Aká bola vaša najobľúbenejšia sladkosť v detstve?
Zoretka..taká zvláštna tyčinka..vanilková alebo čokoládová náplň obalená v takej kukuričnej trubičke či čo to bolo..a želatínove medvede..na obale bol maco v montérkach a šiltovke..
Sójové rezy a princezsky doteraz,... Ešte benatova tyčinka a pelendrek
Nugatova pochutka(cokolada tusim v zltom obale), Atlasky cukriky, bonpari(teraz chutia inak), take cokolady rozne prichute - na obale bila vystrihovacia babika
Princesky (stara receptura), penove prsty, pelendrek (ideal cerveny so zltym stredom), kysle cerviky, Vlnky
Barila čokoláda
Žuvačky Sevak a Bajo,cukríky letná zmes v plechovej doze,malé mliečne čokoládky s fotkami hradov a zámkov,cukríky s príchuťou vaječného koňaku. Ale najviac som sa tešila,keď k nám prišli kolotoče a na strelnici som si kúpila farebný cukrový "cumeľ" alebo fajku ❤
Milko, v kelimku taky ako smotanový kakaový krém. To ale bolo ešte pred revolúciou, potom to prestali vyrábať. Malo takú špecifickú chuť, akú som už nikdy v inom kréme nenašla. Ale zistila som, že keď človek spraví to čokoládové olo so sušeným mliekom apridá k tomu ozajstnú šľahačku, súhra tých chutí spraví akoby Milko.
No a potom už v 90. rokoch, barila čokoládu a keks Mila - ten aj dnes si stále kupujem.
Resanka, vlnky, turecky med-cukriky a zuvacky Turbo v ktorych boli obrazky aut. Tvrde boli ako kamen ale aj tak sme ich milovali 🙂
Malinové cukríky, ktoré aj vyzerali ako maliny, karamelky, sisiny a lekorky.
Vlnky zora čokoláda
@terry2003 môj tatinko zbožňoval najviac nugatovu čokoládu, nespomínam si ako sa volala ale už nevyrábajú žiadne ako boli vtedy....
@terry2003 toto nieje vhodna téma na večer 😶🤤🤤🤤🤤
@emasss111 aj u mna 3bit. Vzdy som najskor ohryzla cokoladu a potom zjedla piskotu 😄
A ešte neviem,či to môžem brať ako sladkosť,ale dvojfarebná točená zmrzlina bola bomba.
ak sa medzi sladkosti ráta žuvačka, tak Pedro
@saraxyz ja čítam oškvarky - škvarky, to by som sa pridala, ale sladkosť som obľúbenú nejakú nemala, skôr zemiakové lupienky 😎

@iwuanka Anoooo, aj vlnky, tie som milovala. Inak minule som to spomínala manželovi, som mu to googlila, lebo ich nepoznal 😀