icon

Elementárna a predškolská pedagogika v Ružomberku: Skúsenosti a rady 2025/26

lucka69420
21. jan 2025

Zdravím, chcela som sa len opýtať či sa niekto tu rozhodol ísť na túto školu, tento odbor. Idete aj niekto z Oravy ?Poprípade, kto to už máte vyštudované, ktoré predmety sú najnáročnejšie?

Strana
z3
domkakvet
21. jan 2025

@lucka69420 je tu o tom viac diskusii a pisu, ze matematicka didaktika, alebo take nieco, osobnu skusenost nemam.

lucka69420
autor
22. jan 2025

@domkakvet Ďakujem za odpoveď, chystáte sa na túto školu? :D

domkakvet
22. jan 2025

@lucka69420 kvoly niecomu som to hladala, ale na externe nie.

petushqa2710
20. feb 2025

@lucka69420 ahoj ja veľmi uvažujem štúdium externe tento odbor.. prihlášku som ešte ale nepodala,obávam sa že popri dvoch deťoch to už nedám 🤦‍♀️

lucka69420
autor
20. feb 2025

@petushqa2710 ono ja som počula, ževraj to štúdim je v piatky od cca 13 do 17 a v soboty od 7 do 17. Možno že sa mýlim ale zistím si to, lebo tento rok posielam prihlášku ♥ Určite by ste nad tým mali poriadne pouvažovať, lebo podľa mňa to školstvo je také najideálnejšie pre ženy, ten pracovný čas je veľmi dobrý :D

petushqa2710
20. feb 2025

@lucka69420 ja mám maminu učiteľku, ona ma do toho stále "tlačí" 🤣 ja sa skôr bojím toho štúdia popri 2 malých deťoch či budem zvládať.. 🤦‍♀️ prijímačky tam ale niesu ak som dobre čítala?

lucka69420
autor
20. feb 2025

@petushqa2710 áno, je to bez príjmačok, jediné čo som už teraz začala riešiť je potvrdenie od lekára a logopeda o spôsobilosti. Ja deti nemám, tak si to neviem predstaviť . Ale moja mama (učiteľka) robila takto externe keď sestra bola malá a ja som sa mala narodiť . Ono to asi záleží, aké tie deti sú :D

petushqa2710
20. feb 2025

@lucka69420 no skúsim si dať prihlášku, možno ma ani nezoberú nakoľko moje vysvedčenie zo strednej je nič moc bola som lajdacka a škola pre mňa v tom čase nič neznamenala 🤦‍♀️

lucka69420
autor
20. feb 2025

Dúfam, že sa vám to podarí 🙂 Držím palce
@petushqa2710

noeminuska
3. mar 2025

@lucka69420 aj ja si idem podať prihlášku na externé štúdium a davam si aj na sociálnu prácu tiež externe

lucka69420
autor
3. mar 2025

@noeminuska Držím palce, nech sa vám to podarí. Potom môžete dať vedieť či vás prijali :D

noeminuska
3. mar 2025

@lucka69420 Aj vy . Budete dochádzať ?

noeminuska
3. mar 2025

@lucka69420 Ja sa najmä bojím toho že každý piatok a každú sobotu budem musieť byť v škole ,takže môžem zabudnúť na nejaké voľno alebo výlet. Ale keďže vysokoškoláci začínajú študovať neskôr a medzi semestrami je nejaké voľno tak to ma jediné utešuje . Neviete ako to cca je s tým voľnom ?

petushqa2710
3. mar 2025

@noeminuska tiež ma to zaujíma keďže mám dve malé detičky. A neviete ako časovo je štúdium ? A to je každý piatok sobota ? Chcem si dať prihlášku dúfam že stihnem všetko vybaviť na poslednú chvíľu 🤦‍♀️

noeminuska
3. mar 2025

@petushqa2710 malo by byť každý piatok poobede na pár hodín a v soboty od rána do poobedia.Niekde som počula , že to nieje každý piatok ale uvidí sa . Vraj sa nejak dá aj dohodnúť na pár hodinách ak sa nedá dostaviť.Mojej bývalej spolužiačky mama tam bola a otehotnela v 2 ročníku a nejak si vybavila keď sa narodilo malé , že zo začiatku nemusela chodiť na prednášky len na skúšky. Každopádne som si povedala ,že to nejak prežijem kedže na vysokej škole je pauza medzi semestrami a ani ten semester jeden neni zas taký dlhý.

noeminuska
3. mar 2025

@petushqa2710 Ja zajtra idem ešte po potvrdenie od logopedičky a potom to pošlem ešte životopis nemám napísaný ale ten neviem ani či je povinný. Každopádne ak má kto strážiť deti sa to isto zvládnuť dá.

petushqa2710
3. mar 2025

@noeminuska píšem správu , ak môžem 🙂

spolocenskesatynela
3. mar 2025

Ahojte som zo ZA a chcem asi tiež podať prihlášku.

barbie2023
3. mar 2025

@domkakvet aj matematika,ale aj sjl je náročná. Najmä gramatika. (Kvôli, nie kvoly).
Btw. táto téma je tu každý druhý mesiac.
Odpoviem stručne. Štúdium je náročné len pre tých,ktorí nemajú k tomu vzťah a aj pre tých,ktorí čakajú adekvátne ohodnotenie neskôr v praxi. Kto má vzťah k deťom, učiteľstvu, ale aj je obdarený dávkou kreativity a trpezlivosti - ten bude na správnom mieste.

lucka69420
autor
4. mar 2025

@noeminuska Áno, idem dochádzať, len v soboty to bude pre mňa trošku problém, lebo nemám vodičák a autobusy tam idu príliž neskoro.
Skúsim niekde pohľadať aký dlhý je semester u externistov. Napríklad denný mali tento rok od 16. september – 15. december, ale externe je to určite kratšie. Len som to ešte nikde nenašla :D

Ďúfam, že sa tam všetky stretneme :D
@spolocenskesatynela
@petushqa2710

snowflakenel
4. mar 2025

Aj ja sa chystam, na predskolsku alebo cisto na pedagogiju a vychovavatelstvo.
Zvladnut sa to vraj da, ja mam aj strednu pedagogicku

lucka69420
autor
4. mar 2025

@snowflakenel Idete externe? Ja dúfam že to nejako dám, nemám pedagogickú strednú. Idete teda posielať dve prihlášky?

noeminuska
4. mar 2025

@snowflakenel aj ja mam strednú Ped a idem na dva odbory externe

noeminuska
4. mar 2025

@lucka69420 posielali ste aj životopis ?

lucka69420
autor
4. mar 2025

@noeminuska a to na jednu prihlášku napíšete dva programi?

lucka69420
autor
4. mar 2025

@lucka69420 a to celé za 40 € alebo 80€?

snowflakenel
4. mar 2025

@lucka69420 rozmyslam nad tym vychovavatelstvom a pedagogikou. Na studijnom mi pani povedala, ze ak bude zaujem,,tak otvoria. Dam asi 2 prihlasky, lebo ak sa neotvori, az mam istotu.
Ivazovala.som aj nad trnavou, lebo tam to nie je piatky a soboty, len soboty. A nieco online. Ale zas rk mam blozsie zo ziliny.

noeminuska
4. mar 2025

@lucka69420 nie každá sa musí zvlášť posielať žiaľ . na iných školách sa dá na jednu aj viac prihlášiek tu žiaľ ne.

snowflakenel
4. mar 2025

@lucka69420 ano, externe chcem. Som na rodicovskej. Pracujem ako vychovavatelka. Tak musim daco urobit.

lucka69420
autor
4. mar 2025

@noeminuska aha, som si myslela že to pôjde keďže tam bol priestot na viac programov xd

Strana
z3