icon

12 ročná dcéra, 59kg a 158cm, je to ok?

vanda1234
16. aug 2018

Ahojte... moja dcéra ma 12 rokov a je asi cca 158cm vysoká a má 59kg. Za mňa je to ešte celkom v pohode ale ona to znáša celkom zle😕. Chce si dávať rôzne diéty a podobne veci. Vždy keď sa jej to snažím vysvetlit nic. Napíšte či je to v pohode že važí 59kg a meria 158cm.

vanda1234
autor
17. aug 2018

@lindusss2016 športuje tak všelijako niekedy to je každý týždeň a niekedy aj vôbec ale väčšinou je to raz do týždňa

vanda1234
autor
17. aug 2018

Prikladám tu fotku... našla som fotku v plavkách a z dovolenky z týchto prázdnin takte je dosť aktuálna.. Vážim si toho že mi radíte.

lindusss2016
17. aug 2018

Moj nazor, ze raz do tyzdna je malo. A sportovani sa da hovorit, ked je to aspon kazdy druhy den. Podla foto vyzera, ze uz hormony urobili svoje, preto by som pod tou tolko omielanou "dietou" videla len to, ze sa budete proste zdravsie stravovat. Ziadne pocitanie kalorii, skor instinktivne vyradit tucne a sladke, zaradit naopak lahku stravu, ale hlavne ten pohyb.

lindusss2016
17. aug 2018

Napis, ako ste sa stravovali doteraz.

zenaajmama
17. aug 2018

@vanda1234 určite nie je tučná, možno plnostihla.Teraz pride veľká zmena hormonalna- mozno sa vytiahne a schudne, možno prave naopak.Ja by som na tvojom mieste zmenila trošku jedálniček celej rodiny tak ako to už bolo spomínané.
Určite by som sa s dcérou veľa rozprávala.Je dobré že chce sa o seba starať, ale zas musí to byť v zdravej rovine.Šport 1x do týždňa by som zvýšila na3 x do týždňa, a bude spokojná..nebude mať toľko času rozmýšľať nad tým kto ako vyzerá.

vanda1234
autor
17. aug 2018

@zenaajmama vieš lenže čo sa týka športu ja to obmedziť nemôžem... tréningy im dáva tréner/ka takte to obmedziť nemôžem

zenaajmama
17. aug 2018

@vanda1234 môže si ísť zabehat,zaplávať,na korčule atď...1xdo týždna je málo.

benit
17. aug 2018

Kocka uplne v pohode. U nas po skole chodia ine telicka. Radila by sa k stihlym. Mozno najst aj dalsi sport a zdravsia strava, mozno by stacilo malo upravit. Odkaz jej ze je fajn nech neblazni a este urcite aj vyrastie

liv1
17. aug 2018

@vanda1234 asi nie obmedziť ale pridať. Pises že raz do týždňa ma cca šport,
@zenaajmama píše aspoň 3x že by mala mat. Ako sa stravuje? Čo pije? Behá po vonku alebo sedí doma.

vanda1234
autor
17. aug 2018

@liv1 v poslednej začala piť vodu... asi jej niekto poradil. A v poslednej dobe ju doma ani nevidím. Málokedy a to len vtedy keď niekto z jej kamarátov je na dovolenke. Inak je vonku stále aj cez školský rok

lindusss2016
17. aug 2018

@vanda1234 ak ma toho sportu tak malo, pridala by som jej este napr.atletiku alebo gymnastiku, ak mate moznost. Samozrejme nie na nejakej vrcholovej urovni, ale len tak ako doplnenie hasiciny ci tanca. Ak nie, tak beh, korcule alebo bicykel zvladne aj sama.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
vanda1234
autor
17. aug 2018

@lindusss2016 atletika alebo gymnastika je jej slabá stránka. Od malička k nej nemá vzťah.

romiada
17. aug 2018

@vanda1234 mala hotova žena....krv a mlieko. To cislo vahy posobi horsie ako realita 😉 Este sa vytiahne...ked zapracuje na sebe tak sa aj vyrysuje a manzel si moze chystat pusku na dotieravcov 😘

vanda1234
autor
17. aug 2018

@romiada dotieravci sú už teraz😅

deginko
17. aug 2018

Vobec nie je tucna ani plnostihla je uplne akurat..no netreba to vsak popustit lebo hore jej to pojde velmi.lahko,presne cislo posobi horsie ako to v skutocnosti je,no odporucam viac pohybu zdraveho..a staci ked sa nebude prejedat k veceru..nech uz bepapa beskor ako o 18-19 ale ziadne diety..

alexandraalexandrova
17. aug 2018

@vanda1234 zatial je to podla BMI indexu este v norme, ale uz je blizko k nadvahe. Myslim ze by ste mali trochu zmenit stravu, pridat viac cerstvej surovej zeleniny a ovocia, jest menej cukru a vaha sa sama upravi. Ziadne drasticke diety vhodne urcite nie su, ale ta zelenina/ovocie su dolezite...

0silvia0
17. aug 2018

@vanda1234 dievca ma 12 rokov, dievcata v tomto veku mozu mat taketo postavy, je to podla foto v pohode. Moj 16,5 rocny syn mal minule leto ovela vacsie speky na bruchu, vazil 94 kg pri vyske 185 cm, ked mal predtym 180 kg vazil 80 kg. Za rok sa velmi zmenil, toto leto ma o 10 kg menej a z velkosti xxl ma velkost L, aj takto vyvoj pubertiakov moze vyzerat. Niektori nabaluju najprv kilogramy, do ktorych potom sa vytiahnu. Ja si neviem zvyknut, aka je z neho zrazu vychrtlina, ked bol cele detstvo taky medved.

bruneta880
17. aug 2018

Ja si myslím, že podľa tej fotky vyzerá úplne normálne. Ja keď som mala toľko rokov čo ona mala som takú istú postavu, tiež som so sebou vnútorne spokojná nebola, no na strednej sa tá postava zmenila, predsa len toto je detská postava, boky, prsia, všetko jej ešte len "vykukne" a potom to bude vyzerať úplne inak.Ako 12 ročná nemôže mať vytvarovanú postavu ako 17tka.
Ja meriam 165cm a vážim teraz 52,5kg, cítim sa skvele, nikdy som nešportovala a ani nedržala žiadnu diétu.Ale myslím si osobne, že najviac robí aj moja psychická pohoda.
Ak nieje spokojná sama so sebou, určite by som pri nej stála a v drobnej úprave stravy ju podporila.

A ak by to išlo o moju dcéru, tak by som sa aj pár krát do týždňa prinútila (lebo to neznášam 😁) ísť si s ňou zabehať alebo tie korčule by ma asi skôr bavili...ak by samozrejme nemala pocit, že som trápna mama a radšej pôjde sama.Myslím, že akémukoľvek vzťahu to len prospeje a tiež myslím, že by si to od teba veľmi vážila.
Ale určite by som jej prízvukovala, že je super a krásna a že postava sa jej ešte zmení a že ten beh vlastne nepotrebuje 😉 aby jej nepadalo sebavedomie, že tým že som jej pomohla upraviť stravu plus ten beh aby nemala v hlave, že aha tak ona si myslí že som tučná.Držte sa 🍀

vanda1234
autor
17. aug 2018

@0silvia0 moja staršia dcéra to mala naopak. Celé detstvo bola najvyššia z triedy ale v 8. triede rástla skôr do šírky a teraz ma 21 rokov a nie je najchudsia

0silvia0
17. aug 2018

@vanda1234 no ved to, kazdy to ma inak, neda sa vychadzat z toho, co ti tu kto napise, lebo pubertalny rast a priliv hormonov nema kazdy rovnaky. Je fajn, ze si dala fotku, podla foto je to fakt take pubertalne hormonalne telo v procese vyvoja takze je vsetko ok.
Ale ak mate vsetci v rodine sklon priberat, tak by bolo fajn zmenit stravovanie celkovo pre celu rodinu

vermitrova
17. aug 2018

Určite by som sa neriadila rečami žien čo tu vypisujú , že váži veľa atď ... stačí keď sa prejdeš po kúpalisku a vidíš tie ženy ktoré síce majú 52kil ale aj mľandrave a tukové tela, celulitída .. hlavne že váha ukazuje 52kg. svaly sú ťažšie ako tuk. Ani fitnesky nemajú 50 kíl ale aj 60, takže netreba sa riadiť váhou ja pri športe som mala stále viac kg ako ostatný. Keď sa má pýtali koľko vážim tak neverili že tak veľa??? 🙄 ty si matka, ty musíš vedieť či je to Ok. Radšej budem mať riť ako vešiak na handry 😉 hlavne vysvetli dcére aby potom nemala psych. Problémy

juliet86
17. aug 2018

@vanda1234 nuz ale ked ste vsetci silnejsi nemoze to byt skor nezdravymi stravovacimi navykmi? ze ste zvyknuti jest viac veci plus menej zdrave veci? skuste ako rodina zdracsi zivotny styl. nech ste dlho zdravi a dlho spolu

miriam11
18. aug 2018

@vanda1234 akonahle raz zacne s dietou, na cely zivot sa jej v tele pokazi metabolizmus. Vsetko je v mozgu. Ked dá prvu dietu, automaticky jej mozog zaznamená tento signal a bude sa trapit s dietami cely zivot. U deti v jej veku uplne vynechat sladkosti, chipsy. Ovocie len v doobednych hodinach. Vela sportovat, aj turistika je fajn.

maria1989
18. aug 2018

@vanda1234 možno by bolo najlepšie poradiť sa s pediatričkou. A nie tu tieto rady.

atafrog
18. aug 2018

Ja by som dala skontrolovat stitnu zlazu, moze mat znizenu funkciu...

emokondbdguvd
9. okt 2023

@deti95060810 to vôbec nieje pravda čo tam píšu

huginko
9. okt 2023

@vanda1234 prepáč, je to veľa, mam 158 cm, váhu 49 cm. A to 41 rokov.

dorothee
9. okt 2023

@huginko prispevok je stary 5 rokov,myslim ze uz je to dost jedno 😀

huginko
9. okt 2023

@dorothee aha 😁😁😁