icon

2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa

chicca555
16. júl 2010

kočky - šup sem 🙂

wera
20. sep 2010

@janemari super tešíme tešíme 🙂 🙂 🙂
a ako je? stále na vrackanie?

janemari
20. sep 2010

No doobednu cast dna travim na wc a pobede je to uz fajn a vecer mi zase zostane zle.

wera
20. sep 2010

@janemari ach jaj chudátko... a neschudla si z toho?

janemari
20. sep 2010

Na zaciatku som schudla 3kg a zatial som to ani nepribrala naspat.

annamary27
20. sep 2010

@wera ja som mala pozitívnu krvičku na 12tyden,potom na 14ty den,ale stupalo to pomalilinky a na 21.den už bola negatívna,vraj to bolo to biochemické tehu,či ako sa tomu vraví,bola som určite tehu ale príroda to zariadila po svojom.No ja už čakám každým dnom telefonát z centra,lebo pichať by som mohla už 1.10.

wera
20. sep 2010

@janemari no pekne... ale to rýchlo naberieš v druhom trimestri naspäť 😉

wera
20. sep 2010

@annamary27 aha... no muselo to byť veľmi smutné... ale verím že teraz Vám to výjde 🙂 tak hlavne nech rýchlo zavolajú z centra aby ste mohli začať včeličkovať 🙂 🙂 🙂

shandy
20. sep 2010

@sunday1 ale ja som to naozaj nemyslela zle moja, ak to tak vyznelo tak sa ospravedlnujem 😒 , nebolo to tak urcite mienene. Skor mi slo o to, ze ak to nejake kocky budu citat, co budu mat nahodou pozitivne protilatky proti spermiam, aby sa nebali, ze hned kvoli tomu mozu potratit...ja myslim, ze by ta reakcia imunity musela byt brutalne silna na tie spermie, aby bola schopna zahubit zarodok, ktory sa sklada nielen z materialu spermie ale aj vajka, tak len tolko 🙂 🙂 . tiez nie som odbornik. ale viem, ako mna dokaze ktorakolvek informacia na koni zneistit 😀 😀 😀 .
Inak co sa tych imuno vysetreni, tak u nas v CAR ich velmi radi nemaju, ze su to vyhodenie peniaze, teda pre IVF-karov, tak neviem...znie to logicky, pretoze ak nevyjde prvy pokus, oni automaticky davaju prednison a anopyrin a v imune v Prahe co viem, nic ine okrem toho neordinuju, no teda este ked ma muz protilatky na spermiach tak odporucia ICSI, ale to vedia zistit aj v hociktorom CAR-e kde dokladnejsie skumaju spermiogram, lebo spermie potiahnute protilatkami vytvaraju zhluky, cize pod mikroskopom je to pekne vidiet 🙂 .

shandy
20. sep 2010

@yeliel moja ak chodis do CAR-u kde ti len tak prednison nepredpisu (na sk je to vacsinou tak, aj ked nasa weruska je pozitivny priklad, ze uz aj tu sa prestali okunat), tak tie vysetrenia zmysel maju + ak mas prekonane potraty, pri ktorych sa nezistila ina pricina...
@wera dakujem moja, uz som aj vyvencena a uz ma aj pomaly berie na spanok 😀
@balinka ja som mala tiez obcas take bolesti ako na MS a este aj niekedy mam dost silne a aj ma popichavalo. 6. den je este naozaj veeelmi skoro, tak hlavu hore a skus otestovat najskor 9. - 10. den, na 10.den by uz tienik byt mohol...
@janemari chudiatko, takto ta trapia tie nevolnosti 🙄 . dufam, ze to rychlo prejde a druhy trimester si uz budes uzivat nielen nad zachodovou misou 😉
@annamary no ja neviem, vlastne ten domaci TT az tak neklamal, nie? Lebo asi bolo to HCG dost nizke, preto sa mozno test nezafarbil a potom to asi skoncilo aj tym biochemickym tehu 😔 . aspon u mna testy zatial nesklamali, pokial nebolo hcg nebol ani duch 😀 . pouzivam zasadne mamatesty.

annamary27
20. sep 2010

@wera no chvílu to bolo smutné,ale dostala som sa z toho velmi rýchlo až som bola z toho prekvapená,odišli sme s drahým na dovolenku a hned som začala plánovať druhý pokus.,takže v poho.Lepšie takto než ,aby sa stalo niečo zlé neskôr. 😉 😉 😉

wera
20. sep 2010

@annamary27 to máš pravdu lepšie skôr ako neskôr... ale je super že ste išli na dovču a mysleli ste na niečo iné a oddýchli ste si 🙂

@shandy zlatinko a bolievala Ťa aj maternica? a aj vaječníky? a ktorý deň si to začala pozorovať? ja som iba taká zvedavka... 😀
fajn že si sa vyvetrala, to treba 🙂

shandy
20. sep 2010

@annamary27 a ty mas skontrolovanu stitnu zlazu? lebo my mame v temicke kocku, co mala tiez par krat biochemicke a teraz ma problemy s nou. je mozne, ze to bola pricina....tak len tak pre istotu 🙂
@wera vajecniky ma dost pichali to si pamatam aj na jednej strane aj na druhej. ale na tej jednej strane som citila este aj take ine akoby mravcenie alebo neviem co, bolo to take pichanie ale ine...neviem to pomenovat. a potom samoska bolesti a tlaky ako na mrchu...jeden den ma tak popichavalo ze to boli uplne sajby. som sa normalne zohynala to trvalo minimalne pol dna, take dost intenzivne.

shandy
20. sep 2010

dievcence moje hlasim sa ja zajtra, bo uz tu zaspavam nad kompom. tak dobru nocku vam a sladke sniky o miminkach 😵

annamary27
20. sep 2010

@shandy neviem či to mám skontrolované,ale to by mi asi zistila aj moja gyn z krvi,lebo aj teraz robila mojej mame testy a má vraj vysoké hodnoty hormonov štítnej žlazy a ona je velmi dôsledná a porobila mi všetko možné aj nemožné,či som o.k.

wera
20. sep 2010

@shandy dobrú nôcku 🙂
aj ja už idem do hajan babuľky 🙂

shandy
20. sep 2010

@annamary27 moja tak si pozri ci ti checkla aj protilatky 🙂 aTPO a aTG. pripadne mi posli do mailu tvoje vysledky stitky ak mas. tam staci aj slaba hypofunkcia a moze to byt biochemicke, co je stale lepsi pripad ako potrat. moje to byt este len skryta znizena funkcia stitnej a predispoziciu asi na to mas, ked ma aj mamina....

shandy
20. sep 2010

@wera brrrrrruuuuuuuuuuuu

annamary27
20. sep 2010

@shandy mamina je vraj podla dokiny v prechode,tak preto má také výsledky.Ja nemám doma žiadne papiere,to má ona v mojej karte u seba,tak ti neviem nič preposlať.Ja mám za sebou len 1neuspešné IVF,tak si z toho zatial ťažkú hlavu nerobím. 😉

yeliel
20. sep 2010

@shandy to co je zase TPO a TG 😕 😀 😀 😀

wera
21. sep 2010

dobré ránko babuľky 🙂

sunday1
21. sep 2010

@wera Dobré ránko 🙂
@shandy Aj mne pôvodne hovorili, že sú to vyhodené peniaze, ale teraz ma tam už vyslovene posielajú, oni sú tiež zvedaví, čo sa deje, lebo zatiaľ na nič neprišli.

wera
21. sep 2010

@sunday1 ahojky 🙂 a kedy ideš do tej Prahy? budem držať palčeky aby Vám nič nenašli 🙂

...ja som včera večer prestala cítť matrnicu...ani teraz ju necítim... myslíte že je to okey? ja viem že to preháňam a moc sa sledujem, ale čo už so mnou...? 🙂

shandy
21. sep 2010

dobre ranko dievcence 😵
@annamary27 no ja ta nenutim, len ti vravim z vlastnych skusenosti. stitna zlaza je dnes zial velmi castou pricinou, ci uz neplodnosti alebo potratovovsti. ja mam s nou problem tiez. za to, ze si to preveris nic, ci ti tie testy urobila nic nedas. ale ako vravim je to na tebe 😉 . u mna to 2 roky prebiehalo bez akychkolvek zmenenych parametrov hormonov a zrazu za 3 mesiace sa to rapidne zhorsilo, ze som musela zacat brat lieky....
@yeliel moja to su protilatky proti stitnej zlaze...😀 😀 😀 . som ti mala co povedat, co? zas budes vymyslat 😀 😝
@sunday1 no veru, ja som tam tiez napriek tomu sla z vlastnej vole. no ked uz clovek nevie nic najst nikde, asi to je na mieste, patrat kde sa da...

shandy
21. sep 2010

@wera weri ja som tiez mala dni, ze som nic necitila, to je podla mna ok...v jednom z tych dni som si urobila test, lebo som chytila depku, ze to nevyslo 😀

wera
21. sep 2010

@shandy ahojky tehuľka 🙂 verím že už tešíš na zajtra, však? 😀 aj my s Tebou tešíme 🙂
chi no ja mám na to testovanie ešte strašne skoro...ale ráno ma asi dve minútky tak strašne pichalo a bolelo v materici, joj bodaj by to bolo dobré znamenie 🙂
zlatinko Ty si skúšala testík tuším 9 deň, však? a už som zabudla... mali si PK alebo nie? 🙂

nechsazadari
21. sep 2010

Ahojte kamošky 🙂 ,
@wera - asi je najlepšie na pozorovania vôbec nedať. Ja som pri prvom pokuse pozorovala pichania v maternici, kt. som si dovtedy nevšimla a teraz v priebehu čakaní na mrchy som zistila, že ma tak isto pichá aj teraz. Len som si to asi pred tým nevšímala. A jedna kočka, čo bola na 3 ivf pri tom treťom hovorila, že určite nie je tehu, lebo nič necíti, rovnako ako pred tým a tehotná je 😀 Jednoducho asi treba len počkať na krvičku a zatiaľ hladkať bruško. Že posielam mačky (také tie horolezecké) pre drobčekov, aby sa poriadne držali 😀 😀 😀 😀 Ale v brušku už aj tak určite máš uchytených malých bojovníkov a už len aby naprodukovali toľko hcg, aby o seba dali čo najlepšie vedieť!

wera
21. sep 2010

@nechsazadari ahojky 🙂 joj ja viem, moc sa pozorujem... ale čo sa dá robiť, keď som stále doma...? 😝
asi sa oblečiem a pôjdem sa prejsť a kúpiť si nejakú peknú panvicu alebo hrniec 😀
takéto príbehy že si niekto myslí že nie je tehu a je sú také super, aj ja by som chcela mať taký jeden 🙂 🙂 🙂

balinka
21. sep 2010

ahojte babulky,prajem vam krasny dnik 😉

wera
21. sep 2010

@balinka ahojky 🙂 ako cítiš? 😉

nechsazadari
21. sep 2010

@wera - 😀 A kúp nejaký veľký hrniec, keď sa vám teraz zväčší rodinka
@janemari - zabudla som poďakovať za vírusíky. Je to od Teba hrozne milé, že napriek nevoľnostiam na nás myslíš. Hádam to už čochvíľa prejde.