6 mesačná dcérka sa neotáča na bruško.
Žienky, poraďte mala ma 6 mesiacov a neotaca sa mi na bruško sama, je to v poriadku pojde to samé alebo treba cviky? Ďakujem
@blankasa kludne ju daj viackrat na brusko..ked zacne mrncat otoc naspat..aj 5-6-7x za den na par minut..a trenuj s nou otacanie..cez nozicku ju najprv daj na bok a potom nech sa otoci..povzbudzuj ju,za 2 dni sa.otoci sama.uvidis.musis jej ukazat ako na to.chodim s malym na cvicenie tam mi to takto ukazovali
v tom veku by mala byt na bruchu dlhsie, moj bol skoro cely den na bruchu (a to mal oslabene svalstvo). spomen aspon pediatricke a uvidis, co povie.
ok, to je fajn. to je taky predkrok. mozes ju skusit dorotovat, ked uz bude na boku. (jemne pritlacis na stehno nad kolenom a tak trocha potiahnes)
@blankasa musíš ju nechať na brušku dlhšie, respektíve častejšie, ak dlho nevydrží, 10 minút je máličko v tomto veku, denne by mala byť na brušku až 4 hodiny
@hermionia nemyslim to v zlom🙂 pisem to len kvoli tomu, aby mamicka, ktora polozila otazku, neocakavala od svojho dietatka "netabulkovy" priebeh. samozrejme, ze kazde dieta je individualne, ale vacsina ide v urcitom poradi. ty pises "najprv sa z bruška začne otáčať na chrbát", co proste vacsina deti "najprv" nerobi.
snad sa uz chapeme 🙂
@hermionia Tu ide o to že si podala mamičke mylnu informáciu a nie či tvoje dieťa je tabuľkové alebo nie 🤦♀️ @blankasa Najprv je obrat na bruško. Má ti zvládnuť v 6 mesiacoch avšak fyziologické je plus mínus 2 mesiace. Takže do 8 mesiaca je to v poriadku. Zatiaľ sa netráp ale treba dávať často na bruško 🙂 A na chrbatiku motivovať hračkami na strany 😉 Viwm toho dosť nakoľko sme si odzili aj s cvičením svoje.
@tulipanicek dobre dobre, ved uz mi to @deedol vysvetlila, ale mozno sa este niekto prida a vysvetli mi to, ako je to v tabulkach 😉 a kde najdem presné tabulky na nete, aby som uz nepodavala mylne informacie a mozno sa aj nieco naucila? vdaka za tip.
ja som mala napr. tento plagatik ku knizke:
https://www.facebook.com/evakiedronova.cz/photo... asi to dost zle vidiet :-/
my to máme podobne a lekarka hovorila ze zalezi aj od povahy. Dcéra je kludas, tak vravela ze kľudne aj keď bude mať 7 mesiacov 😉
@hermionia Ak to myslíš vážne tak sa prihlás do nutriklubu. Je tam cela vývojová mapa ktorú odporúčajú ak na rehabke. Počítaj vždy plus mínus dva mesiace že je v poriadku
Video aj o pohybovom vývine bábätká od českej fyzioterapeutky.
@deedol pretočenie z brucha na chrbát predtým ako sa dieťa pretočí z chrbta na brucho nie je obrat je to len nestabilita.... takze najprv je obrat z chrbta na brucho až potom opačne 🙂
@blankasa neboj moja tiež bojkotovala a nakoniec v 9mm začala chodiť kľud užívaj si ono to príde ❤️👍
@michaelacastle neviem ci som to pochopila spravne ale vobec nesuhlasim.moje dieta sa pretacalo z brucha na chrbat a mozno po 3 tyzdnoch zacala z chrbta na brucho.cize sa to naucila presne opacne ako ostatne.a bolo umyselelne pretacanie
@olivia1425 su aj take pripady, ale "tabulkovo" (t.j. vacsinou) je to opacne. samozrejme nie kazde dieta ide podla tabuliek 🙂
@blankasa Ahoj ja som maleho motivovala okrem ineho v pozicii na brusku, teda v paseni konickov, tak, ze som ho aj do kocika dala na brusko a tak pozoroval svet. Mala som ma strieske sietku cez ktoru videl dopredu citil sa ako v papamobile 🙂 tak dokazal vydrzal aj 2 hodiny, kym nezaspal.

@blankasa najprv sa z bruška začne otáčať na chrbát, niekedy v tomto vašom období by mala začať a potom keď sa toto začne sa zacne otáčať naspäť, ako často je na brušku? Zdvíha hlavičku keď je na brušku? Otáča sa za hračkami keď jej ich ukazujete a hrkate nimi?