icon

Aké sú výhody a nevýhody samoobslužných pokladní?

11. máj 2025

Dnes mi vybehol na Google článok že sa rozšírili krádeže pri samoobslužnych pokladniach ľudia neberú do košíka nákup v hodnote 50e ale zaplatia za 20e. Napr.predavačka ktorá je sama pri samoobslužných pokladniach nemá šancu ustriehnuť všetkých zákazníkov keďže musí popri tomu vykladať tovar,keď ľudia platia hotovosťou ešte k pokladni. Veľa ľudí si odnesie pol nákupu zadarmo keďže ich hneď neprichitia k príčine. Dokonca sú aj taký ktorý sú na toľko smelý že si odídu s celým nákupom bez platenia. Aký je váš názor na samoobslužné pokladne?

ivik4
12. máj 2025

Mna by slak trafil cakat ako cicina pri beznej pokladni ked vidim kolko si kazdy berieme a caka sa tak dlho 😵. Vdaka bohu za samoobsluzne
Ale musim napisat, tesco 100bodov, v lidli je to otras . Tam chodim ale len 2x za rok cca takze to davam bez ujmy 🙃🙃

jaskolka
12. máj 2025

Nemám rada tie pokladne,ide mi na nervy hľadať tam pečivo, ovocie, zeleninu,plus keď kupujeme trebárs celé balenia mlieka, múky, cukru,tak vždy musím čakať na obsluhu,aby to "tukla". Úplne by som bola za zrušenie takých pokladní.

paradajkova
12. máj 2025

Vlada pomenila zakony, ludom nic poriadne nehrozi, tak skusaju viac a viac.

Este nech zavru tie pokladne a zas budem cakavat v rade, hoc aj s jednou polozkou, 15 minut. To sa ozaj potesim. Ja chodim roky na samoobsluzne, vybavim sa vzdy rychlejsie ako na normalnej pokladni, cize za mna super. Raz v zivote sme s muzom zistili, ze sme zle nablokovali nieco, vratili sme sa do obchodu, priznali sa a doplatili to.

gubcikova
12. máj 2025

Minule som bola v samoobslužnej, bolo tam veľa ľudí .Jedna pokladňa svietila na červeno, predtým tam bol pán. Svietila preto že tam bol zablokovaný tovar ale nebol na váhe. Pán si to vzal a keď niekto šiel cez tu bránku prešiel s nimi tiež. Čize nepipal, lebo tovar bol zablokovaný. Takže si domov odniesol vec zadarmo.

janagem
12. máj 2025

Ľudia sú hlúpi a chamtivosť je hrozna vlastnost. Ja fungujem len a len na samoobslužných. Nemám záujem čakať v rade alebo sa vykecavat s pani predavačku. Chápem, že chcú byť milé tak sa pýtajú etc, ale mne to veľmi vadí a necítim sa príjemne. Samoobslužné pokladne sú sen. Veľký nákup alebo nie, keď človek príde na spôsob ako vyhľadáva (ak náhodou nie je skener počas jazdy) tak je to paráda.

simsalabim
12. máj 2025

Tuto pisu o tom expetimente - vahy na samoobsluznych pokladniach (vaha vozika sa porovnava s nakupom)
https://www.dailymail.co.uk/news/article-144765...

A tu aky “velky” uspech tie pokladne su…

https://www.bbc.com/worklife/article/20240111-i...

mimikarol
12. máj 2025

Tak im treba. Kto sa nebojí nech kradne, keď mu nevadí hanba keď ho chytia.
Ja tiež nemám rada samoobslužné. Hlavne tie kde nemajú skener. A človek to musí na 500x hore dole vykladať a nakladať

xenia65
12. máj 2025
@1andrea111

Tiež si myslím že čo obchody chceli, to majú. Veď je to hrozné aby sa zákazník nedostal k normálnej pokladní ale trápil sa na samoobsluznej aj keď nechce. Ja do niektorých obchodoch preto nechodím a súhlasím s tým nechať plný košík tam a odísť, keď nefunguje normálna pokladňa alebo jedna a rada na pol predajňu. Keby to všetci tak robili, by sa niečo zmenilo. Je to vykorisťovanie a nevazenie človeka, ktorý im dáva zarobiť. Samoobslužné pokladne by mali byť ako možnosť popri normálnej.

@1andrea111 ani nábytok si nekúpis lebo si ho musíš doma zmontovať? Ani kosačku, záhradný nábytok.. a čo ja viem čo všetko ešte? Aj takýto výrobcovia šetria náklady na ľudí, ktorí by to montovali za nás, sklady, prepravu. A doma montujeme drahé vecí zadarmo. Kto nechce na samoobslužné pokladne môže požiadať o otvorenie klasickej a musia mu vyhovieť

1andrea111
12. máj 2025
@xenia65

@1andrea111 ani nábytok si nekúpis lebo si ho musíš doma zmontovať? Ani kosačku, záhradný nábytok.. a čo ja viem čo všetko ešte? Aj takýto výrobcovia šetria náklady na ľudí, ktorí by to montovali za nás, sklady, prepravu. A doma montujeme drahé vecí zadarmo. Kto nechce na samoobslužné pokladne môže požiadať o otvorenie klasickej a musia mu vyhovieť

@xenia65 to čo porovnavas? Tu ide o blokovanie tovaru, či si ten nábytok tiež blokujes na samoobsluznej pokladni. Tu ide vyslovene o úsporu obchodov, nie o uľahčenie pre zákazníka. Bolo by to v poriadku keby fungovali aj tie aj tie. Vtedy by to bola ústretovosť pre zákazníka
Prečo mám v obchode kde nechávam peniaze žiadať aby mi otvorili pokladňu a nablokovali láskavo tovar.

3009
12. máj 2025

Ja samoobslužné vôbec nevyužívam, neznášam ich. Ja im nechám peniaze a ešte si mám aj za nich robotu urobiť. No nie!!!!

terezia74
12. máj 2025

Včera rodinka s dieťaťom v košiku, zaplatili cez scener a Sbs ich kontrolovali či zaplatili šišku v hodnote 40centov , čo dieťa zjedlo 🤭🤦 museli ju doplatiť. Neviem či im tá hanba za to stala

alkoholik
12. máj 2025

Len pre zaujimavost: Spoločnosť Lidl Slovenská republika, s.r.o. v roku 2023 zvýšila zisk na 160,0 mil. € a tržby jej narástli o 10 % na 2,089 mld. €. Sídlo Lidl Slovenská republika, s.r.o.
Vyhody samo su super, ked mate malo poloziek alebo polozky bez vyhladavania. Ale aby som sa doprosoval,volal a cakal na zamestnanca kym pride do pokladne...
Samo pokladne necerpaju dovolenku, niesu PN, nejdu na matersku.

1andrea111
12. máj 2025

A vrchol je jeden Kaufland kde občas chodím a pri samoobsluznej pokladni sa opýta že či chcem blok vytlačiť alebo nemusí byť ale zároveň je tam prepážka a bez priblíženia bloku to nepustí. To už z ľudí fakt robia debilov. Najskôr setri prostredie, nechci bok a potom smola, nemáš blok tak čakaj.

zuzinka888
12. máj 2025

Blokivanie tovaru predavackou je sluzba zakaznikovi, nie povinnost. To len tu v postkomunistickych statoch to takto mame. Je to podobne ako benzinka- tiez si sama natankujes a mas pocit ze robis nieco za tie predavcky??? A tu sa ukazuje presne to aki sme. Ziadnym omylom nemame povest zlodejov - a ze ukradneme vsetko co nie je priviazane retazou( a teraz uz aj tu retaz ukradnu.) Ale aj v amerike sa vracaju k tradicnemu blokovaniu- asi vedia preco.

candii
12. máj 2025
@1andrea111

A vrchol je jeden Kaufland kde občas chodím a pri samoobsluznej pokladni sa opýta že či chcem blok vytlačiť alebo nemusí byť ale zároveň je tam prepážka a bez priblíženia bloku to nepustí. To už z ľudí fakt robia debilov. Najskôr setri prostredie, nechci bok a potom smola, nemáš blok tak čakaj.

@1andrea111 treba čítať s porozumením. V Kauflande pýta či vytlačiť blok z terminálu čo znamená dlhší blok, keď dáš nie tak či tak ti ho vytlačí ale kratší

alenka58
12. máj 2025

ja chodím len k samoobslužným pokladniam, mne to vyhovuje, je mi smutno že ľudia takto kradnú, to poukazuje na spoločnosť aká je

kiki68
12. máj 2025

Za mna nevyhoda, ze ked mam napr jedno pivo v kosiku, tak to neprejde a musim cakat bud na obsluhu, alebo pokladnu. Tiez nemozem sama uplatnit ziadne zlavy, percenta. Jedine ked je to prednastavene. Aspon u nas v AT to nejde. Za mna je to o nicom, jedine ked mam par veci a je mi jedno, ze napr jedna by mala byt v zlave. Ako v tomto je ta vyhoda, ze to setri cas. Inak je to pre mna nezmysel, nakolko jeden chybny krok a ja s tou kasou dalej nepohnem. Cize cakat 10 min kym niekto pride. Ma to setrit personal podla vsetkeho a teda iba velke prevadzky maju niekoho stale v obehu okolo toho. Tie mensie vobec

kiki68
12. máj 2025
@zuzinka888

Blokivanie tovaru predavackou je sluzba zakaznikovi, nie povinnost. To len tu v postkomunistickych statoch to takto mame. Je to podobne ako benzinka- tiez si sama natankujes a mas pocit ze robis nieco za tie predavcky??? A tu sa ukazuje presne to aki sme. Ziadnym omylom nemame povest zlodejov - a ze ukradneme vsetko co nie je priviazane retazou( a teraz uz aj tu retaz ukradnu.) Ale aj v amerike sa vracaju k tradicnemu blokovaniu- asi vedia preco.

@zuzinka888 No neviem, Rakusko nema skoro ziadne taketo pokladne mino velkych miest, max benzinky. Ale u nas v okoli nie je ziadna, to hovorim o cca 30km. Iba vo velkom meste maju v ikea a potom jeden spar

1mata
12. máj 2025
@vkatush

Ja mám rada samoobslužné a "pištole" na skenovanie nákupu, kým nakupujem. Či v Kauflande alebo Tescu. Inak už ani nenakupujeme a pri dieťati je to obrovská pomoc.
Ale v živote by mi nenapadlo kradnúť. Minule som listovala celý nákup, lebo som nevedela, či si manžel pipol trápnu kofilu, čo dal do košíka a bála som sa, že by som ju nezaplatila 😂 nechápem, kde sa berie odvaha a chrapúnstvo u tých, čo to zneužívajú.
Ak by to zrušili, bolo by to pre mňa ťažké vrátiť sa naspäť k starému spôsobu "vykladania" na pás, státie v rade, málo pokladní, čakanie za ostatnými,...

@vkatush prikláňam sa. Nakupujem už len tam, kde je skener. Uložím si to v kľude hneď do tašky a nemusím to 3x nakladať a vykladať. Super vecička

gov
Odpoveď bola odstránená
vanilkovazmrzka
12. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov nepridem, ale dakujem za ponuku.

gov
Odpoveď bola odstránená
maialeo
12. máj 2025
@zuzanka.zuzu

však čo obchody chceli, to majú 😜 kde ušetria na pracovnej sile, tam stratia na tovare... ale to nič, oni si ho odpíšu 🤷

@zuzanka.zuzu oni si ho neodpisu 🙂 oni stratu rozpocitaju a cvakneme to vsetci. 🙂

maialeo
12. máj 2025
@taktotedanie

No teraz uz bez uctenky odtial nevyjdes
Maju co chceli
Nesuhlasim so samoobsluznymi pokladnami vzdy pytam predavacku do pokladne ak mam velky nakup, preco by som to mala blokovat sama , za co beru platy?

@taktotedanie v pohode vyjdes aj bez uctenky. Len tam netreba stat a cakat... otvori sa zavora a prejdem spolu s dalaimi. Tuto hru s nimi nehram.

taktotedanie
12. máj 2025
@maialeo

@taktotedanie v pohode vyjdes aj bez uctenky. Len tam netreba stat a cakat... otvori sa zavora a prejdem spolu s dalaimi. Tuto hru s nimi nehram.

@maialeo mne sa to este nestalo

maialeo
12. máj 2025
@taktotedanie

@maialeo mne sa to este nestalo

@taktotedanie to je tak... jedna baba povedala a vsetky ovce sa podla toho spravaju. Zaplatim v samoobsluznej pokladni a tym pre mna vztah s Lidlom konci. Uctenky neskenujem, furt niekto prechadza tak idem spolu s nim. Viackrat som videla, ako tam obcania stali s uctenkami, brana otvorena a maturoval bohvie nadcim. Mojou povinnostou je za tovar zaplatit a nie hrat nejaky LARP s Lidlom.

candii
12. máj 2025
@maialeo

@zuzanka.zuzu oni si ho neodpisu 🙂 oni stratu rozpocitaju a cvakneme to vsetci. 🙂

@maialeo na margo toho že "stratu rozpocitaju" toto ma celkom zaujalo, táto konšpirácia, vysvetlis mi to prosím?

domkakvet
12. máj 2025

Uz som o tom pocula viac krat, ale nikdy by ma nenapadlo si nieco nenablokovat a okrem toho na samoobsluzne pokladne nechodim, iba vo vynimocnych pripadoch, je to pre mna neprakticke.

maialeo
12. máj 2025
@candii

@maialeo na margo toho že "stratu rozpocitaju" toto ma celkom zaujalo, táto konšpirácia, vysvetlis mi to prosím?

@candii konspiracia? Skus sa spytat rovno v Lidli.

candii
12. máj 2025
@maialeo

@candii konspiracia? Skus sa spytat rovno v Lidli.

@maialeo takže mám prísť do Lidla za nejakým vedúcim obchodu a pýtať sa ako rozpocitavaju straty, áno? 🤣 Tak ty to sem píšeš , tak to aj vysvetli. Lebo logicky si to teda predstaviť neviem, trebárs že jeden Lidl má dajme tomu za 1 rok stratu 100 000€ a teraz čo, tovar bude akoze v tomto danom Lidli drahší? 🤣 To je hovadina ako mraky , nehnevaj sa.