Akí sú baptisti?
Ahojte, mam kamaratku, ktora je baptistka a vola aj mna, nech idem skusit pozriet k nim do zboru, ze sa mi mozno zapaci. Zatial vaham, kedze do tejto viery moc nevidim a ani ich nepoznam. Nie je to nejaka sekta? Ake maju pravidla? Su to nieco ako katolici? Vdaka za skusenosti.
@vorkola len tak medzi rečou, v rannom kresťanstve bola súčasťou aj reinkarnacia🤭a potom ju v roku 553 jednoducho zakazali...a do biblie dali len to co sa im hodí...a toho by vedeli stari greci narozpravat, co všetko sa ukryva u nich v knižniciach, zapatrosene,poskryvane, vytrhnuté z povodnej biblie, lebo sa im to do novodobeho kresťanského sveta jednoducho nehodilo 🤷🏻♀️
@zuzinapipina Jedna z najprestiznejsich a najlepsich univerzít na svete je Jeruzalemska hebrejska univerzita v Izraeli (je v prvej stovke), kde sa mimo ineho skumaju aj staroveke jazyky, biblicke zvitky, historia, archeologia, krestanska teologia a studuju tam najvacsie mozgy sveta.Poznam dvoch ľudí na sk, ktori ju absolvovali, vedia hebrejsky, zaoberaju sa pôvodnými biblickymi jazykmi, prekladom, výkladom, su historici a teologmi s viacerymi publikaciami. Keby si im toto povedala, tak sa schuti, ale naozaj schuti zasmejú. ( resp. mozno nie, mozno by sa s tebou pustili do polemiky, ktorá by bola z tvojej strany urcite veľmi krátka. ) Ale dobre. Ty vies.

@lenkakravcova nepisala som baptisti ani jehovisti. nikoho z nich osobne nepoznam. (aj ked kvoli tejto diskusii som si pozrela par baptistickych stranok stranok a venovali sa prave rozdielom oproti rkc).
nepotrebujem presviedcat ani byt presviedcana, prispela som do tejto diskusie ako kazdy iny