9 utorkov svätej Marty
Prajem pekný večer. Verím, že môj príspevok nebude nikoho obťažovať. Dnes sa Vás totiž nechcem na nič opýtať, len mám veľmi silnú potrebu napísať také osobné svedectvo.
Pred niekoľkými týždňami som náhodne narazila na tzv. modlitbu Deväť utorkov svätej Marty, ktorá dáva prísľub, že skôr ako uplynie deväť týždňov dostaneme to, o čo v modlitbe vrúcne prosíme 🙏
Uverila som, pravidelne som sa modlila a moja prosba bola naozaj vypočutá🙏Nebudem konkretizovať, ale to čo bolo z môjho pohľadu ešte včera nemožné, sa dnes podarilo.
Som veľmi šťastná a zároveň vďačná, a preto sa chcem s touto modlitbou, ktorá je pre mňa zázrakom, podeliť aj s Vami. Možno niekto z Vás prechádza ťažkým obdobím, alebo ho niečo trápi, tak sa môže obrátiť na sv. Martu🙂
Ešte raz prajem všetkým pekný večer!
@lenkakravcova to sú všetko len vonkajšie prejavy. Len jeden z príkladov: Ježiš sám povedal, že nie je hriech, čo do človeka vchádza, ale čo z neho vychádza (to povedal na margo zakázaného jedla). Teda podstata ti uniká.
@lenkakravcova a znova opakujem, ja s k žiadnym svätým ani k Panne Márii nemodlím. K Ježišovi sa samozrejme modlím, je to Boží syn. Ty ho ako Boha neuznávaš, čo je ťažké previnenie proti prvému prikázaniu. A ohľadom ostatných vonkajších prejavov, ako napríklad obriezka je predsa vysvetlenie v evanieliu. Teda znova som ťa usvedčila so zavádzania a klamstvá.
@lenkakravcova potrebujes uznanie, ze ty si ta prava, ktora viac nasleduje Jezisa? Prepac, na mna tieto tvoje dokazovacky posobia ludsky nezrelo...
@zuzliq
Asi si preskočila to milovať Boha a milovať blížneho ako seba samého, to nepovažujem za vonkajší prejav. + Vonkajšie prejavy sú tiež dôležité.
Píšeš: "Ježiš sám povedal, že nie je hriech, čo do človeka vchádza, ale čo z neho vychádza (to povedal na margo zakázaného jedla). Teda podstata ti uniká." ---- No nemáš pravdu.
Nepovedal to na margo zakázaného jedla. Povedal to na margo hygiény (umývania rúk pred lámaním chleba) - všimni si na čo tou odpoveďou reagoval (na slová farizejov o hygiéne): "Všimli si, že niektorí z jeho učeníkov jedia chlieb nečistými, to znamená neumytými, rukami. Farizeji a všetci židia dodržiavajú totiž tradície starších a nezačnú jesť, kým si až po zápästie neumyjú ruky... Preto sa ho farizeji a zákonníci spýtali: „Prečo tvoji učeníci nedodržiavajú tradície starších a jedia chlieb nečistými rukami?“
A potom im odpovedal to, čo si písala 🙂
Bravčové nejedol. A v Biblii je na troch miestach spomínané ako zakázané. Prorok Ježiš do svíň vohnal jedine zlých duchov 🙂
@0silvia0 Nie, nepotrebujem uznanie. Len mi príde hodné zamyslenia to, že niekto píše, že iní podľa neho nenasleduje proroka Ježiša, pričom dotyčná nemá predstavu o mojom živote. Spomínalo sa tu kresťanské nesúdenie.. tak nech sa toho držia, keď v to veria 🙂
@lenkakravcova Ježiš je Boží syn, nie prorok.
@lenkakravcova ved ok, ale uvedom si jednu vec, ktoru mozno ty nevnimas, ale ja ju dlhsie registrujem. Do kazdej diskusie, tykajucej sa viery, do ktorej prispievas, vnasas nepokoj a nikto nema chut pokracovat v diskusii.
Mozno to povazujes za vitazstvo a si so sebou spokojna, mozno mas chut diskutovat a polemizovat na 20 stran. Ale nieco robis evidentne zle 🙂... viera je viera, nie kazdy ma chut dokazovat cloveku inej viery, ze ta jeho viera je ta spravna a prava. Tebe ta chut nechyba, ale chyba ti nieco ine. Snad to casom najdes🙂
@zuzliq Iba podľa tvojej viery 🙂
@0silvia0 To je jasné, ľuďom sa nepáči, keď sú za niečo kritizovaní (a ja to chápem). Však aj Ježiš hovorieval, že neprišiel priniesť pokoj, ale rozdelenie (Lk 12,51). Rozdelenie na tých, ktorí sa podrobia Bohu vo viere, a na tých, ktorí si pôjdu vlastnou cestou.
Za víťazstvo budem považovať, ak sa niekto z dotyčných vzdá modloslužby a dostane sa tak do raja. Snáď časom pochopíš 🙂
@lenkakravcova Rovnako sa da povedat, ze Jezis bol prorokom iba podla tvojej viery. Ohanas sa tu citatmi z Biblie - teraz nepridas ten citat, kde Jezis sam hovori, ze je synom bozim?
@nafka0483 A čo s tým? Kde povedal že je Boh? Máš taký citat? Tiež nie.
V Biblii je citat, že je mnoho Božích synov.. takže to viac menej nič neznamená.
@lenkakravcova "Moja viera je a bude nadradená iným" to ako vážne toto? 😂
@lenkakravcova viera je viera, tu nie su vitazi ani porazeni. Kazdy ma svoju cestu a tebe nezostava nic ine, len to akceptovat. Toto tvoje nastojcive busenie do svedomia veriacich inej viery ako je ta tvoja, neprinasa nic dobre.
Ono sa to robi tak, ak chces niekomu otvorit obzor, ze napises raz a stiahnes sa. Netreba dokola presviedcat o svojej pravde. Ak niekto chce, akceptuje, co si napisala, ak nechce, ide po svojom dalej. Svoju sluzbu upozornenia si vykonala, mas cerveny bod, takze ostatne nechaj na kazdom.
@lenkakravcova priamo v Biblii za tým mnou citovaným úsekom je napísané, že týmto výrokom vyhlásil všetky jedlá za čisté. Tak prosím neklam. A na margo Ježiša, ako Božieho syna - tiež v Biblii je napísané: Toto je môj milovaný syn, v ktorom mám zaľúbenie. Teda sa zamysli, či ťa niekto pri výklade Biblie neklamal a neprekrúcal.
@lenkakravcova môžem sa opýtať? Ako je možné že tak silne veriaca moslimka ma fotku na verejnom fóre bez toho, aby mala ma sebe minimálne hidžab? Áno ano sú moslimky aj bez nosenia, ale keď ty sa považuješ za tak silno veriacu tak by som čakala, že aspoň tie vlasy si zahalíš . Alebo teda moslimka, ktorej zeme (krajiny) sa považuješ, keďže nie je moslim ako moslim. Turecko, Tunis, Libanon?
@0silvia0 páčia sa mi tvoje slová a súhlasím s nimi. Ja osobne svoju vieru nevnucujem, nepresviečam. Kto chce sa spýta
U pani ale vidím hlboké pomyslenie, ktorej získala čítaním len jedného nesprávneho výkladu. Zároveň si myslím, že poukazovanie na pravdivé citáty v Biblii jej môže pomôcť zamyslieť sa.
@lenkakravcova Nikto nepovedal, ze je Boh. Zuzliq napisala ze Jezis bol Bozim synom. A ty si napisala, ze len v jej viere, ze on bol prorokom. Tak preco teraz citat z Biblie, kde tvrdi, ze je Bozim synom pre teba nie je dostatocny dokaz toho, ze nim je?
@lenkakravcova napr. Jn 14. Jezis tu vyslovene hovori o Jeho prikazaniach, viere v Neho a o prosbach k Nemu. na obycajneho proroka celkom drzost...
Tomáš mu povedal: "Pane, nevieme, kam ideš. Akože môžeme poznať cestu?!"
Ježiš mu odpovedal: "Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa.
Ak poznáte mňa, budete poznať aj môjho Otca. Už teraz ho poznáte a videli ste ho."
Filip sa ozval: "Pane, ukáž nám Otca a to nám postačí."
Ježiš mu vravel: "Filip, toľký čas som s vami a nepoznáš ma?! Kto vidí mňa, vidí Otca. Ako môžeš hovoriť: "Ukáž nám Otca?!"
Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám zo seba, ale Otec, ktorý ostáva vo mne, koná svoje skutky.
Verte mi, že ja som v Otcovi a Otec vo mne. Ak nie pre iné, aspoň pre tie skutky verte!
Veru, veru, hovorím vám: Aj ten, kto verí vo mňa, bude konať skutky, aké ja konám, ba bude konať ešte väčšie, lebo ja idem k Otcovi.
A urobím všetko, o čo budete prosiť v mojom mene, aby bol Otec oslávený v Synovi.
Ak ma budete prosiť o niečo v mojom mene, ja to urobím.
Ak ma milujete, budete zachovávať moje prikázania.
A ja poprosím Otca a on vám dá iného Tešiteľa, aby zostal s vami naveky -
Ducha pravdy, ktorého svet nemôže prijať, lebo ho nevidí, ani nepozná. Vy ho poznáte, veď ostáva u vás a bude vo vás.
Nenechám vás ako siroty, prídem k vám.
Ešte chvíľku a svet ma už neuvidí, ale vy ma uvidíte, lebo ja žijem a aj vy budete žiť.
V ten deň spoznáte, že ja som v svojom Otcovi, vy vo mne a ja vo vás.
Kto má moje prikázania a zachováva ich, ten ma miluje. A kto miluje mňa, toho bude milovať môj Otec; aj ja ho budem milovať a zjavím mu seba samého."
@dahliaa ku prosbe o orodovanie u svätých...
Je to veľmi polopatisticke vysvetlenie. Keď ťa tvoje dieťa o niečo poprosí, možno mu odmietnes. Ale keď sa pridajú jeho súrodenci a kamaráti (svätí), tvoja mama (Mária) a zo všetkých strán bude zobronenie a prosiace očká, je dosť veľká pravdepodobnosť, že zmaknes, ak nejde o zlú vec.
@bmuller
Píše sa tam "o čo budete prosiť v mojom mene Otca"... Nie o čo budete prosiť mňa (Ježiša) alebo kade koho iného. Prosiť sa má iba Boha,, kľudne v mene Ježiša. Ale adresované to má byť Bohu.
Rovnako sa tam píše že Ježiš je cesta. Cesta k Bohu, ktorého nazýva Otec. Cesta taká ako každý iný prorok. Plus Ježiš je Mesiáš takže je určite významnou osobnosťou.. no nie je Bohom. Nie je Vsemocnym a neprináleží nám Ježiša alebo iného človeka o niečo prosiť. Prosiť máme iba Boha.
Ľudia čítajte s porozumením, lebo si narobíte na večnosť zbytočne problémy.
@lilke Hej no uuuuurcite to zaberie na presvedčenie Boha, ktorý vie každý jeden skutok a úmysel prosiaceho. Uuuuurcite pomôže to, že svätí na neho budú robiť očká a otravovať ho 😂 Jaaj ľudia.. to platí tak na trápne stvorenie. Ľudí. Nie na Spravodlivého Všemocného Vševediaceho. 🙂
@lenkakravcova @dahliaa Z akého dôvodu moslimky spamuju kresťanskú diskusiu?? Je to už trápne! A ešte bez akejkoľvek úcty ku kresťanstvu. Váš pohľad tu nikto neuráža, tak prečo to robite vy?
@darinkaninka Prosím, ukaž mi, v které části urážím? Děkuji. Snad neklameš?
@dahliaa Označila som aj @lenkakravcova, nielen teba. Ty spamujes ( a momentálne aj podrypavas) a ona uráža vo viacerých príspevkoch.
@darinkaninka Ano, označila jsi i mě a číst umím ,,Váš pohľad tu nikto neuráža, tak prečo to robite vy". Proto se ptám, kde urážím? Nebo klameš?
Mimochodem, vedu normální diskuzi a ptám se.🤷
@dahliaa Čítaj s porozumením. Teba som označila, že spamujes kresťanskú diskusiu. Ostatné bolo adresované tvojej "kolegyni". Už druhýkrát rypes, že klamem. To je spôsob moslimskej diskusie? Podrypavanie? Čo som chcela napísať, som už napísala. Nemám čas ani chuť pokračovať v tomto chytaní za slovíčka. Pochvaleny buď Ježiš Kristus 🙏

@zuzliq Ja si myslím, že nevieš či plním to čo učil Ježiš.. Ježiš sa snažil o dobro medzi svojimi blízkymi. O to sa snažím aj ja. Niekedy aj karhal (keď trebalo, ak ľudia konali modlosluzby upozorňoval na to). Modlil sa padnutim na tvár pred Bohom. To robím aj ja. Nejedol bravčové. Taktiež ho nejem. Mal obriezku. Väčšina muslimov mužov ju má. Nežiadal žiadnych svätých mŕtvych o pomoc. Nežiadam ich ani ja. Matka Ježiša panna Mária sa zahaľovala. Zahalujem sa i ja. Snažím sa dodržiavať jeho: veriť v Boha a milovať ho a milovať aj svojho blížneho ako seba samého.
Oproti tomu: ty sa modlis k svätým, k mŕtvym, k Ježišovi, k panne Márii..jes bravčové, nemodlis sa po vzore Ježiša padnutim na tvár (tipujem, že okrem jeho vzornej modlitby Otče nás sa modlis ku kadecomu), nezahalujes sa, ospravedlňujes zle skutky ako modlosluzbu.
Tak si to skús zhrnúť. Kto viac nasleduje Ježiša a Panny Máriu? Ja či ty? Úprimne.