Ako bezpečne využívať elektrickú kolobežku v meste?
Ahojte, mám otázku, lebo nech rozmýšľam, ako rozmýšľam, neviem si rady. Bývam 7 km od svojej práce. Chcela som si kúpiť el. kolobežku, lebo by ma to vyšlo ovela lacnejšie než chodiť autom a bohužiaľ, bus mi ide vo veľmi zlý čas. Prvú polku cesty mám cyklistak, potom je úzky, polorozbity chodník. Vedľa chodníka je "Výpadovka", cesta, kde občas aj s autom je problém, nie este aby som tam išla na kolobežke. Druhá možnosť je časť cyklistak a väčší zvyšok cez mesto, čiže chodník, nakoľko po ceste je tiež psycho 😃 same vymole, úzka cesta, nervózni vodiči (chodím ráno v najväčšieho špičke). Máte niekto skúsenosti? Ako riešiť také niečo vy? Lebo verím, že nie každý má poruke cyklistak.
A taktiež by ma zaujímali iné možnosti využitia kolobežky v bežnom živote 😃 napr. Neviem si predstaviť ísť s ňou do obchodu, kde je milión ľudí a ani ju nechať pred obchodom, kde ju môže ľahko niekto ukradnúť. U lekára tiež asi nic. Sestričky by neboli nadšene, že im do ambulancie ťahám takú šarapatu 😃 kam na nej chodievame vy? Ďakujem za info.
@maddie1711 nemám toľko času komentovať ako ty ,tak som písal v rýchlosti, snáď mas doma aj nejakú robotu, ako kazdy príspevok komentovať. Ešte ze nemozes dávať zákony ty ,viem kde by sme potom boli .Máj sa
Vseobecna uvaha: neviem ci ludi nepreniknutelne pozväzovať zakonmi/vyhlaskami/obmedzeniami/normami (ktore sa vsetky neustale menia z dovodov ambicii politikov/manazerov...) je cesta k prosperite. Mozno to je prave jedna z pricin, preco EU zaostava za USA a pomaly mozno bude aj za ostatnymi velkymi hracmi (Cina...) A preco napriklad v Polsku je vsetko mozne (vsetko sa da).
Asi skor nehadzanie ludom "klackov pod nohy" (nepozakazovat ci neobmedzovat uplne vsetko) je cesta k rozvoju. Iste, vsetko ma aj svoje nevyhody. Slobodu treba vediet pouzivat (nezneuzivat) - vzdelanie, moralne zasady, svedomie, tolerancia, ohladuplnost... a v tom je kamen urazu.

@david1202 pletieš si trošku pojmy a dojmy. Ja nič nevnucujem, ja som povedala svoj názor že by som bola za to a nikoho o tom nepresviedčam a netvrdím že to tak musí byt ale že by som to prijala a to je rozdiel. Narozdiel od tvojej pasívnej agresivity kde mi už odoberas volebné právo. Je mi úplne jedno akým spôsobom by to bolo a koľko by to stalo, hovorím že by som to prijala a nemala by som s tým najmenší problém. A pri čítaní zákonov sa trochu zameraj na slova keď už ideš poučovať. Je to homologizácia nie homogelizacia…. Myslím že mi tato debata nič nové neprinesie