icon

2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa

chicca555
16. júl 2010

kočky - šup sem 🙂

martinaaaaa
29. apr 2011

@wera ahoj tehulka tak krasne to tahate 3v1 len tak dalej 🙂

wera
29. apr 2011

@martinaaaaa 🙂 ťaháme to...sama sa čudujem že sme ešte všetci pokope 😀
ale už sa teším keď budú drobčekovia na svete a budem ich mať domka v postieľkach 🙂 🙂 🙂

wera
29. apr 2011

@noe posielam dnešnú dávku čerstvých TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT vírusíkov 😀 😀 😀

janemari
29. apr 2011

@martinaaaaa presne ako pises jeden prsnik dava mliecko a druhy len par kvapiek 😅 Nemam ich sice este plne,neodsavam len malu prikladam a vyzera ze pije,ale aj tak jej to nestaci.

janemari
29. apr 2011

@wera tak este aspon 2 tyzdne potiahnite a potom sa budu moct narodit.Krasne i to ubehlo.My mame dnes 2 tyzdne.

noe
29. apr 2011

Ahojte krasky som tu len na chvilku. Tak uz viem ake su to bolesti OHSS. Celu noc som nespala a o 4 som uz skrabala stenu od bolesti. Rano sme utekali do CAR, odsali mi takmer 1 liter vody, ktora tlacila hlavne na pecen a pod rebrami, takze sa mi zle dychalo. Dali infuzku, nejake lieky. No a uz je trosicku lepsie. Doktori sa vytesovali, ze je to dobre znamenie, ze takto neskoro OHSS pride ked sa tvoria tehotenske hormony, takze cakaju, ze to bude pozitivne. No uvidime v utorok dalsia kontrola a pravdepodobne dalsie odsavanie 😠 😠 😠 .
Ale ak je tam babatko, tak tie strasne bolesti zvladnem 🙂 🙂 🙂
Dakujem vsetkym 🙂 🙂 🙂

lume
29. apr 2011

@noe Tak Ti drzim palce, nech to vyjde.

wera
29. apr 2011

@noe moja držkaj sa, verím že to musia byť strašné bolesti ale zvládneš to 🙂

@janemari už máte dva týždne? ale to letí.... my by sme mohli ešte tie dva týždne vydržať ale potom by sa už drobci mohli vypýtať na tento svet 😉

annamary27
29. apr 2011

@martinaaaaa ahoj,tak ty už máš iné starosti a radosti ako koníkovanie ,hi hi .ja sa mám fajn,schudla som 5kilečiek,chodíme k liečitelovi ,máme z toho dobrý pocit a od dnes som vo svojom živle,žijem totiž hokejooooooooom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a v nedelu dokonca aj idem na Slovensko-Nemecko do Blavy 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

nechsazadari
30. apr 2011

@noe - tak si si pekne užila... 😠 Ale na druhú stranu som čítala, že OHSS zvyšuje pravdepodobnosť otehotnenia a keď aj lekári tak povzbudia- už sa teším, už sa teším. Ale nech ťa to už nebolí, fúúú, fúúúú 😨 😨 fúkam, aby nebolelo a TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT, aby sa poistilo 😉
@annamary27 - hneď by som išla s tebou na ten hokej! Slovenskóóóó, Slovenskóóó 😎 Snáď im to pôjde kúsok lepšie ako včera so Slovinskom. Ale výsledok bude bohato stačiť, taký, aký bol 😀

janemari
30. apr 2011

@wera tak tak leti ten cas ani sa nenazdam a budem mat prvy rok. 🙂

annamary27
30. apr 2011

@nechsazadari 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 zajtra kukaj,možno ma tam uvidíš 😀 😀 😀 😀 😀 😀

nechsazadari
1. máj 2011

@annamary27 - mávaj do kamier, ja ti budem mávať na späť 😉 😀 😀 😀

sunday1
1. máj 2011

@noe Drž sa moja, teším sa na bábätká 😉

annamary27
1. máj 2011

@nechsazadari o hodinku vyrážame,ešte otec ide so švagrom na ten zápas o 16.15 ,tak si ideme s kamoškou s nimi po lístky na včerný zápas a potrajdáme po meste zatial 😀 😀 😀 😀 budem mávať,kričať a sledovať či budem v zábere 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Slovenskóóó

noe
1. máj 2011

@lume
@wera
@nechsazadari
@sunday1 dakujem krasky, snad tie bolesti maju zmysel. Potom maju babatka odpustene ak za to mozu oni. 😀 😀 😀
Uvidim ci sa budem citit rovnako mizerne a asi zajtra najneskor v utorok zas do CAR.

@annamary27 uzi si to aj moji dvaja svagrovia a svokor sa chystaju na hokej, tak sa tam niekde stretnete 😉 😀 😀 😀 nech nasi vyhraju, pekne povzbudzuj!!!

basska007
1. máj 2011

@noe ahoj...
aj vieš z čoho sa ti tvorí tá tekutina?
dá sa tomu nejako predísť, ked je to také bolestivé...?

noe
1. máj 2011

@basska007 Som nasla pekne napisane, tak len kopirujem.

Stimulácia vaječníkov je snaha o kontrolované získanie väčšieho počtu vajíčok. Môže sa však stať, že vajíčok je nadmerne veľa a vtedy je pacientka ohrozená hyperstimulačným syndrómom/ bolesti v podbrušku, nafúknuté citlivé podbruško, zadržiavanie tekutín, poruchy zrážanlivosti krvi,/. Hyperstimulačný syndróm sa môže prejaviť počas stimulácie, po odbere vajíčok , alebo až po embryotransfere. V najvážnejšej forme môže predstavovať ohrozenie života. Rizikovú skupinu predstavujú najmä ženy so syndrómom polycystických vaječníkov, chudé, mladšie ako 30 rokov. Presný spúšťací mechanizmus nie je detailne známy. Pravdepodobnou príčinou je zmena priepustnosti cievnej steny v dôsledku vysokých hladín estrogénov, ktoré sa tvoria vo folikuloch. Čím viac folikulov- tým viac estrogénov koluje v krvi. Zmenená priepustnosť cievy spôsobí únik tekutej zložky krvi, ktorá sa najčastejšie hromadí v bruchu/ vyvoláva bolesti, zväčšuje obvod brucha/, môže sa hromadiť v hrudnej dutine/ spôsobuje ťažkosti s dýchaním/, v osrdcovníku. Únik tekutiny spôsobí zahustenie krvi/ zvýši sa zrážanlivosť krvi/. Veľké množstvo estrogénov musí detoxikovať pečeň , čo môže spôsobiť jej poškodenie. Ľahká forma hyperstimulačného syndrómu nevyžaduje hospitalizáciu. Treba zachovať kľud na lôžku, pitný režim/3-4 l tekutín denne/, sledovať množstvo moču, telesnú hmotnosť, obvod brucha, laboratórne parametre. Ťažké formy vyžadujú liečbu na nemocničnom lôžku. Ovariálny hyperstimulačný syndróm /OHSS/ ustúpi na začiatku menštruácie. Pri gravidite sa však môže aj zhoršiť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach je preto nevyhnutné kontaktovať našich lekárov.

chicca555
autor
2. máj 2011

@noe drzim prsteky, nech ten OHSS pekne odide a v pondelok nam tu napises krasnu spravicku 🙂 🙂

nechsazadari
2. máj 2011

@annamary27 - išla som si oči vyočiť, ako som ťa hľadala medzi divákmi a potom z toho čo sa dialo na ľade 😕 Dúfam, že si po tomto zápase psychicky v poriadku 😝 😉 😉 😎 Mne sa o hokeji aj snívalo 😀

wera
2. máj 2011

@noe ahoj moja, ako sa máš? dúfam, že Ti už je lepšie a nemáš bolesti...
posielam novú dávku TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT vírusíkov 😀

noe
2. máj 2011

@evasbk
@wera
@nechsazadari
@chicca555
@annamary27
@sunday1
@janemari
@lume
@martinaaaaa
@kefalinek
😵 😵 😵 // 😵 😵 😵 krasne silne ako cervena na semafore 😵 😵 😵

Zas sme boli v CAR, stiekla mi infuzka, vycucli zo mna 940ml vody (ten vpich riadne boli 😠 😠 😠 ale aspom uz mozem ako tak dychat, lebo tuto noc som spala/ nespala posediacky.,Dali mi okrem Solumedrolu IM este Fraxiparine vcielky do brucha a vo stvrtok sa zas vidime v CAR a vsetci cakame vysokanske HCG. 😵 😵 😵
A snad uz OHSS zacne pomaly ustupovat. Ale velmi sa tesim z babatka/ babatiek, takze uz vydrzim vsetko 😵 😵 😵

wera
2. máj 2011

@noe jupíííííííííííííííííííííííííííík 😀 😀 😀
moc moc moc gratulujem, verím že HCGčko bude krásne dvojičkovské 😀 😀 😀
a nebojkaj na tie bolesti a starosti zabudneš keď budeš držať v rukách svoj pokladík alebo pokladíky 😀

noe
2. máj 2011

@wera ked som zas rano o 4tej v bolestiach pochodovala po byte, tak som si povedala, ze skusim. A ledva som namocila uz na mna kukali 2 krasne silne kolajnice 😀 😀 😀 Bol to sok, pretoze takto som si to nepredstavovala. Viem, ze tehotenstvom sa OHSS este zhorzi, ale zas som velmi stastna, ze bobackovia bojuju, tak musim aj ja.
Dakujem za virusiky. Vo stvrtok krv mozno dalsie odsavanie a potom uz len cakat na srdiecka. Ale uz si moje poklady nepustim 😵 😵 😵

wera
2. máj 2011

@noe tak tak pekne sa starajo bobáčikov, veľa ležkajte a spinkajte 🙂 🙂 🙂 strašne sa s Tebou tešíííííím 😀

chicca555
autor
2. máj 2011

@noe sssssssssssssupeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrr 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 gratulujem !!!

martinaaaaa
2. máj 2011

@wera
@janemari
@annamary27 vsetkym vam drzim palce nech sa vam podari co treba 🙂
@noe gratulujeeeeeeeeeeeeeeeem to budu 2cata jak vysite 😀

sunday1
2. máj 2011

@noe Gratulujem 😀 😀 😀 Veľmi, veľmi sa teším 😵 😵 😵

kefalinek
2. máj 2011

@noe gratulujeeeeeeeeeeeeeeeeem, a cakame na hcg posielame virusiky TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

evasbk
2. máj 2011

@noe Gratulujem, až mi slzy vyhrkli od štastia 🙂 My znesieme každu bolest pre tie naše babatka. Držkajte sa 🙂