9 utorkov svätej Marty
Prajem pekný večer. Verím, že môj príspevok nebude nikoho obťažovať. Dnes sa Vás totiž nechcem na nič opýtať, len mám veľmi silnú potrebu napísať také osobné svedectvo.
Pred niekoľkými týždňami som náhodne narazila na tzv. modlitbu Deväť utorkov svätej Marty, ktorá dáva prísľub, že skôr ako uplynie deväť týždňov dostaneme to, o čo v modlitbe vrúcne prosíme 🙏
Uverila som, pravidelne som sa modlila a moja prosba bola naozaj vypočutá🙏Nebudem konkretizovať, ale to čo bolo z môjho pohľadu ešte včera nemožné, sa dnes podarilo.
Som veľmi šťastná a zároveň vďačná, a preto sa chcem s touto modlitbou, ktorá je pre mňa zázrakom, podeliť aj s Vami. Možno niekto z Vás prechádza ťažkým obdobím, alebo ho niečo trápi, tak sa môže obrátiť na sv. Martu🙂
Ešte raz prajem všetkým pekný večer!
@dahliaa tak sa spýtaj kňaza, mal by ti vedieť povedať prečo je to tak
@kvetinka75 A vy křesťané mi nedokážete odpovědět, proč tak konáte a místo Boha prosíte svatých?
@dahliaa tu to máš zhrnuté, ak ťa to zaujíma:
https://m.facebook.com/482346575468463/photos/a...
@0silvia0 Takže Ježíš je PROSTŘEDNÍKEM mezi Bohem a lidmi tady na zemi, jak jsem se z textu dozvěděla. Zajímavé čtení, v jiné diskuzi mi Křesťané tvrdili, že Ježíš je Bůh a vida, tady už je prostředník...
Ještě k těm svatým. Mrtví lidé slyší prosby lidí tady na zemi? V jakém křesťanském textu je toto potvrzené?
@lenkakravcova na čo sú dobré čísla v tejto debate?
Autorka zdieľala svoju skúsenosť,bola rada, že sa jej niečo splnilo,tak sa s tým podelila s ostatnými.
Koľko je moslimov na svete je úplne zbytočne písať,nikoho to nezaujímalo. Každý nech verí v čo chce,pokiaľ to neubližuje ostatným,je to v poriadku.
Píšeš tu romány,neviem či vôbec niekto dočíta do konca.pochybujem.
Tvojim jediným zámerom je ochrániť ľudí od pekla? Prečo neakceptovat ostatnych,ich názor,ich vieru,ich modlitby a pod namiesto toho aby si strašila peklom? Ty si presvedčená o tvojom,ľudia majú odlišný názor. Všetko je v poriadku. Nakoniec najdôležitejšie na svete je byť dobrým človekom.s vierou,alebo bez,s modlitbami alebo strachom pred peklom
@katka2602 Tak děkuji za odpověď a za snahu, ochotu a vysvětlení křesťanské víry. Smutné, jak jsou někteří křesťané svou víru ochotni jinému vysvětlit. Myslím, že by vám prospělo vynaložit trochu snahy, pokud se cizí člověk o vaší víru zajímá, ale ano, nikdo z vás mi není povinný něco vysvětlovat. Škoda, bylo to pro mě zajímavé počtení. Mějte se. 🌷
@zuzliq 🙂 aha, čiže podľa vás si Boh vyberá komu uistenie dá, a na koho to neplatí.. no takto to vo viere nie je. Je len jedna pravá cesta a tá je platná pre všetkých (neznalosť zákona neospravedlňuje, každý má svedomie a dnes aj informácie si môže každý dohľadať - nehovoríme o pralesných ľuďoch). Modloslužba je vždy a bude hriechom. Ak ju chcete konať - kontajte, ale buťe si vedomí, že ponesiete za to následky trestu (či už na tomto živote - rôzne choroby, utrpenie v rodine.., alebo na ddruhom svete).
@nini1978 To nestraším ja peklom. To je v Písme (tak mojom, ako aj ich - tie citácie som uviedla), takže ak človek v niečo verí, musí si byť vedomí toho, čo ho za to čaká ak robí to, čo sa tam popisuje.
Nemám v úmysle niekoho zbytočne strašiť. Ale ak je veriaci, verí aj v peklo. A ak akceptuje svoje Písmo, tak si nemôže vyberať, ale akceptovať ho celé (aj s tým trestom za to, čo sa tam uvádza ako nesprávne).
Ja inak nie som vôbec nejaká sekera.. len to tak vyzerá v písanom prejave 🙂
@dahliaa a prečo by sme ich nemohli prosiť? Ty keď od niekoho niečo chceš nepoprosíš ho?
@lenkakravcova nech si každý vo viere nájde to,čo mu pomáha.ci v bežnom živote,či pri starostiach.
A môže to byť viera aj vo vesmír,každý sa rozhodne sám. Ty píšeš,že názory ľudí sú nesprávne,ale to je len TVOJE presvedčenie.
Nikto ti ho neberie, je super,že si našla tu správnu cestu pre seba, rozhodne sa s tebou teším. Ale to neznamená, že tá tvoja osobná cesta je správna pre iných. Nech ju hľadajú sami,viera je osobná záležitosť.
Náboženstvo a viera so strachom nie sú nikdy spojené .
Má prinášať mier a kľud tela a duše .radosť,nikdy nie strach
@nini1978 "Náboženstvo a viera so strachom nie sú nikdy spojené." O tom by sa dalo polemizovať. Človek by sa nemal triasť strachom z toho aký trest príde, ale mal by mať voči Bohu rešpekt (tak ako má rešpekt voči ústave a jej trestom, no netrasie sa pred ňou).
Inak ok 🙂
@dahliaa od kedy sa kresťania modlia ku "skakajucej opičke"??? Ty sa nezaujímaš, ty provokuješ a to je rozdiel. Keď si zvedavá začni si čítať istuplne informácie na nete,napr ja som si čo to o vás prečítala a je mi jasné prečo vám kresťania a židia ležia v žalúdku. A nepotrebujem sa tu hrať na niečo, ale si to nájdem sama a prečítam. Pekný deň.
@lenkakravcova ty hrozis peklom ako istotou ak ľudia robia veci,ktoré podľa teba robiť nemajú.
To sa volá šírenie strachu.
@kvetinka75 Prečo by ste nemali kresťania žiadať mŕtvych o niečo?
Možno PRETO, že to zakazuje Boh v Biblii?
"Nech nie je medzi vami nikto.. ani ten, čo by sa vypytoval (niečo alebo o niečo) duchov mŕtvych." (Biblia, Dt 18:11)... "Tebe to však Hospodin, tvoj Boh, nedovolil." (Dt 18:14)
@nini1978 To sa volá varovanie. Ten, kto také veci nerobí, sa nemá čoho obávať.
Ten, kto vraždí, stihne ho trest pekla. Ten kto kradne, rovnako. A ten, kto koná modloslužbu sa tam bude triasť taktiež. To nie je o šírení strachu, ale o varovaní - ak to neprestanú robiť, stihne ich trest.
Je to rovnaké ako keď povieš dieťaťu, že ak zbije kamaráta, tak bude potrestané.
Akcia - reakcia.
Hovorím len o tom ako to funguje. Kto nerobí zlé veci, nemá sa čoho obávať.
I medzi kresťanmi a Židmi je kopa dobrých veciacich, ktorí zlé veci nerobia a vyvarujú sa im (možno k nim patríš aj ty, neviem). Ani kresťania, ani Židia mi neležia v žalúdku. V Žalúdku mi ležia veci, ktoré sú evidentne zakázané (aj v kresťanstve - citát vyššie) ale niektorí sektári ich ospevujú ako dobré (klamú a zǘadzajú ľudí do bludu). Bŕaniť zlé veci (ako vražda, krádež, modloslužba), nie je správne. Každý kto tak činí, berie na seba časť trestu za ľudí, ktorí podľa toho budú tieto veci konať (za ich podporu a navádzanie).
@kvetinka75 Poprosím a právě proto prosím Boha, od kterého něco chci a ne nikoho jiného, ani prostředníka - k čemu? Bůh mě vyslyší i bez prostředníka a přímluv. Nepochybuji o Jeho milostivosti.
@lenkakravcova presne tak. Je len jedna pravá cesta. Ježiš povedal:Ja som cesta, pravda a život. Bohužiaľ ty po jeho ceste nekráčaš.
@lenkakravcova a to, či si Boh vyberá, komu dá uistenie, o tom nie je pochýb. Veď si aj vyvolal národ. Len treba čítať Bibliu, nie si len vyberať, čo sa ti hodí. A modloslužbu som ti už vyvrátila. My sa k svätým nemodlíme, my ich prosíme o príhovor u Boha. Cirkev je putujúca a oslávená.
@dahliaa poďme sa tváriť, že ťa úprimne zaujímajú motlitby svätých. Špeciálne pre teba som dohľadala, že je to napríklad spomínané v Zjaveniach sv. Jána:
http://www.obohu.cz/bible/index.php?styl=SKP&k=...
@nafka0483 Myslím, že jelikož nevyznáváš ani Křesťanství, ani Islám, tak si moc na toto téma nemám s tebou co říct. Proč mi to vadí? Nevadí. Ano, je to jejich věc, ať si prosí koho chtějí. Já se ptám na otázky o jejich víře. A naopak odpovídám na otázky jiných. Nikde nepíšu, že mi to vadí.
@dahliaa tu je to čiastočne vysvetlené: https://blog.postoj.sk/26013/k-modlitbe-ucte-sv...

@kvetinka75 To by mě taky zajímalo, proč se kopa křesťanů modlí k Panně Marii a jiným svatým a ne přímo k Bohu? Bůh by je nevyslyšel? Za křesťana se musí u Boha podle křesťanského učení někdo přimlouvat?