Aké utajené fakty vás prekvapili?
Z akýchkoľvek odvetví.
Niečo čo vás prekvapilo, niečo o čom možno nevie široký ľud 😁 neviem či pochopíte význam tejto otázky - príklad - že predavačky v supermarketoch si po 18:00 môžu nakupovať s 50% zľavou (samozrejme je to nepravda ale iný príklad ma nenapadol) 😂😂😂 vy píšte pravdivé veci, je to na pobavenie a rozšírenie si obzorov 😁
@kvetka22 a ako sa teda počíta? 😂😂😂
Podla vzorca 🙂 ADH x ODP x POMB 🙂
ODP je obdobie dôchodkového poistenia, všetky roky, kedy bol človek dôchodkovo poistený.
ADH je aktuálna dôchodková hodnota plátna v roku priznania, je určená tiež presne podľa vzarca, ale nechci po mne ho tu písať 🤣🤣🤣
POMB je priemerný osobný mzdovy bod a počíta sa na základe osobných mzdových bodov za každý rok v rozhodujúcom období. V rozhodujúcom období ma byt min 22 rokov a rátajú sa od roku 1984 do roku pred priznaním dôchodku. Ak ich nie je 22, tak sa pridávaju ďalšie roky spať do minulosti. A ak ich ani tak nie je 22, tak sa ráta s tými, ktoré človek má. Osobný mzdovy bod za rok sa počíta ako tvoj vymeriavací základ za daný rok (hrubý príjem) deleno všeobecný vymeriavací základ (ten je daný na každý rok osobitne). POMB sa ešte upravuje podľa toho, aký vyšiel 🙂
Úfr, hádam som to zrozumiteľne napísala 🙂 samozrejme sú tam aj nejaké výnimky, podľa zákona 🙂
Mňa prekvapilo to, že existuje vodičák na automat. A ľudia stýmto vodičákom nemôžu šoférovať manuál.
@barbora_t CROPP? 😃
@nikijezikova nie 😂 ale majtel je rovnaky 😂😁 my sme boli cisto damsky obchod
@barbora_t mohito???
@blondinka95 bingo 😁
@barbora_t cista buzeracia. U nás síce nie je predajna ale su tie zvyšné a veru nebudem toto podporovať a už tam nevkrocim

Mňa prekvapilo, keď som nastúpila do súčasného zamestnania, že dôchodok sa nepočíta z posledných 10 rokov 5 najlepších ako sme sa učili na strednej 😅 je síce pravda, že zo strednej som už dlllllho preč a nesledovala som to, ale bol to pre mňa šok 😁a aj pre ľudí, ktorým som to vravela 😄
Rovnako zase plno ludi bolo prekvapených, koľko práce mám a že nesedím iba s kávou v ruke. A najviac ma dostalo, keď mi kamoš vraví, že to predsa iba dačo stlačíš, jeden gombík a samé sa to urobí v PC 🤣