icon

Ako zvládnuť alergiu na laktózu a kravskú bielkovinu u detí?

adzy
9. mar 2024

Ahojte som zúfalá som sa dozvedela z výsledkov že môj syn ktorý má len 22 mesiacov ma tieto alergie musím všetko mliečne vysadiť ale on je zvyknutý piť umelé mlieko aspoň ráno a večer neviete niekto poradiť či také mlieko vlastne aj existuje ?Má niekto také dieťa ktoré ma tieto obidve alergie ?ak áno prosím napíšte mi správu čo vlastne mu mam dávať teraz papať,je mi až do plaču pretože dcéra má zas celiakiu a ako budem variť a všetko a to som sa dúfala že pôjde do škôlky v 3 rokoch ale keď si pomyslím ako som sa stresovala už keď dcéra chodila z celiakou do škôlky a ja do prace a včas ráno varila aj polievku do škôlky a nosila už som bola celá spotená a odovzdala a sup utekaj hneď do prace ďakujem za radu

Strana
z2
liv1
9. mar 2024

@mimuska328 nie kazdy kto ma alergiu/intoleranciu ma aj prejavy. Tak ako napriklad mnoho celiatikov o svojom ochoreni nevie, pretoze nemaju bolesti, prehanacky ci ine problemy. To vsak neznamena, ze ta potravina nenici creva, ze cloveku neskodi.

kitycat
9. mar 2024

@adzy pises tak strasne zmatocne, kto vam robil testy? Pediatricka?
Laktoza ci abkm?

luliu
9. mar 2024

@kitycat píše, že na obe, laktózu aj BKM

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
liv1
9. mar 2024

@mimuska328 ale kazdopadne dakujem za zvacsenie obzorov, prave si o tom a2 mlieku studujem vdaka tebe a teda velmi ma to zaujalo. Minimalne pre moje deti ktore mliecne mozu, ja by som si netrufla.

bashawelle
9. mar 2024

@mimuska328 osobne by som neverila produktom of niekoho, kto pouziva termíny kravská bielkovina namiesto proteín kravského mlieka a cronova choroba namiesto Crohnova choroba. Akože ľudia to tak hovoria často, ale keď chcem ponúkať niečo také, tak mam nastudovanu problematiku vrátane terminológie. Ale pozriem na to bližšie. @adzy mam 2 deti s abkm a jedno malo istý čas aj bezlepkovú a bezsójovú stravu, určite môžem dať nejaké tipy, ako to nakombinovať, aby mohli obe deti. Môžeš mi napísať hocikedy ak chceš.

mariynka
12. mar 2024

Rastlinne mlieka, jogurty, ghee maslo. Na bezmlieka.sk bezmliecne produkty.vegan mascarpone, vegan...-vsetko.akurat zlozenie nic moc,ale raz za cas si urobim krem na tortu z vegan mascarpone a vegan rama slahacky.kasu z kokos.mlieka.miesto umeleho napr.ryzove...

adzy
autor
12. mar 2024

@mariynka ďakujem už nasla od alpro aj milk not to mu dávam a Kosove mlieko do varenia len mi príde to úplne ta chuť toho jedla iná ako bežné keď som varila z mliekom lacto free,všimla som si ale že v zložení je väčšinou sója tu zevraj by sme tiež nemali aby nevznikla alergia aj nato

dominikada
28. apr 2024

Dobrý deň, viete mi niekto napisat cennik madonan produktov? Dakujem 🙂🍀

joalin
6. jan 2025

@adzy aj bioveci majú a2 mleiko

Strana
z2