icon

1 muž - 2 a viac manželiek, reality show Sister wives

mariuskaa
21. sep 2013

1 velka rodina, 1 manzel a viac manzeliek
Vychovavaju vsetky deti spolocne. Nazory?
Kazdu noc manzel rotuje medzi manzelkami.
Mna vzdy zaujimalo nieco ine, zvlastne, je to urcite zaujimave , a pozriem si to, ake nazory na zivot maju, resp. ako im to funguje, ako ziarlia. Aj ako si rozdeluju ulohy a spolocne sa staraju o deti. Nie vsetkym to vyde, a nie vsetci su stastni, aj ked niektori ano. Vacsina z nich tak vyrastala aj v rodinach, viacero generacii.

Jedna sa o tieto reality shows;
1. Sister wives (sestry manzelky- oni nie su naozaj sestry ale kedze su 4 manzelky tak sa tak nazyvaju medzi sebou)
http://www.kodybrownfamily.com/

2. My five wives (nova show, 1 manzel 5 manzeliek)
http://www.tlc.com/tv-shows/my-five-wives
3. Tento manzel ma 3 zeny, z toho dve su dvojicky.. 😎

Jedna sa o Mormonsku fundamental cirkev (sektu) rozsirenu po svete aj v USA.
Kto to este pozera (channel TLC - USA),
alebo aj ked nie Ake mate nazory? Ja osobne ich neodsudzujem (pokial im to vyhovuje), aj ked ja by som tak nezila. Kazdopadne zaujimave.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mormon_fundamentalism -nieco o tom viac z wikipedii
Odkaz pre adminov, mozno toto nepatri do volnych diskusii ale do spolocne nazory a zaujmy? Po pripade premiestnite ak sa to tyka. Dakujem

1 muž - 2 a viac manželiek, reality show Sister wives 1 muž - 2 a viac manželiek, reality show Sister wives 1 muž - 2 a viac manželiek, reality show Sister wives 1 muž - 2 a viac manželiek, reality show Sister wives
erjona
27. sep 2013

@mariuskaa No presne ako som vravela, dieta sa s tym narodi 🙂

mariuskaa
autor
27. sep 2013

@erjona moj nazor 90% narodi
zvysnych 10% (vyskusaju zo zvedavosti oboje, a preferuju jedno z toho, alebo traumy, zneuzivania, nenavist...)

mariuskaa
autor
27. sep 2013

Kazdopadne si myslim, ze je to takisto norm, ako hetero.. a je to jedno, co ako kto citi.

erjona
27. sep 2013

@mariuskaa Akoze bi - co su, tak tych absolutne nerozumiem, alebo jedno, alebo druhe, tak tam uz ide o nejaku pomylenu moralku 🙂

mariuskaa
autor
27. sep 2013

@erjona podla mna BI = rozna hranica zvedavosti a mozne rozne naplnenie zvedavosti, myslienok, . "Uplne v pohode" 😉

erjona
27. sep 2013

@mariuskaa No, ale kto je cely zivot BI? Tam uz nie je len zvedavost 🙂

monika15
28. sep 2013

hej stracam sa tu heheh 🙂))

ako sme sa dostali od Sister W ku gayom a lesbom 🙂)??

mariuskaa
autor
29. sep 2013

@monika15
Ani neviem.
Haha.
Poďme znovu.
Myslíš si ze začnú vysielať "my 5 wives" pravidelne. ?
Ze sa o Tom rokuje.
Videla si aj to? Ako manžel bozkávala na 40 národný jednu 40 krat pred všetkými ostanzpymi. ?

monika15
29. sep 2013

@mariuskaa jaaj to bolo fakt trapne... tie bozky a tamtie len staly a zizali och...... heheh
a ta jedna z nich ze chce adoptovat preboha... kolko deti maju a ona adoptovat henta uz revala ze ona chce svoje
jaaaj boze sama sodoma komora heheheh

mariuskaa
autor
29. sep 2013

@monika15
Ale aká sebecka je? Ma 4 deti a ze ina chce ďalšie adoptovať a ta druha zE chce 6te. Neuveriteľne. A kolko adopcia bude stAt.
Ja som rada ked sa detičky adoptujú. Ale nemyslím si ze to budú mat schválené. Do takého Hurhaju a finančnej neistoty. Asi ťažko.
Inak by ma zaujimalo či oni podľa nejakých pravidiel nemôžu používať antikoncepciu. Alebo co.
Lebo ked ma muz s jednou 5-6 deti je to veľa ale da sa. Ale ked ma 5 žien a s každou toľko hmmm a o všetky deti sa starať. Idem si to pozrieť. 😉

monika15
29. sep 2013

@mariuskaa no ja neviem ale ked socialka pride do domu ta urcite im nedaju... vsak to neni legalne..i ked Utah.....
no neviem skor sa mi pacili tie sister wifes... a potom bolo dalsie co twins sa vydali za chlapa ale tie uz nejdu 🙂))

mariuskaa
autor
29. sep 2013

@monika15
Hej na prvej strane tejto témy som dala v prvom príspevku fotku. 3. Angely a dve su dvojičky. Veľmi su zlati.

monika15
29. sep 2013

@mariuskaa ale ich prestali.. tak uvidime.... ze im dovolia...
ale inak ako nechapm ze Utah to bolo na vazanie vo vegas mozu vsetko hmmmm nejako sa mi nezda neboja sa ??

mariuskaa
autor
29. dec 2013

mariuskaa chcela som napisat, uz dve taketo rodiny maju reality shows...
takychto rodin su 100vky
Včera o 14:16 • Odpovedz • Pošli IP •

fotoportrét

mariuskaa @monika15 je to zaujimave;o)
Hej uz cakam na dalsiu seriu.
Tak ale ja pozeram aj ine... zaujimavosti -
Perzania v USA - Shahs of sunset
Muslims in USA
Vies, ked to vidis, nejake tie predsudky voci urcitym skupinam sa ti menia.
Ja som proti polygamii, teda ja by som tak nedokazala zit. Ale ked sa niekto rozhodol a ma moznost odist hocikedy, je tam dobrovolne, kludne nech...
Včera o 14:19 • Odpovedz • Pošli IP •

fotoportrét

monika15 @mariuskaa Zajtra zacina emoticon)))) sa tesim aj ja cakam emoticon)
a toto pozeras : BREAKING THE FAITH??
ty si niekde v US vsak ? mas TLC?
Včera o 18:51 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

fotoportrét

mariuskaa @monika15 ano TLC, ale ktora seria zacina zajtra?
Včera o 21:08 • Odpovedz • Pošli IP •

fotoportrét

vevesh @mariuskaa ja by som povedala,ze v tom prvom pripade su zeny nestastnejsie emoticonhlavne ta prva, ktora si myslela, ze ich nebude az tolko... emoticon ale inac bdw. vsimla si si ,ze vsetky zeny pochadzaju z viac-menej polygamistickych rodin?? ja by som povedala, ze dalej praktikuju to, co odpozorovali v okoli emoticonani jedna nebola, co by vyrastla/zila v normalnej rodine a potom sa rozhodla z lasky k bohu "podelit" si manzela s inou/inymi emoticon zatial co som zazial u mosl. bolo muz mal 16 manzeliek a 64 deti...ale to je asi siroko-daleko vynimocny exemplar emoticon emoticon emoticon emoticon
Včera o 21:33 • Odpovedz • Páči sa mi to • • Pošli IP •

fotoportrét

monika15 @mariuskaa
nova.. co uz maju vsetky domy uplne nove casti emoticon)
Včera o 23:31 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

fotoportrét

monika15 @vevesh tie zeny vobec nie su happy, vsak staci pozriet par casti ako sa hadaju.... atd.... to vidno:(
Včera o 23:32 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

fotoportrét

mariuskaa @monika15 iba reprizy su zajtra, uz som to checkovala. To druhe nepozeram.. Breaking Faith, ale zaujimave
Včera o 23:49 • Odpovedz • Pošli IP •

fotoportrét

monika15 @mariuskaa budu budu nove, kukni vecer posledna cast je nova...
no the Breaking ti poviem ten Jeff W... tak to hruza :((((((82 zien... dobre som zachytila????? OMG
Dnes o 01:49 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

fotoportrét

mariuskaa @monika15

https://www.youtube.com/watch?v=eAo6FpHMEwM

tu mas... Rebecca Musser neviem kolkata manzelka, jeho otca a nakoniec po smrti dedka sa mala znovu vydat za neho... dostali ho.. velmi dobry dokument, dnes som to pozerala..
Dnes o 02:17 • Odpovedz • Pošli IP •

fotoportrét

monika15 @mariuskaa wow idem kukat ... jaaaj si mi dala rozpecene syrove kolace a teraz toto hehehehehehe emoticon))))
Dnes o 02:23 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

fotoportrét

mariuskaa @monika15 sorry, haha
tu mas dalsie, prave to pozeram. ;o)

https://www.youtube.com/watch?v=dBpTQmBo2Ik

Dnes o 03:00 • Odpovedz • Pošli IP •

fotoportrét

monika15 @mariuskaa davaj davaj ... emoticon ty kokso... uz mam vsetko spravene len na ruru cakam emoticon))

ty ako tie zeny mozu byt tak vymlete nemam slova !!
Dnes o 03:15 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

fotoportrét

mariuskaa @monika15
Ked tie zeny vyrastali tak, ich matky and so on... nemaju vzdelanie, od malicka len pracuju, nemaju ziadne vedomosti, skusenosti o realite, je velmi lahko ich zmanipulovat..
Mala som ucitela tu v usa, ktory tam vyrastal, ale odisiel dost mlady odtial, vyrastal s niekolko matkami, a neviem kolkymi surodencami. Je gay. Vyrastal, ze ani ina sexualita (samozrejme) neexistuje okrem straight a preto aj odisiel.
Dokonca aj super vzdelani ludia su zmanipulovatelni.
Dnes o 03:39 • Odpovedz • • Pošli IP •

fotoportrét

monika15 @mariuskaa vsak jasne... a to som uz pocula ze ten Jeffry boy vyda rozkaz ze zabijat :(((( a ze nejake masove vrazdy budu :(((( ze su tam v pohotovosti....
Dnes o 04:27 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

fotoportrét

mariuskaa @monika15 to druhe video, Lifting the veil of polygamy, je super... prave som to dopozerala...
Dnes o 05:23 • Odpovedz • • Pošli IP •

fotoportrét

monika15 @mariuskaa ja tiez som dokukala obe emoticon)))) super velmi
Dnes o 15:18 • Odpovedz • Už sa mi to nepáči • • Pošli IP •

fotoportrét

mariuskaa @monika15 tu mas v kanade... chlap 25 zien (povedal ze best guess) a okolo 100 deti...

https://www.youtube.com/watch?v=Uf1A8cXoUd4

moze to vypadat ako "fun" mat tolko surodencov... v mensom pocte, povedzme tie 4 manzelky a 20 deti... ale aj tie aj kebyze ich je len 20 deti, vsetky postradaju otca ... nie je mozne, aby sa im venoval ako otec tolkym.. to sa neda.. ziadny muzsky vzor.. okrem bratov.
Dnes o 15:46 • Odpovedz • Pošli IP •

mariuskaa
autor
29. dec 2013

Prepisala som to sem @monika15 , nech im tam nevstupujeme do hetnej temy...
tu sme sa inak my dve uz o tom bavili. Daj mi cas, kedy je ta druha seria.

mariuskaa
autor
29. dec 2013

@monika15, inak... davalo to zmysel, co myslis, ze tie zeny su viacere ako mlade zneuzivane otcami (bratmi). ved ti otcovia si beru mladsie a mladsie zeny, ktore potom su uz vo veku ich vlastnych dcer, a vlastne, ked ziju s tymi rovnako starymi.. akoby nejake zabrany sa im v hlave posunuli. a si to nejako logicky vysvetlili, alebo ospravedlnili, ze mozu... horor.

monika15
29. dec 2013

@mariuskaa jasne 🙂))) super 🙂)) tu mozeme pokracovat 🙂)

vsak to jak tam mali v kostole tu postel ty kokso hrozne :(((((

vevesh
29. dec 2013

@monika15 @mariuskaa
som si kukla obidva videa..tak ta postel bola fakt sila, ale sa cudujem aj tym zenam, ze ich viacej "nedostalo rozum", i ked viem, ze takto v sekte to nie je jednoduche... 😒
a tym vodcom treba nechat, ze boli dobri oblbovaci s vysokym iq...a ostatni chlapi, ktori mohli, sa len pridruzili 😠 ...vzdy hovorim, ze najnebezpecnejsia a najsilnejsia zbran na ludstvo je viera resp. nabozenstvo 😎

vevesh
29. dec 2013

a ten chlapik v kanade tiez mi nejde otvorit...blba cenzura 😠 😠 😠

mariuskaa
autor
29. dec 2013

@vevesh v CA sa vola Winston Blackmore iba to si google... neuveritelne.. ☹

mariuskaa
autor
29. dec 2013

http://www.theglobeandmail.com/news/news-video/...

jedna z jeho exwife Ruth Lane (toho canadana, Winston)

vevesh
29. dec 2013

@mariuskaa no fasa...ale stale sa to kruti okolo tej jednej "katolickej" odnoze... 😠 😠 a asi s tym urady nic nenarobia kedze plati slobodna volba viery a prejavu 😠 😠

vevesh
29. dec 2013

@mariuskaa ale co ma fascinuje na tych zenach,ze i ked su nestastne a je na nic pachane neviem co, vzdy to obratia na otazku viery....boh chce, aby som bola poslusna a nepriecila sa muzovi 😕 😕 😕 😠 albo ze nemozu klast ani otazky svojim muzom 😒 len rob co chcem, rod mi deti, vychovaj a bud cely zivot ticho 🙄 😠 😠 😠

monika15
29. dec 2013

@vevesh
@mariuskaa

mna by len zaujimalo ze preco mu dovolia navstevy a listy atd... kedz ocividne brainwashuje dalej !!!!!

mariuskaa
autor
29. dec 2013

@vevesh vies preco? Lebo im je od detstva hovorene, ze poslusnost a submisia (muzovi) , domacnost mat Tip-top, manzela spravit stastnym (po kazdej stranke) je jedinou cestou do neba. a ani to nestaci!!!! Neustale ziju v strachu. Boha sa boja, ... a boja sa pekla.
.. presne ako v tom videu polygamist veil? ci ako sa to volalo, to dlhe video, jedno z nich co som postla, tie starsie zeny hovorili: ze sa modlili k bohu a hovorili, ak toto je jedinou cestou do neba, toto nechcem, a radsej budem v pekle.
aj ako hovorila jedna z nich, ze ta ziarlivost tam je hrozna, ale zeny sa snazia to potrlacovat v sebe. Ze ani necitia tie city. Velmi smutne cele. Ale stale ma to zaujima.
Ten Kody Brown, (to je reality show, co ja a @monika15 pozerame. Daj si do google "Sister wives" najdes starsie serie, tiez tie zeny su nestastne, hlavne prichodom Robin najmladsej a nakrajsej , najchudsej.. A ten Kody blb to aj ukazoval aky bol vyteseny.. no hroza.. smutne.. a teraz namiesto kazdej tretej noci musia byt s nim kazdu 4 (lebo ich uz je 4 manzelky)... Vies my kolkokrat ziarlime (vseobecne) a sme same mame muza len pre seba.. 😀 mna to zaujima ako s tym coop!

mariuskaa
autor
29. dec 2013

@monika15 myslis toho co je vo vazeni? (btw vazenie, sa pise s "a s dvoma bodkami" nie?
ten warren Jeff ? tiez neuveritelne... na samotku s nim., poculi ste tu nahravku ked praktikoval s malorocnou? Hnus... hovoril jej pocas ako je o krocik do neba, a sa jej pytal How are you now? a ona I am fine thank you.

mariuskaa
autor
29. dec 2013

Inak pamatate si na SK chodili tito americki mormoni (velmi mladi od 17-25 mozno) muzi spievat?
mali obleky, a spievali v BA okolo mieroveho namestia, na obchodnej, v inych mestach neviem presne.. ale pamatam si to v 90tych rokoch.

demo
29. dec 2013

@mariuskaa ano, otravovali ludi na Postovej 🙂.

vevesh
29. dec 2013

@mariuskaa ja som videla aj amishov na sk...takze mormoni asi nic oproti nim.. 😎 no to som pozerala, ze ako im je tam vsugerovavane, ze ked nebudu toto a toto, ze pojdu do pekla...a zastrasovanie zien uz od detstva+vyhananie buducich sokov..uzas, ze urady nazasiahnu tvrdsie.... ☹
a najviac sa mi paci ked sa idu obuvat do mosl. a mnohozenstva 😠 😠

vevesh
29. dec 2013

@mariuskaa som takmer hodila grcku ako som pocula ten rozhovor...ze zopakuj po mne: you make me feel good...grrrrrrrrr a potom ako povedali, ze s kazdou zenou ma takuto "prvu" noc nahratu 🙄 🙄 🙄