icon

Aj na vašom sídlisku je to samý psí výkal a rozbité sklo?

kiwi82
18. apr 2012

Asi mi to admini zamknú, kďže som použivla neslušné slovíčko v nadpise, ale ja som už taká nasrdená na tých psíčkarov, že to už neni ani možné. Malú nemôžem ani nechať pobežkať po tráve lebo na každom kroku sú tie hnusné psie výkaly a aj rozbité sklá. je to vôbec možné, že deťom urobia oplotené ihriská a ostatné psíčkari považujú za voľný výbeh psov? prepáčte ale som vážne nasrdená 😕 Ako je to u vás?

beruska.zuzanka
20. apr 2012

@lubikan k Tvojmu názoru, že pes je zviera a patrí na vyhradené miesto... pes má prívlastok domáci a jeho miesto je odkedy bol zdomácnený po boku svojho pána, kdekoľvek.... 😉

lauritka
20. apr 2012

@lubikan 70% obyvatelov SK nema dom, takze odsudime vsetkych psov na zanik?? len aby nezili v bytovkach.. OMG 😕 😨 😨 😨 😨 😅 podme ich teda hromadne utracat, aby ostalo len zopar pre ludi , ktori maju dom..

prasiatko30
20. apr 2012

@lenka20 - nie lenka stacilo by len aby si kazdy - a to zvyraznim KAZDY psickar odpratal hovna po svojom milacikovi - tebe by sa tiez asi moc nepacilo kebyze tie "ufrflane" mamicky by vyhadzovali zasrate plienky rovno na chodnik!!!!!! ja sa musim kolko krat vyhybat na chodnikoch hovnam po psoch co by som najradsej chytila jednu zasratu plienku a namocila nos tomu dotycnemu ktory chodi so psom a necha tie sracky na prostriedku chodnika. mozes hovorit co chces ale mna ide porazit ked to vidim 😠 😠 😠
a psa si mas drzat uviazaneho pripadne si dat tolko prace aby si vyviezla psa na nejake miesto kde tie decka nebahaju a tam si mozes nechat psa pusteneho - ale tiez s tym ze ked sa ti niekto objavi na obzore tak si psa privolas a nedovolis skakat po cudzich ludoch s tym ze vsak on neublizi 😠 😠 pripadne tiez som videla geroja ako si isiel vyvencit pitbula ku detskemu ihrisku - bez voditka a bez nahubku - moj ty dj aspon by si ho mohol priviazat aby mu tie deti neublizili ked nanho vyskocia.

psickari by mali byt v prvom rade zodpovedni a ohladuplni a dodrziavat zakladne zasady spoluzitia - k tomu patri ze nedovolis aby sracky tvojho psa znecistovali okolie a nedovolis aby tvoj pes otravoval okolie ktore si to nezela - kebyze clovek chce mat psa tak si ho zadovazi obycajne nepotrebujeme aby sa na nas vrhali cudzie!!!

ukana
20. apr 2012

@lubikan ja platim dan za psa a budem sa s nim nachadzat, kde ja uznam za vhodne,.... najlepsie dat psa na dvor na metrovu retaz na cely zivot, vsak? hlavne ze je na dvore... 😒

Ja sa nemienim nikomu ospravedlnovat za to, ze mam psa v byte, tak ako mi je jedno, co mas doma ty...

a diskusia sa toci len okolo psov? v nadpise je aj rozbite sklo...tak podme na to, kolko v vas necha odpadky na chodniku? nezdvihne ich? pripadne ich pubertalne deti? to ich dame do rezervacie za to, ako sa spravaju?

lauritka
20. apr 2012

s kupou sackov problem nemam a ani som nemala. tie dve eura sa stale najdu..
kontajnery mame nastastie aj normalne..
ale uz aby mi niekto hovoril, ze so psom mam chodit dobre, ze nie pod zemou, aby som nahodou nesla okolo ludi.. tak to je moc 🙄

lubikan
20. apr 2012

@beruska.zuzanka
@lauritka ..pes je stale len zviera,to nevie zit ako ludia....a pre zviera je prirodzenejsie byt vo volnom vybehu,v prirode...a ten kto chce mat psa,nech tym neobtazuje ostatnych

beruska.zuzanka
20. apr 2012

@lubikan máš veľmi pomýlené a nenávistné názory.... môj sa nemení, zostáva ten, ako som písala vyššie, pes patrí k svojmu pánovi....

ukana
20. apr 2012

@lubikan to co pises nie je pravda....s tym obtazovanim suhlasim...pre psa je prirodzene zit s clovekom, je to jeho spolocnik.... 😉

lauritka
20. apr 2012

@lubikan bullshit.. pes je spolocenske zviera a potrebuje cloveka . to nie je vlk, je domestikovany.
narodil sa preto aby zil s clovekom.

irriss
20. apr 2012

@lubikan
kup si maleho kralicka..divej se mu do oci...celkem brzy zjistis, ze by to mohlo byt i miminko, LIDSKE MIMINKO...

Ja se diky jemu naucila mit rada zvirata a divat se na ne jako na DETI..lidske deti, zive bytosti se svou vyjimecnou potrebou byt mezi nami a s nami a jejich nutnost BYT na nas zavisli.. 😉

prasiatko30
20. apr 2012

@lauritka ja nemam problem s tym aby okolo mna psy prechadzali ja mam problem s tym aby na mna cudzi pes vyskakoval alebo ohrozoval moje deti pripadne ako som uz pisala vyssie psie vykaly na prostriedku chodnika - alebo na miestach kde chodia deti - ak chces vediet pravdu myslim si ze na to psickari nemaju absolutne ziadne pravo. ty ako majitel psa mas povinnost si vychovat toho psa tak aby neobtazoval okolie a starat sa o to aby svojimi vykalmi neznecistoval pokial splnas tieto podmienky mne nevadi ze ho vodis po ulici

lubikan
20. apr 2012

@ukana ....no s tymto u nas problem neni,mesto zamestnava nezamestnanych na zbieranie odpadkov,cistenie travnikov....a vseobecne su tu cistotny ludia,ziadne flase,sklo...a aj po silvestri ked sa najdu obaly z petard,vina....za par dni je to pozbierane..len ti psickari robia problem....ten kto chce mat psa,nech ho venci na vyhradenom mieste a ked take miesto nemaju,nech po nom zbieraju...a co mi este vadi,ked idem s dietatom okolo psa a dieta automaticky ..havo,havo...a majitel ze nebooj,mozes pohladkat,on nekuse....chytam nervy...to sa majitel veru nemoze zarucit....tiez jeden havo nekusal a mam znacku po nom na ruke doteraz.....jedna vec...druha vec....ten pes sa urcite vyvalal v mieste kde cural iny pes a moje dieta nenecham spinaveho psa hladkat,ked s nim idem na zmrzku napriklad...

lubikan
20. apr 2012

@prasiatko30 presne si to vystihla...to psickari si hned myslia,ze ked ti nieco vadi,automaticky nemas rada zvierata....ja by som tiez chcela psa a mojkala sa s s nim...vzdy si pohladkam zvieratko,ked mam prilezitost, ale rozhodne nie do bytu

lauritka
20. apr 2012

@prasiatko30 samozrejme , s tym plne suhlasim. ohladuplnost by mala byt z obidvoch stran.

lubikan
20. apr 2012

@lauritka to je mozne..ale aj tak to zviera potrebuje pobyt vonku

lauritka
20. apr 2012

@lubikan utulky su preplnene, kde chces napchat tych psov potom, ked nemaju ako tvrdis zit v bytovkach ???

pustime ich hromadne do lesov ?? 😨

lubikan
20. apr 2012

@beruska.zuzanka ale nie za kazdu cenu

lubikan
20. apr 2012

@lauritka tak teraz podme chytro vsetci adoptovat psov

lauritka
20. apr 2012

@lubikan nie vsetci, len ti co maju dom 😀 a nech adoptuju aspon 20 kuskov, aby ich nemuseli brat ludia, co ziju v bytoch, aby na uliciach nebol ani jeden pes. aby vsetci zili v lese...
musim ist off, ale pobavila som sa 😉

prasiatko30
20. apr 2012

@lubikan - ono to je tazke povedat - ja tiez viem ze do bytu by som si urcite psa nedala - teda urcite nie velku rasu a malu to tiez velmi tazko, mozem porozumiet ze niekomu sa to paci ale ako som povedala ten niekto musi byt dostatocne zodpovedny na to aby sa o toho psa postaral a vychoval, nie zabezpecit si psa zavriet do bytu a cely den byt mimo domu a pes sa ide dnu zblaznit napriklad - to nemozem pochopit ako lasku ku psovi 😅 ale napriklad ze vidim ludi ako idu so psom a pekne po nom odpracu jeho vykaly to este aj dceram poviem pozri ako to ten ujo teta dobre robi tak sa to ma robit, pripadne idu po ulici a ja tiez vela krat poviem detom pozrite havko - a ten pes prejde okolo bez povsimnutia a nevrha sa na dieta tak pre mna za mna nech ich ma aj 5 ked s tym neobtazuje ale treba byt ohladuplny ak su psickari so psami normalni tak ja nemam nic proti 😉

lenka20
20. apr 2012

@prasiatko30 - nie kazdy psickar zdvihne hovienko a nie kazda mamicka pozbiera svoje odpadky, ved to hovorim, nechap ma zle, ja prva dviham hovienka a sacky si samozrejme kupujem sama, len by som rada videla nieco za tie svoje peniaze co si platim tak ako vsetci chceme aby smetiari vyviezli odpad tak aj ja by som chcela aby sa o cistene po neporiadnikoch (nielen hovienka ale vsetok odpad) starali ti, komu som za to zaplatila... a s tym, ze mam ist so psom niekam kde nie su decka - to mi ani nehovor, ludia su uplne vsade, ci idem 30km autom niekam na pustinu (a to chodievam pravidelne!) alebo hocikam sa vydam, vzdy sa najde niekto komu prave tam budem vadit ... to nie je riesenie, jedine riesenie je tolerantnost, mne nevadia tvoje deti, tebe nech nevadia moje psy...take je to jednoduche.. zmestime sa vsetci, len treba byt ohladuplny...
@lubikan - si uplne mimo...

ukana
20. apr 2012

@lubikan , ja ta chapem, ja nedovolim svojmu psovi, aby ho hladkalao dieta, pripadne upozornim mamicku, aby sa potom nehnevala, ked fenka dieta olizne...prip. ak necham psa pre potravinami, nemam rada, ked ju nejake dieta hladka...ona je milacik, nikdy nic nespravila, ale deti vedia prudsie potiahnut, pichnut do oka, a potom ja budem mat zle, ked pes zavrci.... ☹
zasa tolerujem aj ludi, ktori psy nemaju radi, je to ich vec, ale nehadzat psickarov do jedneho vreca PROSIM 😠 😝

prasiatko30
20. apr 2012

@lenka20 to hej ale napriklad ja u psickara ocenujem ked vidi - hlavne teda ked idem mimo mesta a maju tam tych psov pustenych tak pokial vidim ze ten psickar ked vidi ze ten jeho pes sa zacina priblizovat ku mne alebo teda ak je to pustina a pes bezi popredku tak ked ma zbada tak hned privolava toho psa - to si myslim je velmi korektny pristup - ale na to potrebujes psickara ktory ma psa vycviceneho, nie 15-16r chlapci/dievcata s 50kg rotvajlerom ktoreho ocividne nezvladaju - to mam srdce v gatiach ked to vidim aj ked su priviazani 😖

beruska.zuzanka
20. apr 2012

pchám Ti psa, aby s Tebou žil za každú cenu??? nie.... tak si prosím nechaj svoje podľa mňa scestné názory...

ja môžem hovoriť len za seba, nie za iných, vzyli sme si psa po zrelom uvážení, že na to máme sa oň zodpovedne starať, že ho budeme vedieť naučiť aspoň základom spolužitia s ľuďmi a všetko ostatné, exkrementy po svojej fenke zberáme, Abby je vychovaná a aj keď ide navoľno, počúvne na hlas svojho pána....

Tvoju poznámku, že sa pes vyváľa v mieste, kde čúra iný pes.... no comment.... naša sa raz vyváľala v zdochline nejakého vtáka a to Ti garantuje, že som ju tak zhučala,že už to neurobila nikdy odvtedy... psa mám čistého, pravidelne očkovaného, odčerveného a v rozumnej miere kúpaného, po každom venčení sú jej umyté labky

A k tomu, že Tvoje dieťa povie havo havo a dotyčný psíčkar hneď pribehne so psom, no poď moje, poď pohladkať... ja som také nezažila a ak, vezmem predsa dieťa a idem preč.... alebo???

Takže znovu vravím, nerozumiem tej nenávisti v Tvojich slovách...

prasiatko30
20. apr 2012

@lenka20
@ukana
a tiez ja na oplatku moje deti ucim tak ze nemozu hladkat ani sa priblizovat ku cudzim psom - na psa sa pozera z prudentnej vzdialenosti obdivuje sa aky je pekny ale tam sa priatelstvo s cudzim psom konci 🙂

karinka2105
20. apr 2012

unas je exkrementov plne sidlisko ci uz u nasich ci svokrovcov
nemam nic proti psom,ale neh si to kazdy venci tam ma,sice je pekne ze hovienka majitelia pozbieraju,ale ze to sti kade chodi tak to ako coo,to sa tiez enda ospravedlnit.
ja enchcem psa ani vdome,mam kocura je nauceny na svoj zachodik,aj psov by mali naucit,
je otrasne ze deti sa uz nemaju kde hrat.
vzime neni sneh biely ale zlty.
ja bych pokotovala kazdeho jedneho len by tak frcaloo,..a nie len kontrolovat ci ma obojok,a ockovania.. 😠 😠 😠 😠 😠 😠

beruska.zuzanka
20. apr 2012

@prasiatko30 presne tak, my máme psa, ale dcéra je strašná psomilka, nebojí sa žiadneho, ale ja mám rešpekt, pretože viem, že nie každý pes, je ako náš a preto jej nedovoľujem maznať sa so psami, ktoré nepoznáme, veď nejaký pud seba záchovy predsa mám, nie? 😅

alenockap
20. apr 2012

@beruska.zuzanka ja som chcela reagovať ku inej osobe a vyhodilo mi to na teba,prečo to neviem....a neobvinuj ma že sa schovávam ako pštros, ja tu nie som celý den vykvačená,mám aj iné povinnosti. sorry

beruska.zuzanka
20. apr 2012

@karinka2105 psy si značkujú svoje teritórium, to je prirodzené... to nijako neodnaučíš 😀 😀 😀 akurá vieš naučiť, aby neobcikávali stĺpy, steny domov a podobne... teda neviem, ako je to pri psovi, ja mám fenku, ona si potrebu vykonáva iným spôsobom....

beruska.zuzanka
20. apr 2012

@alenockap neobvinila som Ťa, ak si to tak vzala, ospravedlňujem sa a idem aj ja odtiaľto, tieto debaty a vyplakávanie aj tak k ničomu nevedie... majte sa