icon

Aké utajené fakty vás prekvapili?

31. dec 2024

Z akýchkoľvek odvetví.
Niečo čo vás prekvapilo, niečo o čom možno nevie široký ľud 😁 neviem či pochopíte význam tejto otázky - príklad - že predavačky v supermarketoch si po 18:00 môžu nakupovať s 50% zľavou (samozrejme je to nepravda ale iný príklad ma nenapadol) 😂😂😂 vy píšte pravdivé veci, je to na pobavenie a rozšírenie si obzorov 😁

lilope
31. dec 2024

@lonely66 rozumiem, mäso by som nekupovala keby som ho nemala kde skladovať. I keď chladnička v kuchynke bola, drobnosti sa vošli. Ale tak či si prihodím k obedu tampóny, ktoré práve potrebujem alebo baterky v akcii, je už celkom jedno. Tieto nezmyselné príkazy a zákazy naozaj nechápem. Niekto len chcel vyzerať veľmi dôležito.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
petulda333
31. dec 2024

@lonely66 vies co,mame tu 2 prevadzky. V jednej riaditel,dost benevolentny a tak aj predajna vyzera,no zamestnanci chodia spokojne do prace. Na jej prevadzke vsetko tip top,ale ludia chodia so stiahnutym zaludkom,vystresovani...

lilope
31. dec 2024

@lonely66 máš pravdu, škoda slov. No nejdem to tu už spamovať ďalšími príspevkami, zaujímajú ma tie podpultové informácie, tak snáď niekto niečo užitočné ešte napíše.
Keby tu každý zo svojej profesie vyvrátil nejakú zaužívanú nepravdivú informáciu, koľkým by sa nám tu otvorili oči.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
cimage
31. dec 2024

V jednej skupine pisala baba, ze pred vianocami zvysia ceny v obchode a po vianociach ked su akoze akcie, tak ich daju na povodnu cenu. Ale neviem o aky obchod ide, ale asi vacsinu.

petulda333
31. dec 2024

@cimage uplne bezne,sice v potravinach menej,ale napr okay elektro mam odsledovane

lilope
31. dec 2024

@cimage robí sa to asi všade. Pár dní dozadu som takto videla aj video o prelepených cenovkách z obchodu vo Švajčiarsku, čo by som nečakala že sa to deje aj tam. Pôvodná cena nižšia ako po zľave, no nekúp to 😆

ekira1
31. dec 2024

Obľúbené od dôchodcov

Akciový tovar v obchode skrývajú v sklade a vyložia ho až skončí akcia, aby ho nepredávali lacnejšie.

Akciový tovar je preto vypredaný, že chodia ľudia z dedín na nákup a všetko vykúpia.

Teraz, čo neboli vajíčka, kvôli tomu čo dodávateľ musel zlikvidovať celý chov nosníc, čo dostali vtáčiu chrípku. Tak vymýšľa hlúposti, aby oni nemali na vianoce vajíčka.

Na jednej strane to je smiešne, ale zas na druhej, kam to spejeme, že sa ľudia pomaly pobijú o kus jedla v akcii.

lindayaaa
31. dec 2024

@ekira1 je to tak alebo predavacky si ho rozobrali 🤣 ja co robim v obchode aj nakup zabudnem spravit a zistim to az doma lebo nemam nervy tam stravit 10min po sichte naviac 😆

ekira1
31. dec 2024

@lonely66 kaufland má tú nevýhodu, že vedúceho, riaditeľa, môže robiť každý. Úplne každý a preto to tam tak i vyzerá. Ale i to sa dá ovplyvniť, nemôžem si kúpiť? Dobre, potrebuješ aby som ostala dlhšie, padla idem domov. Niečo potrebuje, volá mi domov, nezodvihnem, už mám padla. Druhý dovolí nákup, dobre, ostanem dlhšie, nie je problém, niečo potrebuješ? Jasné zavolaj.. oni sa medzi sebou budú o tom zhovárať a tomu jednému to skôr či neskôr dôjde, že tade cesta nevedie..

ekira1
31. dec 2024

@lindayaaa na to som zabudla, zamestnanci pobrali a im neostalo 🫣

martinkatinka
31. dec 2024

V prevadzke, kde som uz skoncila, sme nesmeli mat telefon pri sebe. Dokonca ani peniaze pri sebe.

elizme
31. dec 2024

@lilope nedeje sa to, to video zo Švajčiarska ukazuje akurát na cenu vo Frankoch a v Eurách. Bol to obchod Zara alebo niečo od Inditexu, pracovala som tam, žijem vo Švajčiarsku a jednoducho všetko je dovážané zo Španielska, kde platí euro, a nižšie ceny. Švajčiarsko ma vysoké clo pri dovoze, plus iné dane a takisto ceny za vedenie prevádzok a platenie zamestnancov. V tom sa musí cena vo Frankoch odraziť. Bunda, ktorá stojí v Španielsku 40 EUR, stojí tu kľudne 70 CHF. Cenovky pre Švajčiarsko sa lepia už v hlavných skladoch v Španielsku. Základná cena (Španielska) vždy pod tým ostane.

lilope
31. dec 2024

@elizme ako si môžeš byť tak istá, že sme videli to isté video? Internet nie je obmedzený na jedno video zo Švajčiarska. Tak to je nezmysel aby sa cenovky preliapali kvôli inej mene, keď v iných krajinách je bežné mať cenovku v rôznych menách už automaticku vyrazenú. Dokonca aj v rôznych nominálnych cenách tej istej meny pre rôzne krajiny ako to môžeme vidieť v AT/SR obchodoch. O to viac ma zaráža čo píšeš, že všetko je dovážané zo Španielska a tak tam nevedia uviesť na tovar vyvážaný k vám cenu vo frankoch už vopred, aj s clom, prípadne dať novú cenovku. Takto to vyzerá ako fušerina. Kurz je takmer 1:1, to musia byť mega veľké clá a iné poplatky, aby niečo stálo po dovoze o polovicu viac. To sa oplatí dovážať tovar, ktorý si môžete sami vyrobiť za polovičnú cenu? Rečnícka otázka.

dadushka007
31. dec 2024

Ked som pracovala v obchode s oblecenim na plazi v USA, tak sme najskor lepili cenovky s vyssou cenou a hned sme precenovali na lacnejsie cenovky....🙂

elizme
31. dec 2024

@lilope možno sme videli rovnaké video, možno nie, každopádne firma Inditex (zara, pullbear, stradivarius, massimo duti) to takto robí. Veľa vecí sme museli ešte my prelepovať, je to fast fashion, a Španielsko malo najväčšie sklady, tam to prišlo ako prvé, potom sa rozhodovalo, čo z toho sa predá vo Švajčiarsku. Cena je vždy nahodená dopredu v systéme, podľa toho sme to my vždy lepili. A čo sa týka cien, áno vo Švajčiarsku stojí prenájom priestorov dvojnásobok oproti Španielsku ak nie trojnasobok a personal stojí neporovnateľne viac. V Španielsku v Inditex bežný predajca zarobí okolo 800 až 900 brutto, vo Švajčiarsku viac ako 3800 brutto ( co je na CH stale strasne nizky plat). Trojnásobok. Musí sa to odraziť na cenách. Takisto je to aj v iných firmách, skúste si pozrieť niekedy produkty od iných firiem. Možno poznáte Clarie's, ten viem tak porovnať a viem ze je aj na Slovensku. Predávajú tam strašne blbosti, gumičky a náušnice, detské šperky - oni majú uvedené ceny pre všetky krajiny, na SK dajme tomu náušnice stoja 7 eur, a tu 15,90 CHF. Tiež ma to niekedy šokuje a hnevá ale je to naozaj tak, veľa vecí tu stojí proste oveľa viac. Radšej si potom to iste kúpim na SK.

elizme
31. dec 2024

@lilope a keby sa ten tovar vyrobil tu, stál by ešte oveľa viac. Na základe platov a cenu najmov, jednoducho je to lacný čínsky tovar a Švajčiari sú ochotní za to toľko platiť. K ich mzdam je to ok cena.

barbora_t
31. dec 2024

My sme sa u byvaleho zamestnavatela museli pred odchodom zo smeny navzajom skontrolovat pod kamerou, nemohli sme mat bundy a ak sme mali mikiny alebo svetre a pod nimi tricko tak sme museli tie vrchne odevy nadvihnut ze pod nimi nic nemame, plus sme museli pod kamerou kontrolovat smeti v krabiciach aby bolo jasne vidno, ze sme nic neukradli, kontrola kabeliek mi prisla bezna. 😁 ale vzahomne "ohmatavanie
" a hrabanie sa v odpadkoch veru nie 😁

lindayaaa
31. dec 2024

@barbora_t boze to kde?

barbora_t
31. dec 2024

@lindayaaa 😁 nemozem povedat nazov, ale obchod s oblecenim...vsetko sa muselo robit pod kamerou, telefony sme museli odovzdavat do krabicky....Nehovoriac o tom, ze vo firme boli zamestnanci ktori vyslovene chodili robit audity na bezpecnost, cize ich ulohou bolo nam nieco ukradnut, alebo poschovavat čipy, potom nas sledovali kedy a ci sme si to vsimli 😁 atd atd.

lindayaaa
31. dec 2024

@barbora_t aspon prve pismeno, keby som si hladala robotu kde mam bocit 😆

barbora_t
31. dec 2024

@lindayaaa no ono je to taka skupina obchodov vo vsetkych su tie pravidla rovnake lebo spadaju pod jedneho majtela 😁

mirkaz156
31. dec 2024

@lonely66 mrzí ma blbá skúsenosť vždy je to o ľuďoch. My si môžme bežne počas prestávky nakúpiť. Každému je jedno či tých 35 minút budem nakupovať alebo sedieť a jesť.
A večer pred záverečnou sa toleruje aj malý nákup počas pracovnej doby 😇

mirkaz156
31. dec 2024

@barbora_t čože?! 😳😬 Tak to vúbec toto 🫣😬 hrôza des 🫣😁

alienkami
31. dec 2024

@petulda333 nerobila tá pani náhodou predtým vedúcu v Hypernove?

martinkatinka
31. dec 2024

@barbora_t a ja asi tusim... Ono fakt tie pravidla v prevadzkach su niekrdy uplne ze nezmyselne... Akoze zakon padajuceho h***a, kontroluje sa rad radom, kazdy kazdeho..

petulda333
31. dec 2024

@alienkami neviem. Ona je v kauflande od kedy ho otvorili.

angelinja
1. jan 2025

@barbora_t chore, mylsim ze to hranici aj s osobnou slobodu hadam atd atd..nechapem ako si mozu dovolit nieco taketo takyto zamestnavatelia, keby podate hromadnu zalobu mozno by to bol pekny precedens na taketo prasive praktiky

vkatush
1. jan 2025

Keď som robila v obchode, prejsť cez security na začiatku smeny, ak mám hocičo so sebou (fľašu vodu, pečivo nech mám čo kusnúť cez prestávku), všetko museli označiť.
Počas smeny sme nesmeli sedieť ani sa opierať, kamery všetky na nás, ak sme nemali ľudí pri pokladni, museli sme si nájsť nejakú prácu, nie len stáť, lebo hneď volali vedúci, čo nerobíme nič. Mohli sme mať max vodu so sebou, žiaden telefón.
A počas smeny sme nemohli nakupovať, dokonca ani opustiť budovu. Samozrejme oblečenie len ich tričká a mikiny. A nohavice museli byť tmavé dlhé.

A tiež sme mali "náhodné" kontroly, kedy sa snažili nás okradnúť alebo dali do krabice od niečoho niečo iné a či si to všimneme,...
@barbora_t asi sme robili v rovnakom reťazci 😂