icon

Aj na vašom sídlisku je to samý psí výkal a rozbité sklo?

kiwi82
18. apr 2012

Asi mi to admini zamknú, kďže som použivla neslušné slovíčko v nadpise, ale ja som už taká nasrdená na tých psíčkarov, že to už neni ani možné. Malú nemôžem ani nechať pobežkať po tráve lebo na každom kroku sú tie hnusné psie výkaly a aj rozbité sklá. je to vôbec možné, že deťom urobia oplotené ihriská a ostatné psíčkari považujú za voľný výbeh psov? prepáčte ale som vážne nasrdená 😕 Ako je to u vás?

vejula
20. apr 2012

@lubikan 😀 😀 😀 alebo tvoje dieťa sa bude citiť trapne ked budu deti okolo neho rozpravať o svojom psikovi, čo všetko ho naučili a aky je poslušný a milý, a budu mu ukazovať fotky kde ich ako babatka onuchaval psik 😉 By si sa čudovala kolko detí velmi tuži po zvieratku po psikovi. Ale take mamy ako ty mu to nikdy nesplia ,lebo všetky tvorý okrem človeka su tu zrejme navyše podla teba

lenka20
20. apr 2012

@kaja73 - jasne ze vsade psik nemoze a dietatu urcite veci aj tak neodopries, napr. kino...alebo co ja viem, kostol, skolku...
suhlasim, preco neprist s dietatom aj so psikom na ihrisko (nie vencit samozrejme), lenze prave vacsinou su reakcie take ze mamicky zacnu hystercit a to ja fakt nemusim.... tak preventivne radsej nie..
inak niekto tu spominal pitbulla - pitbully sa nazyvaju aj pestunkami deti, niektori ho maju vziteho ako bojove plemeno ale ziadny psik nie je bojove plemeno, len niektori majitelia sa bohuzial na to hraju...to len tak btw..

lenka20
20. apr 2012

@alenockap - ani ja take nepraktizujem... teda okrem tych chlpov, tomu sa vyhnut neda, skratka sa u nas vysava kazdy den... ale zas ja mam dlhe vlasy a padaju, takze musim byt ticho aj keby sa mi chlpy nezdali 😀 😀 😀 😀

vejula
20. apr 2012

ja poznam viacero nešťastnych detí, ktore tužia po psikovi. JEdno dievča,vždy sa pristavilo pri mne ked som venčila psika, tak sa s nim vymaznala vyškrabkala ho, naš psik ju tiež miloval, vždy ked ju zbadal už knučal. To dievčatko mi viackraat povedalo ako tuži po psikov, PAr krat vraj ho aj bude mať že mu rodičia povedali. Ale nikdy sa ho nedočkalo. Teraz o 3 roky neskôr to dievča vidavam fajčiť za barakom - ma asi 14. Vlasy prefarbene slovnik ani nehovorim... Ale hlavne že mu nedovolili psika, lebo ten do bytu nepatrí 😔

ginger_fox
20. apr 2012

@kaja73 neboj, moje dieta pozná pieskovisko aj ihrisko s detmi, ale pride mi nefér, aby bol "člen našj rodiny" doma zatvorený zatial čo ja mám ako ideálna matka trpieť spoločnosť hysterických matiek na pieskovisku a počúvať ich bludy len preto lebo si niekto myslí, že takto to ma byť. Je mi 100x príjemnejšie s priatelmi a našimi detmi a našimi psami vybehnúť niekam, kde môžeme byť spolu.

lauritka
20. apr 2012

@ginger_fox 😀 😀 😀 😉

kaja73
20. apr 2012

@ginger_fox ved OK,ja len ze som sa s takymi "hysterickymi maminami" ako ich popisujes-na ihrisku este nestretla a to tam chodia so psikmi mnohe maminy 😉 deti sa skor vytesuju a ked majitel dovoli ,tak sa so psikom skor pohraju-tot vsjo 🙂
ziadne konflitky,ziadne hysaky a to som ozaj v casti mesta kde su psy na kvanta a dokonca tu mame aj priestor na volny vybeh psov-a nie jeden-aj smetiaky na hovienka-proste vsetko co k tomu patri. 😉
A ty sama si pisla ze tvoje dieta pieskovisko nepozna 😉 to som nepovedala ja.

ginger_fox
20. apr 2012

@kaja73 pozna, ale nechodí tam so mnou a našim psom... to len na vysvetlenie 😉

lubikan
20. apr 2012

@lenka20
@vejula

to zase nemohli vediet,co sa z nej stane...bohuzial,niekomu sa to ani nehodi mat psa...kolki ludia ziju z ruky do huby,nieto krmit este psa........poznam par rodin,kde deti chceli psa,ale rodicia na to neboli vobec stavani,ze by rano vstali vencit...alebo brat ohlady na psa... praca,dovolenky..casu...cas vysavanim chlpov vyuzili lepsie ...atd...boli radi,ze sa postarali o deti...a deti vyrastli a psa si kupili potom

mat psa v byte na to musi mat clovek povahu....ale do domu by som brala

beruska.zuzanka
21. apr 2012

Dobré ránko žienky, vidím, že sa to tu rozbehlo 😀
Tak len na oživenie...

My sme s bráchom dvaja a vyrastali sme prvé tri roky v dome, mali sme psa, hydinu aj kadejaké iné zvery, ako prasiatka 😀 😀 a potom sme sa presťahovali do bytovky a bum... prázdno, nič.... ale chodili sme k babke za zvieratkami, potom zomrela, zvieratká prirodzene tiež, niektoré na pekáč, havko samozrejme nie 😅 😀

Naši nám nikdy nechceli do bytu dovoliť psa.... my sme teda najskôr chceli súrodenca, ale nezadarilo sa, tak reku psa ale toho rezolútne odmietli...
Po 20tke som sa odsťahovala bývať s terajším už mm a po pol roku spoločného bývania sme si z karanténnej stanice vzali šteniatko, našu vločku, ako ju mm najnovšie volá 😀
Asi o mesiac sme šli na dovolenku a naši nám ju vyše týždňa strážili u seba doma a potom, keď sme si ju vzali nazad im tak chýbala, že si z rovnakej stanice vzali svojho psíka 😀 ocino síce veľmi nechcel, ale teraz im robí len radosť 😎

A naša Abby so mnou prežila celé tehu, keďže som bola doma na rizikáči a keď sa malá narodila, tak mňa si síce mesiac nevšímala, lebo bola urazená, že si viac všímam to malé čudo, ako ju, ale malá len zamrnkala v postieľke a bola pri nej prvá a zisťovala, čo sa deje 😵 😵 😵

Keď teraz malá plače, psica je pri nej, ľahne si k nej a akoby ju tíši a pri nás ostatných rovnako, je veľmi empatická 🙂
A malá má kamošku minimálne do puberty 😵 😵 😵

Ja rozumiem tomu, že niekto nemusí byť nátura, ktorá psy "miluje" , chce ich mať doma na každý prst 5, celý deň venčiť a zbierať po nich, hrať s s nimi, prispôsobovať sa tak trošku aj im, ale treba toleranciu, ktorá tu už bola spomenutá, aj z jednej aj z druhej strany... 😉

Tak pekný víkend všetkým 😵 😵 😵

beruska.zuzanka
21. apr 2012

A nikto tu ešte nedal žiadne foto, tak aby ste vedeli, že naša vločka, teda Abby nie je žiaden pittbull 😀

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1038582... tu mala 8t a práve si ju vezieme celú prestrašenú domov...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1038582... prvá noc doma....

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1139471... tu už bola väčšia, mala asi pol roka a teraz bude mať 4 a vyzerá v podstate rovnako, len má riadne svaly od behania 😀 ona sa totižto nehráva s hračkami, nerada aportuje, najradšej behá a behá a behá 😀

Super obľúbená poloha 😀 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1139471...

Tak to len tak na odľahčenie 🙂 možno mi to aj zmažú, ako príspevok mimo tému 😅

lauritka
21. apr 2012

@beruska.zuzanka nadherna je, tie ocicka, skoro ako moja 🙂 tu mam fotky mojich, uz aj nebohych milacikov, vtacikov, co sme zachranili z lesa.. je toho na viacej stran, tak kto je milovnik zvierat.. kuk 🙂
http://www.emimino.cz/fotoalba/moji-milacikovia...

lubikan
21. apr 2012

@beruska.zuzanka ten havo je krasny...ale vraj..skusenosti nemam...co sa tyka spominanych pitbulov a inych bojovnych psov.......oni su sice vyslachteny bojovat,byt "nebezpecny"..ale aby sa to u nich prejavilo,musia prejst specialnym vycvikom.....ono je to v ludoch ten strach..a ja tiez ked vidim pitbula,bojim sa..ale kazdy pes vie zautocit....

lauritka
21. apr 2012
ukana
21. apr 2012

@beruska.zuzanka my máme tiež čiernu fenku 🙂

lauritka
21. apr 2012

@ukana ja som predtym mavala len psikov, teraz mam prvykrat fenku, no uplne ina povaha 😵 😝 cisto zenska 🙂

ukana
21. apr 2012

@lubikan ja mam z cvicaku skusenost s pitbulom a poviem ti, je to jeden zlaty pes, aj k detom..to skor mam respekt z vlciaka...ale co pes, to ina povaha, poznam aj agresivneho labradora, pritom ako plemeno by mal byt absolutne pokojnej a vyrovnanej povahy... 😖
tak dnes trikrat pozbierane hovienka, plus sklo okolo lavicky, kde nechcem, aby si moj pes dorezal laby 😒

ukana
21. apr 2012

@lauritka , s tym davkovacom sackom mas skusenost? treba tam nejake specialne sacky asi...ja kupujem tu rolku, to by sa zle davkovalo , ani by tam nevosli.. 😒

lauritka
21. apr 2012

@ukana prave ja mam ten plastovy davkovac / daval som link predtym / a tam nevojdu vsetky, len tie od zn. trixie.

ale tento zeleny vyzera fajn, preto ho chcem kupit, lebo tam aj pisu , ze sa hodi na viac druhov roliek, oni su v dlzke priblizne rovnake 6cm, len v sirke sa mozu lisit..
takze podla mna je to viac variabilne, ako ten plastovy valcekovy davkovac..

a ten plastovy zasobnik mi aj padal z klucov. 😒

lauritka
21. apr 2012

inac zo zoohitu objednavam stale, hlavne aj konzervy pre macky, som s nimi spokojna, je to pobocka nemeckej firmy, da sa na nich spolahnut.

predtym som objednavala z polskej firmy.. zoofast.. a nikdy nedoslo vsetko presne, co som chcela, stale nieco chybalo..
cize tento internetovy obchod pre zvieratka vrelo odporucam vsetkym.a este pripisuju aj premiove body za kazdu objednavku, potom si nieco mozes vybrat. takisto stale nejake zlavy , aj darceky atd.. 😉 🙂

ukana
21. apr 2012

@lauritka zislo by sa premenovat temu na Zodpovedne psickarky 😀

lauritka
21. apr 2012

😀 😀 😀 😀 no museli sme sa ozvat trosku na obranu nasich milacikov ;)

ale je to tak, ludia su neohladuplni a mozno to bude aj v slovenskej nature... 🙂 zila som par rockov v nemecku, a je to o inom.. 😉

lauritka
21. apr 2012

..a myslim tym ohladuplnost nielen, co sa tyka zbierania hovien, ale aj v inych oblastiach.. 😉

katrinka8
21. apr 2012

Prave bola reportaz na Markize o tejto teme v Martine 😀 Nova taktika nasej Mestskej policie: v neoznacenych autach natacaju psickarov (lebo ked su viditelni, vsetci hned zbieraju) a tym neporiadnym davaju pokuty 😀 🤐

ukana
21. apr 2012

@katrinka8 v MT zdvihli aj dane za psa na 45€ a za druheho psa v byte 100€...zrejme aby obmedzili ich počet

katrinka8
21. apr 2012

@ukana - vazne? Toto nesledujem, lebo psika nemame. Neviem, ako to je v inych mestach, cize neviem posudit, ci je to vela alebo malo... Mozno je to tiez cesta zas, pretoze naozaj su ludia, ktori su neporiadni - a na nich, bohuzial, doplacaju ti poriadni.

ukana
21. apr 2012

@katrinka8 no je to dost....my platíme 30 za každého psa bez ohladu na to, kolko ich máme .......teda my máme len jedného 😀

beruska.zuzanka
21. apr 2012

@ukana fúha, to je riadna pálka 😲 my platíme 33 voľačo, ale vyššie psy platia tuším takmer 70, my sa mestíme do 40cm v kohútiku 😀

lubikan
21. apr 2012

tie dane su mesacne?

irriss
21. apr 2012

@lubikan
tady se neplati NIC
@beruska.zuzanka