Aká bola vaša najobľúbenejšia sladkosť v detstve?
Moje naj bol obyčajný miláčik, mama mi ho kúpila vždy v sobotu rano, urobila do sklenenej duritky s grankom.. keď som takú obrovskú lyžičku celú ešte studenu prehltla, milovala.som ten pocit.. miláčik bol vlastne len kyslá smotana s cukrom takže občas to tak urobím aj deťom, ale pre ne to už nemá také čaro 😅
Potom som mala rada sójovú tyčinku, tu mám rada do teraz a milovala som aj kakaové rezy a tie kávové kekse čo boli dvoje spojené kávovym krémom - neviem si teraz vybaviť ako sa to volá.. ešte pred pár rokmi som to kupovala ale teraz rozmýšľam že som to už dlho nevidela.. ale ešte mnoho a mnoho sladkosti, milujem sladkosti hoci sa snažím ich nejesť 😅
Už viem ako sa volali, princezky..
@saraxyz tie paprikové chrumky mali ale tvar guličiek, nie? Slané veci si pamätám, ale sladké teda nie, aj keď sa veľmi snažím si spomenúť na nejakú obľúbenú sladkosť z detstva, možno Polárka - zmrzlina, nech tu nie som za exota
@elizabet173 no to si už nepamätám. Mne sa zdá, ze boli ako tie klasické tvarovo, len paprikove
@elizabet173 a Polárka bola tiež super a ešte nanuková torta🤣
Mna este napadla cokolada Forte, co bol taky predchodca studentskej pecate 😄 , tusim to uz ani nevyrabaju. A niekto tu spomenul cukrovinky cierny princ, tak to je taka nostalgia haha. Mne inak chybaju aj tie stare malinovky co boli v takych malych skelenenych flaskach, ta zelena bola top ❤.
@saraxyz áno, aj nanuková torta. Mňa raz poslala kolegyňa vtedy takú mladú žabu kúpiť nanukovú ku káve a keď som ju priniesla, udivená sa pýtala, že len jednu si kúpila, Vyvalila som na ňu oči, ale ona skutočne spakovala jednu sama! A to mala 55 kg aj s bicyklom 😎
@jaja20 rusku zmrzlinu - to bola mamina chuťovka
Škoricove trubičky priesvitny obal so zelenymi pasikmi take hrubšie, predchdcom boli trubičky vo fialovej krabičke.Po pade komunizmu ani jedny z tych 100 trubičiek už nemali tu chut - priliš sladke alebo zla trubička, to už niiiikdy nebudr ono.Nema nieko obal odfoteny v retro fotkach?
Mliecne bon pari. A potom take tenke tycinky v cokolade,len mozno ako ukazovak,boli lacne,asi 1,70 Sk,rozne prichute: kokos,pomaranč,pepermint....ale na nazov si nespominam a nikde som ich uz veeeela rokov nevidela. Dala by som si jednu😁
Jednoznačne kukuruku a také lízatko hrom sa to volalo,vždy do krvi jazyk vydratý
@vivitn mňam tieto spodne tyčinky, želé v čokoláde, tych som par kíl zjedla
@karolinakr ešte boli také,aj kokosové,ale tie som nenašla 🤔🤤
Vlnky čokoládove či kakaové

@evinqua Tak tá bola famózna 👍