Aké je vaše hygge?
Ahojte,
ak by náhodou niekto nepoznal význam slovíčka, tak prikladám „Hygge je slovo škandinávskeho pôvodu označujúce pohodu a spokojnosť. Ide o maličkosti, ktoré spôsobujú, že sa cítite dobre a v pohode. Či je to už čítanie knižky zabalený v deke, šálka obľúbenej kávy alebo obed s najbližšími priateľmi.”
Mňa by zaujímalo, ake je práve tá vaša maličkosť, ktorá vo vás vzbudí tieto emócie?
U mňa je to taká pohoda doma, napr. jesenny/zimný podvečer, keď si doma na gauči čítam knihu a počujem ako praská drevo v krbe.
Ticho. Take to ticho, ked decko zaspalo😃
neviem či je to Hygge, ale za mňa: dieťa spí, manžel v práci, a ja cerstvo navarené jedlo, k tomu nejaký zákusok, nápoj a k tomu dobrý seriál. teraz ako to píšem, mi prišlo trošku ľuto, že hyggujem zasadne bez manzela...asi sa zamyslim nad sebou
U mňa najkrajšia pohoda o 22.00 keď všetci stichnu a idú spať milujem ich veľmi ,ale je to chvíľka kedy slovo maminka moja nepočujem ale sú to aj chvíľky keď sa na mňa usmejú moje milovane deti a povedia maminka mi tá máme radi je to uzasne
Pitie kávy na balkóne ♥️ či za slnka alebo snehu 🙂
V lese, pri sporte, ked na mna svieti slnko a dam si niekde na hradzi kavu a pozorujem ludi.Pre mna vylety kdekolvek len nie doma🤣cestou v aute na dovolenku..
Čím som starsia, tým viac si uvedomujem, že milujem slnečnú jeseň/zimu doslova milujem tie dni, ked muž zoberie syna na prechádzku, ja si medzitým všetko v dome uložím tam, kam patrí, poriadne vyvetram, pustim čerstvý vzduch, prichystam na obed, prestriem stôl, zapalim sviečku, v cajniku teplý caj, v rúre babovka a ten zvuk muža a syna, ked otvoria dvere a zakričia “maminka, sme doma!” Taká moja Vysnívaná rodinná atmosféra
Mozno divne ale milujem pradiacu macku na kolenach. ❤
Asi ma vsetky ukamenuju ale za mna to je kava a cigareta,klud a tisko😂🥰
Keď som doma, tak podobne - zvlášť keď vonku leje alebo husto sneží, zapálené sviečky, horí krb, v ruke kniha a horúci čaj.
V prírode mám rada keď sa tam ocitnem sama, pripadne s niekym, kto vie byť ticho. Sedíš na vrchole hory, široko ďaleko žiadne stopy civilizacie, len tiahnuce sa skalnaté pohoria a hlboké lesy… alebo v noci sám na pláži, naokolo tma, svieti len mesiac a obloha je posiata hviezdami a do toho pravidelný šum morských vĺn 😍
Mam takych hygge viac,ale prave v tomto obdobi mam rada vecernu jesennu pohodu. Jemne osvetlenie miestnosti,sviecka,jesenna vyzdoba,zachumlana v deke pri filme alebo s knihou v ruke
@tykat oj, prečítala som "prdiacu" mačku 🤦😁
@zuzina1988 nemaj, aj ja to tak mam 😀
Presne, dieta v skolke, muz v praci, uvarene, upratane, yankee candle sviecka a serial 🙂
dobrá hudba, káva a ten, s kým mi je už roky fajn opretý o mňa alebo ja o neho 🙂
Ticho, keď som sama, nezapinam rádio, tv, len ticho....uvarím čaj, pozerám na plameň sviečky, a ležanie na gauči s manželom....veľmi dobre videá má aj haegreendal
Tak ked uz pouzivame cudzojazycne nazvy na osobnu pohodu, tak pridam aj v anglictine, je to well–being...
A moja osobna pohoda je: som sama doma, pustim si rockovu cesku tv rock rebel, pomalicky si varim, peciem, cvicim.
Mne sa osobna pohoda nespaja s pitim ziadneho napoja (ja nechapem co vsetci maju s tou kavou😁) ale so samotou.
@0silvia0 ak je niekto závislák na káve 😉 mne by k tej pohode chýbala, tak ako by mi chýbal partner, ale chápem aj tú samotu, ktorú si spomínala
@elizabet173 ja si tiez dam rano kavu, ale nejak to neviem az tak prezivat. Len tak bezne ako ranny napoj, nie ako prostriedok k pohode. Ale kazdy to mame samozrejme inak.
@0silvia0 ja som fakt závislák, idem si dať teraz druhú a teším sa, že si poobede dám s kamarátkou tretiu, milujem kávu, mám na ňu chuť kedykoľvek, ja ale nefajčím, alkohol pijem málo, sladkosti nemusím, veď musím mať aj nejakú neresť, nie? 😎 Každá to máme ináč, ja sa čudujem zase príspevkom, kde ako bonus bývania v dome udávajú kávu na terase. Ja mám dom, káva na terase mi chutí rovnako ako v kuchyni, či obývačke
@elizabet173 a ved jasne, ja to neodsudzujem, len sa do kavickovania az tak neviem vzit a ponorit, lebo to neviem az tak prezit. Zelam ti pekne kavove popoludnie s kamoskou☕☕
@0silvia0 ďakujem pekne, ja som to ani nebrala ako odsudzovanie, ja tiež neviem precítiť, že si niekto dá koláč v cukrárni a vyžíva sa v tom, ja som to ešte nikdy neurobila, v cukrárni si dám kávu 😂
Beh jesennou prirodou a potom si zakurim ohen v krbe, dokonalý reset tela aj duše.
Ked len tak s muzom niekam ideme autom, on soferuje a ja vnimam krajinu okolo a nic ine. Celkovo milujem byt v aute, aj soferovat, ale vtedy sa preda len nemozem tak "opustit" ako ked som s manzelom 🙂
@rikarika ešte lepšie je, keď dobehneš a kým si dáš sprchu, tak zakúri niekto iný 😉
Pre mna ked si sadnem doma do mojho kresla v mojej polohe a vypijem si kavu. A druhe niekde na chalupe chate ked si sadnem rano von s kavou a to totalne ticho a taka ta ranna zima a cerstvy chladny vlhky vzduch.
Keď v zime po tme na vonku pozorujem ako sneží, dokázala by som stáť pred dverami aj celú noc, škoda ze sneženie sa stáva veľkou raritou

Šum listia na stromoch v jarnom letnom vetriku ci dazdi 🙂 Vona cerstvo pokosenej travy na jar..v sukromi pocuvanie mojichboblubenychbsongov a soundtreckov