icon

Aké je žiť s pocitom, že som pekná?

7. mar 2026

Otázka je mierená na tie, ktoré sú naozaj že pekné ženy, že to vedia a aj im to okolie odjakživa dáva najavo. Ktoré majú súmernú tvar aj postavu, žiadne výraznejšie vady krásy. Nie je mierená na tie, ktoré si myslia, že vyzerajú dobre, lebo majú len prehnane sebavedomie. Máte pocit, že sa vám žije ľahšie? Že ste si ľahšie našli partnera, pripadne v minulosti ste nemali núdzu o frajerov? Že nejak pôsobíte na ľudí sympatickejšie, či už úplne cudzích v bežnej dennej komunikácii alebo v rámci kamarátstve? Že sa ráno pozriete do zrkadla s nevidíte nič, čo by vás deprimovalo? Že aspoň čo sa týka výzoru a spokojnosti so sebou máte o starosť menej v živote?

anonym_f01274
8. mar 2026
@anonym_9f7a87

@anonym_f01274 Tá Rakúšanka absolútne nemá právo urážať keď sa niečo urobí zle to po prvé ;) a po druhé mohla by ma aj zaškrtiť a mohlo by to byť aj v správach a vy by ste sa zastávali ich stále....Už nechápem to co sme za mentalitu....hlavne, že u nich príde Arab do roboty neovláda nič a na západe sú ticho...urobí niečo zle niekto od východnej Európy vrieska jak zmyslov zbavený....

@anonym_9f7a87 ešteže ta nezaskrtila, chudáčik,ešte sa aj lutuj. To sa ti môže stať aj na Slovensku. To ťa fakt máme ľutovať lebo ty si neschopný?

anonym_860e2f
8. mar 2026

Ja som nikdy nemala extra sebavedomie ale okolie ma bralo ako peknu, tiez tam boli nejake ponuky v modelingu. Pracu som dostala tak, ze som isla na pohovor a na chodbe som stretla najvyssieho sefa a ten zabezpecil, ze som sa dostala na inu - vyssiu poziciu. Ale cely cas ako som bola vo firme, isiel po mne ako po udenom a bolo to narocne ustat, slusne odmietat atd. Nikdy som s nim nic nemala. Celkovo v pracovnej sfere isli casto reci, ze som tam cez postel. Frajera som mala 9 rokov toho isteho aj som si ho zobrala. Neskor vekom som si uvedomovala tento benefit, ze mi muzi nadbiehaju a do 45 som si stale mohla vyberat. Teraz blizko k 50 tke to zacina byt deprimujuce🙉🙈🙊 Zober si, ze roky si neprehliadnutelna a teraz to ide dolu z kopca. Je to zahul… zmierit sa s tym. Samozrejme sa z toho nezrutim ale je to narocne prijat…Kazdeho vsetko dobehne, mozno tie “ pekne” starnu obela deprimovanejsie… Musia viac makat, aby ich ta psychika v menopauze atd podrzala. Chvilu vo vyslni a potom preplesk😅
Zivot je spravodlivy, ze vsetci starneme.

anonym_9f7a87
8. mar 2026
@anonym_f01274

@anonym_9f7a87 ešteže ta nezaskrtila, chudáčik,ešte sa aj lutuj. To sa ti môže stať aj na Slovensku. To ťa fakt máme ľutovať lebo ty si neschopný?

@anonym_f01274 Však hej môže sa stať lebo si od nich berieme príklad ;)....Normálne komunikujem nemusíš byť nervózna z toho, že niekto ma iný názor ako ty ;) Takisto nemusíš urážať...Minule som mal konflikt s rómskym spoluobčanom, ktorý sa mi vysmieval samozrejme, že ja som bol ten zlý lebo som ho udrel....keby to bolo naopak už by bolo prečo som sa ja z neho smial....zvláštna mentalita sme

anonym_02ace3
8. mar 2026
@anonym_57f13b

@anonym_ad3c72 v 70 veku žena nemôže byť pekná? Investovat do krásy je zbytočné? Ty kde žiješ?? Asi si nebola ďalej ako do brány svojho bytu/domu. Vo svete sa bežne staršie zeny o seba starajú, a vyzerajú parádne, a to nehovorím o vyplniach, ale kvalitný kaderník kozmeticka..áno pokožka bude ovisne alebo je len mäkšia (vec genetiky), mamka má 74 rokov, žiadna koža jej nevisí, telo má pevné...stará sa o seba, upravené vlasy, jemný mejkap (lesk na pery), upravené nechty (aj na nohách), kvalitné dobre padnúce oblečenie, topánky a doplnky...prejdi sa po talianskom Milane, Paríži

@anonym_57f13b Zalezi na uhle pohladu. Podla toho je aj Bridget Bardot asi krasavica v 80tke, ked sa privru obe oci.

anonym_f01274
8. mar 2026
@anonym_9f7a87

@anonym_f01274 Však hej môže sa stať lebo si od nich berieme príklad ;)....Normálne komunikujem nemusíš byť nervózna z toho, že niekto ma iný názor ako ty ;) Takisto nemusíš urážať...Minule som mal konflikt s rómskym spoluobčanom, ktorý sa mi vysmieval samozrejme, že ja som bol ten zlý lebo som ho udrel....keby to bolo naopak už by bolo prečo som sa ja z neho smial....zvláštna mentalita sme

@anonym_9f7a87 nemáš iný názor, ty trieskas od buka do buka. Téma je krása, úsmev.... A ty hneď začneš od veci spomínať západ a podobne drísty

anonym_b02e94
8. mar 2026
@jablkovastrudla

@aylinn_ kokos ked tu uz sa necitis ako nadherna zena tak ja uz potom neviem kto je 🤦🏼‍♀️😬

@jablkovastrudla Tá pani, o ktorej tak básniš, má na sebe mnoho úprav. Tým pádom nemoze byť krásna, je umelá. Krásna žena je žena prirodzená, bez úprav. Taká si zaslúži takýto titul.
Keby Tí táto pani ukázala fotku pred a po úpravách, garantujem Ti, že by si ju len ťažko spoznala.

marcellka32
8. mar 2026

@anonym_02ace3 tak nehovorím, že všetky..ale ako vieme on fajčila a pila alkohol a to sa odrazí riadne v tvári

anonym_66783c
8. mar 2026
@biba_18

aj s nedokonalým nosom môže byť žena objektívne pekná, taká amal napr. nemá žiaden mininoštek, že 😏 a aj tá najkrajšia v niekom môže vzbudzovať nejaké antipatie. alebo naopak, vidí na sebe chyby ktoré nikto iný nevidí…

Napr. Barbara Streisand🙂)Nadherna a velmi vynimocne vyzorovo zaujimava a za mlada totalne.Nikdy nemala nudzu o muzov a nebude to iba slavou.
Aj velmi nesumerne tváre,ak maju vyzarovanie,ak je v nich iskra,aj ked nie su typicky pekne su obdivovane,obletovane,ziadane a maju sa v zivote veeelmi,velmi dobre.
Dokonca by som povedala,ze atypicky vyzor prevysuje,staci jedna zaujimava cast a je to.
Pozrime sa na modny priemysel,ako pretlaca nedokonalost.
Mna osobne neaka typicka krasa u zeny nudi.
Nie je nic vyzorovo otravnejsie,ako barby a spol...

namornicka
8. mar 2026
@anonym_ad3c72

Načo je krása? V 70 už ťažko možno hovoriť o nejakej fyzickej kráse. To všetko pominie. Husté vlasy sa preriedia a zošediveju. Krásna pleť zvraskavie a môžeš na seba placat tonery séra retinoly spfka.. Proste vek. Krásne telo tiež zmizne. Koža vekom ovisa a zvraskavie vyschne a môžeš cvičiť jest zdravo sú veci ktoré idú s vekom a nepohnes s nimi. Treba sa o seba starať ale investovať do vzhľadu je naivne. Príde 60, 70 čo z tvojej veľkej krásy ostane? Treba investovať do duševnej krásy. Treba sa rozvíjať ako osobnosť ako človek. Pracovať na hodnotách na charaktere. Treba dávať dôležitosť správnym veciam

@anonym_ad3c72 podla mna ludia ocenia, ked sa zena v senior veku pekne oblecie, upravi, udrzuje sa vo forme, ma svoje aktivity a program. Netreba sa opustit.

biba_18
8. mar 2026

@anonym_ea051b aj na pokeci sú kočky 😏 čo ale nemení nič na tom že ten tvoj bol fasinger…

anonym_ad3c72
8. mar 2026
@anonym_57f13b

@anonym_ad3c72 v 70 veku žena nemôže byť pekná? Investovat do krásy je zbytočné? Ty kde žiješ?? Asi si nebola ďalej ako do brány svojho bytu/domu. Vo svete sa bežne staršie zeny o seba starajú, a vyzerajú parádne, a to nehovorím o vyplniach, ale kvalitný kaderník kozmeticka..áno pokožka bude ovisne alebo je len mäkšia (vec genetiky), mamka má 74 rokov, žiadna koža jej nevisí, telo má pevné...stará sa o seba, upravené vlasy, jemný mejkap (lesk na pery), upravené nechty (aj na nohách), kvalitné dobre padnúce oblečenie, topánky a doplnky...prejdi sa po talianskom Milane, Paríži

@anonym_57f13b ukáž mi koľko 70tnicok je prirodzene krásnych. Keď jednu dve denne uvidím je to až veľa. Predstav si chodím von aj medzi ludi a vidím rôzne vekové kategórie, nehovorím ze je zbytočné sa o seba starať si to zle pochopila. Ale čo z toho keď žena investuje do vzhľadu ale vnútri je jedna arogantná namyslená mrcha?

anonym_ad3c72
8. mar 2026
@namornicka

@anonym_ad3c72 podla mna ludia ocenia, ked sa zena v senior veku pekne oblecie, upravi, udrzuje sa vo forme, ma svoje aktivity a program. Netreba sa opustit.

@namornicka nie opustiť ale zakladať celý život na fyzickej kráse je odveci

0silvia0
8. mar 2026
@anonym_9f7a87

@gab1sol Čo má spoločné opačný názor ako máte vy s charakterom ? Práve tí čo sa tvária jak svätí sú najhorší....Je na svete veľa sympatických mužov ale o takých ženy nemajú záujem lebo nie je pekný do tváre alebo nie je to ten zlý borec... chcú ho už ženy zúfalé ženy, ktoré sa v krasavcoch sklamali.... napríklad Kolenik by mohol byť aj krivý do tanca ale aj tak by sa ženy roztapali lebo výzor...takisto ako by mohla byť krivá do všetkého Jessica Alba.....a môžu byť aj ženy vysmiate ale keď sa chlapovi nepáči fyzicky tak nič...to je objektívna pravda a priemerne vyzerajúci človek sa môže aj roztrhnúť ale nepritiahne záujem opačného pohlavia nebuďme subjektivni...a mimochodom poznal som veľa ľudí, ktorí sa mračia keď idú len tak po meste a keď s nimi prehodím reč tak sú sympatickí...

@anonym_9f7a87 co mas stale s tym kolenikom? Mne sa napriklad tento typ muza nepaci. A chapem ako to myslis s tymi usmevmi nasilu. Ja osobne mam radsej v komunikacii ludi s neutralnym vyrazom, na mna ten nahodeny usmev tiez niekedy podobi umelo a neprirodzene, aj ked ja sa casto neukontrolujem a posobim nasrato.

biba_18
8. mar 2026

@0silvia0 kolenikovi závidí že na neho letia ženy, no 🤷‍♀️

0silvia0
8. mar 2026
@biba_18

@0silvia0 kolenikovi závidí že na neho letia ženy, no 🤷‍♀️

@biba_18 no a kolenikovi je to jedno😬

anonym_9f7a87
8. mar 2026
@0silvia0

@anonym_9f7a87 co mas stale s tym kolenikom? Mne sa napriklad tento typ muza nepaci. A chapem ako to myslis s tymi usmevmi nasilu. Ja osobne mam radsej v komunikacii ludi s neutralnym vyrazom, na mna ten nahodeny usmev tiez niekedy podobi umelo a neprirodzene, aj ked ja sa casto neukontrolujem a posobim nasrato.

@0silvia0 Iba že ľudia nevidia jak sa usmieva a riešila sa tu krása tak som ho tu zahrnul že jak je výzor dôležitý v živote a s tým úsmevom sa s tebou zhodujem...na Rakúšanoch som si hneď všimol, že ten úsmev nie je úprimný.... v podstate iba som chcel vyjadriť svoj názor....Nezávidím nikomu je mi celkom fajn samému len tak mimochodom....

anonym_17f14f
8. mar 2026

@anonym_autor ...jedna vec je, že som pekná, ale aj ynteligentná.Teraz čo,sa zabyjem?😀😀😀

anonym_103134
8. mar 2026

Ono strasne zalezi ako s tou krasou vie zena nalozit. Ja mam v okolo vela zien, ktore boli ako mlade krasne ale zobrali si takych nic moc partnerov a bud ziju z ruky do huby alebo ich manzel podvadza alebo si narobili deti s roznymi muzmi a tak sa pretlkaju. Musi mat zena aj v hlave cosi aby si nezobrala prveho chmula do ktoreho sa zamiluje.

saprofytkaveronika
8. mar 2026

@anonym_autor ahoj, tak ja som ten "reprezentativny typ", ako ma viacero muzov nazvalo...uprimne, neviem porovnat, ake by bolo prezit moj zivot v inom tele/s inou tvarou... jasne, prinasa to zaujem muzov, drinky zdarma, nejake vyhody pri vybavovani cohokolvek to ano...no ked tak spatne premyslam, velmi casto ma skatulkovali a skatulkuju, v mladosti sa o mna zaujimali skor starsi partneri a rovesnici sa ma "bali balit", lebo ze som bola akoze "vysoka liga", ako som sa neskor dozvedela....takze ma to aj vyhody aj nevyhody, resp.vekom sa to meni.

anonym_72b0e1
8. mar 2026
@anonym_autor

@biba_18 tie ženy často počúvajú priame aj nepriame lichôtky…tiež vedia, že nemajú veľký krivy nos, vačky pod očami, riedke vlasy a pod

@anonym_autor ja tiez neviem uplne ze kam sa zaradit, nakolko lichotky som pocuvala a v kazdom zivotnom obdobi boli pritomni aj napadnici ale vo vseobecnosti sa nepovazujem za krasnu, pretoze to ani nie som.. ale predsa sa mozno viem vyjadrit.. niekedy som vyslovene pekna nebola, mala som velky nos, po plastike sa moj vyzor vsak velmi zmenil, nestala som sa vyslovene krasnou ale pekna myslim som.. a tak myslim viem trosku porovnat ten rozdiel a teda po plastike sa vyrazne zvysil zaujem o moju osobu u muzov a nielen v pocte ale aj kvalite.. zrazu mali zaujem krajsi, zaujimavejsi, uspenejsi.. nakoniec som sa aj velmi velmi dobre vydala a to tiez velmi pochybujem ze moj muz by sa o mna pokusal ak by som mala svoj povodny vyzor, resp sam povedal ze nie :D takze ano.. ked si pekna tak si lahsie hladas partnerov, nemas nudzu a ak sa dobre vydas tak sa ti zije aj lahsie.. v inych oblastiach vsak pekny vyzor neponuka ziadne extremne vyhody, nie si lepsim clovekom, lepsim kamaratom/partnerom, nestanes sa zrazu ani uspesnejsou, ani inteligentnejsou.. na to su uz dolezite ine veci nez vyzor 🙂

pr85
9. mar 2026

@anonym_autor Chvala Bohu, že muži toto riešiť nemusia. Ako sa hovorí, muž je vtedy pekný, ak je len od čerta krajší. 🙂 Muži majú iné prednosti, ako fyzická krása.

d_ivana
9. mar 2026
@pr85

@anonym_autor Chvala Bohu, že muži toto riešiť nemusia. Ako sa hovorí, muž je vtedy pekný, ak je len od čerta krajší. 🙂 Muži majú iné prednosti, ako fyzická krása.

@pr85 Pre ženy je vzhľad ich partnera rovnako dôležitý ako pre mužov vzhľad ich partnerky. Inak, dosť nešťastne si sformuloval príspevok, znie to, akoby jediná prednosť ženy bol jej výzor.

pr85
9. mar 2026
@d_ivana

@pr85 Pre ženy je vzhľad ich partnera rovnako dôležitý ako pre mužov vzhľad ich partnerky. Inak, dosť nešťastne si sformuloval príspevok, znie to, akoby jediná prednosť ženy bol jej výzor.

@d_ivana Tak som to samozrejme nemyslel. Ale bohužiaľ je fakt, že muži dávajú priveľkým dôraz na výzor ženy, zatiaľ čo ženy výzor chlapa tak neriešia, hlavne , keď má charizmu a je materiálne zabezpečený.

anonym_b3cb84
9. mar 2026
@anonym_ad3c72

Načo je krása? V 70 už ťažko možno hovoriť o nejakej fyzickej kráse. To všetko pominie. Husté vlasy sa preriedia a zošediveju. Krásna pleť zvraskavie a môžeš na seba placat tonery séra retinoly spfka.. Proste vek. Krásne telo tiež zmizne. Koža vekom ovisa a zvraskavie vyschne a môžeš cvičiť jest zdravo sú veci ktoré idú s vekom a nepohnes s nimi. Treba sa o seba starať ale investovať do vzhľadu je naivne. Príde 60, 70 čo z tvojej veľkej krásy ostane? Treba investovať do duševnej krásy. Treba sa rozvíjať ako osobnosť ako človek. Pracovať na hodnotách na charaktere. Treba dávať dôležitosť správnym veciam

@anonym_ad3c72 konečne správny nazor. Ale zbytočne to písať, mladé baby to pochopia, až keď do toho veku prídu. Medzitým minú mailand na rôzne kozmetické prípravky v nádeji, že ich sa to nedotkne.

domix147
9. mar 2026

@anonym_autor ahoj neverila by si...ja som vždy bola krásna...ale neuvedomovala som si to..
Mala som totiž kamošky, ktoré má stále deptali a vždy som si myslela ,že oni sú krásne...
Až v 35 rokoch som si uvedomila svoju krásu....ale najmä hodnotu...
A áno mám sa rada...ale ako keby tak normálne...nie som typ čo sa pretŕča atd. To vôbec.
Ale keby som napríklad obezna...tak určite by som spravila čokoľvek aby som nebola..
Obezita je prvá vec s ktorou človek trpí a darmo sa tvári že je to ok...
Teraz je kopec možností...určite by som šla do mounjara ,začala cvičiť popri tom a zmenila životny štýl...nevzdala by som sa...
Ja vidím ako zeny s obezitou trpia...podľa mňa vyriešis obezitu a ostatné je už potom fajn...
Totiž za mlada to dokaz s zmeniť...ale v takej 50 ti ujde vlak...a už to nebude ľahké...potom si tie kilá bude človek nosiť do konca života..

anonym_5a0768
9. mar 2026

@anonym_autor ja si myslim, že pekne ženy to majú v zivote jednoduchšie ale jedine ak je to spojené s dobrou povahou..alebo celkovo pekni a mili ludia, ale nemusí ísť o dokonalú krasu ale byt úpraveny a prívetivý

sapa20
9. mar 2026

Ako dievča som nebola pekná, šikana aj na základnej ,že nemám prsia, veľký zadok a iný palec na ruke ako iné dievčatá.
Na strednej sa už okolo mňa točili chalani ale tí čo ma poznali zo základnej tak si išli svoje. V dospelosti mi dokonca aj veľa žien povedalo nech neblbnem a uvedomím si ,že som pekná žena a muži sa za mnou otáčajú,dokonca aj môj manžel.
Stále si nemyslím,že som pekná a snažím sa byť peknou a zastaviť starnutie krémami..... Blížim sa k 40 ke a mám stres z toho.
Myslím si , vždy si budem myslieť, vlastne som o tom presvedčena , že nie som pekná žena. Taká obyčajná som.
K tej komunikácii. Som väčšinou otvorená a rozprávam bez okolkov s každým,k tomu úsmev. A ty je problém. Chlapi si myslia, že som milá lebo chcem viac 😀🤦🏻‍♀️ Kdeže ! 😃
Čiže viem len toľko, že mi táto moja " krása" priniesla skôr viac problémov ako úžitku.

anonym_3ccf85
9. mar 2026

Pozri ak das vedla seba 2 povahou rovnake zeny a jedna je pekna a druha skareda, tak ktora to asi bude mat lahsie v zivote? Jasne ,ze len krasa nestaci , ale na to su tusim aj studie ,ze vyssi a krajsi ludia dostavaju lepsie pozicie , vyssi plat a pod.Ja osobne poznam kopu peknych zien, ale teda dost zakomplexovanych , co uprimne nechapem ,ale to je asi ludska povaha.

anonym_02ace3
9. mar 2026

Jeden fakt je, ze o krasu sa dotycny nijako nezasluzil, iba sa narodil dobre geneticky vybavenym rodicom. Druhy fakt je, ze kazdy starne a skor ci neskor kazdy o tu krasu vekom pride. Prilis si netreba na nej zakladat. Treba pracovat aj na hlave, nie iba na vzhlade. A tie kecy, ako je ktora krasna v 50-60-70. V tvari mozno, ked sa vyzlecie, tak ten vek bude vidno naplno. Gravitacia nepusti, prsia budu klesat coraz nizsie, splasnu, ani silikon to nezachrani. Koza 50+tnicky bude coraz viac vraskava a plna pecenovych skvrn, ani najlepsi krem z nej mladicu neurobi, aj ked si to niekto mysli.

biba_18
9. mar 2026

@anonym_02ace3 lenže ty splietaš dokopy 2 veci - mladosť a krásu. samozrejme nejde porovnať 20 a 50 - ročnú čo sa týka mladosti - ale aj tá 50 ročná môže ostať krásna - primerane k veku ... len preto že má 50 neznamená že oškaredela ...