9 utorkov svätej Marty
Prajem pekný večer. Verím, že môj príspevok nebude nikoho obťažovať. Dnes sa Vás totiž nechcem na nič opýtať, len mám veľmi silnú potrebu napísať také osobné svedectvo.
Pred niekoľkými týždňami som náhodne narazila na tzv. modlitbu Deväť utorkov svätej Marty, ktorá dáva prísľub, že skôr ako uplynie deväť týždňov dostaneme to, o čo v modlitbe vrúcne prosíme 🙏
Uverila som, pravidelne som sa modlila a moja prosba bola naozaj vypočutá🙏Nebudem konkretizovať, ale to čo bolo z môjho pohľadu ešte včera nemožné, sa dnes podarilo.
Som veľmi šťastná a zároveň vďačná, a preto sa chcem s touto modlitbou, ktorá je pre mňa zázrakom, podeliť aj s Vami. Možno niekto z Vás prechádza ťažkým obdobím, alebo ho niečo trápi, tak sa môže obrátiť na sv. Martu🙂
Ešte raz prajem všetkým pekný večer!
@lenkakravcova Aj to slovo bozie moze byt interperetovane roznymi sposobmi. A aj keby to bolo zakazane, tak ake mas ty pravo druhych ludi poucat ale sudit a hodnotit ze oni pojdu do pekla a budu trpiet?
Ved ty maj svoju pravdu, ty vedz je takto je to spravne a ich nehcaj nech vedia svoje. Neviem co ti dava pravo tvrdit, ze to ako uvedies zdroj ty je to najspravnejsie. Ked ti v inych diskusiach davali dokazy a zdroje o tom, ze tvoja viera vyzyva na boj proti neveriacim a ze vyzyva aj na boj zbranami alebo krvave boje, nie len boj slovom, tak si tvrdila, ze je to vytrhnute z kontextu, ze to nie je pravda. Takze ty mas patent na pravdu, len ty vies veci spravne odzdrojovat a v spravnom kontexte ale ine uz nepripustis.
A ty ako veriaca inej viery mas aku povinnost upozornovat veriacich druhej viery, ze to nerobia spravne? Maju ta oni zacat presviedcat ze ty nejdes po spravnej ceste? Lebo su veriaci a je ich povinnost snazit sa aby ludia isli po spravnej ceste? A ich viera urcuje inu spravnu cestu ako tvoja.
Ja nemam nic proti roznym nabozenstvam, ale bytostne ma stve ked s aniekto nsazi presvedcit, ze len ta jeho viera je spravna a ze ma vobec nejake pravo posduzovat ostatnych a hodnotit ci oni su dost dobr everiaci a ci to robia spravne. Povysujes sa sama na uroven boha, ze ty vies povedat ci to robia spravne? Az prilis odvazne a drze.
@nafka0483 Okej, tak mi prosím napíš, ako si interpretuješ toto (a či sa to dá interpretovať inak ako som napísala):
Uctievajú mimo Boha to, čo im neuškodí a ani neprospeje a hovoria: „To sú tí, ktorí sa za nás prihovoria u Boha.“ Povedz: „Vy chcete oznámiť Bohu niečo, čo by On nepoznal ani v nebesiach a ani na zemi?“ Jedinečný je, nemá sa Mu pripisovať to, čo nezodpovedá pravde a je vysoko nad tým, čo k Nemu pridružujú. (Vznešený Korán, 10:18)
Boh neodpustí, ak by bolo k Nemu čokoľvek pridružené a odpustí mimo toho, komu chce. A kto k Bohu pridružil, ten si vymyslel hriech obrovský. (Vznešený Korán, 4:48)
Nech nie je medzi vami nikto, kto by syna alebo dcéru previedol cez oheň: ani veštec zaoberajúci sa veštbami, ani vykladač znamení, ani hádač, ani čarodejník, ani zaklínač, ani vyvolávač duchov, ani veštec, ani ten, čo by sa vypytoval (niečo alebo o niečo) duchov mŕtvych. (Biblia, Dt 18,11)
Keď vám povedia: „Dopytujte sa (proste) duchov zomrelých a veštcov, ktorí šuškajú a šepocú,“ tak im povedzte: „Či sa ľud nemá pýtať svojho Boha, ale mŕtvych, aby živí mali náuku a svedectvo?!“ Ak nebudú hovoriť takto, budú ako tí, pre ktorých niet úsvitu. (Biblia, Iz 8,19)
Daj dôkaz toho, že v tvojej viere toto konanie Boh POVOLIL. V opačnom prípade, nemôžeš tvrdiť opak vyššie popísaného a sama vidíš, že za tento skutok modloslužby je sľúbený dosť krutý trest.
Ja ako veriaca muslimka, mám povinnosť danú Koránom viesť na pravú cestu veriacich Ľud knihy (tj kresťanov a Židov). To je moja náboženská povinnosť vám ukazovať pravú vieru a vedenie od Boha, aj keď chápem, že ťa to hnevá, lebo to požaduje zmenu správania.
@lenkakravcova Ja nie som moslimka, ja nie som krestanka. Takze na mna sa nevztahuje Biblia, ani Koran.
Nepotrebujem ti ani davat dokaz, ze by v mojej viere boh nieco povolil, pretoze v mojej viere boh nie je osoba, ktora nieco povoluje alebo zakazuje.
Ja netvrdim ze mas pravdu ty alebo krestania, ze je spravne sa modlit k svatym alebo nie. Len hovorim, ze tvoja viera nie je nadradena inym a ze nemas pravo druhych ludi poucovat a presviedcat a tvrdit, ze ich viera a postupy nie us tie spravne a tvoje ano. To je najvyssia miera arognacie a namyslenosti robit nieco take.
Ja si verim vo svoje a nikoho nepresviedcam ze len toto moje je spravne a jedine a dava zmysel, nech si kazdy veri v co chce, ja to nemam dovod a ani pravo riesit. A nikto nema na zaklade svojej viery pravo odomna vyzadovat nejaku zmenu spravania.
Ak si myslis ze ano, tak potom mame vsetci pravo vyzadovat od teba aby si zmenila spravanie a prestala ostatnych presviedcat ze nekonaju spravne.
@nafka0483 Aha, myslela som si, že si kresťanka.. ak nie, tak je to zbytočné asi vôbec niečo písať (okrem toho neviem prečo ťa potom obrana kresťanského orodovania trápi, keď ani ty v to neveríš, že je to správne).
"pretoze v mojej viere boh nie je osoba, ktora nieco povoluje alebo zakazuje." ???
To myslíš vážne? A čo je teda potom pre teba Boh? Bábka, ktorá sa ti prispôsobí? Ty, ktorá si ako zrnko prachu v celom vesmíre v porovnaní so Stvoriteľom, máš takéto reči voči Nemu? Ty, ktorá nevie stvoriť ani len muchu - oproti Stvoriteľovi všetkého, všetkých zákonov, ekosystémov atď atď?
Moja viera je a bude nadradená iným. Pretože pravda od Boha je vždy nadradená lži.
Môžeš to považovať za aroganciu, ale nič to na tom fakte nezmení. AK niečo Boh povie, je to tak. A aj keď sa to protiví neveriacim, nič na danom zákone to nemení.
@lenkakravcova Mna netrapi obrana krestanskeho orodovania. Ale to ako sa ty snazsi kazdeho presvedcit o svojej pravde. Je to velmi arogantne a pokora 0 bodov... ved dobre, ked uz mas taku velku povinnost, tak to raz napis, ostatni nesuhlasia, ok, dala si najavo svoju "pravdu". Ale obhajovat to tu a silou mocou sa snazit presvedcit, ze len ty vies pravdu, to je mimo.
@nafka0483 Pravdu pozná mnoho ľudí. Určite nie som jediná na svete 🙂 viac než tretina ľudstva sú muslimovia. Len v Európe žije 44 miliónov muslimov. Nefandím si, len sa snažím o to, aby ľudia poznali to, čo poznať majú. Potom nech sa rozhodnú ako chcú - majú slobodnú vôľu.
@lenkakravcova tak už si tú pravdu nechaj teda pre seba a tu nechaj ľudí nech sa rozhodnú podľa seba, čomu veria
@kvetinka75 Ok, už som povedala, čo som mala 🙂 už je to iba na vás. Mier s Vami.
@lenkakravcova Ludia sa tu rozhodli a dali ti to jasne najavo, tak to respektuj.
Sa to tu zvrtlo🥺..napadá ma len "ži a nechaj žiť"
Koniec koncov, nech si každý verí v čo chce, len nech je dobrým človekom 🙏 podľa mňa nie je správne za každú cenu pretláčať iným len a len svoju "pravdu".. vyjadriť svoj názor má právo každý, ale potom to už treba nechať tak, nech si každý urobí obraz sám..
Ďakujem, zrovna dnes som si chcela vyhladat tuto modlitbu
@petkasaurus ❤️
@denka259 ❤️🙏🙂
@lenkakravcova toto, co tu predvadzas, je jednoznacne duchovna pycha. Len ta chcem upozornit, samozrejme v dobrom, ze pozor na toto.
@0silvia0 Neboj nie som pyšná na seba. Nemám sa čím povysovat, som bežný človek 🙂 Milióny veriacich sú ďaleko ďaleko predomnou.
@lenkakravcova V náboženstve by malo ísť hlavne o lásku... ty šíriš len nepokoj a zlo, takže v niečom asi bude chyba...
Mozte sa modlit aj k nocnemu stoliku dolezite je ze tomu budete verit
A nebude to nahodou tak, ze za 9 tyzdnov sa akutne problemy vyriesia pretoze musia a tie co nie je nutne resp sa vyriesit neda ostane tak a clovek to prestane riesit.....
@lenkakravcova precitaj si svoj prispevok pridany o 10:55 hod. je plny netolerancie. Mam z neho neprijemny a natlakovy pocit. Skus trochu zjemnit.
@mamamasama Je to, ak človek pomenuje veci skutočnými menami zlo?
To, že na teba teraz niečo pôsobí ako "zlé" len preto, že sa cítiš byť vystavovaná kritike svojho konania nie je porovnateľné so zlom, ktoré konáš a s trestom, ktorým to bude potrestané.
Potom už neskoro budeš hovoriť, že si bola upozorňovaná.
Aj malé dieťa pociťuje pri usmernení a zákazoch určitého chovania odpor k tomu, čo sa mu snažia rodičia ukázať. Chce ísť za svojim, preto to pociťuje ako zlé a trucuje. Neskôr ale vlastnou skúsenosťou príde k tomu, že rodičovi nešlo o nič viac, len ho uchrániť od budúceho utrpenia.
Skús sa nad tým zamyslieť z tohto pohľadu.
Mier s Tebou.
@lenkakravcova Ty si sa zamyslela nad tym, ze nemas sudit, lebo budes sudena? Ze jedine boh moze ludi sudit a nikto z nas na toto nema pravo?
Tebe sa kde stratila pokora a preco sa pasujes do pozicie boha, ktory vie vsetko najlepsie, ma uplne nekonecne poznanie a moze si dovolit ostatnych poucovat ako najmudrejsi na svete?
Niekde ti Koran alebo Biblia alebo co kaze posudzovat ciny inych, hodnotit ich a odsudzovat?
@lenkakravcova úplne prekrúcaš a to je znamenie diabla. Pomenovanie svätý používa Katolícka cirkev pre ľudí, ktorí sú určite v nebi. Nemá to nič s pomenovaním Boha ako svätého, ani s tým, ako používajú tento pojem moslimovia. Ale to ty dobre vieš, len zavádzaš. Po smrti putuje naša duša do večnosti a ona má iné schopnosti, ako naše telo. Teda dišpurovať o tom, či svätý v nebi počuje, alebo nepočuje na základe telesného je mimo. Veď si porovnaj anjelov, alebo Ježišovo oslávené telo. Teda to nemá nič s všemohúcnosťou. To, že sa svätý za nás prihovárajú predsa neznamená, že všetko vedia. Veď o splnení, či nedlnení prosby rozhoduje Boh. Je to len prejav ich lásky. Lebo Cirkev je aj putujúca, aj oslávená.
@nafka0483 Čiže ak uvidíš niekoho že niekoho okráda, tak nebudeš súdiť? Nepovieš mu nič na to? :D Akože o tom to nesúdenie nie je.. 🙂 (a to nesúdenie je kresťanská záležitosť, takže toto keď používaš ty, tak si to môžeš vztiahnúť akurát tak na seba, ak sa tým mieniš oháňať).
Nepasujem sa do pozície Boha. To ani zďaleka. Som len bežný človek. Napísala som to už aj tu v diskusii, že je mnoho veriacich muslimov, ktorí sú 1000-krát lepší než ja. Neprekrúcaj teda prosím.
Neposudzujem ľudí. Činy mi Korán ani Biblia nezakazuje posudzovať. Veď uváž - aj krádež posudzujeme. Neodsudzujeme človeka, ale posudzujeme krádež. Rovnako tak pri modloslužbe - neodsudzujem ľudí, varujem ich pred následkami ich činov. Toť vše.
@zuzliq "Pomenovanie svätý používa Katolícka cirkev pre ľudí, ktorí sú určite v nebi" - no áno. Avšak RKC nemá (nemáš ju ani ty) istotu, že sú to skutočne ľudia v nebi. To, že sa na ich akože príhovor niekto vylieči, nič neznamená. Aj v reiki sa vyliečia mnohí - a je to čierna mágia, rovnako ako táto modloslužba.

@lenkakravcova Ja nie. Ake mam ja pravo zlodeja odsudit? Ja urobim to co je moja povinnost a moje "pravomoci" - nahlasim to na policii a mame tu prislusne organy, ktore sa o to postaraju. Mne neprinalezi pravo sudit.
Ked sa nepasujes do pozicie boha, tak preco tu tak vehementne tvrdis ze len toto je pravda a presviedcas osttanych ze len ta tvoja cesta je spravna? Mozes tomu v hlbke duse verit, ale ked sama pises, ze sa nepasujes do role vsemohuceho, tak potom tu nepresviedcaj ostatnych akoby si vsemohuca a vsevediaca bola.
Dava ti boh, biblia alebo koran pravo alebo dokonca povinnost posudzovat ciny inych? Si bez viny, ze mozes hadzat kamenom?
RKC ani ina uzivatelka nema istotu, ze ti ludia su v nebi. A ty a tvoje nabozenstvo mas aku istotu o tom ake nasledky budu mat ciny krestanov? Neskutocne is protirecis a prekrucas ako ti vyhovuje.
@lenkakravcova neskutocne, kolko energie a usilia vzdy vynakladas do tychto debat.. Urcite vsetko ostatne ide u teba bokom, to uz je fanatizmus..
@lenkakravcova je mi ukradnute čo pises, ale šíriš nepriateľstvo a nevraživosť medzi ľudmi a to nemá s dobrom, ani s náboženstvom nič spoločné..
@lenkakravcova nuž, v Biblii je to napísané jasne: čo rozviažete na zemi, bude rozviazané aj v nebi. Čo zaviažete na zemi, bude zviazané aj v nebi. Viem, že moslimom takéto uistenie Boh nedal, nám áno.

@nafka0483 Môže každý vyvracať čo chce. Veci majú byť odzdrojovane. Ja mám dôkazy zo Slova Božieho, kde toto konanie priamymi slovami zakazuje.
Ak sú opačne mysliaci tvrdiaci, že to tak nie je, nech predložia dôkazy zo svojho písma, že im toto konanie Boh povolil.
Potom môžeme diskutovať. Pretože Božie slovo má prednosť pred všetkým ostatným a ak niečo tvrdím, nemaju to byť len ľudské výmysly (ako tieto tu modlosluzobne sľuby).
Ja ostatných nechávam, nech si robia čo chcú. Za nikým nestojím s palicou. Ale, varovať mám povinnosť. To je povinnosť každého veriaceho snažiť sa aby ľudia šli po správnej ceste. Ak by som nevarovala, mohlo by mi to byť vytknute pri Poslednom súde.