Adopčné poplatky za psíkov
Baby co hovorite na adopcne poplatky za psika? Kamaratka si chcela vziat z utulku a oni jej povedali, ze musi zaplatit za psika 100€, podpisat adopcnu zmluvu kde sa zavezuje ku kastracii zvierata a s tym, ze jej mozu hocikedy prist skontrolovat psika. V jednej docaske si vyhliadla civavku lebo vacsieho psika nechce a pani jej povedala, ze 150 musi zaplatit. No skoro ju vykotilo. Co si myslite o tych cenach. Dost ju to odradilo vraj radsej bude hladat niekoho kto daruje take psica. Podla mna si ta pani stavia na tom biznis.
@bielavlcica reagovala som celkovo na túto debatu, lebo sa téma klania aj celkovo útulkom
@gadrels v každom meste sú iné ceny na veterine .. robím v utulku,..zo zákona musi ísť z útulku pes komplet ošetreny ..u nas na vet vychadza komplet očkovanie 30€, čip 20€ , kastrácia nad 70€ , odčervenie, krmivo ani nerátame ...adopčne polatky máme cca 60€ a aj to sa zdá ľuďom moc..ale uvedomte si že väčšina útulkov je občianske združenie čiže NEMAJÚ financie od štátu, len to čo dostanú od ľudí, ..a mimochodom robia túto prácu popri svojej oficialnej práci
@monkabohdalova ja tomu rozumiem ale nepocula som ze by oz odkupovalo od mnozitelov psov dali ho dokopy a potom pytali za adopciu 150eur. Je to podla Vas ok?
@smejko25 No ale to este nikomu nedava pravo mi napochodovat do domu. Pre horsie veci nemusis nikoho pustit do somu, az na sudny prikaz
@bielavlcica o odkupovani psov od mnozitelov som veru ani ja nepocula a pochybujem, ze nejaky utulok alebo OZ nieco rake robi, preto som pisala, ze by som si tu pani preklepla, nesedi mi to, ak ona sama nie je mnozitelka, tak mi to pripada tak, ze ma biznis na steniatkach od mnozitelov, cize s nimi spolupracuje a od takej by som psila nebrala...
@bielavlcica okolo 50 eur
@bielavlcica potom pani kúsok odrbava, keď má niekto psika v dočasnej veterinu aj krmivo zabezpečuje utulok
@bielavlcica A ďalšia sťažnosť od teba. Aké prekvapivé. Presne viem, o kom v PN hovoríš. Pani sa poteší, keď tu nájde diskusiu. Skús mi povedať, koľko Osikov z ulice si zachránila. Potom môžeme debatit, či je cena vysoká.
Zviera z ulice ide rovno k veterinárovi. Vyšetrenie, základné očkovanie a vo väčšine prípadov liečba. Napr infekcia, svrab, i horšie choroby. Kto bol so zvieraťom u veterinára, vie, koľko sa bežne platí. Následne je zviera treba kŕmiť, venovať mu čas, kúpať ho a ďalšia bežná starostlivosť? Jedno zviera umiestnia a ďalších 5 vezmú do opatery.
Presne takto to chodí.
Mám dlhoročnú osobnú skúsenosť s mačkami i psíkmi. Často zviera neprežije a tak na adopciu sa nedostane. Čiže adoptované zvieratko by aspoň z časti mohlo pokryť vydaje za uhynuté zvieratko.
Verte, že v tej cene nie je zahrnutý benzín na cestu k vet, hodiny starostlivosti, ani kapesniky na vyplakane slzy za choré a uhynuté zvieratá.
Tak a teraz môžeme diskutovať, či je to veľa.
@erickatt Tu ide s najväčšou pravdepodobnosťou o zle podanie autorky. Dotyčná pani má Oz. Čiže nie bežná docaska.
Čo sa týka krmivá od útulku, veľmi často som za vlastné kupovala mačacie, psie mlieko, špeciálne krmivo, keď som vedela, koľko má útulok na účte a čo musia z toho hradiť.
Viete, činné zaujímavé? Večná sťažovateľka na Mk niečo nepravdivé napíše a hneď tu mnohí vedia, že pani je mnozitelka, alebo kseftuje s mnozitelmi. Pani venuje psom svoj voľný čas, peniaze a pre Mk je to potvora jedna, ktorá na nich zarába. Sila toto. :(
Sorry ale nic som take netvrdila mne to napisali do spravy a je to aj na jej stranke pisane. Nie kazdy sa tam vyjadroval pozitivne. Preklikaj si celu diskusiu od ludi co o nej pisu.
@abbey1 odfotila som sem oznam co napisala co je podla teba nepravdive? Ja som predsa netvrdila, ze je mnozitelka len ma zaujimalo kde toe psy berie ked ma prevazne civavy a yorkou? Myslim, ze mam pravo sa na to spytat. A navyse ja som sa na nic nestazovala iba som vyjadrila svoj nazor ci je bezne tolko pytat za psa.
@bielavlcica Spýtala si sa priamo tej pani?
@bielavlcica Že sa jedná o občianske združenie a nie bežnú docasku je predsa jasné už z názvu. OZ. Čoho je to asi skratka?!
Pani nikoho nenúti psíka bod nej brat, ani vás nenuti k dobrovoľnemu príspevku. Vybrala si sama, akým spôsobom bude psíkom pomáhať, čiže jej vec, koľko pýta!
Keď nechce doslova bojovať o prežitie a prosiť o každý cent ako väčšina útulkov a OZ, má právo si určiť svoje podmienky. Rovnako vás nikto nenúti brať psíka bod nej.
Zistite si fakty, kým začnete verejné ohovárať, že podporuje mnozitelov.
A oháňať sa tu faktom, že útulky zbytočne ženu vlastníkov psíkov čo sterilizácie je smutné. Denno denne tie útulky musia odmietať nové zvieratá, lebo majú plný stav a nemajú peniaze a ľudí. A vy sa čudujete, že žiadajú sterilizácie.
Neverím vlastným očiam.
@abbey1 ale no tak nedramatizujte. Robila som v utulku takze viem ako funguju. Kedissi sa psy nesterilizovali. Je to chyba majitelov, ze si nedokazu ustrazit feny. My sme si ich dokazali ustrazit. Ja som len povedala ze niekto z ludi na jej stranke tvrsil, ze psy vykupuje z mnoziarni a podla Vas tym nepramo nepodporuje mnozitelov. Si povie vsak co henta zas kupi znova. Cele zle
@zooeynka to vážne? utulok nepodporuje štát! sú tam aj zamestnanci ktorí robia všetko preto aby psy boli v poriadku... veterinárne poplatky.. Kastracia 50 eur očkovania aj 30..krmivo. Nechcete všetko zadarmo? také slovenské...Ja mam psa za 2500€a tak isto aj z útulku..ak na to nemáte kúpte si plyšaka
@gabriela1692 co vyskakujes? Aj zoci voci ludom mas takyto prejav? Pes, ktoreho som si vzala z utulku nebol kastrovany, bol hladny a spinavy. (BA-polianky, roky dozadu). Vypytali za neho cca 40€. Sa pytam za co? Mohli byt radi ze im niekto vezme psa a maju o hladny krk menej. Ze ty mas psa z utulku za 2500€ je tvoja vec, kludne do utulku posielaj aj celu svoju vyplatu.
@zooeynka ked na psa nemas nekupuj si ho.. ľuďom? nie ďakujem.. za 2500 mam psa z chovky. a ze bol špinavý? moja zlata nech sa páči skus ist na par hodin do útulku pracovať a po hodine budeš KO.. uz len z toho dôvodu nenávidím ľudí.. sa 40€? to ti je ľúto dat 40€za psa? čip a očkovania sú zadarmo milostiva?????? či majú zadarmo dávať a z čoho budu žiť ti zamestnanci? Pýtam sa z čoho... z čoho nakrmia psov z čoho zaplatia veterinu z čoho zaplatia najom.. daj mi odpoveď! a za ďalšie kastracku mas zadarmo lebo mas psa z útulku... FAIL... Hlavne ze na make up za 50eur mesačne to uz ano..
@zooeynka špinavý pes z útulku 🤣🤣mna porazí.. veď su v kotercoch.. choď ty na 12 hodín pratat hovna variť stenatam...Dávať pozor na svorky.. Odsledovat psov na infuzke.. Starat sa o psov s parvom.. dat ich venčiť čistiť misky pratat koterce.. dávať slamu dovnutra.. nech sa páči.. a este v zime juj.. za smiešnych 400€ dúfam ze niesi aj taka matka ako majiteľka psa.. ale očividne.. Neviem kde žiješ.. 40€za psa nie.. za ZIVEHO TVORA ktorý ti bude robiť radosť 15 rokov NIE... ale za cigy ktoré idú do luftu alebo vinecko a nechty to uz ano.. Ach ľudia vďaka Vám speje svet do zaniknutia
@bielavlcica ach bože... Sterylka nie je len kvôli stenatam.. je to aj o tom aby nemala falosku ci rakovinu..
@gabriela1692 keby aspoň 400 € :( :( ale ani to neni realita,.. robím v útulku, striedame sa 3 popri tom chodíme každá do svojej práce a útulok funguje len na dobrovoľníckej forme a najviac vďačíme ľuďom, ktorí podporujú utulok finančne, ..inak by sa to zvládnuť nedalo, lebo tie smiešne adopčne poplatky nepokryjú absolutne náklady na psíka .. my pýtame 70 € , ..ale reálne náklady 20 € čip, 35 € očkovanie, 70 € kastrácia , 5€ odčervenie, granule to sa ani spočítať nedá , a veľakrát majú psíci aj zdravotne problémy,.. takže suma 70 € je naozaj smiešna
@zooeynka takto funguje realita útulkov ...
@gabriela1692 preco ja,ako jednotlivec mam riesit z coho budu zit pracovnici utulkov??? Je mi to uprimne jedno. Vravim, ze mozu byt radi ze im tam pride clovek co si vezme psa a da mu novy domov, a nie ze si klast podmienky v zmluve ohladom kastracie a podobne. Nikde nepisem ze mi 40€ bolo vela, ale pes bol v zufalom stave, ano mal cip, ale to bolo asi jedine. A nie, nemam zaujem ist pracovat do utulku, to prenecham takym ako ty co nenavidi ludi(podla tvojich slov)
100€ je podla mna uz dost, No ako chapem ich, ze aj takymto sposobom vyberaju peniaze na chod utulku
@gabriela1692 aby nemala rakovinu, tak to je riadny fail. Kastrácia zvyšuje mnohonásobne napr. riziko rakoviny kostí a aj iných rakovín. Mám psov 30 rokov, dočaskujem, pomáham v útulku, ale s tou kastráciou musím s autorkou súhlasiť. O zmene povahy psa nehovoriac, vlastná skúsenosť, žiaľ veľmi veľmi negatívna. Mám 3 psov, z toho 2 kastrátov, nikdy viac.
@zooeynka prosím? tak sa nesťažuj na nete ze su nízke platy a nesťažuj sa na politikov lebo aj im môže byť jedno ze jedna matka nema co dat do huby deťom 🙂 bud taka sebecka nadalej a život ta dokope
@zooeynka malo kto si môže dovoliť robiť dobrovolnika v útulku.. takže hej.. pracovnici su na prvom mieste.. ak by neboli útulky mame tu premnozene psy a veru vam mamickam by sa vam go na ulici nepáčilo.. ci treba strielat všetko čo je živé? V útulku nepracujem.. som na vysokej pozícii ale takeho sebeckeho človeka som ešte nevidela
@zuzanaam neviem o tom.. študovala som veterinu a s tym som nebola oboznemena.. poslite mi zdroj
@gabriela1692 a nemam nahodou citlivo prezivat aj to, ze kucharka v zavodnej jedalni ma maly plat??? Ty si inak normalna? Vyskakujes ako by si mala nejaky mentalny problem - ja sa nestazujem na platy, neriesim nechty, cigarety a alkohol ako si v minulych prispevkoch narazala, stekas na nespravnom mieste a na nespravnu osobu, napisala som, ze utulok moze byt rad, ze im normalny clovek odoberie psa a postara sa o neho, namiesto toho treba toho cloveka este skasirovat a dat mu zmluvu s podmienkami ohladom kastracie a pod. No tak sa potom necuduj ze ludia radsej kupia psa od mnozitela....(zacarovany kruh)
@zooeynka veď utulok dáva viac ako 100 € za jedneho psíka na veterine :D to vám pride v pohode , dať toho psa niekomu zadarmo? alebo ho majú posúvať ďalšej osobe nazaočkovaneho, neošetreneho s blchami a ohrozovať ďalších ľudí s rôznymi chorobami, ktore môžu mať? z čoho to ten utulok má platiť? keď podľa vás nemá byť adopčný poplatok?
@bielavlcica Ahoj. Ja mam psika z utulku z Piestan uz 3 a pol roka. Platila som 100e,slecna uz bola kastrovana. Nejde ani tak o tie peniaze ale o sklamanie zo psika, resp. sklamanie z informacii o adaptacii psika. Povedali mi ze ju zobrali z mnoziarne a to je vsetko. Pred nou sme mali maltezacku od steniatka a su to uzasne psiky velmi vhodne k detom a poznam ich povahu preto som chcela iba maltezacku, na ine plemeno si netrufam. Deti sa tesili ze budu mat kamosku na blaznenie a mojkanie ako bola nasa Lily. Bohuzial stal sa uplny opak. Vybrala som si jednu maltezacku ale ani po takom dlhom case a maximalnej starostlivosti je placha a bojazliva, neda sa pohladit, sama od seba ku nam nepride a ak ju chcem pomojkat tak sa prikrci a vidim na nej ze sa boji. Chapem ze si prezila vela zleho ale po tolkom case co ju mame a vidi ze tu je v bezpeci by mohla citit ze jej neublizime. Zo zaciatku to bolo velmi zle, teraz je to lepsie ale stale to je ustrachany psik a je mi luto aj deti, tesili sa ze s nou budu behat a blaznit sa tak ako s Lily ale nemozu. Moja skusenost je ze uz by som psika z utulku nevzala, radsej dat viac penazi a kupit si steniatko a vychovat si psika od malicka.

Mame psika z utulku, brali sme ho pred 8 rokmi z docasky a vobec si nepamatam, ze by sme platili nejaky poplatok. Ak aj ano, tak lsn nejaku nizku sumu. Psik bol pritom po operacii zlomenej labky + kastrovany. V zmluve mame, ze ho mozu prist skontrolovat. Nikdy neboli, ale 2x mi pisali email, ze ako sa ma. Vzdy som im odpisala + poslala aktualne foto.