icon

Ako bezpečne zvládnuť jazdu autom do prudkého kopca?

moony99
24. mar 2024

Prosím, potrebujem poradiť...ako čo najbezpečnejšie vyjsť autom, predný pohon,prudký kopec, ktorý je navyše v tvare S? Rada privítam rady ako prispôsobiť rýchlosť,čo robiť, keď by mi zhasol nedajbože motor?

Strana
z2
nisia
25. mar 2024

@kivivi no to je skoro rovnako len ta elekticka to sa stlaci zase len gombicek. Zatial som to videla len na novsich autach, ja osobne som sa nestretla s tou elektrickou v benzine. 😃 Ale co nie je moze byt.

janai1
25. mar 2024

@vevesh kto ti to zakáže? Zákon. Ak si urobíš vodičak na automate, tak to máš zaznamenané vo vodičaku. Možno by si sa mala vyjadrovať len k veciam o ktorých niečo vieš.

janai1
25. mar 2024

@nisia mala som insigniu benzínovu s elektrickou ručnou

janai1
25. mar 2024

@kivivi fakt? Ja zas viem tak, že na ručnej je to jednoduchšie ako na klasickej brzde sa rozbiehať do kopca 😀 asi záleží od zvyku

vevesh
25. mar 2024

@janai1 som si pozrela ako je to u nas, lebo fakt vela ludi robilo v okoli na automatoch a nikto to nema vo vodicaku (u nas v okoli len automaty maju v autoskolach)- len som zistila, ze si dorobili len par hodin manual a mozu teda jazdit vsetko 🤷‍♀️

silvia2013
25. mar 2024

Máš automat, alebo manual? Ako si robila VP?

silvia2013
25. mar 2024

@behulka na jednotke? 😲

silvia2013
25. mar 2024

@mikadooo ak mas manual, staci zasliapnut spojku a auto nezdochne, na jednotke sa ma auto dat do pohybu a nejazdit na tom do kopca preboha.

zuzanka.zuzu
25. mar 2024

to je ešte v pohode, že kopec.... minule tu bola téma kde nejaká preplašená riešila podzemnú garáž v obchodnom centre 😂😂😂

danieli
25. mar 2024

Toto vas v autoskole neucili? My tu mame kopcov bohato a presne co pises, vedlajsia, prudky kopec a zatocena tak, ze vela toho nevidis, to bolo cvicnych jazd🙈 naucila som sa, ale co ti poviem automat bol u mna velka laska😂 s tym aj na everest, odporucam ist pojazdit si v zime horske dedinky Zdiar uplna lahodka, potom uz das vsetko

behulka
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
25. mar 2024

@silvia2013 čiže do kopca len na dvojke alebo vyššie, hej? 🤣 No dobre, však každý ako vie 😁😁😁

ekira1
25. mar 2024

@janai1 ja mam tiež vodičský skoro 20 rokov a rozbiehanie do poriadneho kopca ma neučili. Ale len taký mierny kopec pred semaforom, spojku do mŕtveho bodu, auto stojí, keď sa rozbieham, pridávať plyn, uberať spojku. Auto necúvne pri rozbiehani. Pri jazde do prudkého kopca by mi to bolo na nič.

ekira1
25. mar 2024

@silvia2013 na prudkom kopci auto na dvojke nevýde, jedine riadne rozbehnuté, ale to v zákrutách nie je možné. I keď učia v autoškole že jednotka je len na rozbiehanie, prudké stúpanie so zákrutami sa dá prejsť len na jednotke.

silvia2013
26. mar 2024

@mikadooo
@ekira1 mali by ste odovzdat VP, lebo ak jazdis na 1 do kopca, tak jazdit neviete. Ja s autami robim 15 rokov . Ja sa nečudujem, že muzi vas maju za trubky za volantmi.
@behulka nebavime sa o snehu a jazde do kopca na Martinkach, ale na kopcoch, ake su na slovensku tisicky a kedze poznam mentalitu viacerych soferiek, smejeme sa s kolegami na vasich jazdach na jednotke 🙂))))))))))) Pokoj s vami a šup na kondične jazdy .

mikadooo
26. mar 2024

@silvia2013 jasné, chlapi vedia lepšie 👍 a smejú sa na "typických" slovenských šoférkach ako ja 👍. A ty s nimi, príjemnú zábavu, ja si budem prdkať na jednotke v strmých stúpajúcich zákrutách na rozdiel od tých chlapov s oškretými autami a vy sa na mne úplne v pohode smejte, som s tým ok.

silvia2013
26. mar 2024

@mikadooo verím tomu, ze ani toho chlapa nemas.Pekny den.

ekira1
26. mar 2024

@silvia2013 smej sa na vlastnej hlúposti, nemám s tým problém. To že si ešte nešiel prudkým kopcom so zákrutami, nie je môj problém. Keby si niekedy šiel, vedel by si ako sa jazdí.

silvia2013
26. mar 2024

@ekira1 skús ešte raz a po slovensky. Ked šoferuješ tak ako píšeš, tak boh nás ochranuj.

behulka
Autor odpoveď zmazal
ekira1
26. mar 2024

@behulka to nevysvetlíš 🤷‍♀️ písanému textu rozumie presne tak ako šoférovaniu. Každý, kto jazdí do prudkého kopca so zákrutami to pochopil.

silvia2013
26. mar 2024

@ekira1
kup si poriadne auto , das kondicne jazdy . Dovtedy pridavaj plyn jedine na sporaku a nevybocuj z dráhy postel- sporak.

silvia2013
26. mar 2024

@behulka moje dcery jazdia lepsie ako vy dve.

behulka
28. mar 2024

@silvia2013 ďakujem za info

apolka77
28. mar 2024

@silvia2013 ako môžeš byť taká drzá k ľuďom ktorých vôbec nepoznáš .

silvia2013
28. mar 2024

@apolka77 rovnako ako oni ku mne .

Strana
z2