Aké rúško nosiť?

23. mar 2020

Mám jednorazové ruska, dycha sa mi v nich zle až tak, že po par minútach má chytajú mdloby. Som pred porodom, čiže mám stlacene pľúca, nosnú prepážku mám vykrivenu, takze neviem dychat dobre nosom aj bez rusky. Sú tie látkové priedusnejsie? Ako má človek riesit nosenie Ruska, keď v ňom dychat nevie?

dzejsik
23. mar 2020

tie látkové sú oveľa príjemnejšie na dýchanie, máme otestované aj aj

nikusiak9
23. mar 2020

Chodit len nutne von.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alexk12
23. mar 2020

Žiadne resp nechodít von ak nepotrebuješ,

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sashabb
23. mar 2020

@oli18 povedala by som, že píše cez telefon a ten jej to takto upravuje. Mne to robí tiež, neriešim to, nechce sa mi to vždy opravovať.

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jarnajar
23. mar 2020

@oli18 nemusela, aj mne to korektúra prehadzuje na Rusko.

ysseba
23. mar 2020

@oli18 Nie, ak má na mobile zapnutú autokorekciu, tak rusko jej autokorekcia opraví automaticky na Rusko. Predsa je to používanejšie a frekventovanejšie slovo ako rúško. Autokorekcia je veľmi zapeklitá funkcia a vie vďaka nej nastať veľa milých (aj nemilých) preklepov 😀 Ja som si ju musela po vypnúť 🙂

oli18
23. mar 2020

@ysseba Tak to som zase múdrejšia 🙂. Díky za vysvetlenie. Mne to mobil nerobí, asi som to ani omylom nezapla, ani sa s tým nestretla. Ale dobre vedieť. Mažem, 🙂

ysseba
23. mar 2020

@oli18 V pohodeee 😉

eva_eva
24. mar 2020

Raz som mala na sebe také klasické, ale po chvíli mi bolo zle, tiež mi ostalo na odpadnutie. Preto som si bola za mamkou vziať čo šila a tie sa mi nosia lepšie.

koronavirus
24. mar 2020

U mna to je prva vec ze vypinam autokorekciu na mobile ked sa mi dostane do ruky novy a kedysi na Nokiach bola ta T9 to bolo tiez nieco podobne, s tym sa nedalo pisat. Bez diakritiky je samozrejmost lebo mam nemecku klavesnicu a anglicky linux v pc takze ani by to neslo.

No a k tym ruskam. Mne tiez dost prekaza nosenie ruska, vidim ze aj adminom to prekaza kedze mi vymazali fotku... Tak ma zaujima kde je to povinne nosit a aka je pokuta za nenosenie. Doteraz som ho mal vzdy vo vrecku a dal som si ho len v autobuse, obchode, kde to je nariadene ale hned ako som vysiel tak som ho daval dole. V praci je to zatial na dobrovolnej baze takzs nenosim a na ulici ci zastavke tiez nie. Tak sa chcem uistit ako to je, vy nieste cely den v praci ako ja, mate viac moznosti sledovat to.

autor
24. mar 2020

@koronavirus krízový štáb prijal opatrenie na povinne nosenie rúška, vraj to teraz musí prejst hygienikmi a vládou, takze sa predpokladá, že od zajtra, pozajtra ho bude povinne nosiť všade okrem vlastnej domacnosti.

No ja som si nasla taku priedušnu, priesvitnú latku a z nej si spravím rusku. Bude to síce s minimálnym efektom, ale aspoň niekde neodpadnem. Samozrejme, že sa zdržiavam doma, ale každý tyzden musím ist na pasy.

koronavirus
26. mar 2020

A ja každý deň do roboty... Takže sa mu nevihnem a tá priedušná látka super. Kašlem na celý efekt, ide mi len o to aby som naoko niečo mal keď je to povinné. Jakmile to zrušia, hneď prestávam nosiť.