icon

Aké utajené fakty vás prekvapili?

31. dec 2024

Z akýchkoľvek odvetví.
Niečo čo vás prekvapilo, niečo o čom možno nevie široký ľud 😁 neviem či pochopíte význam tejto otázky - príklad - že predavačky v supermarketoch si po 18:00 môžu nakupovať s 50% zľavou (samozrejme je to nepravda ale iný príklad ma nenapadol) 😂😂😂 vy píšte pravdivé veci, je to na pobavenie a rozšírenie si obzorov 😁

martinkatinka
1. jan 2025

@vkatush a to sedenie a opieranie uplne rovnako bolo aj u nas... A do zadu na wc, sme mali len jeden kluc a museli sme sa pytat, ci mozeme ist....

mimirka32
1. jan 2025

@vkatush toto nebolo tesco?

user62056819
Odpoveď bola odstránená
misanthropicdann
1. jan 2025

Leasingové spoločnosti zarábajú prevažne z predaja auta po ukončení leasingu.

alickapusinka
1. jan 2025

@jana_eyre_2 cvičme v rytme

sticker
rakywanda
1. jan 2025

Kamarátka robila niekde vo fabrike pri páse a keď žena mala svoje dni, mala si dať pásku na ruku - rameno, vtedy mala nárok na jednu prestávku navyše.
Ináč, je zaujímavé, čo všetko sú niektorí ľudia ochotní trpieť a tolerovať.

maranco
1. jan 2025

@rakywanda nerobila v nacistickej továrni vojnovú výrobu?

ekira1
1. jan 2025

@rakywanda to si pamätám že bolo v Kii, potom to napadli, či to ešte platí už neviem.

weronika171717
1. jan 2025

@lilope prosím ťa a v ktorej banke to bolo? Išla by som aj ja. ☺️

maranco
1. jan 2025

@weronika171717 veď máš banky kde máš zadarmo účet bez podmienok nemusíš sa nikomu doprosovať
a dokonca ak máš mesačný príjem do 897€ tak máš v každej banke bezplatný účet, len si ho treba vypýtať.

lilope
1. jan 2025

@weronika171717 SLSP. Ale sú aj banky kde je vedenie účtu zadarmo bez podmienok, napr. FIO.

lilope
1. jan 2025

@maranco vidíš, napr. o tomto s tým príjmom som netušila a pritom spĺňam podmienky, no hajzlíkovia ti také veci neponúknu, hlavne že vyvolávajú kvôli pôžičkám a sporiacim účtom, to vedia.

25daniela
1. jan 2025

@user62056819 ako získať zľavu na paušál?

maranco
1. jan 2025

@lilope pýtaj si "Základný bankový produkt" tento rok sa podmienka maximálneho príjmu zvyšuje na 897€
Máš v tom zadarmo účet, kartu, výbery z vlastných bankomatov, IB, prevody/inkasá/trvalé príkazy a vklady a výbery hotovosti na pobočke.

Napríklad je to výhodnejšie zmeniť si aj v "bezplatnej" 365bank, lebo u nich platíš za vklady/výbery na pobočke poplatok.

https://www.mfsr.sk/sk/financie/financny-trh/oc...

maranco
1. jan 2025

@lilope tu máš SLSP, bezplatné sú tieto služby
https://cdn0.erstegroup.com/content/dam/sk/slsp...

lilope
1. jan 2025

@maranco určite to poriešim keď mi vyprší to 12 mesačné obdobie zdarma, tvoju radu si uložím a ďakujem ti za ňu. Mám účet aj vo FIO, ktorú tu často vyzdvihuješ, no akosi si neviem zvyknúť na ich IB, možno je to jeho sporadickým používaním.

maranco
1. jan 2025

@lilope ja som si zvykol na sparťanský vzhľad IB a mať všetky možnosti poruke, skôr by mi vadil vyčačkaný IB a prepchatý reklamou

weronika171717
1. jan 2025

@maranco ale ja nechcem nejakú obyčajnú banku, ktorá nemá pobočky......tie sú podľa mňa väčšinou zadarmo a príjem mám vyšší. 😊

sofiafranko
1. jan 2025

@lilope toto by aj mne pomohlo, da sa tato info o bezplatnom ucte na 12 mes. aj ked nesplnam podmienky niekde najst?

misslilac13
1. jan 2025

@klementinka58 ved nevadí, doleje vodu ( je to vtip)

lilope
1. jan 2025

@sofiafranko to naozaj netuším. Ponúkli mi to, keď som prišla osobne zrušiť účet. Na ďalší deň mi volal zamestnanec, ktorý mi to zriadil telefonicky. V IB mi figuruje ,,Zľava z poplatku na základe retenčnej ponuky".

bosorkabb
1. jan 2025

Ja robím v Bille a predtým Tesco, Kaufland. Kaufland presne ako niekto spomínal. Tesco pohoda ale nie cez prestávku. Billa zatiaľ najlepšie čo sa týka prístupu k zamestnancom.
Ale veľa záleží od nadriadeného.

lindayaaa
1. jan 2025

@bosorkabb ja mam kamaratku co robi v bille a vraj si ani v zlave nemozu vziat ovocie a zeleninu co uz niesu 1,2 triedy... vsetko musia vyhadzovat aj ked to je este jedle a davaju to do kontajnerov ktore este zamykaju a su pod kamerami aby sa tam nik nedostal... boze take plytvanie jedlom

petulda333
1. jan 2025

@lindayaaa vsade sa plytva a zbytocne. Robila som davno v cba,ovocie ktore bolo len otlacene,zelenina trosku poskodena ale jedla,pecivo vsetko sme odpisali a balili a vykladali za obchod a chodili si ludia brat. A potom nas nahlasili,tak vsetko do kosa 🤦🤦

bosorkabb
1. jan 2025

@lindayaaa ale to si nemôže zobrať nikto v žiadnom obchode. Musí to ísť do koša. A je úplne jedno či Lidl, Tesco, Billa, Jednota....

lindayaaa
1. jan 2025

@bosorkabb ja robim v jednom z tych retazcov a ano moze.

petrusa87
1. jan 2025

Jedna vec, muz pracuje v hydinarni, tak si niektori myslia, ze mame doma zadarmo kuracie maso a dalsia vec ja mam obchod a tiez si myslia, ze ked som podnikatelka mam penazi jak plevu a blbost a uz pritom rozmyslam, ci uz neni cas radsej sa zamestnat a budem na tom rovnako alebo aj mozno vlastne aj financne lepsie ako robit 26 dni v mesiaci a budem mat narok uz konecne aj na ocr, pn aj platenu dovolenku a nie chodit nezdrava do prace, pri chorych detoch je moja mama

ayato
1. jan 2025

@barbora_t pracovala som ako upratovačka v obchode s oblečením a presne toto nám robili, upratovala som viac obchodov a všade toto. Som s tým skončila skôr ako som začala. Upratovala som banky, väčšie firmy , policajné stanice, dokonca sklady u colníkov, kancelárie vyšetrovateľov a nikde ma nekontrolovali ako v obchode s 10 eurovými handrami . Predavačka mi bola celý čas za riťou kde som a čo robím, pred odchodom všetky vrstvy naviac vyzliecť pod kamerou, vysypať smeti a pretriasť vlasy !! Totálna šikana 😃

evia13
1. jan 2025

@ayato fuj. To by bol môj prvý a posledný deň v práci. Nechápem, ako s týmto môže niekto súhlasiť.

maranco
1. jan 2025

@weronika171717 keď máš vyšší príjem tak máš v každej banke za 3€ "Platobný účet so základnými funkciami – štandardný účet"