icon

Aké auto je vhodné pre začiatočníčku?

filipjohns
17. júl 2025

Čo myslite ženy?

Strana
z2
chrobak7
17. júl 2025

@filipjohns Červené s volantom.

denden77
17. júl 2025

automat 😁

madeincssr
17. júl 2025

@filipjohns nie drahe, nie velke a ja by som doporucoval naucit sa na manuali, aby sa clovek neodstrihol od moznosti riadit napr. pozicanu dodavku ci autokaravan (obytne auto).

vevesh
17. júl 2025

Starsie, mensie, mozno aj "oskrabane". Idealne je VW golf alebo Mercedes A/B/C rada napriklad. Ak je moznost, automat.

minenkaa
17. júl 2025

Jezisi Krista prečo automat
Je jedno aké,len nech jazdy a brzdí

zmrzlinka8
17. júl 2025
@denden77

automat 😁

@denden77 automat nie, to sa potom nikdy nenaučí manuál.

janinah
17. júl 2025

Na ake su financie,to je uplne jedno.Ale cerveneeeee...😉

sissy27
17. júl 2025
@denden77

automat 😁

@denden77 automat je pre skusenych vodicov kvoli pohodliu a nie pre zaciatocnikov a polovodicov, ktori nevedia soferovat - zbytocne im to dodava pocit, ze je to lahke, stracaju ostrazitost a maju pocit, ze nic nemusia robit a auto ide.
@filipjohns Take, na ake staci rozpocet. Ak na to mas, tak kludne aj nove bentley. Ak jazdenka, tak nech je v dobrom technickom stave a nemusi zaciatocnik panikarit, ak odniekial pojde cudny zvuk. Pozerala by som aj na bezpecnost, dostupnost servisov a nahradnych dielov.

tetapetra
17. júl 2025

@filipjohns začínala som na Peugeote a teraz mám cca 6r fóbiu (Fabiu) ja som na také menšie, ktoré sa všade pichnu. Na dlhé cesty používam Volvo, takú veľkú kravu s automatom

simona92101
17. júl 2025

@filipjohns kia ceed,aj pre zaciatocnika aj pokrocileho.sikovne spolahlive auto,ale automat urcite nie

patka06
17. júl 2025

Záleží na tom, čo od auta očakáva.
Je rozdiel auto pre mladú slečnu a pre mamičku s dieťaťom, keď napr. potrebuje voziť kočík alebo viac detí v aute.
Rozdiel je auto do len mesta a auto, ktoré bude používať aj na dlhšie trasy
Fajn je auto si vyskúšať, ako sa v ňom sedí, aký má výhľad, spraviť si skúšobnú jazdu
Dcéra /17r./ dostala 20 ročný Peugeot 206 manuál benzín, zachovalý, málo najazdené - má hoo takmer 2 roky, je spokojná., jazdí len po meste a blízkom okolí.
Ja by som si vybrala Toyotu Yaris

evivb
17. júl 2025

@filipjohns toyota yaris manual ❤️

nika2406
17. júl 2025

@filipjohns kupila som kiu ceed manual, jazdenku. Zatiaľ spoko

filipjohns
autor
17. júl 2025
@nika2406

@filipjohns kupila som kiu ceed manual, jazdenku. Zatiaľ spoko

@nika2406 kolko stala? Najazdenych mala kolko?

deninka233
18. júl 2025
@filipjohns

@filipjohns ja mám fabiu combi. Narvem tam aj tri deti a psa. A musí byť červeneeeee 😃 Budúci rok bude mať 20r. ale tak hádam chvíľu ešte pojazdí. Chcela som také, čo sa ľahko a relatívne lacno opravuje.

nika2406
18. júl 2025
@filipjohns

@filipjohns 6800e, 10 rokov, cca 160k km

mimikarol
18. júl 2025

Moje prvé bol Citroen C3, neviem koľko ročný ale už starší. Červený 😅, manuál. Naučila som sa, poošiekrala ho a najlepšie boli keď som sa ho zbavila. Teraz mám Citroen DS5 automat a je to o 100% lepšie.

mirkie
18. júl 2025

ja si práveže automat neviem vynacháliť. neviem, či by som bez neho začala šoférovať. jasne, do auta s manuálom nesadnem za volant, ale neverím, že to budem potrebovať. ak áno, budem potom riešiť. mám vw touran a užívam si to, je perfektný 🙂

margotka17
18. júl 2025
@vevesh

Starsie, mensie, mozno aj "oskrabane". Idealne je VW golf alebo Mercedes A/B/C rada napriklad. Ak je moznost, automat.

@vevesh prečo práve také, že oskriabane? Ja som začínala na čisto novej Fabii. Strach,cze ju obujem má nútil k ostražitosti, miernej rýchlosti a veľkej opatrnosti. Po Fabii to bol Citroen Berlingo manuál, opäť mierny stres pri parkovaní, či sa vojdem do voľného miesta, či sa otočím...Potom opäť Berlingo automat a teraz zasa Berlingo automat.

vevesh
18. júl 2025
@margotka17

@vevesh prečo práve také, že oskriabane? Ja som začínala na čisto novej Fabii. Strach,cze ju obujem má nútil k ostražitosti, miernej rýchlosti a veľkej opatrnosti. Po Fabii to bol Citroen Berlingo manuál, opäť mierny stres pri parkovaní, či sa vojdem do voľného miesta, či sa otočím...Potom opäť Berlingo automat a teraz zasa Berlingo automat.

@margotka17 preto, lebo ako zaciatocnik ju oskrabe-ci chtiac, ci nechtiac. A starsie auto ta bude menej mrziet a viac sa sustredis na sofarovanie a nebude ta pocas jazdy ominat "je to nove auto, len nech ho neposkriabem". Takety mindset je velmi dolezity pre spravne soferovanie. Samozrejme, kto si moze dovolit nove auto, nech si ho kupi. Toto je odporucanie od dlhorokych skusenych vodicoch a poistovakov...

bavlnka92
18. júl 2025
@chrobak7

@chrobak7 kurník aj aj som také mala :D

chrobak7
18. júl 2025
@bavlnka92

@chrobak7 kurník aj aj som také mala :D

@bavlnka92 Tak potom si mala super auto.

lenkakravcova
18. júl 2025
@chrobak7

@chrobak7 náhodou toto je dobrý komentár, lebo vraj červené auta vidno oveľa skôr (skôr ich mozog rozpozná keď ich človek vidí), než iné farby. Najhoršie sú na tom čierne auta.
Cize áno, červená pre začiatočníkov je super. 🙂 a veľké Z na kufor.

lenkakravcova
18. júl 2025

@filipjohns inak teda okrem farby, prvé auto rataj že oškrieš, prevodovka si tiež zapíska 🤣, takže niečo spod ruky, kde nebudeš ľutovať jeho cenu.

janiex81
18. júl 2025

Začínala som na Mazde 2 s automatom. Tým pádom som aspoň odbúrala stres z toho, že mi auto napríklad na križovatke zdochne. Keď už som si bola po pár rokoch na ceste istá, urobila som si kondičné jazdy na manuáli a bolo to podstatne ľahšie, keďže križovatky a pravidlá premávky už boli rutinou.

natalka13
18. júl 2025
@zmrzlinka8

@denden77 automat nie, to sa potom nikdy nenaučí manuál.

@zmrzlinka8 mne 25 rokov manual nechyba.
A ake auto? Preco obuchane stare?🙈
Urcite spolahlive takze nie stare. A vyber uz zalezi od financnych moznosti a od potrieb rodiny.

procrastique
18. júl 2025

Také ktoré sa nedojebe každých 100km :D

mata1mata
18. júl 2025

Ja som začínala na felicii. Červenej 🙂 myslím, že každé ďalšie do ktorého som potom sadla už bolo len lepšie a ľahšie sa ovládalo oproti tej felicii.

bavlnka92
18. júl 2025

mala som 20 červenú fabiu 1,2 motor 40kw také mestské prdítko tam som sa naučila a teraz mám 2x dlhší sivý sedan 1.6 a 85kw výkon, obe manuál. autá sme kupovali ako jazdené takže na oboch bohužiaľ opravy ale nové som nechcela, bolo by mi ľúto každého škrabanca.

simcas75
18. júl 2025

Kup si čo chceš a načo máš. Treba počítať s tým, že auto nie je investičný artikel.

Strana
z2