icon

Aké sú výhody a nevýhody samoobslužných pokladní?

11. máj 2025

Dnes mi vybehol na Google článok že sa rozšírili krádeže pri samoobslužnych pokladniach ľudia neberú do košíka nákup v hodnote 50e ale zaplatia za 20e. Napr.predavačka ktorá je sama pri samoobslužných pokladniach nemá šancu ustriehnuť všetkých zákazníkov keďže musí popri tomu vykladať tovar,keď ľudia platia hotovosťou ešte k pokladni. Veľa ľudí si odnesie pol nákupu zadarmo keďže ich hneď neprichitia k príčine. Dokonca sú aj taký ktorý sú na toľko smelý že si odídu s celým nákupom bez platenia. Aký je váš názor na samoobslužné pokladne?

Strana
z3
zuzanka.zuzu
11. máj 2025

však čo obchody chceli, to majú 😜 kde ušetria na pracovnej sile, tam stratia na tovare... ale to nič, oni si ho odpíšu 🤷

miskakyska
11. máj 2025
@zuzanka.zuzu

však čo obchody chceli, to majú 😜 kde ušetria na pracovnej sile, tam stratia na tovare... ale to nič, oni si ho odpíšu 🤷

@zuzanka.zuzu ukradnutý tovar asi ťažko odpíšeš😁

candii
Autor odpoveď zmazal
autor
11. máj 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu no veď to. Čoraz viac ľudí budú kradnúť

autor
11. máj 2025
@miskakyska

@zuzanka.zuzu ukradnutý tovar asi ťažko odpíšeš😁

@miskakyska budú na to doplácať predavačky

autor
11. máj 2025
@candii
Odpoveď bola zmazaná

@candii Doplácať na to budú predavačky pretože nemajú šancu všetkých pristihnut k príčine. Ľudia budú kradnúť čoraz viac aj taký čo majú tučné konta

vanilkovazmrzka
11. máj 2025

Ja vsetko poctivo naskenujem a zaplatim. Velmi mi to vyhovuje a bude mi celkom luto, ked to kvoli kretenom zlodejskym zrusia..

autor
11. máj 2025
@vanilkovazmrzka

Ja vsetko poctivo naskenujem a zaplatim. Velmi mi to vyhovuje a bude mi celkom luto, ked to kvoli kretenom zlodejskym zrusia..

@vanilkovazmrzka ľudia sú čoraz viac odvážnejší ato či už mladý alebo starší

mandarinka555
11. máj 2025
@anonym_autor

@vanilkovazmrzka ľudia sú čoraz viac odvážnejší ato či už mladý alebo starší

Skôr vynaliezavejší...a dokonca @candii im dáva návod....Keby ste videli bezpečnostné záznamy večer na kamerách po zmene, tak by ste padli na riť🙈

lasona
12. máj 2025

Panecky ja ziram...mňa by to nenapadlo🙈🙈ale tak co sa dalo čakať. Na samoobslužné nechodim.

1andrea111
12. máj 2025

Tiež si myslím že čo obchody chceli, to majú. Veď je to hrozné aby sa zákazník nedostal k normálnej pokladní ale trápil sa na samoobsluznej aj keď nechce. Ja do niektorých obchodoch preto nechodím a súhlasím s tým nechať plný košík tam a odísť, keď nefunguje normálna pokladňa alebo jedna a rada na pol predajňu. Keby to všetci tak robili, by sa niečo zmenilo. Je to vykorisťovanie a nevazenie človeka, ktorý im dáva zarobiť. Samoobslužné pokladne by mali byť ako možnosť popri normálnej.

alkoholik
12. máj 2025

Obchodom nikto nekaze mat otvorenych 0 pokladni a len samoobsluzne. Je to ich rozhodnutie vid Lidl. Samo su dobre ked mam malo poloziek. Caste problemy s vahou a nutnostou cakat na zamestnanca. Ja som nepresiel skolenim a nepoznam vsetok tovar takze zial raz ma oklamu oni raz ja. A hlavne nevidim dovod aby obchod mal obrovske zisky a ja som ho v tom podporoval ked suplujem ZDARMA zamestnca.

flatwhite
12. máj 2025

Ja samoobsluzne pokladne v Lidli normalne ze psychicky NEDAVAM, vzdy tam stravim pol zivota, tam mozes hodit aj 20kg balenie hliny a furt to bude vrieskat ze to ta ich super vaha nezachytila a musi prist obsluha. Fakt jedine Kaufland, beriem skener a idem. Ja si skenujem samozrejme poctivo vsetko, ale zazila som uz ze ked boli nejake kontroly kosika musela prist normalne uz aj SBS co nemali polovicu nahodenu ludia…

vkatush
12. máj 2025

Ja mám rada samoobslužné a "pištole" na skenovanie nákupu, kým nakupujem. Či v Kauflande alebo Tescu. Inak už ani nenakupujeme a pri dieťati je to obrovská pomoc.
Ale v živote by mi nenapadlo kradnúť. Minule som listovala celý nákup, lebo som nevedela, či si manžel pipol trápnu kofilu, čo dal do košíka a bála som sa, že by som ju nezaplatila 😂 nechápem, kde sa berie odvaha a chrapúnstvo u tých, čo to zneužívajú.
Ak by to zrušili, bolo by to pre mňa ťažké vrátiť sa naspäť k starému spôsobu "vykladania" na pás, státie v rade, málo pokladní, čakanie za ostatnými,...

iwanka222
12. máj 2025

Ja vsetko poctivo nablokujem za tu hanbu a problemy by mi to nestalo. Este kontrolujem ci mam naozaj vsetko nablokovane.

taktotedanie
12. máj 2025

No teraz uz bez uctenky odtial nevyjdes
Maju co chceli
Nesuhlasim so samoobsluznymi pokladnami vzdy pytam predavacku do pokladne ak mam velky nakup, preco by som to mala blokovat sama , za co beru platy?

spenat9
12. máj 2025
@taktotedanie

Maju co chceli
Nesuhlasim so samoobsluznymi pokladnami vzdy pytam predavacku do pokladne ak mam velky nakup, preco by som to mala blokovat sama , za co beru platy?

@1andrea111
@taktotedanie
Ja by som sa zase zblaznila keby neboli samoobsluzne pokladne, cakat na klasickej pokladni kym nablokuje ludi predo mnou.. tie samoobsluzne su casto uplne prazdne, hned si nablokujem a odchadzam.. mladi ludia maju samoobsluzky radi a tych starych aj tak bude coraz menej.. doba ide dopredu, zmierte sa s tym

1andrea111
12. máj 2025
@spenat9

@1andrea111
@taktotedanie
Ja by som sa zase zblaznila keby neboli samoobsluzne pokladne, cakat na klasickej pokladni kym nablokuje ludi predo mnou.. tie samoobsluzne su casto uplne prazdne, hned si nablokujem a odchadzam.. mladi ludia maju samoobsluzky radi a tych starych aj tak bude coraz menej.. doba ide dopredu, zmierte sa s tym

@spenat9 veď môžu byť ale zároveň nech fungujú aj normálne. A nie že otvorená jedna alebo ani jedna . A nie všetci mladí chodia na samoobslužné. A tí starí ľudia pokiaľ zomrú majú nakupovať kde. Minule som videla ako sa dôchodca trápil pri samoobsluznej lebo bral 10 kg cukru v akcii a nevedel to a žiadna iná nebola otvorená. Ako to je úroveň?

1andrea111
12. máj 2025
@spenat9

@1andrea111
@taktotedanie

@spenat9 a vyspelom zahraničí fungujú stále bežne aj normálne pokladne. Tam nevedia že ich majú zrušiť?

janka_266
12. máj 2025

za mňa tesco, kaufland super na veľké nákupy so skenerom, keď teda nevypadne :D lidl a samoobslužné je veľká katastrofa, tam vždy strávime o 30 min viac ako by bolo treba, takže tam už na veľký nákup vôbec nechodíme a billa je katastrofa tiež, tam sa neunúvajú ani postaviť predavačku a musíme ju volať z kasy, kde blokuje, takže sú z toho nadšené :D

heln
12. máj 2025
@taktotedanie

Maju co chceli

@taktotedanie za co beru platy? no, treba si uvedomit, ze teraz uz neexistuje cisto pokladnicka, ktora presedi celu pracovnu dobu na pokladni, vsade su kumulovane funkcie, kde treba vylozit tovar a medzi tym do pokladne, za to beru platy.

sara07
12. máj 2025

nemám rada ten pohon pri klasickej pokladni, viem že predavačky su tlačené do toho aby čo najrychlejšie sa nablkovalo a "vypadol " si, radšej pekne pomaličky sama na samooblsužnej
najhrošie má asi billa a coop to su za trest, ale ja preferujem samoobslužne radšej

jankalukasova
12. máj 2025

To len ja som taká sprostá, že to všetko skenujem?? Neviem si predstaviť, že idem do obchodu a nezaplatím. A mňa často krat aj kontrolujú, lebo nákup robím veľký, vždy okolo 100€.

martinka13
12. máj 2025

Že nie som zamestnanec obchodu a nevidím dôvod, prečo by som si sama mala blokovať tovar. Tak im treba. Čo ušetria na zamestnancoch, o to prídu krádežiach.

simsalabim
12. máj 2025
@candii
Odpoveď bola zmazaná

@candii nie su to iba Slovaci. Deje sa to vsade, kde su taketo pokladne. Nedavno som citala, ako Tesco v Britanii zavadza nejake experimenty v niektorych najhorsich obchodoch ako kradeziam zamedzit.

20erika07
12. máj 2025
@taktotedanie

Maju co chceli

@taktotedanie myslím, že radšej by tie ženy (niektore) sedeli na pokladniach ako vykladať, prekladat tovar , precenovacky a vsetko okolo toho. A myslím, že vedenie obchodu nie predavacky rozhodujú co sa ma viac využívať, ci samoobsluha alebo riadne pokladne . Starí ľudia majú dosť problemy ,napr s mojimi svokrovcami musim ja chodiť do lidla ,inak tam sami ani nejdu ,kvôli samoobsluznym. Aspoň jedna pokladníčka by mohla byt nonstop na jednej riadnej pokladni :-/

taktotedanie
12. máj 2025
@spenat9

@1andrea111
@taktotedanie

@spenat9 ja och vyuzivam tiez v tom pripade ked nemam nalozeny plny kosik ( nestava sa casto ale predsa) inak pytam vzdy cloveka na pokladnu a nezaujima ma aka je doba, ja si na toho cloveka aj pockam , riesila som to aj s veducim prevadzky ked mi bolo odpovedane, ze nikto nepride atd, ja sa nebojim otvorit usta

taktotedanie
12. máj 2025
@heln

@taktotedanie za co beru platy? no, treba si uvedomit, ze teraz uz neexistuje cisto pokladnicka, ktora presedi celu pracovnu dobu na pokladni, vsade su kumulovane funkcie, kde treba vylozit tovar a medzi tym do pokladne, za to beru platy.

@heln mna to nezaujima, vzdy sa niekto najde kto by mal aj blokovat na pokladni, ja si na toho cloveka aj pockam pred tou pokladnou kym vylozi paradajky

taktotedanie
12. máj 2025
@20erika07

@taktotedanie myslím, že radšej by tie ženy (niektore) sedeli na pokladniach ako vykladať, prekladat tovar , precenovacky a vsetko okolo toho. A myslím, že vedenie obchodu nie predavacky rozhodujú co sa ma viac využívať, ci samoobsluha alebo riadne pokladne . Starí ľudia majú dosť problemy ,napr s mojimi svokrovcami musim ja chodiť do lidla ,inak tam sami ani nejdu ,kvôli samoobsluznym. Aspoň jedna pokladníčka by mohla byt nonstop na jednej riadnej pokladni :-/

@20erika07 jednoznacne ano
Lidl kapitola sama o sebe, otras pokladne a clovek co to tam obsluhe ( hlavne v jednej predajni v meste) otras , mal by zavesit ten mikrofon na klinec a odist prec

slavomira236
12. máj 2025

Ked som zila v zahranici vyuzivala som samoobsluzne tesco asda. Nekazili sa nikdy netrebalo volat zamestnanca pecivo bolo tam vetsinou balene. Neskriskalu tie pokladne. Po navrate na sk som pouzila pokladnu samoobsluznu mozno 3krat vzdy bol nejaky problem zamestnanca som volala aj 3krat odvtedy ich neouzivam. Plus kupujem vselijake pecivo nechce sa mi to hladat kody zacala som nosit okuliare na citanie to by som ich musela mat pri sebe naco zabudam niesom zvyknuta ani po roku. Takze ja radsej kladicku pokladnu kde mi nablokuju tovar

Strana
z3