icon

2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa

chicca555
16. júl 2010

kočky - šup sem 🙂

shandy
20. sep 2010

@sunday1 no toto mam ja nastudovane, pretoze my mame protilatky na spermiach na strane muza a ked si to dobre precitas, tak zistis, ze protilatky proti spermiam potraty nesposobuju...

shandy
20. sep 2010

citujem z tej linky:
Protilátky proti spermiím může vytvářet i žena
Nejčastěji je najdeme v hlenu, uzavírajícím děložní hrdlo. Tam se naváží na pronikající spermie, a buď je znehybní, nebo obalí jejich hlavičky (akrosomy) a tím znemožní splynutí spermie s vajíčkem. Protože imunitní reakce proti spermiím ženě jinak většinou nevadí, je i zde snazší ji obejít. Můžeme použít nitroděložní inseminaci, kdy spermie do dělohy "cestují" speciální kanylou a vůbec nepřijdou do styku s hlenem děložního hrdla.

ak by bola pravda to co vravis, tak by urcite MUDr. Madar neodporucal IUI...

yeliel
20. sep 2010

@sunday1
@shandy 😀 😀 😀 😀 😀 baby...kto ma kedy vystrasil? 😀 😀 😀 😀
Ale ma inac napadla jedna otazocka pri tejto debate...tie vysetrenia co mi akoze idus spravit na imuno v KE maju pre mna vobec neaky vyznam..kedze aj tak je uz nas jedina sanca ICSI. 😕 😕 😕Noo..kazdopadne ten Dr..vie,ze sme po neuspesnom IVF a ak by to bolo nebolo nic platne tak by snad povedal,ze je to vysetrenie zbytocne čiiiiiiiiiii? 😕 😀 😀 😀

wera
20. sep 2010

@shandy to verím zlatinko, ja by som to tiež chcela chvíľku tajiť... najlepšie do 13.týždňa, ale tiež sa uvidí podľa toho aké budem mať bruško ak bude tehu 🙂
tak sa pekne vyvenči zlatko 😉

sunday1
20. sep 2010

@shandy Ja som veľmi sklamaná z toho, že tu vznikol dojem, že chcem niekoho strašiť alebo dezinformovať, prípadne sa hádať. Naozaj sa ešte raz ospravedlňujem, ak som niekoho vystrašila alebo urazila, ale v tom druhom linku Dr. Madar píše:
Zatímco imunologické problémy s oplozením vajíčka můžeme obvykle vyřešit některou z technik asistované reprodukce (IUI, IVF), při imunologicky podmíněné zábraně uhnízdění (nidace) zárodku v děloze žádná sebelepší asistovaná reprodukce nepomůže. Je-li mateřská imunita aktivována, napadne zárodek bez ohledu na to, zda se do dělohy dostal přirozenou nebo umělou cestou. ... Hlavní potíž je v tom, že zbraně buněčné imunity mají ve srovnání s protilátkami mnohem větší "rozptyl" (říkáme, že jsou méně antigenně specifické). V praxi to znamená, že buněčná imunita vyvolaná spermiemi nebo infekcí může v ženském pohlavním ústrojí napadnout i jiné "vetřelce", např. právě zárodek, snažící se uhnízdit v děloze.

wera
20. sep 2010

@sunday1 ahojky 🙂 vôbec sa tým netráp, ani yeliel ani shandy si určite nič z toho nemyslia zlatinko 🙂

sunday1
20. sep 2010

@wera Ahoj 🙂 Ja viem, len teraz mi je tak trošku do plaču. Doteraz tu bolo všetko také pozitívne ... 😢

wera
20. sep 2010

@sunday1 zlatinko ale veď sa vôbec nič nestalo 🙂 🙂 🙂 usmej sa 😀
a okrem toho je dobré že každý povie to čo vie, a aspoň sa ten druhý môže z toho poučiť... a veď predsa môžete mať obidve pravdu,no nie? veď čo lekár, to iný názor 🙂

sunday1
20. sep 2010

@wera Ale áno, máš pravdu 😉

balinka
20. sep 2010

ahojte babulky-tehulky 🙂 ako sa mate?

wera
20. sep 2010

@balinka ahojky 🙂 ako sa cítiš? nejaké príznaky nové? 😉

annamary27
20. sep 2010

@yeliel jééééé,gratulujem k zoo výsledkom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 vymyselníčka 😎 😎 😎 😎

annamary27
20. sep 2010

@wera ahojky,nemaj boja,u mna utrogestan niekedy trochu niekedy viac vytekal,ale kedže som farmaceutický laborant,tak teba aj ostatné kočky môžem ukludniť,že účinné látky sa v nás pekne vstrebú a čo vyteká sú pomocné látky vdaka ktorým je tá blobulka vyrobená a drží pokope 😀 😀 😀 😀 😀 😀

balinka
20. sep 2010

@wera ahoj 🙂 citim sa celkom dobre 🙂 a priznaky-asi take ako pred M,ale okrem toho ma tam sem tam pichne,tak neviem ci to ma tak byt 🙂 bojim sa,aby nedosla mrska,ale snad nie 🙂 ja uz iba 4 dni,ach aj sa bojim 😒 a ty sa ako citis?

yeliel
20. sep 2010

@sunday1 zlatkoooooooo 🙂 co to tu ciitam 😉 ved nebláázni....nic sa predsa nestalo...len debatime a shandy tam dala tiez smejka...ved je to tu o tom,ze sa porozpravame o tom co vieme a co si ktora myslí a tak 😉 ...aj weruska Ti to pekne napiasala 🙂 Vazne sa nic nedeja a nevymyslaj lebo dostanes na zadocek 😀 😀 😀 😀
Lebo nakoniec som ja ta co vymysla 😀 😀 😀 😀 😀 ...Tak sa pekne usmej...ved je to tu pozitivne..a mne ta nasa debatka velmi pomaha... 🙂

yeliel
20. sep 2010

@annamary27 ahojcek..diiik 🙂 ozaj aj ty uz budes mat cochvila vysledocky..ze?....joooj ja som strasna vymyselnicka az sa zato hanbíííím jak fras 😀 😀 😀 😀

annamary27
20. sep 2010

Ahojte všetky ,,fórumistky,,,mám doma novú knihu,čo nedávno vyšla a vola sa Čakáreň,mala by byť o pároch,ktoré sa stretávajú v čakárni centra asistovanej reprodukcie.Som zvedavá či to bude tak popisované ako to naozaj prežívame.Len neviem kedy sa naštartujem k jej čítaniu. 😎 😎 😎 😎

annamary27
20. sep 2010

@yeliel ja som bola v piatok u mojej gyn,tak asi o týžden jej cinknem či je všetko o.k.Teraz mám plodné dni,tak sa s manželom snažilkujeme,či motyka predsa len nevystrelí. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

yeliel
20. sep 2010

@annamary27 nezahovaraj moja 😀 😀 😀 ,ze vraj snazilkujeme 😀 😀 :- 😀 😀 urcite mas chut na sexik a zvalujes to na snazenie 😀 😀 😀 ..ale vazne..keby tak vystrelilla..to by bolo super.. 😉 Hmm to moze byt,ze super kniha..ale ked si niekto cita nas tuto tak je to tiez dobre citanie..no nie baby? 😀 😀 😀

annamary27
20. sep 2010

@yeliel nezahováram moja,nezahováram.bývam unavená jak pes,takže teraz je to skôr snažilkovanie ako chuť,hi hi.Ja mávam také obdobia,že bud pár dní za sebou,absťák jak svina a musím sex mať 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 alebo 2týždne nemám chuť ani len na bozkávanie.

yeliel
20. sep 2010

@annamary27 ehmm tak ja skor furt ten abstak 😀 😀 😀 😀

balinka
20. sep 2010

uz tomu neverim,robila som si test a nic ☹

yeliel
20. sep 2010

@balinka moje ty si ktory den po ET ...6ty?

wera
20. sep 2010

@annamary27 jej super, takže nám to potvrdila aj povolaná osôbka, som rada že ten utrogestan nevytečie 😝
a tá knižka môže byť dobrá...daj vedieť či stojí za to si ju kúpiť 😉 a veľa šťastíčka k snažilkovaniu, bolo by super keby Vám to vyšlo aj bez toho druhého IVFka ;)

@balinka nebojkaj sa uvidíš že krvička bude pozitívna 😉 a neskúšala si ešte testík? 😉

babulky monička sa nám neozval ako dopadla na krvičke, však?

annamary27
20. sep 2010

@balinka ja som mala na 14ty den negatívny test doma a krvička bola v centre pozitívna,takže pri dalšom ivf netestujem doma,len sú z toho zbytočné nervičky.

wera
20. sep 2010

@annamary27 ahojky, to si mala fakt pozitívnu krvičku? a čo sa potom stalo ak smiem vedieť?
z centra ešte nevolali? už by aj mali, už je to mesiac, však? 🙂

janemari
20. sep 2010

T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂 T 🙂

sunday1
20. sep 2010

@yeliel 😀 😀 😀

wera
20. sep 2010

@janemari joj ďakujeme moc moc moc za ďalšiu dávku tehu vírusíky, teraz ich tu budeme potrebovať ako soľ 😀

janemari
20. sep 2010

ak sa mi bude dat prist na net tak urcite budem posieat cerstve...