icon

Aká je cena potratu??

3. apr 2021
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
4. apr 2021

Videla som par dni dozadu nečakane potrat skoro som sa povracala tušim mi aj slzy vyhrkli hróza
Rozdrvene ručicky, nožičky odtrhnute hlavičky stacilo mi
Raz nam to puštali v 7.triede na ZŠ a stačilo mi viac nepotrebujem vedieť

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
chrumka120
4. apr 2021

@lenkakravcova ja verím, že človek je len proste najvyššia forma života, neverím v žiadne dušičky ktoré pridu do tela neviem kedy, ale to neznamená že potrat je správny, pre mna sú tie ženy proste primitívne hlupane ktoré sa nevedia chrániť (okrem prípadov znásilnenia)

autor
4. apr 2021

@chrumka120 musim sa vyjadrit k tomuto. Poznam zeny ktore sa chranili a proste ta antikoncepcia zlyhala, tak isto ako kondom. Moze sa stat, netreba kazdeho hadzat do jedneho vreca. Tak isto ak otehotnia 15 rocne, ano sex by nemali mat ale uprimne povedzme si kolko z vas malo sex az po 18?

chrumka120
4. apr 2021

No aj ja sa musím k tomuto vyjadrit, koľko z takýchto použilo antikoncepciu nesprávne alebo si dali lieky ktoré spôsobili oslabenie antikoncepcie, čiže hlupane sú to tak či tak, ak antikoncepcia zlyhá tak je to take minimum prípadov že som ich zámerne nespomínala a k tým 15 ročným to sú na vine zas ich primitívni rodičia keďže sú to ešte deti

ofzuza
4. apr 2021

@zazvorka87 ja? Myslim, ze toho mas este velmi vela dostudovat.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
littlebubble
4. apr 2021

@zazvorka87 Prepac, ale pre mna si strasny egoista.Pre mna moje neoplodnene vajce a ani embryo urcite nebude viac nez zijuce zviera.A tak isto embryo pre mna nie je viac nez zijuca ludska bytost ktora CITI.Pre tvoju zaujimavost polovica cicavcov v zaciatkoch vyzera rovnako tak preco potom uprednostnujes jeden zivot pred druhym? Nemiluje Boh vsetkych rovnako? Aj ta tvoja macka mala urcene ci bude mat oci modre alebo zelene 😂takze preco je zivot niecoho co ani nevnima dolezitejsi ako UZ NARODENE ZVIERA KTORE CITI!!!!!?
Nic co nedokaze vnimat, citit pre mna nie je zive.Aj spermia prenasa geny a je ziva 🤷.

Zatial si nenapisala nic okrem DNA ktoru ma aj moj vlas.Pre mna nie je zivot embrya dolezitejsi nez zvierata.Porovnavas neporovnatelne.
Zijuceho tvora a nieco co vyzera ako mimozemstan bez citu.

No hlavne, ze macku si mozes kupit v obchode a utopit ju vo vedre.Ona je vlastne bezcitne teleso 🤷🤦.Chudatko embryo bez nervovej sustavy bude plackat, ale macka co dycha, co citi tak ju v pohode mozeme zatopit.To je ine...ona je macka.Citia len ludia, vsak? A hlavne embrya vyzerajuce ako zensky pohlavny organ v zaciatku.

Zachranuj deticky ktore to potrebuju.Nikto ti neberie tvoju vieru ale nepovysuj ludsky zivot nad zvieraci.Tiez si len kus ziveho masa.Tak isto zijes a tak isto zomries.

Nevytaca ma tvoje presvedcenie, ale tvoje neporovnatelne, porovnavanie. 🤦🤦🤦

kikaaa444
4. apr 2021

@ofzuza a ty ako riadna kresťanka chodíš každú nedeľu do kostola ? Modlíš sa po večeroch a dodržiavaš desatoro prikázania ? HM ???

lenkakravcova
4. apr 2021

@zazvorka87
Ak sa tak držíš Biblie tak podla nej má hodnota dieťaťa v lone matky peňažnú hodnotu. Nie hodnotu človeka (ktoreho smrť sa trestá smrťou).

Kniha Exodus "Ak sa mužovia medzi sebou bijú a pri tom udrú tehotnú ženu tak, že jej odíde plod, ale nenastane nešťastie, tak ten zaplatí toľko, koľko od neho bude žiadať manžel ženy - a dá to podľa rozhodnutia sudcov."

lenkakravcova
4. apr 2021

@karolinakr No a teraz si predstav ako sa triedila nosnice. Maličké kuriatka. Sliepocky idú na vykrm na nosenie vajíčok a kohútiky, pár dňové idú zažíva do mlynčeka na mäso. Áno, robí sa to takto. Tiež je to dosť nechutné. Len sa o tom nehovorí, lebo "sú to len zvieratá". 😐

lenkakravcova
4. apr 2021

@chrumka120
No vidíš, tak to veríme v to odlišne. 🙂 Ja neverím ze je človek najvyššia forma života. Sme až príliš trápni na to aby sme boli to najdokonalejšie co Boh (alebo vesmír pre neveriacich) dokázal vytvoriť.
Až príliš sa nám opotrebuvaju bunky, ktoré by mohli mať oveľa dlhšiu životnosť (vedia sa replikovat, rozmnožovať, no i napriek tomu sa v starobe začínajú sami od seba vypínať).
Verím teda ze nás niekto stvoril kto nás takto nadizajnoval. Všetky organizmy na zemi v tomto štýle (smrtelnosti). 🙂

Nepoznám ženy ktoré boli na potrat. Nemienim sa k nim vyjadrovať ani ich nazývať hlupanami. Určite na to mali padny vážny dôvod prečo tak jednali. Možno otehotnela náhodou, a do smrti si to budú vyčítať.. Nesudim.

littlebubble
4. apr 2021

@zazvorka87 Sú aj zvieratá ktoré mäso nejedia a sú aj ľudia ktorí mäso nejedia.Aj teba môže niečo zožrať.Podľa tvojej logiky je potom nadradený hocikto kto ťa zožerie 😂

Ty brániš prirodzenému počatiu? Tebe podobní sú proti.Vraj HAK zabíja plod a neumožňuje sa oplodnenému vajíčku uhniezdiť.Je to potrat 🤷.Zabraňuješ vôli pána. Ty ty ty...bude trest.Pri sobáši si niečo sľubovala a teraz to nedodržuješ.Či len to čo ti vyhovuje je správne?

Umelé oplodnenie : zmrazené embryá ktoré sa vyberajú podľa kvality a ostatné sa likvidujú.Hmmm asi tak isto potrat.Veď ty sama tvrdíš, že oplodnené vajíčko je dieťa.

Nemáš začo.

chrumka120
4. apr 2021

@lenkakravcova myslela som to tak, že človek je najvyššia, najviac vyvinutá forma života na Zemi, čo aj je, preto sa aj tak premnožil, bohužiaľ, čo je ďalej bo vesmíre tak to už nikto z nás pravdepodobne ani netuší

ofzuza
4. apr 2021

@kikaaa444 😂 toto bolo dobreee

chrumka120
4. apr 2021

@lenkakravcova a ja poznám jednu čo na potrate bola, jej slova boli asi take, že to nič nie je, kľudne na potrat pôjde aj nabudúce, že tam prišla, len im povedala aby to decko z nej už vytiahli a zachvilu bola s mamkou na dobrom obede a stalo sa jej to preto že mala antiku ale niekedy zabudla, že kto ma na to myslieť každý den

littlebubble
4. apr 2021

@chrumka120 A už si počula, že kondóm vie prasknúť, že HAK vie zlyhať? Mala som jeden taký prípad v rodine kde zlyhalo teliesko.Známej decko chlap urobil úmyselne aj keď to nechcela!!!
Ešte sa aj priznal, že to nebola nehoda lebo bol taký zúfalec a chcel si ju udržať.Hovädo.

Nám sa s mužom skĺzol kondóm úplne až som si myslela, že pôjdem na pohotovosť.Pri EX sa aj roztrhol.
Mohla som ostať tehotná s každým.Nič nie je 100%.A prečo len ženy? Veď žena bez chlapa neotehotnie tak prečo si ma dávať pozor len žena a oslovuješ ich hlupane.
Neostala som tehotná ani raz, ale budem radšej ticho lebo mohla som.Aj teraz môžem a tak isto aj ty.

Prečítaj si niečo o enzýme ktorý niektoré ženy majú.Im HAK účinkuje oveľa kratšie.

A k tým 15stkám.Si myslíš, že ti decko povie, že malo sex? 😂😂😂 Deti to nie sú.Majú taký istý sex ako každá z nás a také isté potreby.Kedysi to už boli matky.Mať sex v tomto veku je úplne normálne a biologicky prirodzené.To, že nie sú zabezpečené je už vec druhá to nie je dnes ani 20tka.Každý dozrieva inak.Niekto ma sex v 25ťke niekto v 15.Si myslíš, že každá v 15 vyzerá jak školáčka? Niektoré vyzerajú staršie ako ja a to sa ani machliť nemusia.Tak isto ja môžem povedať, že moji rovesníci sú nezrelé deti lebo nemajú vlastné bývanie a vyzerajú fakt na 17.A to už nemáme nejaké tie roky násť.
Generácia mojich rodičov pred 18stkov veselo sexovala.

chrumka120
4. apr 2021

@littlebubble a ja som spomínala, že je niečo na 100%? Spomínala som že takých prípadov je malo a pri deťoch je to zanedbaná výchova

autor
4. apr 2021

@chrumka120 nemyslim si ze rodic vie ovplyvnit ci jeho dieta bude mat alebo nebude mat sex a s vychovou to vobec nema nic spolocne

chrumka120
4. apr 2021

Samozrejme že ma a nemusi to byt výchova len v nejakej sexuálnej oblasti ale celkovo, preto čím je vyššia životná úroveň, lepšia starostlivosť, tým je takýchto prípadov menej

littlebubble
4. apr 2021

@chrumka120 Tiež som nečakala do 18 😂 (a nie nehanbím sa sorry.Hmmm ani som to nikomu neoznamovala, že mamii dnes budem mať sex.Prišlo to prirodzene.
Dnes by som už rozmýšľala samozrejme inak, ale vtedy mi to prišlo úplne normálne.Každý chalan to už mal za sebou a nikto sa za ručičky ťahať nechcel.Samozrejme mňa 15 roční nikdy nepriťahovali, vyzerala som na 20 vtedy.Chcela som normálny vzťah a bola som naivná pretože tento svet slovo vzťah už ledva pozná.
Vedela som čo chcem a našla som to až po 20tke.Ani dlhoročný vzťah mi nič nezaručil.
Deti boli skôr muži a vek s tým nemá nič spoločné.Aj dnes poznám mužov ktorí chcú len sex a majú cez 30.Žiadnu manželku, deti.Chcú mladé žabky na zábavu a natrepú im do hlavy hoc čo.

Ja som naivne verila, že vzťah vydrží celý život.Realita ma naučila, že dnes je vzťah a normálny chlap ako lotéria.Možno to bude ten pravý a možno nie.To či má niekto sex pred 18 alebo po 18 nezaručuje nič.Ajtak to sú študentky.

Ja som však nemala matku ktorá by ma posielala na interupciu a nevedela o mne nič.Skôr by som na ňu šla ja pre svoje dobro a dobro celej rodiny.A možno nie.Preto sa k tomu ani nevyjadrujem lebo ja by som si dieťa možno nechala aj pred 18stkov.Všetko by záležalo od mojich pocitov.Preto nesúdim.Som rada, že som to nikdy nemusela riešiť.

Dnes mám perfektného muža, ale kde mám záruku, že ma s deckom nenechá, neprepne mu? 🤷 Nikde.A vobec nezáleží, že či som bola panna Orleánska do 20tky.

littlebubble
4. apr 2021

@chrumka120 Známa mala perfektnú životnú úroveň.Raz ostala nabúchaná a potratila a s ďalším keď otehotnela tak podstúpila interupciu (Už mala po 20tke).
Je vzdelaná a aj finančne bola vždy zabezpečená.Pokiaľ viem tak sexovala od 16 🤷.

chrumka120
4. apr 2021

@littlebubble ani ja som preboha nečakala do 18, ja hovorím čo ma na takéto prípady celkovo vplyv a prepáč ale absolútne nemám čas sa tu rozpisovať, preto som si hovorila že už nebudem na žiadne diskusie tu reagovať

littlebubble
4. apr 2021

@chrumka120 Väčšinou otehotneli tie ktoré začali s rovesníkom ktorý mal žiadnu a max jednu babu v takom veku.
Aspoň čo si všímam.Lebo nevedia ovládať svoje telo a myslia si, že guma je na nafukovanie.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
vevesh
4. apr 2021

Rodic vie ovplyvnit vychovou, ci dieta bude sexovat v 15tke alebo nie.....a s vychovou to ma sakramentsky vela. Ak je dietatu vstepovane od mala, ze sex je cosi vazne a ma si dolezito a nalezito vybrat partnera , a ze je to nieco, cim sa naplnuje vazny vztah 2 ludi, tak to dieta aj tak ponime. Ak je tato tema doma tabu ci spomenuta tak okolo z vlacika, ci rodicom je to jedno, deti sa orientuju rovesnikmi, pudmi a rodic sa moze aj na hlavu postavit a dieta bude sexovat aj v 10tich, ak najde prilezitost a "spoluucastnika aktu"....

ofzuza
4. apr 2021

@vevesh staci ich naucit, ze sa treba chranit a robit iba to, co im je prijemne. Netreba z toho robit daku dramu, ze si budu mysliet, ze spat mozu iba s niekym koho si planuju zobrat.

leuchtturm
4. apr 2021

nechcem nikomu brat iluzie, ale na interupcie chodia najcastejsie starsie zeny, ktore uz maju decka 😉

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená