icon

Aké sú výhody a nevýhody samoobslužných pokladní?

11. máj 2025

Dnes mi vybehol na Google článok že sa rozšírili krádeže pri samoobslužnych pokladniach ľudia neberú do košíka nákup v hodnote 50e ale zaplatia za 20e. Napr.predavačka ktorá je sama pri samoobslužných pokladniach nemá šancu ustriehnuť všetkých zákazníkov keďže musí popri tomu vykladať tovar,keď ľudia platia hotovosťou ešte k pokladni. Veľa ľudí si odnesie pol nákupu zadarmo keďže ich hneď neprichitia k príčine. Dokonca sú aj taký ktorý sú na toľko smelý že si odídu s celým nákupom bez platenia. Aký je váš názor na samoobslužné pokladne?

Strana
z3
maialeo
12. máj 2025
@candii

@maialeo takže mám prísť do Lidla za nejakým vedúcim obchodu a pýtať sa ako rozpocitavaju straty, áno? 🤣 Tak ty to sem píšeš , tak to aj vysvetli. Lebo logicky si to teda predstaviť neviem, trebárs že jeden Lidl má dajme tomu za 1 rok stratu 100 000€ a teraz čo, tovar bude akoze v tomto danom Lidli drahší? 🤣 To je hovadina ako mraky , nehnevaj sa.

@candii a co cakas ze to zaplatia zo svojho? Niekto to zaplatit musi... hadaj kto. Logiatiku ti vysvetlovat nebudem, to by malo stiahodlhu zbytocnu diskusiu. Coskoro budeme platit aj za sacky 🙂 Jaaaaj, milujem Lild a ich bezbrehe klamanie veriacich zakaznikov.

rozculena
12. máj 2025
@jankalukasova

To len ja som taká sprostá, že to všetko skenujem?? Neviem si predstaviť, že idem do obchodu a nezaplatím. A mňa často krat aj kontrolujú, lebo nákup robím veľký, vždy okolo 100€.

@jankalukasova chodíš do tesca? mám apku? Väčšinou tých,čo majú clubcard nekontrolujú,aspoň tak to bolo,kým som tam robila

rozculena
12. máj 2025
@miskakyska

@zuzanka.zuzu ukradnutý tovar asi ťažko odpíšeš😁

@miskakyska a čo si myslíš,že ako sa to "spracuje" , Pri inventúre to predsa vyskočí,že to chýba.Samozrejme,že sa to "odpisuje",je zvlášť budget na krádeže

rozculena
12. máj 2025
@maialeo

@candii konspiracia? Skus sa spytat rovno v Lidli.

@maialeo kde chodíš na tieto informácie? Tak teda keď niečo načneš,tak to dokonči.
Nič sa nikde nikomu nerozpočítava 🤦

jankalukasova
12. máj 2025
@rozculena

@jankalukasova chodíš do tesca? mám apku? Väčšinou tých,čo majú clubcard nekontrolujú,aspoň tak to bolo,kým som tam robila

@rozculena do Kauflandu. Tam sa to tuším bez appky ani nedá. Ale mne nevadí, že kontrolujú. Ja všetko poctivo skenujem.

candii
12. máj 2025
@rozculena

@maialeo kde chodíš na tieto informácie? Tak teda keď niečo načneš,tak to dokonči.

@rozculena ale samozrejme že nie, to sú také konšpiračné teórie zákazníkov, čo absolútne netušia ako to celé funguje

candii
12. máj 2025
@maialeo

@candii a co cakas ze to zaplatia zo svojho? Niekto to zaplatit musi... hadaj kto. Logiatiku ti vysvetlovat nebudem, to by malo stiahodlhu zbytocnu diskusiu. Coskoro budeme platit aj za sacky 🙂 Jaaaaj, milujem Lild a ich bezbrehe klamanie veriacich zakaznikov.

@maialeo len mňa by zaujímalo ako si to celé predstavuješ že to funguje. Že jeden Lidl je teraz v strate a tak si navýši len tak ten jeden Lidl ceny? A druhý Lidl je v pluse a ten je v pohode, chill, ten nepotrebuje navyšovať ceny?🤣🤣🤣 Nechápem ako toto niekto takú hlúposť môže vypustiť. A ešte by ma akože zaujímalo že kto tie ceny navyšuje podľa teba, akože riaditeľ prevádzky? 😁

maialeo
13. máj 2025
@candii

@maialeo len mňa by zaujímalo ako si to celé predstavuješ že to funguje. Že jeden Lidl je teraz v strate a tak si navýši len tak ten jeden Lidl ceny? A druhý Lidl je v pluse a ten je v pohode, chill, ten nepotrebuje navyšovať ceny?🤣🤣🤣 Nechápem ako toto niekto takú hlúposť môže vypustiť. A ešte by ma akože zaujímalo že kto tie ceny navyšuje podľa teba, akože riaditeľ prevádzky? 😁

@candii ziaden Lidl nie je v strate... vsetky ste tu odbornicky a potom vleziete do Lidla a vzdychate nad donutmi, dubaj cokoladami a inymi sragorami. A presne v tom maju zapocitane tie straty. Snad nezijete v presvedceni, ze si tie straty hradia zo svojho. Okrem toho... samotny Lidl, Dm a podobne Vase vychytavky, nad ktorymi denne hykate su jedny z najvacsich znecistovatelov planety. Ale vadia vam samoobsluzne pokladne. A kriku bude, az Vam spoplatnia sacky jednym centom. To snad matky nepredychaju.

maialeo
13. máj 2025
@candii

@candii ty si jeden z tych jednoduchsich jedincov, vsakze. V kazdom Lidli su ceny rovnake, cize ak je jeden v strate, rozpocitava sa to plosne. Staci otvorit usta a spytat sa ktorehokolvek veduceho v Lidli. Lenze perla slovenskeho internetu a vsetky matky sveta to vedia najlepsie. Lidl Vas sprosto okrada, podsuva Vam bordel, ktory ste schopne tlacit do vlastnych deti. A na konci cesty po chrame rozkose zistite, ze neviete pouzivat samoobsluzky. Tie pokladne su tam na to, aby si zaplatila svoje tri donuty a vypadla z predajne. Nie aby ste tam maturovali pol hodinu a nasledne sa zavzdusnovali v diskusii. Lidl ma Vase nazory hlboko niekde. Ze tu nikto neprotestuje, co Vam do tych potravin strkaju. Vrcholom su bio eko matky, ktore najskor obchytaju madlo vozika a potom tymi rukami vyberaju pecivo pre deti. A kludne zite v tom, ze si stratu plati Lidl sam 🙂

maialeo
13. máj 2025
@candii

@rozculena ale samozrejme že nie, to sú také konšpiračné teórie zákazníkov, čo absolútne netušia ako to celé funguje

@candii ty si ten absolutne netusiaci zakaznik... prave ty. Na takych ako si ty sa zaraba najlepsie. Mas v hlave choru myslienku, ze majitel Lidla caluje straty 🙂 To viiis ze jo, to viiis ze jo.

maialeo
13. máj 2025
@rozculena

@rozculena nic sa nikomu nerozpocitava? 🙂 A pokuty nadnarodnych retazcov platia tiez so svojho, co? No nic.... majte pekny den dievcata...

lion777
13. máj 2025

Veď tam majú tie dvierka a keď nenaskenuje tak neprejde, ale je pravda, že naposledy sme prešli asi piati cez to. No mali sme obaja blok a ostatní boli doprovod. Tiež tam idem, viem to, ale tiež mi to príde, ako branie miesta predavačke. Mne to stále evokuje pocit, že sa to dá dobre zneužiť obchodom. Príklad nejakou manipuláciou , nemáš našu kartu nenakupis, lebo tá nepustíme. ( V rámci nejako scifi scenáru, ako pri korone, kde človek nemohol nakupovať).

candii
13. máj 2025
@maialeo

@candii ziaden Lidl nie je v strate... vsetky ste tu odbornicky a potom vleziete do Lidla a vzdychate nad donutmi, dubaj cokoladami a inymi sragorami. A presne v tom maju zapocitane tie straty. Snad nezijete v presvedceni, ze si tie straty hradia zo svojho. Okrem toho... samotny Lidl, Dm a podobne Vase vychytavky, nad ktorymi denne hykate su jedny z najvacsich znecistovatelov planety. Ale vadia vam samoobsluzne pokladne. A kriku bude, az Vam spoplatnia sacky jednym centom. To snad matky nepredychaju.

@maialeo prosím ťa, prestaň ľudí súdiť podľa seba a podľa tých ľudí ktorými sa obklopuješ. Aj tebe sa bude žiť ľahšie. Pekný deň ti prajem a menej sociálnych sietí. Možno ti to trošku vyčistí aj myseľ.

bielasovicka
13. máj 2025

Ja len poviem, že tak im treba. Toľko špekulovali, až sa pre špekulovali. Ja nechodím do samoobslužnej. Nato sú tam pokladničky, aby mi na blokovali tovar. Bodka.

Strana
z3