Aj na vašom sídlisku je to samý psí výkal a rozbité sklo?
Asi mi to admini zamknú, kďže som použivla neslušné slovíčko v nadpise, ale ja som už taká nasrdená na tých psíčkarov, že to už neni ani možné. Malú nemôžem ani nechať pobežkať po tráve lebo na každom kroku sú tie hnusné psie výkaly a aj rozbité sklá. je to vôbec možné, že deťom urobia oplotené ihriská a ostatné psíčkari považujú za voľný výbeh psov? prepáčte ale som vážne nasrdená 😕 Ako je to u vás?
@irriss na nic nie su peniaze.. to je na SK normalny jav, uz sa nad tym ani nepozastavujem.. 😅
ani na krajnice prvej triedy.. vcera bolo v spravach, odnieslo si to len auto, ale nabuduce si to moze odniest aj ludsky zivot.. smutny stav v 21.storoci ☹ pan to ale hce dat samozrejem na sud.. len ci to nieco pozitivne prinesie..
@irris Tak keďže tu nehrozí ani kôs, tak pochybujem, že niekedy v živote budú aj sáčky 😀 Nieto ešte lopatky 😀
Tak ja neviem aká je mentalita Talianov, ale boli by toho schopní?
@dada1212 nezmenis nazor, je to tazke obdobie,ked ti odide milovane zvieratko,ale nove ti to pomoze prekonat.. poznala som vela ludi, ktorri v tej bolesti prisahali, ze uz ziadny iny pes..ale.. neodolas.. ta cista a nezistna laska ti proste bude chybat.. 😉 smrt je zial sucastou zivota a tak to treba brat, hoci je to bolestne..
ale oni su na svete nato, aby nam sprijemnili zivot a milovali nas.. nato sa rodia.. pre nas .. 😵 😵 😵
@kokorunecka
Jestli by toho boli schopni??
aaaaaano...prece by v nedeli mohli jit poprosit o vykoupeni z hrichu do Kostela.. 😠 😠 😠
Prijde mi tu vsechno povrchni..pokrytecke...cim jsem starsi, tim jsem alergictejsi na tu jejich slepici Lasku.. 😖 😖 😖
p.s. Neco v tomto smyslu:
Hlavne, ze mas na sobe novy kozich, nove auto..ale v lednici pro Tve dite neni nic.. 😖 😖 😖 😖 ☹ ☹ ☹
nechci to rozebirat, je to tema mimo tema, ale i tak "o lidskych exkrementech" 😠 😠 😠
Tady deti nemaji nic ve skole, zachodovy papir nosime my, ubrousky, KRIDY a fixy na tabuli, papiry...dokonce KVULI udrzovani a cistote nemaji deti ani prkenko na WC 😠 😠 😠
a tepla voda ve skole? kdepak, pry je to stara skola, ex konvent.. 😠 😠 😠
zlatý náš domeček na samote u lesa 😀 žiadne hov.no a aj ked, tak šanca ze doň stupim veelmi mala 🙂
@kvaca veľmi sa mi páči tvoj príspevok a úplne s ním súhlasím 😉 ...so psíkmi je to ťažké, ale bez nich tiež 🙂
chcela som sa ale opýtať, kde si kúpila ten "Stoppes"...uvažujem tiež, že to pri našom vchode použijem, lebo ráno, keď vodím deti do MŠ, strašne to v tom rannom sviežom vzduchu zapácha...
stále tvrdím, že to nie je o zvieratách ...ale o ĽUĎOCH...o ich prístupe ...ale o tom je tu už veľa príspevkov🙂 ...
ja pridám svoju "skúsenosť"...u nás je medzi panelákmi ideálne miesto pre deti...je tam veľká asfaltová plocha na loptové hry (s basketbalovými košmi), menšie plochy, dve hojdačky závesné (ohradené) a dve hojdačky klasické (odrážate sa nohami), pieskovisko a šmykľavka, dokonca aj nejaké lavičky a hlavne veľká trávnatá plocha...a čo myslíte, kto ju najviac využíva?...na niektorých chodníkoch (k pieskovisku, hojdačkám a malému ihrisku) sú bielou farbou nastriekané nápisy "zákaz vstupu so psom"...hm...v lete je to plné psíčkarov...a psíkovia majú voľný výbeh a niekedy spolu šantia aj v pieskovisku...keď môjmu manželovi vynadal jeden "psíčkar" s pojašeným dalmatínom, ktorý vyskakoval na nášho drobca, vytočil ho až tak, že sa bol osobne (nie anonymne) sťažovať na náš miestny úrad...tí to dokonca aj "riešili"...a to tak, že "až dva dni" sa tam motali obecní policajti - počas obeda...a ...to bolo asi tak všetko... nuž, nie je tu veľká vôľa s tým niečo robiť...aj keď sťažností je stále viac a viac...(máme u nás totiž veľmi veľa nespokojných mamičiek...a babičiek (aj dedkov😉), ktoré strážia svoje vnúčatká...) a hovienok pribúda a pribúda...
PS:..aj my ich rátame cestou do MŠ...veľká si zopakuje čísla a malý sa ich naučí🙂...akurát, že ich každú chvíľu upozorňujem, nech hovoria radšej "exkrement" a nevrieskajú na celé sídlisko..."jedno hovnóó, druhé hovnóó, tretie hovnóó, štvrté...."
@koran tak pri našej chate je to po zime otras, bobky od srniek všade, zlaté sídlisko 😀 my máme okolo domu čisto, všetci si to zbieraju, ale len pár blokov dalej je to otrasné....
my chodíme venčit na nedalekú lúku, ale ten bordel po bezdomovcoch, plast, smeti..to je hnus...a to sú ludia, nie zvery 😖
psa treba vycvičit, naučit na venčenie, ja moju fenu nepustím skor, ako prejdeme na lúku..občas sa stane, že sa vykaká, kde nemá, ale na to sú sáčky...ja ich mám naviazané na vodítku a nemože sa stat, že nemám...
tie menšie psy sú horšie, teda ich majitelia, ved malé hovienko nevidno, ked sa vykadí labrador, je to riadna kopa, tak si to majitel nemože dovolit nezdvihnut 🙄
@irriss "Milujem" takýchto ľudí... Ale je tak fakt mimo tému 🙂
Ja len dodám, že tu tiež na každej škole je teplá voda- na mojej základnej ani strednej nebola 😀 Dokonca ani v MŠ, kde som chvíľu robila nemali deti teplú vodu, ale na učiteľskom záchode teplá voda tiekla.. 😀
Takže asi to tak bude všade, že na deti hoc sú budúcnosť, sa kašle....
@kokorunecka 😢
@ivett1 Stop Pes predávali svojho času v Tescu, ale videla som to aj v obchodoch s potrebami pre zvieratá. Ono to fakt smrdí ako mestské hajzle po dezinfekcii, ale strieka sa to raz za niekoľko mesiacov (len by nemalo potom následne pršať). Ja som to kúpila už dávno a stále je tam toho dosť. Ešte sa to s nami aj sťahovalo, že čo keby náhodou bolo treba. Bolo. Lebo sused sa pravidelne čuduje, ako často ten jeho pes keď je bez dozoru kadí, potom to po ňom uprace, ale ja tu nie som od toho, aby som mu ukazovala - aha hovienko. Netreba nechať psa behať bez dozoru, potom sa nestane že si nevšimne. Chvíľu sa ten smrad zo Stoppsa vydržať dá a za ten výsledok to stojí. Drží to na asfalte na betóne aj v hline, či na tráve.
@exupery no neda mi na teba nereagovat kedze si z HC tak isto ako ja... ty mas pocit ze policajti v HC nejak extra cepuju psickarov? lebo mi to tak z tvojich prispevkov vyznieva... okrem tych vyvesanych papierov ze maju psickari po sebe odstranovat exkrementy neurobili nic viac.. a to kukam dennodenne z okna na ludi so psami a veru zo 100 mozno 2 po svojom psovi to hov.. zdvihnu... a po panoch policajtoch ani chyru ani slychu 😝
@libka1 no ja sa z mestskymi policajtami hadam neustale,uz ma radsej ani nezastavuju,...ani buzeru psickarov,a len preto,ze je to proste lahko ulozena pokuta-prachy.Ked im vsak spomeniem pripady v panskej-flase,opitach mladych,co tam robia bordel,polamane stromy a vela,vela veci,on mi nato povedal,ze to nie je vec,ktoru teraz riesi.To je pristup policajta?Minule,prave v panskej,som mu ukazovala auto,ktore tam nema co robit,islo po ceste,na ktorej nema co robit,do zakazu a on?Pani do toho sa nestarajte,to je syn poslanca...a to co je toto?Na opitych mladych mi povie...a vy by ste sa s nimi isla natahaovat?-akoze pokial sa nedostatnes do uzkeho kontaktu s nasou super policiou to nepochopis...
Co sa tyka psov v HC-zaplatis 40eur za dan,nemas vybeh ziadny,nemas sacik ani smetiak kam vykal hodit,nemas pre toho psika nic a ani ho nikam pustit...takze o com to je ?O zarabani prachov...ale kam idu potom vsetky tie prachy vybrate za tie dane?
@exupery tak v tom pripade tych psickarov nebuzeruju dost, lebo to vidim vsade v trave... keby psickar parkrat schytal pokutu da si extra bacha druhykrat... s tym ze je tu mestska policia k nicomu suhlasim, ale v zivote, v zivote som ich nevidela pokutovat psickara a to sme vonku minimalne 3-4 hodiny denne a same psy okolo nas vzdy behaju.. schvalne pisem ze behaju, pretoze tu je snad ten co ma psa na voditku za chudaka alebo co, vsetci ich maju na volno 😠
@libka1 no asi preto,ze nemas psa,keby si ho mala,tak by ta asi kontrolovali 😉 mas pravdu,mozno ze uz sa nato vybodli,pretoze v HC nemaju ziadny respekt...ja som mu to tiez povedala do oci,ze ak chce odo mna nejake peniaze,zatoze mi pes beha po luke navolno,potom pojde pokutovat,to auto,ktore tam slo na cierno,potom pojde pokutovat,matku dietata ,mktore papoier odhodilo na zem,potom zoberie prachy od babky,ktore doniesla kacickam chlebik a sacik hodila do kriku,a vela,vela veci...
Vies,ono vela veci pochopis,ked sa dostanes do deja,ja mam psa a aj male dieta...takze som na jednej aj druhej strane...viem,o com pisem...ked beriem pokuty od vsetkym,ktorym patri,nie jlen ze spravimbu-bu-bu na staru babku,len preto ze ma psa na volno a vezmem jej z dochodku ale poslancov syn-nech sa vozi,napr.opiti nech rozbijaju celu pansku,detsky park,rozhadzuju striekacky po studienke...a pod.
Ja mam styroch psov, ale mam aj male dieta a som tehu, takze by som si nedovolila nechat vykaly na zemi, nebodaj na ihrisku alebo chodniku. Zbierame aj z dvora a stale malej hovorim PRECO to musime robit, aby si to pamatala od malicka. Nevidim v tom najmensi problem.
Ked som bola cez Vianoce v KE, videla som mamicku s dietatom na prechadzke, plus pes. A po jeho potrebe nechala vsetko pred branou panelaku. Rodicia by mali ist ako prvi detom prikladom a poucit ich, preco sa to MUSI robit! Potom vyrasta dalsia generacia nevsimavych a netolerantnych ludi... 🙄
Na druhej strane zas viem, ze najst kose na vykaly na sidlisku, je asi dost rarita, nehovoriac o sacikoch 😒
@libka1 no pohryznuť vie ale nasledky po utoku čivavy a pitbula, to sa myslim že neda porovnavať. PRavdupovediac keby nam pred barakom behala volne pustena čivava nenapadlo by ma volať policiu ale ak by tam behal pitbul v momente vytačam čislo.. Určte na voditku maju byť obaja, ale rovnake meritko na toto by som určite nedavala. Človek ktorý si raz kupuje taketo plemeno musi byť obzvlašť opatrný, lebo nasledky po utoku možu byť často definitivne
@libka1 no nemal by,ale beha...co vsetko by sa nemalo a deje sa.
Vseobecne prosto neviem pochopit,ako vsetkych hnevaju psy a psickari a vsetko okolo toho,a nad inymi vecami sa ani nepozastavia,nad tym bordelom,ktory je vsade,po tych bezdakoch,opitych mladych a celkovo...Nespocetne krat,som sama upratovala sklo,aby sa moja mala a moj pes na tom neporanili,zdviham papiere,sacky,pod balkonmi je to uz ako na luniku,no otrasne,na grc,...obtazuju ta ozrati,s deckom s abojis chodit po tme,na pesej samy pajzel,...ale vsetci sa najviac pohorsuju na psami...to toto ostane vam nevadi,to je v poriadku?
Ja chapem,ze su ludia,kror i proste psov nemusia,ktori nesuhlasia s tym aby spavali v posteli,a spolunazivali s nimi na sidlisku,...ale ked ma 200stvor.metroch zije XY ludi v kralikarni,tak je to proste o tolerancii...
Ze si ma kazdy po psovi upratat ,uznavam...je to o higiene,o okoli,o cistom prostredi,ale napadne vam vobec,ked pustis dieta napr.na ihrisko do tek panskej,ze na tej lavicke tam v noci spoal bezdak,ktory ma mozno zltacku,ze v tom piesku je spusta hovien od hlodavcov,maciek a podbne...ze okolo tych laviciek,je tolko spaklov ako v popolniku,ze hned 200metrov tam je senk,kde sa nalieva alkohol?

@kokorunecka
Tak tady se za psy neplati..pry hrozi, ze by je vsichni vyhodili na ulici..
Jinak ty "psi" kose maji i sacky s lopatickou..aspon cela Praha a okoli😉