icon

Ako a kedy prihlásiť dieťa na bytovom družstve?

susann80
29. jan 2011

ahojte, nevie mi niekto poradit ake formulare doklady tam treba a dokedy najneskor staci babo nahlasit? vdaka.

zlata2
29. jan 2011

ahoj nie je to povinne..iba koli susedom, aby nemali pripomienky..a aj koli tomu aby, ste nemali nedoplatky..ak by ste si babo neprihlasili, tak si aspon zvyste platby za vodu ..ak teda neplatite sipom, v pripade sipa sa to dobrovolne dvihnut neda. Treba doniest len rodny list, niekedy ani to netreba. Neviem ako je to u Vas s platenim poloziek na osoby, ci platite aj smeti cez bytove druzstvo. Kazdopadne sa to tyka kazdej polozky, ktoru platite na osoby..takze napr. elektriku spolocnych priestorov a vytah..

dulkagabulka
29. jan 2011

ak mate nejaku zmluvu o vykone spravy, zrejme tam mate zkotvene , do kolkych dni mate poviinost nahlasit zmeny - v počte osob a podobne...vacsinou to byva do 30 dni treba nahlasit...
Zrejme postaci kopia rodneho listu. Majitel bytu moze napisat kratke prehlasenie od kedy sa mu meni počet osob a na kolko a prilozi ten rodny list.
Netyka sa to vsetkych položiek mesacneho predpisu, ale iba tych, ktorych rozpocitanie mate na osoby. Vacšinou su to smeti, vytah..niekde elektrina v spoločnych priestoroch..zalezi od vasej zmluvy..
Položiek,co sa rozpocivataju na m2 sa to netyka/teplo naprikad/
Ale aj spotreba vody bude vyššia,takze kvoli nedoplatkom je lepsie prihlasit.

elinka27
29. jan 2011

ja som to vybavila aj telefonicky a od dalsieho mesiaca uz sme to mali zahrnute v platbe

dadis
29. jan 2011

ja som nic nenahlasovala, vzdy k januaru sa nahlasuju osobomesiace za predchadzajuci rok, tam som nahlasila adekvatny pocet...

begibn
29. jan 2011

u nas to funguje tak, ze dieta musis prihlasit na trvaly pobyt na mestskom urade (lebo matrika to uz automaticky nerobi) hned ked dostanes rodny list, a oni koncom mesiaca automaticky poslu udaje na prislusne bytove druzstvo. dalsi mesiac sa nam platby automaticky upravili

ivett1
29. jan 2011

ahoj...u nás sa nahlasujú osobomesiace v decembri za predchádzajúce obdobie poverenej osobe a pri tej príležitosti sme vždy nahlásili počet osôb, prípadne potvrdili podpisom, že počet súhlasí ...(ak by sme neboli doma, tak je to možné vybaviť aj e-mailom)

dupinka
30. jan 2011

záleží to od pomerov daného bytového družstva. Nie je pravda, že sa hlásiť nemusí.
zvyčajne chcú čestné prehlásenie o počte osôb bývajúcich v byte a možno kópiu rodného listu.

mamkaivka
31. jan 2011

my keď sme bývali v bytovke tak sme deti neprihlasovali, raz ročne chodil domovník a zisťoval počet osôb v byte a to nahlásil na družstvo.

sisaha
3. feb 2011

staci napisat prehlasenie, ze v byte od toho a toho datumu zije taky pocet osob. Bytove druzstvo by ti malo odpisat o aku sumu sa tym padom zvysi najom. Je lepsie to nahlasit hned a zaroven si aj upravit platby, ako ked to budete nahlasovat na konci roka, platby si tym padom neupravite a mozu vam vzniknut nedoplatky.