cítiť negativizmus a chápem, prečo ťa trápi niekoho “úsmev do vzduchu”. Ty nevieš, prečo niekto má dôvod na úsmev a prečo je niekto ponurý, nevieš, nepoznáš jeho myšlienkové pochody. Nevieš, čo toho človeka trápi a naopak, čo ho teší. A nemá to nič spoločné s Rusmi, či liberálmi zo západu. Toto, čo si napísal skôr hovorí o tvojom charaktere.
@anonym_9f7a87 najskôr som ti chcela napísať niečo k tomu úsmevu, ale prepáč, z tvojich komentároch priam cítiť negativizmus a chápem, prečo ťa trápi niekoho “úsmev do vzduchu”. Ty nevieš, prečo niekto má dôvod na úsmev a prečo je niekto ponurý, nevieš, nepoznáš jeho myšlienkové pochody. Nevieš, čo toho človeka trápi a naopak, čo ho teší. A nemá to nič spoločné s Rusmi, či liberálmi zo západu. Toto, čo si napísal skôr hovorí o tvojom charaktere.
@gab1sol Čo má spoločné opačný názor ako máte vy s charakterom ? Práve tí čo sa tvária jak svätí sú najhorší....Je na svete veľa sympatických mužov ale o takých ženy nemajú záujem lebo nie je pekný do tváre alebo nie je to ten zlý borec... chcú ho už ženy zúfalé ženy, ktoré sa v krasavcoch sklamali.... napríklad Kolenik by mohol byť aj krivý do tanca ale aj tak by sa ženy roztapali lebo výzor...takisto ako by mohla byť krivá do všetkého Jessica Alba.....a môžu byť aj ženy vysmiate ale keď sa chlapovi nepáči fyzicky tak nič...to je objektívna pravda a priemerne vyzerajúci človek sa môže aj roztrhnúť ale nepritiahne záujem opačného pohlavia nebuďme subjektivni...a mimochodom poznal som veľa ľudí, ktorí sa mračia keď idú len tak po meste a keď s nimi prehodím reč tak sú sympatickí...
@anonym_42ea19 Neviem prečo sme si zobrali ten trend zo západnej Európy, že sa musím vždy usmievať....usmievať sa keď s niekým komunikujem okej ale usmievať sa bezdôvodne ? prečo ?
@anonym_9f7a87 bože,toľko zakomplexovanosti 🤦🏻♀️
Je to ľahšie. Krása ti nepomôže vyštudovať VŠ ani nájsť dobrú prácu ( aspoň ja nemám ten pocit), ale v zamestnaní a hľadaní partnera už je to potom lepšie.
O rande som nejak nemala núdzu a to som introvert, ale teda partnera som si poctivo vyberala ( bavíme sa o 10tkach rande kým som si našla partnera, samozrejme, pri týchto rande nedošlo k ničomu fyzickému, bol to iba filter).
Keď som nešoferovala tak sa vždy našiel nejaký kolega, ktorý sa ponúkol, že má bude voziť do práce, nech nechodím MHD. Peniaze nechceli.
Pokiaľ v práci musím niečo riešiť čo neviem, vždy sa mi niekto ponúkne že mi s tým pomôže. A aj keď niečo dovržem, stačí sa usmiať a je odpustené.
Ale má to aj negatíva. Zažila som si sexuálne obťažovanie na pracovisku + viac krát si niekto to, že som milá, vysvetlil ako záujem. A ja som už vydatá a nepotrebujem si budovať takúto povesť. Na koncertoch alebo nejakých podujatiach sa ma muži tiež snažia aspoň chytiť za riť a tvária sa, že nič, to neboli oni. No a niektoré kolegyne v práci sú uštipačné, keď sa mi aj podarilo nejaký pracovný úspech, tak vzniknú poznamenať , že oni nikdy nebudú také dokonalé ako ja. Aha, a veľa ľudí si o mne myslí, že som zlatokopka (mám muža čo zarobí fajn, ale brala som si ho najmä preto že je čestný človek a nikdy som nemala prehnané nároky, vždy som pracovala- a ani na materskej som nebola celé tri roky).
Som vraj pekna zena (niektorí, ze vraj krasna) a je to skor na obtiaž. Niežeby som mala vela nápadníkov, ale je to nepríjemne celkovo. Za prve, ja sa citim uplne ako normálna zena, skor priemerná. Za druhe, ine zeny vacsinou závidia a prinajlepšom s vami súťažia a muzi vas odmietajú, aby si vymastili ego (ona je pekna a mysli si, ze moze mat kazdeho a mna just mat nebude). Radsej by som bola priemerná bucloska, ako to, co som (výška do modelingu, dlhe vlasy po zadok, velke oci, súmerná tvar, väčšie prsia a stihla postava). Svoje telo vsak nezmením, ale zistila som, ze ak sa oblečiem do neforemneho oblečenia, schovam vlasy a nedam mejkap, tak je to trošku lepsie a okolie az tak nezávidí a necitim potom taku veľkú nenávisť (muzi, zeny, vlastná rodina)
dolezitejsie je mat sa rada, nez ci sme objektivne pekne.
ale aby som ti trosku odpovedala - mam naaadhernu kamaratku. aj jej to pravidelne hovorim. je proste krasna. ako sa vnima ona, neviem. a ci jej to ulahcilo zivot? ani nie. roky zila s despotom, random bludenie svetom v mladych rokoch. stastie nasla az v 35ke, teraz ma krasnu milujucu rodinu.
V niektorých situáciách funguje “pretty privilige” , v iných je to skôr kliatba.
V zamestnaniach, hlavne v ženskom kolektíve to je celé zle, tiež sa mi stalo, že šéf mal nejaké očakávania , ktoré keď som nenaplnila , tak si to namne vybíjal , šikanoval ma a musela som odísť, veľa ľudí ma aj predsudky.
Čo sa týka vzťahových vecí , stalo sa mi minulý rok , že ma jeden chlap začal z ničoho nič ignorovať ani na kavu sme sa nedostali a teraz pred nedavnom mi povedal , že on si myslel že budem náročná a on je len “obyčajný muž” že spravil chybu že si spravil názor ani ma neskúsil spoznať. Ale nenazvala by som sa nejakou krásavicou nádhernou , som len výraznejší typ.
A hlavne čím je žena krajšia tým viac si na nej ľudia všímajú a hľadajú nedostatky 😃
@aylinn_ kokos ked tu uz sa necitis ako nadherna zena tak ja uz potom neviem kto je 🤦🏼♀️😬
@aylinn_ kokos ked tu uz sa necitis ako nadherna zena tak ja uz potom neviem kto je 🤦🏼♀️😬
@jablkovastrudla Len ci tam okrem prs nie su aj ine vylepsenia.
@jablkovastrudla ale prestaň štrúdla! 😃❤️ nevnímam sa ani ako ohizdny človek , ale tiež mám svoje mindráky, ktoré mi nedovoľujú nazvať sa krásnou
@anonym_autor Kým som žila s našimi, bol môj sused jeden pán, čo robil v modelingovej agentúre. Viac ráz mi povedal, že keby som bola o 20cm vyššia, vedel by mi zariadiť kariéru. Myslím teda, že som objektívne z tých krajších. Je fajn to vedieť, ale nič to nemení.
@jablkovastrudla Len ci tam okrem prs nie su aj ine vylepsenia.
@anonym_8b40e4 ona mala vacsie prsia prirodzene,velmi dobre si pamatam jej fotky. Ma ich tusim upravene a ma spravene pery, no a? Tato baba vyzera ako Pocahontas, ma velmi dobre geny tusim po otcovi. Ona je pre mna jedna nadherna zena.
.
@jablkovastrudla ale prestaň štrúdla! 😃❤️ nevnímam sa ani ako ohizdny človek , ale tiež mám svoje mindráky, ktoré mi nedovoľujú nazvať sa krásnou
@aylinn_ ja som ti to pisala uz viac krat. Vyzerat ako ty, tak chodim po vonku hola.
@anonym_autor krása je dosť subjektívna. Minule tu ženy mali diskusiu, kto je najkrajšia žena sveta alebo také niečo, lebo výherkyňa Margot Robbie bola podľa niektorých nič moc.
Takisto muzi, robila som v muzskom koletive a dost ma prekvapovali niektore nazory na krasu, prisli mi dost odlisne od nasho zenskeho vnimania krasy. Taku typicku modelku, dokonalu sumernu tam nikto nespomenul, skor sa im pacili zeny niecim netradicne
@anonym_autor neviem, či sa mi žije ľahšie, ale stáva sa mi, že ak som u lekára v čakárni a sestrička otvorí dvere, zavolá podľa poradia dnu, pozrie sa na mňa a spýta sa má, čo potrebujem. Napriek všetkým pohľadom som rada, že má vybavia na počkanie 👍. O komplimentoch v práci od klientov ani nevravím, no tie ma skôr obťažujú, nemám to rada. Všetko má svoje plusy aj mínusy.
Som vraj pekna zena (niektorí, ze vraj krasna) a je to skor na obtiaž. Niežeby som mala vela nápadníkov, ale je to nepríjemne celkovo. Za prve, ja sa citim uplne ako normálna zena, skor priemerná. Za druhe, ine zeny vacsinou závidia a prinajlepšom s vami súťažia a muzi vas odmietajú, aby si vymastili ego (ona je pekna a mysli si, ze moze mat kazdeho a mna just mat nebude). Radsej by som bola priemerná bucloska, ako to, co som (výška do modelingu, dlhe vlasy po zadok, velke oci, súmerná tvar, väčšie prsia a stihla postava). Svoje telo vsak nezmením, ale zistila som, ze ak sa oblečiem do neforemneho oblečenia, schovam vlasy a nedam mejkap, tak je to trošku lepsie a okolie az tak nezávidí a necitim potom taku veľkú nenávisť (muzi, zeny, vlastná rodina)
@anonym_7b3549 Hlavne taketo spravanie v ramci rodiny je dno.
Kamaratka prekrasna a vlastni rodicia ju cele detstvo deptali, ze je pysna, ze sa musi naucit sklonit hlavu a byt pokorna. Zabili v nejk akykolvek spravny pocit sebavedomia.
Ona nebola pysna, ona bola krasna. A na miesto normalnej akceptacie ju neustale deptali.
A skoncila na alkohole, 2 x rozvedena. Takze niekedy je to take prekliatie, lebo ludia nevedia ako s tym zaobchadzat.
Krása je len dočasná. Vek nepustí,darmo.
@anonym_9f7a87 bože,toľko zakomplexovanosti 🤦🏻♀️
@anonym_f01274 Zvláštne píšem iba opačný názor a už zakomplexovanosť....Ale keď píšete urážajúce komenty na Rusov, ktorí nám v športe fandia (komenty od nich, že nám fandia čítam často) tak to je v pohodičke od Američanov a ostatných veľmi tie komentáre nevidím.....Prečo nemáte také komplexy do Belgičanov napríklad keď policajtka pri vražde Slováka hajlovala ? Alebo keď Amerika bombardovala Srbsko ?...dvojaký meter hej hej...
@anonym_f01274 Zvláštne píšem iba opačný názor a už zakomplexovanosť....Ale keď píšete urážajúce komenty na Rusov, ktorí nám v športe fandia (komenty od nich, že nám fandia čítam často) tak to je v pohodičke od Američanov a ostatných veľmi tie komentáre nevidím.....Prečo nemáte také komplexy do Belgičanov napríklad keď policajtka pri vražde Slováka hajlovala ? Alebo keď Amerika bombardovala Srbsko ?...dvojaký meter hej hej...
@anonym_9f7a87 zatahujes tu svoje mindraky a politiku, ktorá nikoho, ale nikoho nezaujíma. Ľudia sú rôzni. My o voze a ty o koze.
@anonym_9f7a87 zatahujes tu svoje mindraky a politiku, ktorá nikoho, ale nikoho nezaujíma. Ľudia sú rôzni. My o voze a ty o koze.
@anonym_f01274 To len tak pre prirovnanie....robil som v Rakúsku totálna šikana od mojej vedúcej....nadávala nám...a tiež najprv úsmevy...
@anonym_f01274 To len tak pre prirovnanie....robil som v Rakúsku totálna šikana od mojej vedúcej....nadávala nám...a tiež najprv úsmevy...
@anonym_9f7a87 no a? Asi mala za čo nadávať.
@anonym_9f7a87 no a? Asi mala za čo nadávať.
@anonym_f01274 Však si zabudla, že je z mierumilovného Rakúska ?
@anonym_f01274 Však si zabudla, že je z mierumilovného Rakúska ?
@anonym_9f7a87tie tvoje mindraky. Neviem prečo si tam šiel, mal si si vybrať inú svetovú stanu. Skús sa zamyslieť,či to všetko nebude len a len tebou, len kvôli tomu,že si naprd chlap
@tilly podľa mňa Gaborikova je top úplne bez chyby….aj keď sa písalo, že gaborik ju podvádza…no ale on podľa mňa je strašne hlúpy a už nevie, čo od rozkoše
@anonym_autor vidíš a tu presne na tomto príspevku vidieť aká je krása subjektívna. Mne sa Gáboríková nepáči, samozrejme škaredá nie je, to nikto kto má oči povedať nemôže, ale za mňa to nie je prototyp krásy, ani nič výnimočné na nej nevidím. Mne sa napr.páči Zendaya s čím tiež určite veľa ľudí súhlasiť nebude. Čo sa výzoru týka, vždy som bola v škole, v práci "obletovaná" , no určite je kopa žien krajších odo mňa a nejak to neriešim..ale napr. môj ex ma podvádzal ( len poznámka vôbec nie je pekný muž, každý nechápal čo na ňom vidím keď si môžem vyberať) a podvádzal ma so ženou, ktorá teda no...nerada sa vyjadrujem k postave, alebo k výzoru iných, ale vyhrabal ju na pokeci, tak si viete predstaviť aká kočka to bola 😃
@anonym_autor keď som bola mladá, tak mi cudzí hovorili, že som pekná a tak, mala som prísnu výchovu a mne to bolo len na príťaž, ja som sa za seba hanbila, že prečo mám takú tvár, prečo mám také výrazné oči, prečo som vysoká atď... a akoby stále som musela dokazovať, že mám niečo aj v hlave...no vyštudovala som, urobila akú takú kariéru, dobre sa vydala, odrodila potomstvo...a teraz už keď pekná nie som, si pomyslím sem tam...kurník , však som to vtedy mohla nejak lepšie využiť, ale ako netuším...teda jedna vec ma napadá, keby som si zobrala niekoho veľmi bohatého, ráno keď vstanú dvojičky by som iba zazvonila na zvonček a niekto by mi ich prišiel zobrať a ja by som spala ďalej 😁
@anonym_9f7a87tie tvoje mindraky. Neviem prečo si tam šiel, mal si si vybrať inú svetovú stanu. Skús sa zamyslieť,či to všetko nebude len a len tebou, len kvôli tomu,že si naprd chlap
@anonym_f01274 Tá Rakúšanka absolútne nemá právo urážať keď sa niečo urobí zle to po prvé ;) a po druhé mohla by ma aj zaškrtiť a mohlo by to byť aj v správach a vy by ste sa zastávali ich stále....Už nechápem to co sme za mentalitu....hlavne, že u nich príde Arab do roboty neovláda nič a na západe sú ticho...urobí niečo zle niekto od východnej Európy vrieska jak zmyslov zbavený....
Zaujímavá debata...krása znamená pre každého niečo iné, chlap vidí ženu inak ako žena ženu...a najhlavnejšia je vnútorná krása
Načo je krása? V 70 už ťažko možno hovoriť o nejakej fyzickej kráse. To všetko pominie. Husté vlasy sa preriedia a zošediveju. Krásna pleť zvraskavie a môžeš na seba placat tonery séra retinoly spfka.. Proste vek. Krásne telo tiež zmizne. Koža vekom ovisa a zvraskavie vyschne a môžeš cvičiť jest zdravo sú veci ktoré idú s vekom a nepohnes s nimi. Treba sa o seba starať ale investovať do vzhľadu je naivne. Príde 60, 70 čo z tvojej veľkej krásy ostane? Treba investovať do duševnej krásy. Treba sa rozvíjať ako osobnosť ako človek. Pracovať na hodnotách na charaktere. Treba dávať dôležitosť správnym veciam
@anonym_ad3c72 v 70 veku žena nemôže byť pekná? Investovat do krásy je zbytočné? Ty kde žiješ?? Asi si nebola ďalej ako do brány svojho bytu/domu. Vo svete sa bežne staršie zeny o seba starajú, a vyzerajú parádne, a to nehovorím o vyplniach, ale kvalitný kaderník kozmeticka..áno pokožka bude ovisne alebo je len mäkšia (vec genetiky), mamka má 74 rokov, žiadna koža jej nevisí, telo má pevné...stará sa o seba, upravené vlasy, jemný mejkap (lesk na pery), upravené nechty (aj na nohách), kvalitné dobre padnúce oblečenie, topánky a doplnky...prejdi sa po talianskom Milane, Paríži

V niektorých situáciách funguje “pretty privilige” , v iných je to skôr kliatba.
V zamestnaniach, hlavne v ženskom kolektíve to je celé zle, tiež sa mi stalo, že šéf mal nejaké očakávania , ktoré keď som nenaplnila , tak si to namne vybíjal , šikanoval ma a musela som odísť, veľa ľudí ma aj predsudky.
Čo sa týka vzťahových vecí , stalo sa mi minulý rok , že ma jeden chlap začal z ničoho nič ignorovať ani na kavu sme sa nedostali a teraz pred nedavnom mi povedal , že on si myslel že budem náročná a on je len “obyčajný muž” že spravil chybu že si spravil názor ani ma neskúsil spoznať. Ale nenazvala by som sa nejakou krásavicou nádhernou , som len výraznejší typ.
A hlavne čím je žena krajšia tým viac si na nej ľudia všímajú a hľadajú nedostatky 😃