2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa
kočky - šup sem 🙂
@nechsazadari gratulujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem strasne, strasne 😵 😵 😵 😵 😵 😵
@franina - ďakujem krásne, si zlatučká! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@chicca555 - s tým darovaním si nerob starosti, ono je to dosť komplikované a museli by vopred zladiť tvoj cyklus a cyklus prípadnej darkyne, aby mohli vajká hneď oplodniť. Pokiaľ viem...Škoda, že manželík odmieta darcu, ten sa môže vybrať podľa popisu čo najpodobnejší k nemu, ale chápem, že je to komplikované. Som zvedavá na správičky z centra, či sa nejaká babuľka uchytila. Držím palce!
jooj dlho som tu nebola, tak za prve gratulujem vsetkym tehulkam a vitam nove damy medzi nami
@annamary27 velmi je to luto, ja som sa tesila s tebou, keby si nieco potreboovala sme tu s tebou
a ja stale picham vcelicky,zajtra kontrola v heliose a pridame si dufam puregon k tomu.
@kefalinek dakujem 😉
@nechsazadari ahoj moja, z 11 napichnutych vajok skoro mrtvymi spermiami mame jedno embryjko, ktore sa zatial vyvija... embryologicka to prirovnala k zazraku... v piatok mam volat ako to pokracuje... povedala, ze ak sa dovyvija ako blastocysta, tak taky zazrak este nezazila... bola riadne prekvapena a ja tiez...
@chicca555 jéééj,parádna správa,tak držím palce,aby to ten jeden hrdina dobojoval do zdárneho konca. 😀
@annamary27 dakujem, zatial sa netesim, pockam si na zazrak...
@chicca555 - úžasné! 😵 😵 😵 Poďme veriť v predvianočný zázrak. A aj keď je jedno embryjko, tak ide na PK? Nechceli ste ho hneď šupnúť k mamke? Kedy má byť ET? Bože ja som ale zvedavec zvedavý! 😀 😀 😀 Nech je z embryjka hrdina Vianoc! 😉
@annamary27 zlatko to ma hrozne mrzi ja som sa tak tesila ☹ toho liecitela urcite vyskusaj
@martinaaaaa dakujem 😉
@chicca555 Blahoželám k jednému embryjku, verím, že sa mu bude dariť 😉 Včera som Ti napísala siahodlhú správu a práve mal koník údržbovú prestávku. Nie je možné vajíčka zmrazovať? Teraz je to už si jedno, len mi to tak napadlo, že by sa mohli postupne rozmrazovať 😒 A k tomu, že si nás tu chcela nechať, tak neblázni. Pozri na mňa aká som ja zúfalka a predsa som stále tu 😉
@nechsazadari gratulujem
@annamary27 je mi to velmi luto, verila som že u teba bude všetko ok
@chicca555 držím palce, aby malé zabojovalo.
Baby, dlhšie som tu nebola, zažívam chaos a zmätok v mojej hlavičke. Od 20 dna po Ket som začala špinit, krvacat, takže som to vzdala. Na 28 den sme išli do Helíku na utz. Baby verte, že zázraky sa deju. Aj napriek tomu že stale špiním, čakáme jednovaječné dvojíčky 🙂 Dr. povedal, že ešte nemáme vyhraté, aby sme sa šetrili. Zatial som na rizikovom, len ležím 😔 Modlím sa Bohu , aby si to nerozmyslel, tak dufam, že ma počúva. Dr v car mi gratuloval k tomu, že som prvá pacientka, ktorá po Ket čaká jednovaječné. Tak verím tomu, že to emb. bolo silné, ked bolo schopne sa rozmrazit, prežit a nasledne sa rozdelit. Len dufam, že pri dalšom utz, tam neuvidí dalšie, totiž mi sme vkladali 2 emb. 😅
@evasbk - jéééj Evi, to je krásne!!! 😵 😵 😵 😵 Asi začnem robiť nejaké magické rituály, alebo čo, lebo mám potrebu urobiť niečo, aby som tých drobcov podporila 😀 Držím palce. Šetri sa, dávaj si na vás pozor a veľa šťastíčka a zdravia prajem!
@sunday1
@nechsazadari dievčatá, ďakujem, budem sa snažit, aj ked je to na nervy. Velmi sa bojím, stale sa kontrolujem, bojím sa ist na wc......
@nechsazadari
@sunday1
@evasbk
@kefalinek
dakujem kocky za drzanie prstov, budeme to potrebovat...
idem odpovedat na otazky...
1. vajicka sme nemrazili, lebo mm nesuhlasi s darcovstvom a u neho uz nie je skoro ziadny predpoklad, ze by mal dobre spermie, embryologicka nam na rovinu povedala, ze by sme zbytocne vyhodili peniaze... takze som o polovicu urody prisla... takisto som potom rozmyslala, ze som ich mohla aj darovat, ale kaslem uz na to...
2. mame PK, v piatok mam volat ako pokracuje ten jeden "zazrak", ktory sa vytvoril z nejakej spermie velmi divneho tvaru, vraj to ani spermiami nemozu nazvat... z 11 bojuje jeden...
3. rozmyslali sme nad vlastnym darcom, bohuzial to nase zakonodarstvo neumoznuje... cudzieho darcu mm odmieta, povedal, ze sa s tym nevie stotoznit, ze skor ci neskor by to asi nezvladol a ... bola by som asi sama s dietatom/detmi...
4. navrhovali nam oplodnit vajka s darcovskymi spermiami a nasledne ich zamrazit, ze snad si to po par mesiacoch/rokoch rozmyslime, to mm tiez zavrhol, nikdy si to nerozmysli...
5. teraz sa zaciname pytat, preco ked ta TESE operacia nic noveho nepriniesla, preco nechceli este aj aby odovzdal spermosky ziskane "rucne-strucne" ked pri takomto ukone sa vzdy aspon zopar spermosiek objavilo... nedava nam to zmysel...
je to vela otazok a malo odpovedi...
mm dokonca povedal, ze pokial to takto nepojde, bol by aj za rozvod, aby som mala sancu mat vlastne deti s niekym inym...
ja uz do dalsieho IVF nepojdem, nema to vyznam... takisto ja odmietam adopciu, lebo ja vlastne deticky mat mozem, preto cudzie nechcem...
vcera som si riadne porevala, dnes mam uz cistu hlavu, rano som sa zacala tesit, ze nemusim do seba pchat utros a nakoniec sok, ze jedno embryo je vzniklo, tak to bolo riadne prekvapenie... takze utros to isti...
ak to vyjde, tak to vyjde, ak nie... dam sa do poriadku, zacnem zase cvicit, schudnem na svoju povodnu vahu a najdem si nejaky konicek... takto len stagnujem a cakam co bude...
evi, tebe gratulujem k tehu, sice s mensimi prekazkami, ale drzim prsty, nech krpci bojuju a za 9 mesiacov nam tu napises radostnu spravu 🙂
@chicca555 Máte to ťažké, obaja. Si ešte mladá, netreba hádzať flintu do žita. Ak by si to (čisto teoreticky 😀 ) toto embryjko rozmyslelo, máte ešte kopec času a možno mm zmení názor. Teraz je to ešte príliš čerstvé a chlapi sú ješitní, ťažko sa vyrovnávajú s tým, že niečo u nich nie je v poriadku.
@evasbk dakujem a zároven tebe veľká gratulácia,dvojičky,paráda,pevne verím,že to dobojujete aj za nás,ktorým to teaz nevyšlo 😉 😉 😉
@chicca555 moje, verím, že máš v hlavičke vela otazok. My sme teraz išli do 2 IVF omnoho horším spg ako pri prvom IVf, tak som vobec neverila že sa to može podarit. V našom prípade sme sa aj mi s mm rozpravali o darcovi , dokonca mi to navrhol moj mm, že takto to dieta bude mat aspon polovicu z mojej genetiky. Nakoniec nas od toho odhovorila embryologička. Na adobciu by som sa asi ani ja nedala. A tiež sme sa zmierovali s tím , že vela ludí žije pekným životom aj bez detí, tak budeme aj my. Aj ked viem , že ja deti možem mat, nikdy by ma nenapadol rozvod.
Ale ako som písala, zazraky sa dejú a v piatok bude tvoj maličký bojovníček pripravený na transfer. 😉
ahoj babule..ako sa tu mavate? akosi stracam prehlad 🙂
Vsetkym drzim palceky 😉
@sunday1 ahoj moje ako sa dary? ..ty si brala prednison,ze? kolko miligramov denne?
Baby stimulkovat budem gonalom a decapeptyl sa to tusim vola ten som este nemala 😉 Budem mat prvi krat kratky protokol..
A mam zacat uzivat aj prednison ak bude vsetko Ok tak do stimulky pojdeme koncom januara na prelome februara podla ms, aby som ju dostavala beriem duphaston..
😉 🙂
@nechsazadari cavelo tehulkaaa...ako sa mas? gratulujem... 😉 🙂
@sunday1 k liečitelovi do Nitry 0905275450,meno kuknem zajtra,ked tam pojdem.

@nechsazadari ja adopciu odmietam, nechcem cudzie dieta, ked ja mozem mat vlastne ☹ ☹ ☹ budeme to musiet poriesit inak...moj mm dokonca jemne naznacil, ze pokial to nepojde, ze sa mozeme rozviest, aby som mohla mat vlastne deti 😲
uvidim co zajtra povedia v heliku, ci sa to vobec nejako ujalo... 10 vajok ale islo do cavesu... teraz som zacala rozmyslat, ze som ich aj mohla darovat...
@annamary27 drzkaj sa moja!!!! a skus si vyzistit, preco je to tak, ze to vyjde a pak to ide do stratena, tam musi byt nejaky pes zakopany...