Ako riešiť starostlivosť o psa počas PN?
Dobry den,
vcera psovi pravdepodobne vyskocila platnicka, nevie chodit, boli sme u vet, nasledne v noci na pohotovosti. Dnes na kontrole, a musime chodit na infuzie aby sa pozbieral.
Lenze ja som dnes bola sama so sebou u lekara mam hnisavu anginu a dal mi pn a vychadzky ziadne.
Potrebujem s tym psom chodit na tie infuzie aj ho nejak vencit aby sa dal dokopy.
Co v pripade, ze mi pride kontrola? Je to ospravedlnitelny dovod?
Nepiste mi, ze som si mala zobrat dovolenku miesto pn.
Dakujem
Je to dost blba situacia, ale asi ti nic ine neostane ako to risknut. Pri najhorsom prides o tie peniaze za PN, ale zdravie psa ti je asi dolezitejsie. Na druhej strane, ATB vedia relativne rychlo zabrat, cize ty si vies PN po troch dnoch zrusit a mozes fungovat a ist k veterinarovi. V horuckach by si asi aj tak nesla a nevlacila tam psa.
Nezavadzajte poniektoré,ePN vidi soc.poistovňa hneď ako ju dr.vypiše a kontrola móze prísť aj v prvý deň.
@anonym_6cf344 zamestnavatel nie, ale socialka.
Su nejako prepojeni? Alebo na zaklade coho chodi kontrola??
@anonym_autor odhadujem, ze socialka musi nejakych pacientov skontrolovat, cize chodi nahodne. Musia vykazat a zaznamenat nejaku cinnost. Plus teraz tie dlhodobe PN-ky co su im podozrive idu preverit, ale to nie je tvoj pripad.
@anonym_9d59d7 urcite nenecham, pes sa nevie postavit, je leziaci. Potrebuje byt so mnou a nie s cudzimi, mozno su to posledne dni 😭😭😭
@anonym_autor ja by som to v takomto prípade bez váhania riskla. A voobec by som to neľutoval aj keby mi prišla kontrola. Člen rodiny mi je prednejší ako pár peňazí. Držím palce havovi.
Ty si v domacnosti uplne sama? Jedine v tom pripade by si mohla ist. Inak nie.
@anonym_autor prosim ta nikto ti nebude chodit na kontrolu. Socka chodi az ked si na PN viac ako mesiac. Kazdemu choremu by nemali co robit len na kontroly chodit
@anonym_autor prosim ta nikto ti nebude chodit na kontrolu. Socka chodi az ked si na PN viac ako mesiac. Kazdemu choremu by nemali co robit len na kontroly chodit
@anonym_934fbe zavádzaš, to nie je pravda, radšej nič nepíš
@anonym_autor vy💩rala by som sa na tyždnovu PNku od poisťovne, v prípade že mi príde kontrola a riskla by som infúziie so psom, v prípade že by mi nemal kto pomôcť
Už vidím tie, čo píšu, že máš sedieť doma riti a nechať psa skapat, ako by to urobili oni 😅
Keď je pes ležiaci a nevie sa postaviť, treba mu urýchlene /dnes!/ vyšetrenie a pravdepodobne aj operáciu vyskočenej platničky na špecializovanej klinike, žiadne infúzie mu nepomôžu! Ak ho chceš zachrániť, kašli na PN-ku a konaj, ináč ti ostane ochrnutý! Z akého mesta si?
Keď je pes ležiaci a nevie sa postaviť, treba mu urýchlene /dnes!/ vyšetrenie a pravdepodobne aj operáciu vyskočenej platničky na špecializovanej klinike, žiadne infúzie mu nepomôžu! Ak ho chceš zachrániť, kašli na PN-ku a konaj, ináč ti ostane ochrnutý! Z akého mesta si?
@marci9 z kosic sme, zatial skusame 3 dni infuzie - kortikoidy, a ked sa to nepolepsi tak neurolog. Ale vet hovoril ze oproti vcerajsku vidi zmenu o 20% k lepsiemu
Prvých 10 dni , ti plati zamestnávateľ , takze nejaká soc.poistovna sa na teba môže akurát tak vies čo . Pokial máš nadštandardne vzťahy so zamestnávateľom , nemáš sa čoho báť . Nepoznám nikoho komu prišla kontrola prvých desať dni , pokial ju neposlal zamestnávateľ , u nás dokonca chodila osobne personalistika .
Ale prosím ťa. Nikto ti na kontrolu v prvé dni nepríde. To len tu ťa budú stresovať..
@anonym_973ab9 mne prisla na treti den a to som dlhsie na PN ani neplanovala byt
@marci9 z kosic sme, zatial skusame 3 dni infuzie - kortikoidy, a ked sa to nepolepsi tak neurolog. Ale vet hovoril ze oproti vcerajsku vidi zmenu o 20% k lepsiemu
@anonym_autor priamo z KE mas niekolko klinik, co robia hospitalizacie. Kebyze sa Ti neda chodit z domu, pes vie byt tam hospitalizovany a berie liecbu.
Kazdopadne 20% zial nie je az tak vela, po prvom podani, obavam sa, ze sa bez neurologa neskor nezaobidete (a odporucam Trencin, neurovet)
@anonym_autor V Košiciach choďte na UVLF na poriadne neurologické vyšetrenie, majú tam MR, ja by som nečakala, lebo čím dlhšie sa čaká v takom prípade, tým je menšia šanca, že sa ešte postaví na nohy.
Prvých 10 dni , ti plati zamestnávateľ , takze nejaká soc.poistovna sa na teba môže akurát tak vies čo . Pokial máš nadštandardne vzťahy so zamestnávateľom , nemáš sa čoho báť . Nepoznám nikoho komu prišla kontrola prvých desať dni , pokial ju neposlal zamestnávateľ , u nás dokonca chodila osobne personalistika .
@lenka.25 platí sa už 14dni. A kontroly chodia,už sú E PNky a automat im vyberá na kontrolu od prvého dňa. A keď nebude doma,tak nedostane peniaze. Kolegyni boli 2 x za deň 6 deň PNky. Za mňa ma každý dodržiavať liečebný rezim. Ja mám tiež so svojim zamestnávateľom dobre vzťahy a keď som PN mám možnosť HO alebo prestriedal s dovolenkou.
Len ak by autorka ukončila PN,musí do práce a tiež by asi moc nestíhala s tým psikom. A mohla si si ešte zobrať paragraf,tam kontrola nechodí,dobrý zamestnávateľ s dobrými vzťahmi by to zaplatil.
Ja by som to rieskla a šla vyvenčiť psa ráno a večer. A ak by kontrola prišla tak by prišla. Aj za cenu žeby on vyplatená nebola. Čo v prípade že máš so zamestnávateľom nadštandardný vzťah, možno ani postih nebude, bude mať pochopenie a ak nie tak týždeň ozelies. S anginou sa predsa nebýva doma neviem koľko tyzdnov
Ja by som prioritne riesila psa, je to vazny stav. Tiez sme si tym presli, infuzie, magneticka rezonancia, prisny klud v klietke… kaslala by som anginu aj celu socialku…nas psik je clen rodiny…
Budem úprimná. Riskla by som to a neriešila vôbec... Alebo by som požiadala o zrušenie PN a vzala dovolenku či neplatené voľno. A to som bola na PN raz v živote (a bodaj by som už nikdy nebola, byť "v domácom väzení", brr 🙄), takže žiaden využívač systému nie som, ale skrátka v tomto prípade by som sa na kontroly vykašlala.
ach mas to tazke taka chora a este aj psik velmi zle. To je velmi narocne. Tiez by som dala prednost psikovi pred pn. Drzim palce nech vam je obom uz zajtra lepsie 🍀
@lenka.25 neviem, či to nie je náhodou už prvých 14 dní? podľa nového..? a súhlasím s Tebou, SP nerieši, kým neplatí.
To co Ti napise umela inteligencia je jedna vec, realna prax vec druha. To ze Ti virtualna vec napise, ze urcite Ta nebudu kontrolovat, lebo to ma zamestnavatel su bludy. A je uplne bezpredmetne, ze ake mas v praci nadstandardne vztahy.
Lebo Ta moze SocPoist kontrolovat od PRVEHO dna a jedno, ci si PN den alebo pol roka v case kontroly. SocPoist ma svoj system, oni vidia, ze kto je na PN, kazdy den su nahodne generovane cisla PN, kam sa pojde. Cize to nevies nijako ovplyvnit. U mojho byvaleho suseda boli za 10 dni dvakrat a bolo to rok dozadu. Bol PN 10 dni myslim, prisli hned druhy den a obed o 12,00 a potom ku koncu a to dosli rano o 8,00.
To co Ti napise umela inteligencia je jedna vec, realna prax vec druha. To ze Ti virtualna vec napise, ze urcite Ta nebudu kontrolovat, lebo to ma zamestnavatel su bludy. A je uplne bezpredmetne, ze ake mas v praci nadstandardne vztahy.
Lebo Ta moze SocPoist kontrolovat od PRVEHO dna a jedno, ci si PN den alebo pol roka v case kontroly. SocPoist ma svoj system, oni vidia, ze kto je na PN, kazdy den su nahodne generovane cisla PN, kam sa pojde. Cize to nevies nijako ovplyvnit. U mojho byvaleho suseda boli za 10 dni dvakrat a bolo to rok dozadu. Bol PN 10 dni myslim, prisli hned druhy den a obed o 12,00 a potom ku koncu a to dosli rano o 8,00.
autorka, ako toho psa venčíš, keď tvrdíš, že nevie stáť na nohách? to ho vynášaš von na trávu alebo čo? veď keď nevie stáť na nohách, tak asi leží, tak sa vyčúra doma do nejakého "wc", či ako?
@muchotrafka298 dobre. čo urobí sociálka, ak príde v prvý deň a nenájde pacienta doma? vezme mu peniaze, ktoré by mu aj tak nikdy nevyplatila? veď to nedáva logiku, Tebe áno? a keby aj pacienta nahlásila zamestnávateľovi, ale ten by mal s pacientom dobré vzťahy a pacient povie zamestnávateľovi, že aká je situácia, sociálka predsa nemôže zakázať zamestnávateľovi, aby prvé dni PN zaplatil. prepáč, toto, čo uvádzaš, nedáva žiadnu logiku.
Ale prosím ťa. Nikto ti na kontrolu v prvé dni nepríde. To len tu ťa budú stresovať..
@anonym_973ab9 Tak to nie je pravda, sestra bola len s akutnou chorobou par dni doma a hned jej prisli.
@anonym_973ab9 Trepes, mala som veru v prve dni kontrolu. A este dva razy.
@autor musis si zabezpecit vencenie alebo zmenit pn na dovolenku. Alebo riskuj, mozno budes mat stastie

@anonym_autor určite nenechávaj zviera na hospitalizácii, pokiaľ to nie je nevyhnutné.
@anonym_9d59d7 urcite nenecham, pes sa nevie postavit, je leziaci. Potrebuje byt so mnou a nie s cudzimi, mozno su to posledne dni 😭😭😭