icon

Aj na vašom sídlisku je to samý psí výkal a rozbité sklo?

kiwi82
18. apr 2012

Asi mi to admini zamknú, kďže som použivla neslušné slovíčko v nadpise, ale ja som už taká nasrdená na tých psíčkarov, že to už neni ani možné. Malú nemôžem ani nechať pobežkať po tráve lebo na každom kroku sú tie hnusné psie výkaly a aj rozbité sklá. je to vôbec možné, že deťom urobia oplotené ihriská a ostatné psíčkari považujú za voľný výbeh psov? prepáčte ale som vážne nasrdená 😕 Ako je to u vás?

lauritka
18. apr 2012

@vejula no my mame vacsie hovienko, mam stredneho psa 😝

lauritka
18. apr 2012

@nibiru vy cistite dvakrat denne kocurovi 😨 😅 ?? my mame tri macicky, len raz denne, robi to mm 🙂 ale maju dva zachodiky.

nibiru
18. apr 2012

@lauritka ano rano a večer :o) ok obcas sa stane ked sa mi moc nechce alebo nestiham tak 1x vecer )kupujeme podctielku v tescu alebo v lidli a ked ho nevičistim 2x strasne sa znehodnoti podctielka a uz po tyzdny ju treba vyhodit akoby sa ten moc vysusil a uz nejdu robit take gulicky ako ked das novu tak preto 2x potom vydrzi dlhsie.

katrinka8
18. apr 2012

@nibiru - keby som nebola skamenela od "uzasu", tak asi aj ja 😀 Mna to tak paralyzovalo, taka drzost a arogancia, ze som nevedela ani reagovat. Premyslala som, ze napisem staznost na Mestsku policiu, ale kedze netusim, kto to bol, tak smola... ☹

petkave
18. apr 2012

@vejula @irriss aaa, dobre som sa pobavila, lebo som hnačku svojho psa tiež nedávno musela riešiť. 😀 😀 😀 Je to nepozbierateľné, takže už som hafanovi zakázala akékoľvek iné jedlo okrem echt psieho. Nič z ľudskej stravy mu nedávam a je po probléme 😵

K téme... u nás je to v pohode. V našom malom dvore máme 2 psie koše na exkrementy, kopu psíkov, ale hovienka po tráve sa nájdu iba veľmi zriedka a sklo,našťastie, vôbec. Možno je to tým, že nebývam na klasickom veľkom sídlisku, ale v malom bloku starých tehlových baráčikov. Zväčša tu žijú dôchodci a mladé rodiny s deťmi, v podstate nikto problémový.

lauritka
18. apr 2012

@nibiru aha. my kupujeme zeleny zverlit, skusali sme aj ine, lidl sa velmi drobi.
tento zverlit pouzivame uz tri roky a plna spokojnost, pekne hrudkuje a nezapacha. 😉

kathka0022
18. apr 2012

Akoze aj ja mam dost nervy na to,byt mestky fizel tak take pokuty rafem psickarom,zeby boli zelení 😉fajciarov vedie drbat za uplne sprostosti bo si nahodou zapali tam kde nema wrrr ☹(a pes sa moze vykadit kde chce?fuj na take vychcane zakony,:-<

dada26920
19. apr 2012

Sama som psickarka a mam male dietatko a velmi mi vadia psie vykali kade tade a ked vidim niekoho kto si po psovi neodprace tak mu vzdy ponuknem sacok a aby si hovno zdvyhol niektory ostanu zahanbeny....ja si po svojom psovi poctivo zbieram tak preco by nemohli ostatny.....a mozem vam povedat ze kose na psie vykali mame naozaj na kazdom rohu.

dada26920
19. apr 2012

@lauritka my sacky dostavame na mestkom urade pri zaplateni dane za psika....

lenka20
19. apr 2012

baby ale zas na druhej strane za tych psikov si platime kopec penazi a ked im sami dame jedlo stravu vet starostlivost vyvencime vsetko si po sebe pozbierame tak ake sluzby nam vlastne mesto poskytuje za tie psickovske poplatky ? myslim, ze by sme sa mali hlavne hnevat na mesta ze sa nestaraju neupratuju, ked to moze fungovat v inych velkomestach hocikde na svete, ze vecer je mesto cele zahumusene a rano sa zobudime do vyupratovaneho cistuckeho tak by to malo byt tak aj u nas.... lebo inak si platime nemale peniaze uplne za nic... kedze aj najst v okoli kontajner na psie hovienka je niekedy problem, pochodujem s tym sackom pol hodinu niekedy kym ho mam kde odhodit 😀

lauritka
19. apr 2012

@dada26920 v ktorom meste byvas?? lebo tu na teba zvysoka kaslu .. a s kosmi je to tiez bieda..
alebo uz ked, mohli by urobit tiez viac vencovisk.. tiez sa neda lietat so psom pomedzi bloky 🙄 😅

lauritka
19. apr 2012

@kathka0022 v Blave uz pokuty davaju, 30 eur..

lauritka
19. apr 2012

@lenka20 u nas nie je ziadny extra kontajner na psie hovienka, ja to vyhadzujem normalne do smeti.
ale ze vraj sa to moze, minule to nejaky pan hovoril v TV...

dada26920
19. apr 2012

@lauritka byvam na Sliaci a mame noveho primatora ktory ma rad poriadok v meste a prve co bolo vyhradil luku pre psickaror a po celom meste dali kose a vidis aj tak su ludia ktorym to je suma fuk a nechavaju vykali kade tade.....

lenka20
19. apr 2012

laurit no jasne aj ja niekedy ked nenadabim na psaci kontajner tak to sibnem do smeti klasickych, no hadam si to nemame nosit domov, nie? 😎 niekedy mam ale fakt nervy lebo idem aj 2km s vonavym balickom a ani jeden kos o sackoch ani nehovoriac... a potom keby ma niekto v takej nalade sprdol ze si psickari nezdvihaju hovienka tak by som asi vyletela ako furia 😝 😀

lauritka
19. apr 2012

@dada26920 tak to mate dobreho starostu.. 🙂 tu okrem psej znamky nedostanes nic, pardon aj znamka stoji 1 euro 😀 neviem, kedysi tolko hovien nebolo, co sa pamatam, ale v poslednej dobe sa z toho stala akasi moda, mat psa a hura vsetci idu do toho, nemam nic proti ludom, ktory maju fakt "heart for animals" , ale dost som nasrata, ked to ludia kupuju ako darcek a potom tych psov vyhadzuju. to by som vrazdlla 😠 😠 😠 😠 ta nema tvar za nic nemoze, vsetko je na majiteloch. my mame tu moc v rukach a je mi smutno z toho, kolko ludi berie zvierat len ako "vec" nie ako zivu bytost...
ale tak suhlasim s tym, ze majitelia by mali byt viac zodpovedni a dvihat tie hovna, hlavne po tych velkych psoch, lebo to je fakt otrasne vsade, nemas kde stupnut..

😒 no u nas na sidlisku vobec, este v meste som videla kontajnery, ohradene psie vencovisko.. ale to je skor rarita..

este s fenkou mozem chodit do lesa, ale odkedy sa objavili tie hnusne klieste nainfikovane, vela psov tu v okoli ochorelo, tak sa tomu radsej vyhybam,, fakt mozem chodit len pomedzi bloky. 😒
@lenka20

vejula
19. apr 2012

@dada26920
@lenka20
@lauritka na našom sidlisku nieje ani jeden kôs na psie hovienka. Na vedlajšom su koše a boli aj sačky na nich ,ale sačky už nedavaju, tie sa hned pokradli jak sa tam dali

lauritka
19. apr 2012

@vejula HEEEH,este aj na to sa ludia ulakomia 🙄

dada26920
19. apr 2012

@lauritka mas pravdu zacala to byt moda mat psa a vela ludi si neuvedomuje co to obnasa my mame psika uz 13rokov sice uz nepocuje a vidi velmi slabo je stale pohybovo vitalny ahlavne ked sa feny haraju vtedy ako by mal 2 roky 🙂 maznos este vacsi ako ked bol mlady 🙂.Prave u nas je to naopak po tych velkych zbieraju a po tych malych si povedia ved co take male hovienko sa strati 😠 a to ma stve potom je tu malych hovan plna kopa 😠

lauritka
19. apr 2012

@dada26920 u nas su aj velke aj male. na jeden stvorcovy meter asi 2 kopky. 🙄

ja som mala pudlicka 17 rokov, mnuly rok zomrel. ☹ posledny rok uz som ho musela ukladat spat a pomahat sa mu postavit, uz sam nevedel,,, no odkladala som to ako som mohla, ale uz ked zacal mat bolesti, museli sme mu pomoct odist.. uz je v psom nebicku. dobra dusicka.. 🤐

minusa
19. apr 2012

ahojte

tak toto aj mna vytaca, ked idem s detmi von, tak po starsom len vykrikujem "davaj pozor na psie hovna" "nechod tam, su tam psie hovna" .... samozrejme, cest vynimkam, su psickari, co si po svojom psovi pozbieraju ... ale zial, tych je minimum ... a ta aroma, hlavne ked sa sneh topi .... 😲

dada26920
19. apr 2012

@lauritka aj ja som povedala ze pokial je pohybovo v poriadku tak nemam co riesit ale ako nahle uz nebude moc chodit tak mu pomozeme nebudeme ho trapit 😒 ale druheho psika uz nechceme...

lauritka
19. apr 2012

@dada26920 no ja mam cely zivot zvieratka, uz si to bez nich neviem predstavit,. 😅

kvaca
19. apr 2012

Aj my máme psi, utultkáče. Pozorvaním sa vždy podarilo nájsť nejaké miesto, kam chodia psíčkari a venčiť len tam (teraz vieme ísť našťastne za mesto), lebo darmo sa hovienka zbierajú. Psíky aj cikajú a v tom sú rôzne parazity. Ja viem, že moje psi sú zdravé, ale sú aj tie ostatné? Ako to mám overiť? Nedá sa to. Mám takú vedomosť, že napríklad hlísty sa dajú chytiť stykom s pokožkou, napríklad ak sa prejdete po trávičke na boso a niektorý havkáč s hlístami sa tam predtým vycikal.

Venčovisko nie je buzerácia. Venčovisko je v mestách nutnosť, inak bude obcikané všetko. Psi majú svoje potreby, a to kde ich vykonajú je na nás na ľuďoch. Pri vchode som vystriekala "Stoppes", lebo ma už nebavilo každé ráno stúpať do hovienok susedovho psa. Dosť to smrdí, ale aj to dosť dlho účinkuje. Aj "Stopmačka" existuje. Inak ak niekto býva fakt v centre, pes sa dá vycvičiť, aby cikal do kanálu. Pes sa tiež vie naučiť rozdiel medzi venčením a vychádzkou. Nie je to úplne tupý zver, ktorý kadí kade chodí. Len to chce trochu cvičenia.

Mimochodom, ja si myslím, že pes do mesta patrí, tak ako patrí na dedinu, či na kopanice. Pretože pes patrí k človeku. Sám o sebe by sa nevyvinul. Pes je prvým zvieracím spoločníkom človeka, sprevádza ho ako pomocník, aj ako priateľ. Je rád s ľuďmi a je mu jedno na koľkých metroch štvorcových (teraz nehovorím extrémoch o doge v garzóne 9 hodín o samote.) Je to skôr o výbere vhodnej rasy a zvážení, či je človek ochotný venovať psovi dostatok pozornosti.

lenka20
19. apr 2012

😢 jaaaj laurit nevedela som ze tvoja pudlicka uz umrela...aaach 😢 to je mi luto moja zlata, my sa teraz borime s nasim, ma problemy uz s klbami, chodi na obstreky, akupunkturu, zatial sa drzi chodi papa vsetko je ok ale uz krivka niekedy a niekedy mam pocit ze si v strede prechadzky skratka lahne a nepojde dalej, len sa tak pomalicky suchce.. ked ma horsi den... ked ma lepsi den tak beha ako elek...

lauritka
19. apr 2012

@lenka20 jj lenka minuly rok.. ale tak uz to bol uctihodny vek na psika.. mame este jedneho- mix fenku z ulice a tri macicky, tiez z ulice 🙂 tak sme ich prichylili a uz ostali u nas 🙂 plus rybky 😀

kokorunecka
19. apr 2012

@lenka20 U nás na sídlisku sa nenachádza ani jeden odpaďák určený na psie exkrementy.. 😅

irriss
19. apr 2012

@kokorunecka
Musis zazadat o informace na oddeleni ekologie na Mistnim urade, je to evropska norma, zeptej se, proc neni dodrzovana... 😉
ale ja se ptala tady, bylo mi receno, ze nejsou penize.. 😉

dada1212
19. apr 2012

@dada26920 @lauritka ja mám tiež staršieho psíka, zatiaľ je zdravotne v poriadku a dúfam že to tak dlho bude, ja som na neho až nezdravo naviazaná, lebo som si ho kúpila v období ked som to mala fakt ťažké po psychickej stránke a dosť mi pomohol a veľmi som sa na neho vtedy naviazala...
tej predstavy že raz nebude sa fakt desím, ale život bez psa si predstaviť neviem, takže dúfam, že tu ešte pár rokov bude, ale psa budem mať asi nejakého stále...
hoci neviem, čo to so mnou urobí ak raz odíde a či nezmením názor...

kokorunecka
19. apr 2012

@irriss Lebo normálne odpaďáky, klasika, tu sú a viem, že do nich všetky hádžu... Ale, žeby bol niektorý označený obrázkom alebo názvom, tak to som postrehla len v okresnom meste. 😀
Ale za tie prachy, čo sa platí za psa, by mali mať aspoň na jeden odpaďák pre jedno sídlisko, nie?
Jedine, žeby tí majitelia mali psa prihláseného inde 😅 😅