Ako by ste definovali liberála?
Uvažujem o tom po prečítaní príspevku, v ktorom autorka hľadá liberálne založenú kamarátku.
@mb2021 sorry, ale splietas tu dobu davno minulu, o ktorej sa nikto nevyjadruje. Momentalne je konzervativec ten, kto chce zit tak ako za svojich detskych cias a liberal ten, ktory chce to co som predtym vymenovala. Nie vsetko liberalne znamena hned pokrok a nie vsetko konzervativne znamena hned krok vzad. Mas deti? Zi a nechaj zit.
@kluska 🤣
@kluska ja sa smejem na tej knižke
Ja som bola vzdy liberálny volič, volila som liberálnu stranu SAS. Ale to, čo nastupuje teraz ako liberálna strana PS, to je mi na míle vzdialené a príde mi to ako diktatúra. Len ich názor je ten správny. Nebudete chodiť autom, lebo nebudete zaberať “vašou krabicou” verejný priestor, zdaníme Vám extrémne investičné nehnuteľnosti, lebo nám je jedno, kde budú bývať Vaše deti, všade vo svete ľudia bývajú v podnájmoch, tak aj Vy tak bývajte. Čo si dovoľujete mať psa, ktorý má vysokú uhlíkovú stopu a pod. Podľa mňa nás čaká nový typ totalitného režimu a vôbec z toho nie som nadšená, že sa takýto fanatici dostanú do vlády.
Prídem si ako liberál. Uvedomujem si však, že moje hodnoty nie sú ani zďaleka hodnoty väčšiny ľudí v mojom okolí. Nepáči sa mi týchto označeniach, že sa používajú ako nadávka z jednej aj druhej strany. Ja aj napriek tomu, že som liberálne zmýšľajúca mám kamarátky veriace, alebo proste zmýšľajúce iným smerom. Ale nepotrebujem sa s nimi bavit o svadbách homosexuálov alebo interrupciach, keď máme iný názor, ani nepotrebujem nikoho presviedčať o tom či je môj názor správny. Toto je vec, ktorá sa mi nepáči a pozorujem to viac na tej konzervatívnej strane než na tej liberálnej. Človek sa snaží vnutit ten svoj názor a keď dám najavo, že ma to nezaujíma, že mám na niektoré veci iný pohľad, ide do útoku úplne zbytočne. Myslím si, že kamarátstvo sa dá u týchto dvoch pólov v pohode naviazať aj udržať, keď sa budú obaja navzájom rešpektovat a nebudú tí ľudia extrémisti.
@kluska jedna vec je tolerancia inych nazorov - a liberali toleruju ine nazory - druha vec je akceptovanie porusovania ludskych prav a zasahovanie do hodnot. ako moj liberalny postoj, ze v pripade nutbnosti by som sla na potrat, obmedzuje zivot a postoj konzervativnej zeny, ze by na potrat nesla? Nijako. Ale ked konzervativne spektrum potraty zakaze, uz ovplyvnuje moj zivot. Detto lgbt1 .- ako dve zeny zijuce v jednej domacnosti ako partnerky ovplyvnuju zivot konzervativneho manzelskeho paru? Nik im predsa dalsieho cloveka do postele nehadze, ani ich nelimituje pri vybere partnera, pri dedeni majetku, pri pobyte v nemocnici atd .... ale to, ze konzervativni politici nechcu tymto ludom priznat tieto prava, to je problem.
@kluska
Ja som krestanka, ale faktom je, ze vlada tu ma byt pre vsetkych ludi, bez ohladu, ci ja sa stotoznujem s ich sposobom zivota. Pokial nikoho neohrozuju, nezasahuju do prav inych ludi, nediskriminuju, nema nikto pravo ich limitovat a obmedzovat a v alstne im komplikovat zivot kvoli svojmu presvedceniu.
Neustala snaha ludi delit na liberalov - zlych a konzervy - dobrych, alebo aj naopak, je len praca extremistvo, ktori si nevidia dalej od nosa.
Zaklad je vytvarat spolocnost, kde vsetci vieme vzajomne spolupracovat a hladame dobro pre kazdeho a odmietame akukolvek exkluziu cloveka, ci na zaklade narodnosti, ci pohlavia, ci sex. orientacie, ci vierovyznania, ci miesta bydliska.
Liverali by sa mali riadit pravidlom zi a nechaj ait. Ale dnesny moderny liberali sa riadia pravidlom necham ta zit len ak budes zit tak ako chcem ja aby si zil.
@deti95060810 a aká je definicia moderneho zmýšľania?
Halsim sa dievcata to som jaaa,no ja som iba hľadala kamku kt mi bude podobná hodnotovo.nehlasi sa niekto?🙂nitra levice vrable, mam 4 ročne dievčatko ja mam 39rokov skoro 40.paa
V nedávnej minulosti svoju agresivitu prejavovali hlavne voliči LSNS, teraz sú najväčší agresori liberáli (čo mi teda hlava neberie)🤦. Už je to také agresívne, že keď nemáš správny názor (PS) tak si dezolát, sviňa kričiaca pred porážkou, a to sú slová mladého lídra PS Šimečku 🤦. Toho Šimečku, čo v živote na Slovensku nežil, študoval v USA, je podpredsedom európskeho parlamentu, takže o reálnom živote na Slovensku vie holý prd. Toto je tá liberálna tolerancia?
Veď ona to v tej téme aj napísala, ako to myslela...
@lienk12 moooja,dve témy v prde1i,pol koňa rozhádaneho a kamky niet... čaro mk...vitaj na koníku🤗
A ani si nevšimnú, že si tu..🙈
@miskakyska
@miskakyska ja sa celkom zabávam:D nijako sa ma to nedotklo len na kávu s deťmi by som šla :D
@zmrzlinka2021 pekne, ale vies, ze to neni realita a ani to nebude fungovat
@ukulela potraty su jedna vec, lgbti su druha. Ani mne nevadia lgbti ako taki, kedze zijem v zahranici a uz pred 16 rokmi som videla ich za ruky sa drzat. Ale mi vadi ak sa ich prava a nazory dostavaju do mainstreemu, do skol a prezentuje sa to ako nieco normalne. U nas sa mozu aj osoby rovnakeho pohlavia zenit a vydavat, ale to nestaci, mozu si adoptovat deti (kde su prava takych deti na matku a otca? nie nie su to iba deti, ktore rodicia zahodili, ale normalne deti na objednavku). Hranica sa posuva velmi lahko, potom tu mame obchody kde si ides vyskusat veci a je tam napisane, ze woman left a other gender right... dalej sexualna vychova na skolach (u nas pre 4-5 rocne deticky), pubertaci, ktori sa bavia ci su gender fluid, asexual alebo binarna osoba... alebo knizky, ktore propaguju, ze je fajn ked sa chlapec citi ako dievca a moze sa obliect do siat a kazdy to am respektovat (su nejake skoly, kde chlapci mozu nosit dievcenske uniformy a maju sa oslovovat zenskym rodom). Alebo v uk dokonca bola afera, ze jedna pubertacka sa v skole identifikovala ako catgender a na hodine vobec nemusela rozpravat, ale mniaukat ako macka, neskor to skola poprela, lebo bolo z toho velke halo. Nase deti potrebuju mat zaklad a to je zakladna rodina-matka a otec pokial sa da, potom babka, dedo a iny clenovia rodiny, am vediet kde patri. A tiez vediet, ze pipika ma chlapec a pipinu dievca a ze otehotniet moze len a len fyziologicka zena, ktora ma pipinu od narodenia a vsetko ostatne su len okrajove temy, ktore moze a nemusi vediet a nie ze mu to neikto predcasne natiska, lebo podla dnesnej doby je to in a stredoveke nazory rodiny to je out, to je konzerva. Pokial lg bti nezasahuju a neutocia na deti, tak ej to ok, mozu si robit ci chu, mna to netrapi, ale jak mi siahaju an deti, to pre man neni ok. Apropo u nas aj na zakaldnych skolach sa deticky ucia o pride day a maju peknu farebnu zabavu a vytahuju vlajku lgbti pred skolou. Dufam, ze sa chapeme. Na sk to zacina, vid knizka a manipulovanie deti od skolky. Staci, ze sa rodicia menej venuju a bum, vychova liberalnej lgbti generacie zacina.
@lula313 green politika je druha sfera, robit vsetko preto aby stazit zivot normalnym obycajnym ludom. Rozkazovat im, ze kde maju cestovat, ako casto a s jakym prostriedkom (auto normalne je fuj a lietadlo je iba pre vyvolenych) co si maju kupovat- iba par kusov oblecenia na rok, co maju jest- malilinky kusok maska, hmyz je super, kde byvat- stare domy a byty maju vysoku uhlikovu stopu, treba sa vystahovat alebo platit tax za co2 a tiez kde sa maju zdrziavat- pre zachranu planety najlepsie sa pohybovat bez auta, len 15 minut kazdym smerom od miesta bydliska (15 minutes city). Este nie, ale treba pockat na specialnu co2 karticku (tatrabanka uz meria co2) a na digitaknu menu a mame ta... ale bohati a vyvoleni nie, ti budu si uzivat vsetko to co my nie + nakladna a vojenska preprava to je tiez ok. Domace vypestovane a domace vychovane su fuj, ale dovoz je green..
a este si k tomu doplnit socialny credit a sme ako v cine 🙂
@kluska Ano, všetko, čo si popísala, je za mna cez ciaru. My tu v Ba už máme progresívneho primátora, ktorý začal tú éru zvyšovania miestnych daní, spoplatňovanie parkovania a nakazovanie, čo kto môže a ako môže. Keď mu človek zašle prosbu o orez stromu, z ktorého padajú suché haluze s priemerom 8 cm cca 20 metrov od školského zariadenia,kde je vysoká mobilita detí, tak mesiace neodpovie a ani tie opadané haluze nepošle vyčistiť a suché konáre preťať. Hlavne, že sa míňajú prostriedky na prerábku dvojprúdových ciest na jednoprúdové, aby sme mali nové cyklotrasy, ktoré použije možno 0,0001% obyvatelov tri mesiace v roku. To je vizitka, ako dopadne táto krajina, keď budú vo vláde. Budú sa riešiť rôzne zákazy spaľovacích motorov (veď to je jedno, že na automobilovom priemysle je závislé naše hospodárstvo), chov psov a úplne im bude unikať to, že máme nefungujúce školstvo, zdravotníctvo, súdnictvo..
@kluska do detailov si popisala, čo sa deje aj u nás v Kanade. Teraz 3x hadajme aká politická strana je pri moci. Hmmm žeby Liberal Party of Canada? Autoritatívny režim, media, súdnictvo, všetko podriadené štátu, už roky rokuce nemajú nič s pôvodným významom slova liberál.
My už platíme Carbon tax, daň za to, že vôbec žijeme
@marianini17 tak k tým hororom ešte pridáme a budeme ich učiť, že muž môže otehotnieť 🤦 to ich zachráni. Alebo keď sa rozhodnú , že sú pes môžu v škole štekať. Toto ma byť ako to správne , to super. Absolútne si nepochopila to, čo baby nad tebou chceli povedať.
@kluska Velmi dobre si to napisala, pre mna je liberalizmus politikum, proste suhrn politickych nazorov a ked niekto hlada liberalne zmyslajucu kamaratku, zrejme s nou chce rozoberat taketo temy. A tu matuce definicie "orientacia na buducnost", "sloboda jednotlivca" a agresivne skatulkovanie oponenta "zeny nemaju mat ziadne prava", "chcu zit ako v roku 1920", "si mimo" a pod. Ako keby konzervativny clovek nectil slobodu jednotlivca, nevital pozitivne zmeny (vid boj za narodne obrodenie, proti madarizacii), nemyslel na buducnost svojich deti.
@marianini17 a vieš ty vôbec prečo každé druhé dieťa potrebuje asistenta? Lebo kedysi by išlo do špeciálnej škôly(tie sú neprípustné),kde by sa mu venoval vyštudovaný špeciálny pedagóg (to je konzervatívne) a čo je liberálne? No predsa inklúzia...Preto treba natlačiť také deti do normálnych tried,aby už od malička vedeli, že rôznorodosť je super... čo potom, že také dieťa narúša vzdelávací proces...niekedy namiesto toho aby dieťa so špeciálnymi potrebami sa snažilo prispôsobiť väčšine, väčšina začne opakovať po takom dieťati,lebo je triednym šašom... uvediem príklad - nešteká len jedno dieťa,ale aj zvyšných 20 , lebo je to sranda

a inak ide mi hlavne o to, ze ake somariny sa pripravuju na nase deti