Aké by to bolo s bývalým partnerom. Rozmýšľate o tom?

zufalka1
18. mar 2011

v poslednej dobe sa dost hadame s muzom, mam pocit, ze ho uz vobec nelubim. dnes som nasla na FB mojho byvaleho, je zenaty a ma vsetko to, co sme si spolu vysnili. nic materialneho - pracu, z ktorej nezbohatne, ale ho bavi, spolocne vylety, koncerty, festivaly. slobodny zivot. a ja zatial trcim doma s mojim muzom, ktory je sice zodpovedny, co byvaly nebol, ale zaroven hrozne nudny, ma pracu, ktora ho zivy, ale nebavi, cize je z toho patricne otraveny.
odkedy mame dieta nikam nechodime, na narodky mi kupil uplnu blbost, a uz vobec sa nanho netesim, ked sa vrati domov.
som smutna, ze byvaly vyzera tak stastne s inou. viem, ze to tu nevyriesime, ale ma niekto podobne pocity?

laerke
18. mar 2011

@zufalka1 Moja, asi kazdemu zbehne myslienka na byvaleho pripadne niekoho ineho, kto by bol "lepsi". Sme ludia a je to v nas proste dane, ze vzdy si myslime, ze nam bude lepsie inde. Ja sice netusim co sa deje s mojim byvalym, neviem ani ci zije, kedysi sme boli v nepretrzitom kontakte, no ked som otehotnela ma uplne odpisal. Mame sice "odstup" kedze zije v Dansku, ale aj tak. S mojim mame dost problemy, velmi sa zmenil a neviem co sa vlastne pokazilo, tak tisko cakam ci sa to zmeni, alebo nie, no keby som povedala ze si na byvaleho nikdy nespomeniem, klamala by som.
Ako sama vravis, byvaly mal robotu ktora ho bavila (pisem v minulom case kedze fakt neviem co s nim je), peniazkov mal dost aj ked moc nerozhadzoval, ked isiel na tri tyzdne do Greenland-u doniesol mi darcek. A ten moj? Odkedy sme spolu som od neho dostala nieco iba ked som si to vyprosikala, ty si dostala na narodeniny blbost, ja som musela sediet s jeho kamaratom na pive ked pozerali futbal...
Moc ti v tom asi teda nepomozem, no je normalne ze sa takto citis. Obavam sa ze mnohe z nas sa takto citia. Je to smutne, hlavne ked sa chlap prestane snazit, co robi vela z nich. Ked sme "ich", uz sa netreba predsa snazit aby nam nieco dokazovali a my potom snivame o byvalych a potencialnych buducich aby sme sa trosku potesili.. Alebo potrapili este viac ☹
Mozno ma niekto odpise, je to predsa otec mojho dietatka. A ako otec bude urcite skvely, nepochybujem. No ako partner je mizerny v poslednej dobe. Malu nadovsetko miluje a aj ked sa este nenarodila to dava najavo. No ked ide o mna, mam pocit, ze sa na moju malickost uplne zabudlo..

titkovamiriam
18. mar 2011

NIKDY VIAC-mam uzasneho partnera a na byvaleho si nespomeniem ako je rok dlhy a ani jeho deti-bohuzial ani on na ne ☹ ☹

klincek
18. mar 2011

nie, nikdy. svoje rozhodnutie rozist sa s byvalym som nikdy neolutovala a aj keby to so sucasnym z nejakeho dovodu nevyslo (co sa dufam nestane), ani tak lutovat nebudem. rozhodne by mi s nim lepsie nebolo, bez ohladu na to, aky uzasny zivot by mal resp. ako by ho prezentoval na FB ci inde (a pritom ktovie ako je to naozaj..).

dievcata, ale podla mna aj vase pocity nie su uplne o tom, ci by vam bolo s byvalym lepsie, ako skor o tom, ze je vam so sucasnym nie dobre. lebo keby bolo vsetko okej, ani si na byvalych nespomeniete, nie? 😉 .
takze byvalych hodte za hlavu, dvakrat sa do toho isteho H nestupa 🙂 ..a ak sucasni partneri uz zabudli na to, ako sa maju spravat, aby ste s nimi boli stastne, prinutte ich spomenut si. VY naplanujte spolocny program, doneste mu len tak bez dovodu nejaku sladkost, chodte ku kadernicke, kupte si nieco pekne, vyrazte si s kamoskou. spravte cokolvek, co zlepsi naladu VAM, chlapa to potom vacsinou "nakazi". ved len preto, ze ste tehotne, resp. maminy, nemusite cakat na to, kedy sa co jemu uraci. aj s bruskom ci dietatkom sa da, a podla mna by sa aj malo, ak to okolnosti dovolia, aktivne fungovat tak, aby sme ako spravne zenske mali zo zivota radost. ak sa chlap chyti, ok, ak nie, jeho skoda. ale ak mu aspon trochu na tom vztahu zalezi, mal by si uvedomit, ze byt raz zenaty, resp. otec dietata, neznamena, ze uz moze na partnerku kaslat. a vy mu to nesmiete dovolit..
inak narodeninove darceky si vyberiete najlepsie sami-ja to tak robim uz roky a tak nemam dovod byt sklamana 😅 . aj ked manzela mam skveleho, tieto veci radsej sam dobrovolne necha na mna, a sme obaja spokojni.

vandavanda
18. mar 2011

viem ako ziju moji byvali a neustale ma to uistuje, ze som na spravnom mieste 🙂 ja som isla z divokeho a blazniveho zivota do istoty a pokoja - nesmierne si to vazim. moj manzel je stabilny a fer clovek - ono to moze vyzerat i nudne, no nechcela by som dieta vychovavat v inom prostredi a s inym chlapom.

atrami
18. mar 2011

časom sa tie zlé veci tlačia do úzadia a myslíš len na to dobré. Možno ak by si ostala s bývalým, mala by si bohatý kultúrny život, ale nezodpovedného partnera. Čo Ti bráni žiť život, aký chceš. Nájdite si spoločný záujem, ktorý vás bude tešiť. Ani u nás to nebolo dokonalé. Som 9 rokov doma s deťmi a vadí mi to už. Deti idú do školky, školy a ja som si podala prihlášku na VŠ. Klamala by som ak by som tvrdila, že som nemyslela aký by bol život..keby. Časom sa všetko utriaslo, ale vždy som mala partnera, ktorý stál pri mne. Ak možem poradiť daj si ciel, ktorý sa netýka len rodiny, partnera, dieťaťa. Na 2-3 hodiny šupni dieťa manželovi a ty bež do fitka, uč sa nejaký jazyk, s kamarátkou na kávu. Nekúpi Ti darček, kúp si sama, možno sa zbadá.Držím palčeky.

marya
18. mar 2011

Ja nastastie byvaleho nemam, moj manzel je moj prvy a verim, ze aj posledny 🙂 😅

Ale len tolko chcem k tomu povedat, ze keby Ti s byvalym bolo tak dobre, tak by snad nebol Tvoj byvaly, nie ? Pre nieco ste sa asi rozisli, a to znamena, ze by to s nim asi neklapalo...a to, ze teraz mas pocit, ze by to bolo lepsie, je podla mna sposobene len tym, ze mozno mate s muzom len horsie obdobie a tak premyslas nad fiktivnymi vecami 😉 radsej sa sustred na dobre vlastnosti manzela, na rozvijanie vasho vztahu a to vam prospeje urcite viac ako mysliet na byvalych 😉

A v kazdom vztahu, skor ci neskor, nech je to Tvoj terajsi manzel, alebo by to bol Tvoj byvaly, alebo hocikto iny, pride urcite obdobie, ked nie je vsetko podla nasich predstav, a netreba hned mysliet na ineho, ale na to, ako byt spokojna tam, kde si 😉 drzim palce 🙂

rora
18. mar 2011

Moj teraz uz cerstvy byvaly priatel a zaroven otec dietatka ktore cakam ma nechal tak krutym sposobom ze si mozem vydychnut ze uz som od neho prec. no na druhu stranu je tu velky smutok z toho vsetkeho, ze som si to takto nepredstavovala a dala by som asi vsetko za to aby sme boli milujuci sa par ktory sa spolu tesia na prichod svojho dietatka, kompletna rodina, po ktorej som vzdy tuzila a ktora sa mi rozpadla na marne kusky. lenze ked bol chlap schopny takych zverstiev ako moj byvaly, ktoreho aj tak milujem a neviem este ako sa so vsetkym vysporiadat, uz nie som schopna vobec premyslat o tom, ci by mi s nim bolo dobre. chlap co raz opusti svoju tehotnu priatelku a pritom bolo dietatko chcene, nestoji za nic. takze za seba hovorim, nikdy by mi s nim nebolo po tomto lepsie.

vroni
19. mar 2011

Nuz, trochu reality do zivota treba. Ak vas prepadne spomienkovy optimizmus, nacim si spomenut na to, preco je onen pan byvaly. Utek k byvalemu (aj mentalny) je to najhorsie mozne riesenie. S tymto clovekom ste uz predsa raz zistili, ze spolu fungovat nemozete, take ze "dnes by som to riesila inak" je klamanie seba samej. Rieste toho chlapa, ktoreho mate doma a nie toho, ktory tam bolo kedysi a "nefungoval" A este si predstavte, ze vas partner sniva o byvalej.... To uz nie je najlepsia predstava, vsak? Na darceky treba vacsinu muzov nasmerovat. Ked mi kupi na narodky blbost, tak mu dam najavo (podla jeho povahy - decentne alebo na plnu hubu), ze je to blbost a ja si prosim take alebo onake (s ohladom na realitu. Ak nas tlaci hypoteka, je nevhodne pytat si diamantovy nahrdenik 😀 ) Aj s dietatom sa da ist "von" (nie na prechadzku, ale na vylet ci do restauracie - neviem vek, takze takzko presne povedat) a koncery a festivaly sa budu konat aj o par rokov, ked dieta trochu povyrastie (v tomto bode som si uplne ista 😝 ) Okrem toho si malokto do FB profilu napise "zena mi lezie na nervy, deti su nevychovane a moj najadrenalinovejsi zazitok za poslednych pät rokov bol, ze mi rano usla elektricka" , takze by som to nebrala az tak vazne, ono vsetko moze byt inak. Kaslite na byvalych, radsej pracujte na tom, aby neboli byvali z tych terajsich.

ela2710
19. mar 2011

@vroni 😀 ten koniec s fb si vystihla, mam rovnaky nazor, ved ked sme sa s byvalymi porozchadzali asi nam s nimi nebolo dobre - lepsie, nie? treba sa snazit, vztahy stroskotavaju kvoli monotonnosti, treba ich ozivit, naplanovat si spolocny vikened aj s dietatom, (ja by sombez krpca nesla nikam), my sme si napriklad vcera spravili pekny vecer ked maly spinkal 😉

civediamo
19. mar 2011

@vroni 😀 😀 😀 😀 -s tym adrenalinovym zažitkom si to vystihla 😀 😀 😀 nemožem sa dosmiať...

mihouk
19. mar 2011

Ja si tiez niekedy zmyslim na svojho byvaleho, to je asi normalne, tiez ma napadne co by bolo keby. No ale pravda je, ze aj ked mi nikdy neublizil, nejaky dvovod na rozchod tam bol a tak to malo byt, inak by sme asi este stale boli spolu. Je dobre, ze sa na zle veci zabuda a v pamiatkach po case ostavaju len tie dobre. S manzelom mame svoje hore-dole obdobia, ale nemenila by som, iba mi niekedy zabludi mysel...... 😉 😝

zufalka1
autor
19. mar 2011

ach jaj, dievcata dakujem vam. som rada, ze ste napisali aj take, co si spomenu, aj tie, co si myslia, ze je to blbost. aj ked asi vsetky pisete, ze je to hlupost.
my sme sa rozisli v dost problematickom obdobi pre nas obidvoch, on zacinal podnikat a ja som koncila VS-ani jeden z nas nevedel, co s nami bude, on chcel ostat v bystrici, ja som chcela byt v ba. v podstate som nanho vzdy myslela, ze sa raz k sebe vratime, mali sme rovnake nazory na vela veci, spolocne konicky, spolocne akcie. obidvaja sme boli dost umelecky zalozeni, rozoberali sme nase psychoproblemy a tak.
ked som stretla mojho muza, bola som sokovana z toho, aki sme rozdielny, on je sportovec telom aj dusou, ukazal mi nove veci, naucil ma sportovat. bola som z toho ocarena. ale inak nemame nic spolocne, kazdy si predstavuje, ze budeme inak travit volny cas, z mojich depiek sa len smeje, nechce rozoberat svoje traumy z detstva 🙂 a vobec si nevazi, ze nasu dceru vychovavam "alternativnym" stylom. len to vsetko som si vsimla az po narodeni dcery, nejako mi to doplo az uplne neskoro, teraz bude mat dva roky mala a moja kriza vo vztahu je uplne vyspickovana. on ale ziadnu krizu neciti, aspon tak vyzera. mam tak y pocit, ze si ani neuvedomuje, ze nie sme spolu stastni. ☹
minule som mu navrhla, aby sme isli na pohodu aj s malou, tak mi povedal, ze je to uplna kravina. ja sa fakt snazim, cez vikendy vymysliet spolocny program ale nejako nam to proste uz nefunguje..

zufalka1
autor
19. mar 2011

a baby este ma napadlo, ste si iste, ze ten vas muz je najlepsi spomedzi vsetkych byvalych? nie je vas muz len preto, ze prisiel vo vhodnej chvili, ze mozno keby vas byvaly nebol vas prvy alebo druhy, ale by prisiel o par rokov neskor, bol by on vas muz? myslim to z toho pohladu, ze ste uz usudili, ze je cas sa usadit, mat deti, a prepacili ste mu aj to, co ste u byvalych netolerovali, lebo ste mali este moc velke naroky a iluzie?

cecil36
20. mar 2011

@zufalka1 nelutujem, ze moj byvaly je uz len byvaly. Pravdupovedupovediac, cudujem sa sama sebe, ze som ho neposlala niekam uz ovela skor. A keby prisiel o par rokov neskor, pevne verim, ze by som mala uz viac rozumu a nepadala by mi sanka z kazdeho pohladu na neho 😀 . Moj terajsi manzel je nastastie presny opak. Ferovy, zodpovedny, vtipny, rodinne zalozeny, mame spolocne zaujmy..... je toho strasne vela, coho si na nom vazim. A prisiel vtedy, ked som mala dieta, bola som dost dobre zabezpecena a rozhodnuta, ze uz nikdy viac ziadny chlap 😀 Takze urcite to nebolo z toho, ze by som mala potrebu usadit sa.

vroni
20. mar 2011

@zufalka1, lenze spajas dve rozne veci. Moze byt, ze tvoj muz je pre teba uplne nevhodny partner a bolo by lepsie ist kazdy svojou cestou. To vsak nema nic spolocne s byvalym. Ak si velkomestsky typ (ja viem, Bratislava nie je "ozajstne" velkomesto), tak vy si si v malom (mensom) meste tazko zvykala. Pracovne sa uplatnit tiez nie je jednoduche a mozno by si bola nestastna, ze si sa kvoli partnerovi "vsetkeho" vzdala. Napriklad. To vsak neznamena, ze tvoj muz bol lepsia volba. Mozno nebol. Potom uvazuj, ci neodstranit manzela (podla moznosti nie fyzicky), ale nie ci sa vratit k byvalemu. Plakat nad rozliatym mliekom je uplne zbytocne. Okrem toho, tazke obdobia prichadzaju v zivote casto, ak ste nezvladli to jedno, mozno by ste nezvladli ani to dalsie, fakt to nechaj plavat.
Ja som si tym svojim uplne ista (teda, ze je ten spravny) Je to partner, ktory mi po kazdej stranke vyhovuje, mame kompatibilne nazory, temperament i zaujmy a obidvaja pocit, ze sa dokonale doplname. Nemusime sa na nic hrat, predstierat, ze sme taki ci onaki, proste je nam spolu fajn (co neznamena, ze si obcas riadne nevletime do vlasov alebo ze chceme vzdy to iste) Moji byvali su v pohode, sme v kontakte (sporadicky, predsa len su to byvali), ale "naspat" by som nechcela ani jedneho z nich. Chlapa som stretla v situacii, ked som bola so svojim zivotom absolutne spokojna a s podobnou "komplikaciou" som vobec neratala, takze som rozhodne nebola ochotna tolerovat nieco viac nez dovtedy, skor naopak. Nelutujem dodnes, ze ma "ucancal" pred tymi siedmimi rokmi 😎

kukujka
20. mar 2011

jaaaj no vobec nie mam uzasneho partnera a som pri nom stastna a lutujem,ze som ho nespoznala skor nez som sa vydala za byvaleho mohla som predist mnohym sklamaniam.

zufalka1
autor
21. mar 2011

@vroni pekne napisane. asi na tom nieco bude..
aj ked si myslim, ze tu vela bab nenapise, uz len preto, ze si to mozno citaju ich muzi alebo znami..
ale aj tak to musim uzavriet, vyhodit si ho z FB aj z hlavy
a drzim vam palce vsetkym, ktorym to vyslo a ste take spokojne. je vam co zavidiet. v dobrom samozrejme.

kitchima
22. mar 2011

momentalne rozmyslam, ci by mi skor nebolo lepsie s niekym inym, ako s tym, ktoreho mam... 😠 😠 😠 😠 😠 a ak to cita, o to lepsie

kalifa28
11. apr 2011

ja rozmýšlam 🙂 a veeeelmi intenzívne... som asi blázon, ale už som dokonca aj nejake kroky podnikla 😝 čas ukáže či robim spravnu vec 😲 😲

mirka414
11. apr 2011

@kitchima 😀 😀 😀 moj toto precitat zial nemoze lebo nevie Slovensky 😀 .Ja vravim po hlavu normalny zvysok neriesim 😉 je to stale lepsie a krajsie ako to co som zazivala dovtedy vo vztahoch mame krasnu dcerku,dom,pracu chodime na malinke vylety do prirody a casto sa zamyslam len nad jednym ci moze byt niekto spokojny zo zivotom ak ma za milenku 10stupnove pivo ale kedze to tak taha uz par rokov tak asi ano.

lucinocka
11. apr 2011

uprimne , na jedneho si spominam casto, ale len preto, lebo sme sa rozisli takym, neuzatvorenym sposobom..proste sme sa nepochopili, lebo sme boli daleko od seba ..tak asi preto mi sem tam napadne,,
Ale svojho mm by som nevymenila ani za nic na svete, je dobracisko, zodpovedny, miluje ma najviac na svete a dal by za mna aj svoj zivot a raz bude skvely otec..a ja ho zbooznujem🙂

redangel32
13. apr 2011

ja si niekedy spomeniem a to hlavne vtedy ked sme este boli spolu tak nemohol na seba zobrat ziadnu pozicku. Vsetko som brala na seba ja. Ked som vravela,ze nam treba vymenit okna lebo v obyvacke neustale lietala zaclona tak nebolo za co. Akonahle sme sa rozviedli mal na VSETKO! Odrazu sa dalo poriesit vsetko. Pripadalo mi to ako keby som JA bola ta brzda,kvoli ktorej sa nic neda. Inak neriesim jeho zivot, pretoze je stale rovnaky ako bol a to sa chcel tak velmi zmenit 😉

terrs
13. apr 2011

Ja si na to ci by mi s byvalym nebolo lepsie pomyslim kazdy den, chodi so mnou do triedy. Ale vzdy si poviem, ze keby mi s nim malo byt lepsie tak by sme sa nikdy nerozisli...

silvia31
14. apr 2011

často si spomeniem a premýšľam čo a ako a prečo.... ale nie som si istá, či by to stálo za to, každý má svoje pre a proti 😒 ale keď si uvedomím, že koľko je na svete ľudí, tak na čo sa hrabať v minulosti 😀

claudica
20. apr 2011

S odstupom času, keď vidím, ako sa vyvinul život môjho bývalého a môj život - som rada, že sme spolu neostali, to že sme sa rozišli, bolo pre mňa veľmi prospešné... 🙂 Momentálne som šťastná s partnerom, za ktorého síce nie som vydatá, ale vzťah funguje krásne aj bez "papierov".

jarobratislava
15. sep 2013

haloo

jarobratislava
15. sep 2013

ja vam nieco poviem ako muz,mal som 9 rokov dievca strasne zlate,mali sme sa strasne radi a casom to ostalo take ze som si bol nou isty presne ako pisete a som ju zacal zanedbavat aj 2 - 3 roky v kuse,ale zili sme dobre,opustila ma,lebo sa citila ochladnuta voci mne,ja mam 35 ona 34 povedal som si ze ved chod najdi si lepsie,presiel tyzden a potrebujem lieky,kamos pri mne spi co neviem dychat aku hroznu vec som spravil a ze som robil frajera,boha prosim aby mi odpustila aby sa vratila,nic horsie som nezazil,uz nikdy nedopustim aby sa toto stalo,ostal som sam, v dome a je to peklo,nikomu neodporucujem,ak mate doma dobreho muza ci zenu vazte si to verte mi,psychika vas da do sameho hajzla ako mna a este pred tyzdnom som sa smial,ze sak samemu jak mi bude dobre,,nikoho asi uz tak nebudem tak milovat ako ju a nevidel som to,ked si niekoho najde,neviem ci sa z toho aj dostanem a neodpalim sa,uprimne,drzte sa