icon

4-mesačné bábätko a rúško.

otiliahorvathova
17. mar 2020

Ahojte chcela by som sa opýtať...
Keďže hovoria že sa vonku môže a že treba využiť kym sa ešte dá tak by som rada vyšla s deťmi vonku.Ale mam 4 mesačnú dcérku a neviem či by som to neriskovala.Ako zatiaľ sedime doma.Vonku nás láka keďže je tka krásne ale ak lepšie je byť doma tak samozrejme ostaneme doma.Nechcem nič podceniť.Byvame v bytovke ale len 4 byty a vonku na veľkú diaľku nikoho nevidieť

janickacrazy
17. mar 2020

@otiliahorvathova ved normálne chod von, ale vyhýbaj sa ľudom, bábatko je v kočíku, rúško nepotrebuje, chodťe do prírody, ak sa dá alebo tam, kde nechodia ľudia

pribinak
17. mar 2020

Normálne chod von. Pokial ti nikto nebude strkať hlavu do kočíka, tak rúško bábätko nepotrebuje
Čerstvý vzduch prospeje tebe aj deťom

otiliahorvathova
autor
17. mar 2020

@janickacrazy ďakujem za info....
No tu nikoho nemáme nikto tu nechodí byvame tak na okraji.

otiliahorvathova
autor
17. mar 2020

@pribinak ďakujem no nikto isto nebude lebo siroko ďaleko tu nikoho nemame stale sme tu tak sami vonku

nelca0510
17. mar 2020

@otiliahorvathova ja chodim s 3 mesacnym babatkom. Mam respirator a chodim na miesta,kde nik nie je. A kocikujem,samozrejme,sama.

otiliahorvathova
autor
17. mar 2020

@nelca0510 ďakujem za info

rumba01
17. mar 2020

takemu malemu babatku by som isto rusko nedavala. a kludne chodte von ale ako ti viacere zienky napisali, tak niekde, kde nie su ludia!

otiliahorvathova
autor
17. mar 2020

@rumba01 jasne veď asi nepojdem s nimi medzi ľudí alebo na nakúpi.....
Tu nikoho nemame sme stale same vonku.....tak na okraji sme

amelia000
17. mar 2020

@otiliahorvathova trosku na odlahcenie situacie....:P

janickacrazy
17. mar 2020

@amelia000 to sú kukadlá 😀

1natasa1
17. mar 2020

Jéééjo jaké očičká. Ak sa budete vyhýbať ľuďom, tak by to malo byť podľa mňa v pohode. Aj včera o tom hovorila lekárka v telke, že človek potrebuje vitamín D zo slnka, pomáha to na imunitu

rumba01
17. mar 2020

@otiliahorvathova to je super! mozes byt rada v tejto situacii, ze tak byvate 🙂

bobula46
17. mar 2020

Pokiaľ nikoho nestretávame tak nepotrebuje nič a ani ty nepotrebuješ, dokonca získaš vitamín D. Keby ste potrebovali nutne niekde medzi ľudí, tak daj pláštenku na kočík 🙂

otiliahorvathova
autor
17. mar 2020

@amelia000 hej to som videla

otiliahorvathova
autor
17. mar 2020

@1natasa1 áno veď to som pocula v telke aj ja pteto kým sa dá tak vonku treba ísť.

otiliahorvathova
autor
17. mar 2020

@bobula46 ďakujem za rady

annadan
17. mar 2020

treba ísť ono aj tak človek ako tak zlepší svoju imunitu. joj ja som tak rada že bývame v dome a dá sa byť aspoň na záhrade a nemusím sa stretnúť s nikým

dzejsik
17. mar 2020

jasné, že choďte von, my s manželom a malým teraz zvykneme sadnúť do auta, zájsť mimo osídlenia na lúky, do lesa, aj dnes sme stretli len vevericu a vtáčence

zuzuliennka1
17. mar 2020

@dzejsik aj my tak - do auta a prec mimo, nestretneme ani nohu.
pre autorku - malym detom sa rusko dokonca absolutne neodporuca, aj nam dospelym sa tazko dycha s niecim na ustach, detom duplom! a v sekunde moze prist aj k tragedii. Staci sa “na kilometre” vyhybat ludom. Aj doma si isto vetrate, teda vzduch ten isty, virus vo vzduchu nie je, potrebuje na prenos cloveka. A doma s ruskom nie ste 🙂 takze sa totaalne vyhybat ludom a je to ok
a najma hygiena - umyvat ruky poriadne aj iks krat denne

zuzula123456789
17. mar 2020

@otiliahorvathova Veľa krát upozorňovali detský lekari že ruska sa nesmú dávať bábätkám ani malým deťom ,oni nevedia cez to dýchať a že sa môžu zadusit ,odporúčajú keď nemusia ostať s nimi doma a nosiť ruska majú rodičia aby deti nenakazili

otiliahorvathova
autor
18. mar 2020

@zuzuliennka1 ďakujem pekne

beata_ra
18. mar 2020

to malicke je aj tak schovate v kociari. Ako nemas jak nejak spravit, aby si ho nechalo na ustach a ja by som sa snazila hlavne sa vyhybat ludom a chran hlavne seba a tym ochranis aj mimco

scorpionflower1
18. mar 2020

@otiliahorvathova Aj my chodime tak za mesto v aute ako ti pisali. Ja mam 15-mesacnu kočku a jej davame rusko ked schadzame v bytovke dolu schodmi (uz aj vytahom sa bojim chodit ☹ ) inak ho nechce a strasne place, ale aj tak nikdy nikoho nestretneme. To, ze tvoje babo ochrani kocik je ale hlupost, virus sa moze preniest az na vzdialenost 5 m.

zuzuliennka1
18. mar 2020

@scorpionflower1 ale z cloveka.. nelieta vzduchom

scorpionflower1
18. mar 2020

@zuzuliennka1 ano, ale drzi sa vo vzduchu este pol hodinu po tom ako nakazeny kychol, kaslal... to plati pre miesta, kde je viac ludi alebo uzavrete priestory, ako sa sprava virus v exterieri sa este moc nevie.

zuzuliennka1
19. mar 2020

@scorpionflower1 no ved takym sa kazu vyhybat. Ako pri inych respirac. ochoreniach. Ak toto zvladneme do roka, na dalsiu chripkovu sezonu ludia hadam nezabudnu, resp. konecne sa naucia, ako sa chovat 🤦🏼‍♀️

scorpionflower1
23. mar 2020

@zuzuliennka1 Ide o to, ze ty nevies kto bol pred polhodinou v priestore, kde sa nachadzas. Ale suhlasim, ze ludia nemaju dobre navyky ani co sa tyka kazdorocnych chripkovych epidemii.

linda2766
24. mar 2020

Skús urobiť takto z papierovej servítky