9 utorkov svätej Marty
Prajem pekný večer. Verím, že môj príspevok nebude nikoho obťažovať. Dnes sa Vás totiž nechcem na nič opýtať, len mám veľmi silnú potrebu napísať také osobné svedectvo.
Pred niekoľkými týždňami som náhodne narazila na tzv. modlitbu Deväť utorkov svätej Marty, ktorá dáva prísľub, že skôr ako uplynie deväť týždňov dostaneme to, o čo v modlitbe vrúcne prosíme 🙏
Uverila som, pravidelne som sa modlila a moja prosba bola naozaj vypočutá🙏Nebudem konkretizovať, ale to čo bolo z môjho pohľadu ešte včera nemožné, sa dnes podarilo.
Som veľmi šťastná a zároveň vďačná, a preto sa chcem s touto modlitbou, ktorá je pre mňa zázrakom, podeliť aj s Vami. Možno niekto z Vás prechádza ťažkým obdobím, alebo ho niečo trápi, tak sa môže obrátiť na sv. Martu🙂
Ešte raz prajem všetkým pekný večer!
@lenkakravcova Lenka, ty si moslimska, lebo moslimka musíš byť. Tvoj muž ti na výber nedal. Ostatné ženy tu na výber majú. Sú slobodné a majú slobodnú vôľu. Ty nie. Si vlastne nesvojpravna.
Boh nám slobodnú vôľu dal všetkým, okrem moslimiek.
@nikyball myslím, že si sa sekla a @lenkakravcova nemá muža moslima...
@dahliaa moslimka nemá na výber. Ak sa niekto v akomkoľvek náboženstve zriekne boha, nič sa nestane. Rovnako manželstva môžu fungovať, je tam väčšia tolerancia. Ale v islame nie. Moslim si nevezme za manželku zenu, ktorá nie je moslimka. Tie, ženy, ktoré sa zrieknu islamskej viery, sú prenasledovane a hrozí im smrť.
Som moslimka Len pre tvoju info 😉
@nikyball Ty jsi muslimka? Vážně? 🙄 Upřímě jsi mě překvapila. Četla jsi Korán? Psala jsi:
1. lebo moslimka musíš byť. Tvoj muž ti na výber nedal. - Muž nedal na výběr? Musí být muslimka? Přijetí Islámu (stanutí se muslimkou) záleží na tom, co si přeje chlap? Korán 2:256 Nebudiž žádného donucování v náboženství!
Islám, se přijímá z upřímné víry v Boha.
2. Ostatné ženy tu na výber majú. Sú slobodné a majú slobodnú vôľu. Ty nie. Si vlastne nesvojpravna. - Muslimky jsou nesvéprávné? Muslimky nemají svobodnou vůli? Jak na tohle jsi přišla. Opět souvisí s tím, co jsem psala výše.
3. Rovnako manželstva môžu fungovať, je tam väčšia tolerancia. Ale v islame nie. - Tolerance v manželství s muslimem neexistuje? V Islámu nefunguje manželství? Promiň, ale to jsou naprosté bláboly...
4. Moslim si nevezme za manželku zenu, ktorá nie je moslimka. - Na to jsi přišla jak? Nechápu. I se to mezi muslimy děje.
Korán 5:5 Dnes jsou vám dovoleny výtečné pokrmy; jídla těch, jimž dostalo se Písma, jsou vám též dovolena a pokrmy vaše jsou zase dovoleny jim. A dovoleny jsou vám muhsany z věřících žen a muhsany z těch, jimž dostalo se Písma před vámi, jestliže jste jim dali jejich odměnu a chováte-li se jako muži spořádaní, nikoliv jako cizoložníci nebo ti, kdož si berou milenky. A kdokoliv zavrhne víru, toho skutky budou marné a v životě budoucím bude mezi těmi, kdož ztrátu utrpí.
5. Tie, ženy, ktoré sa zrieknu islamskej viery, sú prenasledovane a hrozí im smrť. - Kolik takových bývalých ,,muslimek", kterým hrozila smrt a byly pronásledované osobně znáš? Předpokládám, že víš, že z hlediska Islámu trestat smrtí (ve všech případech) smí jen šaríatský soud.
6. Boh nám slobodnú vôľu dal všetkým, okrem moslimiek. - Nám? Nepsala jsi, že sama jsi muslimka? Tak jak nám, kromě muslimek? 🤔 Nechápu)))
Každopádně už jsem se k té svobodné vůli vyjádřila výše.
Nevím, jak dlouho jsi muslimka. Jestli skutečně věříš v Boha, četla jsi Korán, pohybuješ se mezi muslimy/muslimkami... ale mám pocit, že každá asi čerpáme informace z jiné knihy. Zkus si znovu pročíst Korán. 😊 In Sha Allah
@dahliaa môže si moslimka obliecť čo chce, stretávať sa s kým chce, jesť čo chce?
Môže rozhodovať o domácnosti, ak je mladšiou manželkou?
Ty si vyberas iba čo chces. Či už z koránu alebo biblie.
Áno , moslimka sa už buď ako moslimka narodí, alebo ako tu, ak chces za manžela moslima, moslimkou byť proste musíš. To sú fakty. Dobrovoľne nasilu.
A kde v moslimskom manželstve funguje tolerancia. Asi tak na 50 percent. Žena musí tolerovať muža ale on ju nie .
Áno právo šaría. Ale uplatňuju si ho aj bez súdu.
Tvoj fanatizmus ťa zaslepuje. Bohužiaľ .netvarme sa, že moslimky majú vo svojej rodine, krajine nejaké slovo. To je ďalší fakt. Nemajú . Takže povedz mi v čom majú slobodnú vôľu?
@dahliaa Biblia učí kresťanov, aby milovali blížneho svojho a dokonca aj svojich nepriateľov, zatiaľ čo Korán učí moslimov, aby sa k neveriacim správali nemilosrdne a kruto.
K tvojmu bodu číslo 4: Tradičné islamské právo, jasne zakazuje mierové spolužitie medzi veriacimi a neveriacimi. - takže vezme si moslim nemoslimku?
To uz je nenormalne ako sa na krestanske debaty vzdy dotrepu tieto zname moslimky a siria tu svoje pravdy z ktorych ide len nenavist, admini by s tym mali nieco robit, a uzivatelky tiez, kedze v ich pripade ide uz o fanatizmus, choré
Bod 6. Kresťanka vyberá muža sama. 12, 13 ročne moslimky sú musia brať 60 ročných .
@nikyball
môže si moslimka obliecť čo chce, stretávať sa s kým chce, jesť čo chce? To, co je hřích by dělat samozřejmě neměla, jelikož za to ponese odpovědnost před Bohem a bude za své hříchy souzena. Stejně jako každý jiný člověk, muž. Jestli si ale dá k večeři vepřové a zajde si s cizím chlapem zaplavat v bikinách do bazénu, tak je to její volba a ponese za ni v soudný den odpovědnost.
Může mít křesťanka pohlavní styk s nevěřícím bez svatby? Naprosto stejná otázka, jako jsi mi položila ty.🙄 Neměla by, je to hřích a hříchu je třeba se vyhnout. Pokud se s nim vyspí, tak je to její volba, za kterou ale ponese odpovědnost.
,,Ty si vyberas iba čo chces. Či už z koránu alebo biblie" - Například? Co se ti nezdá, co jsem si vybrala z Koránu? To mě opravdu zajímá.
-Áno , moslimka sa už buď ako moslimka narodí - Jako muslimka jistě víš, že každý se rodíme muslimem, ale to ještě neznamená, že muslimem je člověk celý život.
-Alebo ako tu, ak chces za manžela moslima, moslimkou byť proste musíš. To sú fakty. Dobrovoľne nasilu. - Píšeš nesmysly. Již jsem ti psala: Korán 2:256 Nebudiž žádného donucování v náboženství!
Opravdu, znovu a důkladně si pročti Korán. Ve svém vlastním zájmu. Možná toto píšeš z neznalosti, ale pokud je to úmyslně, tak to není v pořádku.
,,Kde v moslimskom manželstve funguje tolerancia. Asi tak na 50 percent. Žena musí tolerovať muža ale on ju nie." - Kde? V mnoha manželstvích.
Žena musí tolerovať muža ale on ju nie - Opravdu? Mohla bys mi ukázat ten daný verš nrbo hadís, který hovoří o tom, že muž nemusí tolerovat ženu?
Ano, šaríou se muslimové řídí, psaly jsme ale o trestu smrti, který v Islámu může vykonávat jen šaríatský soud. Jinak je to hřích.
,,Korán učí moslimov, aby sa k neveriacim správali nemilosrdne a kruto." - Ve kterých verších Koránu? Můžeš nám je tu vypsat. Děkuji.
,,takže vezme si moslim nemoslimku?" - Ano, může si vzít nemuslimku - Křesťanku, Židovku (již jsem ti poslala verš z Koránu. Četla jsi ho vůbec? ). -
Korán 5:5 Dnes jsou vám dovoleny výtečné pokrmy; jídla těch, jimž dostalo se Písma, jsou vám též dovolena a pokrmy vaše jsou zase dovoleny jim. A dovoleny jsou vám muhsany z věřících žen a MUHSANY z těch, jimž DOSTALO SE PÍSMA PŘED VÁMI,.
Astagfirullah. Přečti si prosím znovu Korán, studuj, než psát o Islámu mnoho nepravd. Já vím, každý se můžeme zmýlit, ale nemělo by to zacházet až takto daleko. In Sha Allah, kéž Tě Bůh vede správnou cestou.
@dahliaa poslala by som ta do Afganistanu trosku si pozit, tam by si hned presla 1000 rokov dozadu.
@petkasaurus Je mi jedno, kam by jsi mě poslala. Ani nevidím důvod, proč bych měla jezdit tam, kam chceš ty, ale jestli ti to udělá radost, tak jsem byla v sousedním Uzbekistánu a bylo to tam fajn. Těším se, až tam zase pojedu. 😉
@dahliaa Nie som fanaticka koránu. Takže len taký maly výber.
1. Ide o to, že tu zodpovednost si nenesie pred bohom, ale potrestaná bude inými moslimami.
K tolerancii;
4:129 Nikdy vám nebude možno, abyste byli spravedliví mezi ženami, i kdybyste si to přáli. Neprojevujte však jedné z nich úplnou náklonnost a nenechávejte jinou jakoby visící ve vzduchu! Dosáhnete-li dohody a budete-li bohabojní - vždyť Bůh je věru odpouštějíci
4:34 Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký.
4:3 . . berte si za manželky ženy takové, které jsou vám příjemné, dvě, tři a čtyři
38:44 A vezmi do ruky metlu a udeř jí, a nehřeš!
4:15 15 Proti těm z vašich žen, jež dopustí se hanebnosti, vezměte jako svědky čtyři z vás. A jestliže tito to dosvědčí, podržte ženy v domech, dokud smrt je nezavolá anebo Bůh pro ně nepřipraví nějaké východisko
Vezme si nemoslimku? Určite?
2:191 Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití. Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však vás tam napadnou, zabte je - taková je odměna nevěřících!
@petkasaurus Možná by se mi v Afghanistánu líbilo. Co já vím? Tam jsem nikdy nebyla. Vše, co je pro mě důležité mohu praktikovat i tady v ČR. Manžela mám, 5x denně se modlím... já jsem spokojená. 😊 Ale děkuji za tvou starostlivost.
@nikyball Nie som fanaticka koránu. - To je co? Buď věříš, že je Korán od Boha a jsi muslimkou a nebo nevěříš a pak tedy muslimkou nejsi. Na co si tu tedy hraješ? Co to je za slovo ,,fanaticka" Koránu?
1. Nese si odpovědnost před Bohe. (Jak jako muslimka můžeš napsat, že ne?). Potrestaná, ve smyslu trestu smrti, bičování atd. může být jen soudem. Jinými muslimy může být potrestaná tak, jak má muslim právo - např. se s nepraktikující muslimkou, která se schází s cizími muži v bikinách v bazénu rozvést.
Verš z Koránu 4:129 který jsi uvedla jsi zmiňovala proč? Z jakého důvodu? A co má společného s naší debatou? V tomto verši se hovoří o tom, když má muslim 2 ženy, aby se snažil být k nim stejně spravedlivý. Co se ti na tomto verši nezdá?
Verš: 4:34 - Nikde se nehovoří o tom, že muž nemá být k ženě tolerantní.
Verš 4:3 - Ano, muslim může mít až 4 ženy.
Verš 38:44 - Nechápu, co s tim má společného?
38:40-44 A má on u Nás věru místo blízké a překrásné přebývání.
Vzpomeň též služebníka Našeho Jóba, když volal k Pánu svému: „Satan se mne dotkl strádáním a mukami.“
„Dupni nohou svou, a objeví se voda pro koupel chladivou i pro napití.
A dali jsme mu zpět jeho rodinu a s nimi ještě jednou tolik z milosrdenství Svého a jako připomenutí těm, kdož nadáni jsou rozmyslem.
A vezmi do ruky metlu a udeř jí, a nehřeš!“ A shledali jsme jej trpělivým; služebníkem byl on výtečným, stále kajícným.
Verš 4:15 - Ano, cizoložství je velmi těžký hřích a netýká se jen žen, ale i mužů. To jako muslimka nevíš?
Vezme si nemoslimku? Určite? - Ano, pokud bude chtít, tak vezme. Neumíš číst, co jsem ti napsala? 🤦♀️
Verš 2:191 - Ano, sebeobrana je dovolená. Předpokládám, že výklad verše jsi četla.
- Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, ODKUD ONI VÁS VYHNALI, vždyť svádění od víry je horší než zabití. Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však VÁS tam NAPADNOU, ZABTE JE - taková je odměna nevěřících!
Súra 2:190 A bojujte na stezce Boží proti těm, KDOŽ BOJUJÍ PROTI VÁM, avšak NEČIŇTE BEZPRÁVÍ, neboť Bůh nemiluje ty, kdož se bezpráví dopouštějí.
Buď lžeš a muslimka nejsi, neznáš Korán ani Islám nebo nerozumím z jakých zdrojů čerpáš. Tvé odpovědi na mé otázky jsou mimo. Hlavně tebou zmiňovaný verš v kontextu ve kterém jsi ho použila: 38:44 A vezmi do ruky metlu a udeř jí, a nehřeš!
Myslím si, že jsi asi ani súru 38 nečetla nebo nerozumím.
O verši 2:191 ani nemluvě. Očekávala bych jeho neznalost u nemuslima. A ne jako argument na násilí u muslima.
Učit se, učit se, učit se.
@petkasaurus Přispívám, protože chci. Třeba se někdo nad svou vírou zamyslí, počte si, postuduje. 🙂
Samozřejmě, že doufám a prosím, abychom vešli do Ráje.
Nevadí mi, že můj muž bude mít v Ráji panny, In Sha Allah. V Ráji se každému dostane naprosté spokojenosti. Alhamdulillah.
@petkasaurus on by mal panny iba v pripade, ak by vyprevadil co najviac nevercov, najlepšie odpalenim sa, sorry :D - Proč myslíš? Z jakých islámských zdrojů čerpáš tuto informaci (verš Koránu, hadís nebo něco jiného)?
@dahliaa veď ten súd vykonávajú ostatní moslimovia. Či?
To, ako dane fakty obhajujes iba ukazuje tvoju fanatickost . Vieme predsa, že muži si vykladajú korán po svojom.
Vezmi metlu a udri ju vlastne znamená prines jej kvety že 🤣🤣🤣
To cudzoložstvo 🤣 koľko mužov môže mať žena koľko žien môžu mať muži? To ako moslimka nevieš?
4:129 - k tomu , že môže mať koľko žien chce, ak sa cíti na to. Jasné ,že sa cíti. Strava a bývanie jej stačí, nič iné nepotrebuje.
Moslimské no-go zóny sú vlastne nenásilne že 🤣preto sa volajú no -go.
Prečo nežijes v moslimskej krajine , prečo prispievas do diskusie neveriacich?
Čo sa stane ak sa 5 krát denne nepomodlis? Čo ak ťa niekto znásilní? Čo ak tvoja dcéra bude neveriaca? Čo ak si ju prorok vyberie za svoju ženu a bude mať len 12? Čo ak sa budeš chcieť rozviesť ty a nie tvoj muž?
Násilie súvisiace s karikatúrami vyústilo až do masakru v roku 2015, keď bolo v satirickom týždenníku Charlie Hebdo v Paríži zavraždených 12 ľudí.
Boh ich nezavrazdil , ale fanatici ako ty.

Baby prosim vas ako sa to modli, na konci je napisane otcenas, zdravas slava 9x sa pomodli na konci?