icon

Elementárna a predškolská pedagogika v Ružomberku: Skúsenosti a rady 2025/26

lucka69420
21. jan 2025

Zdravím, chcela som sa len opýtať či sa niekto tu rozhodol ísť na túto školu, tento odbor. Idete aj niekto z Oravy ?Poprípade, kto to už máte vyštudované, ktoré predmety sú najnáročnejšie?

noeminuska
4. mar 2025

@lucka69420 no je to tam napísané niekde , že na každý odbor sa musí posielať zvlášť .

lucka69420
autor
4. mar 2025

@snowflakenel Aj ja teraz rozmýšľam nad žeby som si dala tú pedagogiku a vychovavaeľstvo ako druhú možnosť, bojim sa že ma nezoberu, lebo mi logopedka dala, že mám nesprávnu výslovnosť. (ale povedala že ma aj tak zoberú lebo to nie je vážne )

snowflakenel
4. mar 2025

@noeminuska na webe maju malo info. Rozvrh napriklad by bolo dobre tam dat. Az vieme co a ako. Vraj ak neprides na nejaku prednasku, tak davaju pracu navyse.

lucka69420
autor
4. mar 2025

Rozvrh nebudeme mať do poslednej chvíle, aspoň na dennom to robia až kedysi v septembri

noeminuska
4. mar 2025

@lucka69420 No som veľmi zvedavá teda ako to všetko bude prebiehať . Zajtra si ich idem posielať tie prihlášky ale neviem či treba ten životopis či nie .

lucka69420
autor
4. mar 2025

@noeminuska Ano životopis treba

lucka69420
autor
4. mar 2025

Inak, dá sa aj na vysokej škole odvolať v prípade že by ma nezobrali?

lucka69420
autor
4. mar 2025

Vlastne tam treba toho dosť, tá prihláška, životopis, potvrdenie o zrdavitnej spôsobilosti/logopedickom vyšetrení, overená kopia maturitného vysvedčenia a ten doklad o zaplatení poplatku
@noeminuska

noeminuska
4. mar 2025

@lucka69420 Chcela som sa spýtať lebo nepíše to tam takže asi nie ale treba aj kópie vysvedčení ? Či im stačí že mam vypísané známky v prihláške. A keď ešte maturitné vysvedčenie nemám tak to sa dokladá asi , až neskôr dodatočne či ? Akože neviem presne jak napíšem ten životopis keďže som na strednej len ale ak ho teda chcú no 😂

noeminuska
4. mar 2025

@lucka69420 v tom doklade o zaplatení treba aj niečo vypisovať? lebo vôbec tomu nechápem normálne im pošlem peniaze na číslo účtu a pri posielaní niečo vypisujem ?

lucka69420
autor
4. mar 2025

@noeminuska ja som minulý rok dala ako doklad o zaplatení, screenshot môjho účtu (nech vidia že mi odišli peniaze), a keď ešte nemáte maturitu tak teda netreda ho teraz dávať, len tam hore ten rok maturity 🙂

lucka69420
autor
4. mar 2025

@noeminuska Maturitné pošlite teda až keď ho budete mať :D

lucka69420
autor
4. mar 2025

@lucka69420 A ešte, držím palce k maturite :D

noeminuska
4. mar 2025

@lucka69420 vy už ste sa hlásili na tú školu keď minulý rok ?

noeminuska
4. mar 2025

@lucka69420 Ďakujem a tie kópie ste posielali tiež? A teraz ste už poslali ? lebo vraj sa ma poslať ten doklad o zaplatení , ktorý majú oni .

snowflakenel
4. mar 2025

@lucka69420 ale.zas.tak vazne to asi neberu, pokym nemas.nejaku vaznu poruchu reci

lucka69420
autor
5. mar 2025

@noeminuska Ja som bola minulý rok v ružomberku na inom obdore, manažmente ale mi to nesadlo. A vtedy nepýtali kópie vysvedčení. Takže teraz to tiež posielať nebudem a ak by niečo, tak oni sa ozvú, že ste niečo zabudli poslať.

Ten doklad o zaplatení som minulý rok poslala že som si na A4 vytlačila pohyby na účte, všetky som zaškrtala a len ten, že odišlo 40€ som nechala. A nič asi nevadilo, lebo som nemusela nič dodatočne posielať

lucka69420
autor
5. mar 2025

@snowflakenel Ja tiež dúfam, len ma to trochu hnevá, lebo predsa len z toho potvrdenia oni nezistia, či je to vážna porucha reči alebo len taký detail.

snowflakenel
2. sep 2025
@lucka69420

@noeminuska aha, som si myslela že to pôjde keďže tam bol priestot na viac programov xd

@lucka69420 ahoj. Ides studovat?

lucka69420
autor
2. sep 2025
@snowflakenel

@lucka69420 ahoj. Ides studovat?

@snowflakenel Áno, zajtra máme zápis

snowflakenel
3. sep 2025
@lucka69420

@snowflakenel Áno, zajtra máme zápis

@lucka69420 prosim Ta,,das mi niekedy info o studiu? Ja som tiez,dala prihlaski ale idem az,na vuduci rok, lebo mam male babo. Bola.by som velmi vdacna, lebo mam velmi malo omfo o skole z ich stranky

petushqa2710
3. sep 2025
@snowflakenel

@lucka69420 prosim Ta,,das mi niekedy info o studiu? Ja som tiez,dala prihlaski ale idem az,na vuduci rok, lebo mam male babo. Bola.by som velmi vdacna, lebo mam velmi malo omfo o skole z ich stranky

@snowflakenel ahoj, tiež sa chystám dať prihlášku budúci rok, tento rok som to nejak nestihla lebo som sa spamätala na poslednú chvíľu 😃 Mám 2 detičky, tak dúfam že to popri nich zvládnem

snowflakenel
3. sep 2025
@petushqa2710

@snowflakenel ahoj, tiež sa chystám dať prihlášku budúci rok, tento rok som to nejak nestihla lebo som sa spamätala na poslednú chvíľu 😃 Mám 2 detičky, tak dúfam že to popri nich zvládnem

@petushqa2710 ahoj, a na aky odbor pojdes? Ja mam 8 rocnu a 1,5 rocnu. Plus som uz dllllho zo skoly. Poxas prvej materskej som si urobila este strednu pre MS a vychovavatelstvo.

lucka69420
autor
3. sep 2025
@snowflakenel

@snowflakenel dnes nám len dali pokyny, čo a ako.
Ako sa prihlasiť do systemu, podpisovali sme nejake dokumenty a tiež nám dali zoznam predmetov.

lucka69420
autor
3. sep 2025
@snowflakenel

@snowflakenel tento semester máme 5 povinných predmetov a 4 povinne voliteľné.
cena študia na rok je 990€

snowflakenel
3. sep 2025
@lucka69420

@lucka69420 a mas odbor predskolska pedagogika, ci vyxhovavatelstvo?

snowflakenel
3. sep 2025
@lucka69420

@lucka69420 dakujem,,tak tyxh predmetov nie je malo, no budu isto aj lahsie aj tazsie

snowflakenel
3. sep 2025
@lucka69420

@snowflakenel dnes nám len dali pokyny, čo a ako.
Ako sa prihlasiť do systemu, podpisovali sme nejake dokumenty a tiež nám dali zoznam predmetov.

@lucka69420 a tie predmety su ake?

petushqa2710
3. sep 2025
@snowflakenel

@petushqa2710 ahoj, a na aky odbor pojdes? Ja mam 8 rocnu a 1,5 rocnu. Plus som uz dllllho zo skoly. Poxas prvej materskej som si urobila este strednu pre MS a vychovavatelstvo.

@snowflakenel super tak ty máš základ...ja mám len strednu Obchodnú akadémiu.. ja mám 9 ročného a 1,5 ročného syna, mám 34 rokov čiže tiež som už nejaký ten čas zo školy von 😃

snowflakenel
4. sep 2025
@petushqa2710

@snowflakenel super tak ty máš základ...ja mám len strednu Obchodnú akadémiu.. ja mám 9 ročného a 1,5 ročného syna, mám 34 rokov čiže tiež som už nejaký ten čas zo školy von 😃

@petushqa2710 alento zvladnes, je vela zien, ktore to zvladli. Ja mam kolegynu, ktora.chodi do bb a tam je to vraj riadny zaberak