icon

Môžu byť učitelia na skúške neobjektívni?

6. jún 2025

Dostala som sa do situacie ze ak neurobim jednu skusku, nemozem si zapisat na nu nadvazujuce predmety ktorych je dost vela. Peoblem je ten, ze to nie je jedna z tych “nebezpecnych, vyhadzovacich” skusok ale stala sa mi jedna neprijemnost. Na predchadzajucom termine som sedela vedla spoluziaka ktory pocas pripravy podvadzal a zrazu mu vypadol telefon na zem. Skusajuca si to vsimla a myslela si ze ten mobil je moj. Zacala vrieskat, nechcela si to nechat vysvetlit a okamzite ma vyhodila. Bola proste nekompromisna a mna to tak velmi zasiahlo, nie len to ze ma vyhodila ale celkovo aky prejav mala, ze som sa sla stazovat a povedala som co sa stalo a to bola ta najvacsia chyba. Neviem, kto co s nimi riesil a co vsetko sa tam v pozadi udialo ale zavolali si ma na katedru a zdrbali ma, ze som fakt netaktna, ze obvinujem skusajucu z toho ze ma nepravom obvinila a este sa idem aj stazovat. Cele to malo velmi nahnevany a ponizujuci podton. Toto som ani vo sme necakala lebo ti ludia boli stale celkom mily. Ucivo viem, no bojim sa. Vyzeram tam teraz ako niekto kto obvinuje, podvadza, stazuje sa a je konfliktny. Je podla vas mozne, ze by boli na skuske neobjektivni, davali mi zakerne otazky alebo nieco podobne?

ana_s
6. jún 2025

Úprimne, priprav sa na všetko. Ak budú chcieť do teba rýpať, tak to urobia a ak sa rozhodnú ti to nedať, nedajú. To je naše Zlovensko. Ale nechcem byť negatívna - určite to dopredu nevzdávaj, priprav sa najlepšie ako vieš, aby si ty sama bola so sebou spokojná a vedela si povedať, že si to neodflákla. Toto bude tvoj posledný termín?

autor
6. jún 2025
@ana_s

Úprimne, priprav sa na všetko. Ak budú chcieť do teba rýpať, tak to urobia a ak sa rozhodnú ti to nedať, nedajú. To je naše Zlovensko. Ale nechcem byť negatívna - určite to dopredu nevzdávaj, priprav sa najlepšie ako vieš, aby si ty sama bola so sebou spokojná a vedela si povedať, že si to neodflákla. Toto bude tvoj posledný termín?

@ana_s nie ale je to dolezite urobit lebo na to nadvazuju dalsie oredmety teoreticky bez ktorych dalsi rocnik nema zmysel.

marca12
6. jún 2025

Spoluziak,ktoremu vypadol mobil,skusku urcite spravil. S kludnym svedomim si zije? Divne cele.

simsalabim
6. jún 2025

Nerozumiem - to si nedokazala povedat jasne “to nie je moj telefon”?

ana_s
6. jún 2025

Fúha. No neviem, akú školu študuješ, ale ak by nastali nejaké komplikácie z ich strany, určite by som to šla poriešiť s dekanom.

laurinka27
6. jún 2025

A skusajuca nevidela, ze ty si si ten mobil nevzala? Spoluziak si ho nezdvihol?

lindous
6. jún 2025

Zvláštna situácia, ona ťa vyhodila zo skúšky a neprišlo nikomu divné, že by si tam nechala ležať ten telefón?? Mala si to určite dôraznejšie riešiť na mieste, prípadne prísť ešte raz za ňou v kľude po skúške a nie hneď rovno na vedenie sa sťažovať... ťažko sa mi verí, že to bolo takto... ale k veci, samozrejme, že to možné, ľudia sú všelijakí a keď študentovi skúšku vyučujúci dať nechce, tak niečo čo nevie proste vyhrabe... objektivita je na ústej skúške jednoducho vždy spochybniteľná... ale súhlasím s tým, že daj do toho maximum a žiadaj odpoveď pred komisiou

autor
6. jún 2025
@lindous

Zvláštna situácia, ona ťa vyhodila zo skúšky a neprišlo nikomu divné, že by si tam nechala ležať ten telefón?? Mala si to určite dôraznejšie riešiť na mieste, prípadne prísť ešte raz za ňou v kľude po skúške a nie hneď rovno na vedenie sa sťažovať... ťažko sa mi verí, že to bolo takto... ale k veci, samozrejme, že to možné, ľudia sú všelijakí a keď študentovi skúšku vyučujúci dať nechce, tak niečo čo nevie proste vyhrabe... objektivita je na ústej skúške jednoducho vždy spochybniteľná... ale súhlasím s tým, že daj do toho maximum a žiadaj odpoveď pred komisiou

@marca12 on letel tiez. Ale nie kvoli mobilu, ale preto lebo nevedel.
@lindous komisia tam bude avsak obavam sa ze to budu ludia ktori boli zatiahnuti do tohto incidentu a boli na strane skusajucej.

autor
6. jún 2025
@lindous

@lindous hlavne sa obavam toho, ze vseobecne tam studentov nedusia dlho, kto povie aspon nieco nejaky zaklad tak skusku urobil. Dusia iba ak to z niekoho musia tahat ako z deky ale nepytaju nejake extra detaily. Ta odpoved nema trvat dlho. Bojim sa ze mna tam budu dusit dve hodiny a budu mat na mna ovela vyssie naroky. Nehovorim, lebo viem toho uz naozaj vela, ale predsa..ako pises ked sa chce vzdy sa najde nieco.

lubkovaandrejka
6. jún 2025

No, z mojej skúsenosti ti poviem,ze ano, je to mozne.

dskjhfdlkdjhl
6. jún 2025

A ten mobil si potom kto vzal? Ostal tam? To je nejake zvlastne.

loliki
6. jún 2025

Nauč sa čo najlepšie a predstavuj si ako hladko prebieha skúška. Čo si vieš v mysli predstaviť, to dokážeš aj uskutočniť. Pozitívne mysli a k týmto negatívnym predstavám sa už nevracaj. Jednak ti nepomáhajú a len ti škodia.

abbey1
6. jún 2025

Prepáč, bolo by to uveritelnejšiw, ak by išlo o papier s ťahákom. Ale mobil? Veď to je sekunda zistiť, komu patrí. Z miestnosti by ma musela vyviesť ostraha. Inak by som zostala a vysvetlila situáciu na mieste.
Skutočne veľmi zvláštne.

gelifil
7. jún 2025

Pre mna je to uveritelne...po mnohych zivotnych skusenostiach...a obzvlast v skolstve, to je plne psychopatov

aurelia2000
7. jún 2025

Keď ťa vyhodila z písomnej skúšky, ako je možné, že ideš na ústnu? Čo to je za skúšku, že tam bude komisia?
Čo si očakávala od tvojej sťažnosti? Že sa ťa všetci budú báť?

ruxandra
7. jún 2025

Pre mňa je absolútne nepochopitelne ako si nedokázala vysvetliť, ze to nie je tvoj telefón. Napr vybrat z tašky ten svoj a ukázať ho. Alebo nechať tam ten druhy nech vidia kto si ho zoberie. Alebo povedať, ze ak je tvoj, tak ho tam mozes pred všetkými rozbiť. Alebo proste hocičo.

Tak tuto situáciu ber ako ponaučenie do života, ze sa mas naučiť brániť samu seba, lebo očividne to vôbec nevieš.

Lebo toto, ze si telefon išla vysvetľovať niekomu inému, aby si sa posťažovala na vyučujúcu je absolútne divné. Jej si to nevedela takto vysvetliť? Skôr mi to príde, ze si si to po ceste vymyslela, aby ta nechali skúšku robiť znova a telefon bol tvoj.

patus_2
7. jún 2025

Toto ti neverím..určite ste na skúške nesedeli pri sebe, minimálne 1 stolička bola voľná. Ak by aj ten mobil dopadol k tebe, čo je nepravdepodobné, tak snáď vieš dokázať, že nie je tvoj. Druhá vec, spolužiak letel tiež, lebo nevedel. Tak aká skúška to bola, písomná, či ústna? Ak ústna tak ste si obidvaja písali naraz prípravu a sedeli ste vedľa seba? Kto nakoniec ten mobil vzal?

nelca0510
7. jún 2025

Joj dievčatá,skúška bola,mala nervy. Tak nedokázala povedať,čo sa stalo.
Ale že aj vedenie sa takto správalo je zlý signál.
Skús prísť aj so spolužiakom za vedením,nech sa to vysvetlí pred skúškou.

gelifil
7. jún 2025
@nelca0510

Joj dievčatá,skúška bola,mala nervy. Tak nedokázala povedať,čo sa stalo.
Ale že aj vedenie sa takto správalo je zlý signál.
Skús prísť aj so spolužiakom za vedením,nech sa to vysvetlí pred skúškou.

@nelca0510 x vedeni sa takto sprava

taktotedanie
7. jún 2025

Akoze sorry ale otvorim usta - ten mobil nie je moj! A vylozila by som ten svoj pred nu
Ja by som sa branila

margotka17
7. jún 2025

A prečo im ten spolužiak mepovedal, že mobil je jeho a nie tvoj a z učebne odijde on a nie ty? Tým by bolo po probléme nie?

simca06022011
7. jún 2025

Ak ta budu dusiť a nebudú ta chcieť pustiť, kľudne by som spýtala tam pred všetkými ci je to trest za to, ze si poukázala na "neprávosť na skúške" . Ako ja už na tej prednáške na katedre od nich by som im povedala svoje : nešla by si sťažovať keby ta skusajuca neobvinovala neprávom a nechala si to vysvetliť... oni miesto normálnej reakcie = napr nechať ta tu skúšku napísať znovu napr a ospravedlnenia, si vyleju nervy... 😂 predpokladám ze vyučujúci dostala amok, zatmenie a vyhodila ta vwz možnosti vôbec dačo povedať riadne 😂 to sa ani nedá hned zareagovať pohotovo keď takto vybehne niekto na človeka...
Náš tiež takto kvôli jednej studentke vyhodili okolo nej troch... s Fx kom... A kiež by som mala guráž tu ženskú poslať do teplých krajín 😂 ( alebo skôr na sibir)

kiki68
7. jún 2025

Asi by som jej ukazala priamo na skuske, ze to nie je moj telefon ( ved nevies pin) a podat ho spoluziakovi nech ho laskavo otvori a prizna farbu. Zvazovala by som co vobec dalej. Hlavne ked ten mobil zjavne nebol Tvoj, to si ho po vyhodeni vzala so sebou? Lebo ja by som vzala a splachla ho v zachode. Keby to ten chlapec neprizna dobrovolne. Ako cele divne. Postup katedry ani nehovorim…

laurinka27
8. jún 2025

Asi sa nedozvieme, aký bol osud mobilu ležiaceho na zemi. 😔

enmery
8. jún 2025
@laurinka27

Asi sa nedozvieme, aký bol osud mobilu ležiaceho na zemi. 😔

@laurinka27 No hádaj prečo...