icon

Ako by ste reagovali, keď by niekto pýtal zľavu pri predaji novej veci?

27. júl 2022

Ako by ste reagovali, Keď predávate niečo čo stálo 500€ je to čisto nové, predávate to za 300 lebo to chcete posunúť ďalej a niekto vám povie že to je drahé že chce za 100 😀 mňa ide drbnut z takých ľudí. Ako je najlepší odkur ako sa hovorí ? Keďže nemám energiu vysvetľovaním pre takých, tak len nejakú jednu vetu..

Strana
z2
dilino
27. júl 2022

nepredala by som to a neni o čom hovoriť.Nech si ide kúpiť za 100 eur ked vie kam.

lindous
27. júl 2022

Ja by som slušne odpovedala niečo v štýle "Cena je fixná, ďakujem za pochopenie." a ak by sa do teba za to niekto navážal, keďže ľudia sú všelijakí, tak na to by som vôbec nereagovala ...

nikaeli
27. júl 2022

Na také vôbec nereagujem. Manžel ponúkal čosi do auta a kupujúci tiež zjednával cenu, že on je 30km od nás 🤷🏻‍♀️ bohužiaľ, cena je stanovená podľa mojich predstáv a vzdialenosť nerozhoduje.
Ja mám dnes inú skúsenosť a tiež som bola doslova narastá, ponúkam cez bazár zlaté črievičky, ktoré som mala raz na plese.. záujemkyňa chcela takú fotku, takú fotku, toto odmerať, tamto odmerať a či jej postačia silonky 20den a chcela fotku mojich nôh v silonkách aj s topánkami, čo som už odmietla.. celý deň som s tým šaškovala ako blbec a ona mi nakoniec napísala, že ich nechce, lebo sa jej stáva, že sa jej opätky zabárajú do blata 🤦🏻‍♀️ akože sorry

evaachesa
27. júl 2022

Vôbec by som nereagovala. 😏

zuzanka.zuzu
27. júl 2022

preco odkur? to je trapne... beriem to tak ze proste len skusil sa spytat. odpoved predsa staci "nie". netreba sa hrat na hustu najma ked sa pytas ako sa to vobec robi 🙄

autor
27. júl 2022

@zuzanka.zuzu to nejde že robiť hustú, to je pre mňa výsmech keď niekto môže kúpiť niečo lacné odomna čo pritom stojí oveľa viac , a on mi povie že drahé predávam že chce ešte lacnejšie. Pre mňa to je také že ako keby si robila zo mňa dobrý deň. Tak pre taký ľudí chcem odkur áno.

autor
27. júl 2022

@zuzanka.zuzu to ako keby vidím že auto stojí 1000€ a ja sa opýtam či mi dá za 300€. Trochu drzosť nie ?

autor
27. júl 2022

@nikaeli Ježiš.. ja tých ľudí daktorych fakt nepochopím...

heln
27. júl 2022
heln
27. júl 2022

@nikaeli akoze smejem sa na tych opatkoch zabarajucich sa do blata...
inak, poziadavka na fotku mojich noh v pancuchach a topankach mi zavana nejakym uchylom.

andreatytler
28. júl 2022

Vsetko co sa predava z druhej ruky je zlacnene, lebo tam nie je zaruka ze je to skutocne nove ako tvrdis, alebo nejaky iny problem. A tiez je bezne cenu dohadovat pri nakupe z druhej ruky.
Naco si nicis potencialneo zakaznika? Mozno len skusa usetrit a ak slusne odpovies ze cenna je pevna, kupi to aj tak.
Ved ak ta uraza navrhnuta podhodnotenna cena, pridaj si do inzeratu ze cena je pevna.

mogaa
28. júl 2022

tak ty by si neskúšala kúpiť ešte lacnejšie ak kupuješ z druhej ruky? pokiaľ nekupuješ z predajne ty ako kupujúca nemžeš vedieť že je to naozaj nové, nepoužívané, takže ľudia skúšajú....

bloger
28. júl 2022

Tak samozrejme, že už môžeš predať len výrazne pod cenu. Už ti za to nikto nedá viac. Bohu žiaľ teraz ľudia nemajú toľko peňazí.

katka0123
28. júl 2022

Zalezi od toho, o aku vec ide. Jasne ze to napali. Bazar je pre kupujuceho velkou nevyhodou v tom, ze tovar nemoze vratit, ani reklamovat. Pri dnesnych % akciach a eshopoch z celeho sveta sa necuduj, ze ludia preveruju eshop.

cubo2
28. júl 2022

Z tohto si nerob vobec hlavu, ludia su vselijaki, prevazne ...... Z mojich zazitkov vyberam jeden, kde sa ma kupujuca pytala, ci jej dam zlavu na benzin, lebo to ma daleko.. no nedam, mne je to jedno odkial je, dopravu si plati sama.. Alebo jeden mi napisal, ci za nieco nevymenim.. Som mu napisal, ze ano, kludne vymenim - ja mu dam predavanu vec a on mi da peniaze.. Ale netreba byt neslusny, ludia skusaju, ak vies kolko za danu vec chces, tak na zjednavanie jednoducho povedz nie, predavam za tolkoto

ovechkin
28. júl 2022

Tak slusne sa opytat na nejaku zlavu je ok, ale suhlasim s autorkou, ze pri niektorych drzych ludoch by bol nejaky,,odkur,, na mieste, lebo niektori co si dovoluju je sila...napr. aj hore kupujuca crievicky co chcela foto v silonkach, ak to nebol uchyl, tak nejaka riadna primitivka . Opytat sa na zlavu je jedna vec, ale hned drzo navrhnut 90% zlavu, bez pozdravu a s drzymi poznamkami je fakt mimo. Pred par dnami prisiel znamej list, ze bejaka firma chce odkupit jej pozemok , cca 20 km od Bratislavy, 3000m a ponukal sumu 2000 eur. Ved to uz ani nie je drze, to je cisto pokus o podvod, ten pozemok ma hodnotu uplne niekde inde (hlavne ked je tam moznost na stavebny pozemok), ale firmicka asi skusa ci nenatrafi na nejakeho dochodcu v nudzi ...no grc

valeria_h
28. júl 2022

No a čo? Tak sa spýtala, Ty môžeš napísať že s cenou dole nepôjdeš.

danica2711
28. júl 2022

po prvý raz v živote niečo predávaš či kupuješ? Pri takomto type nákupu je bežné snažiť sa zjednať cenu. Nie, tak nie, stačí to slušne povedať, nemusíš potenciálneho zákazníka poslať kadeľahšie takým štýlom, aby ťa nabudúce obišiel širokým oblúkom, aj keby si predávala kus zlata ako konská hlava za 1 euro

radkaradix
28. júl 2022

sak to je normalne, ludia skusaju, zvycajne to vyjde, lebo ak to chces predat, si ochotna spustit a odpises nieco ako, 100 eur je malo, ale mozeme sa dohodnut na 250 a ten druhy bude stastny, ako dobre usetril.. ;)

vlado818
28. júl 2022

Uplne jednoducho nepredavajte a nemusite odpovedat na normalne veci. V zivote som toho uz predal vela. Staci ked napisete ze cena je pevna do inzeratu.
Ak predavate mobil 500€ fungel novy so zarukou za 300€ to je 40% zlava to je super.

sense
28. júl 2022

Na bazári je to bežné, dokonca aj na trhoch ľudia zjednavaju. Ty na ponuku pristúpis alebo odmietnes. Bud daj do inzerátu hneď cena fixná. Alebo slušne odpis. Ďakujem cena je fixná. Ja som tiež tak pred par rokmi predávala veci po dcére kt boli drahšie a tiež mi boli ponúkané zlomkov ceny hoci vec bola prakticky nová, dokonca môj inzerát bol hodný založenia témy tu na MK. Lebo som za 600eur vec chcela 300, a o tom ako to budem mat roky doma a nikto to nekúpi. Na ďalší deň bola daná vec predaná cez marketplace a bez zjednavania

vlado818
28. júl 2022

@ovechkin Fakt nechapem co na tomto je zle ze skusaju. Ma 2 moznosti chyti vyhodi dobre sa zasmejem.
Druha zavolam ze cena je este + jedna 0 navyse napr.
Neberteto ako urazku alebo vysmech to nieje otom. To je otom ze chcu ludia zarobit a skusaju. Nic viac nic menej. A odpoved mojho kamosa ked mu volaju cigani ze napr 1000€ auto ze daju 300€ preda im 1/2 auta bez kolies...

panelacikova
28. júl 2022

určite by som odpovedala slušne. ak sa bavíme o reálnej hodnote 500 eur, tak už dávno (ešte sme nemali ani e-shopy v takom rozsahu ako dnes, ani milión akcií a zliav) mi jeden dobrý známy povedal: akonáhle vec "vyjde" z obchodu a ty ju chceš predať, stráca 50% na hodnote...
ja sa toho snažím dodnes držať a ak stojí niečo 30,- hoci je to nové a ja to nechcem (napr.nevhodný darček), tak predávam za 15,- maximálne.
a teda pri hodnote 500, by som uvažovala ešte o tej 10-50 eurovej zľave.
samozrejme, jednala by som so "zákazníkom" slušne, načo ho hneď odpálkovať, odkiaľ vyšiel? to nasleduje až potom, čo by bol on náhodou sústavne protivný. čo sa mi teda pri slušnom jednaní ešte nestalo.

nikaeli
28. júl 2022

@heln veď práve.. viac už nereagujem, ale ráno ešte napísala, že vie prísť aj osobne.. tak mi manžel hovorí, že nech kľudne dôjde, on je doma každý deň 😁

martinka13
28. júl 2022

Povedala by som, že cena je 300.

domak2
28. júl 2022

Predaj za 100 a prirataj 250 poštovné 😅

dzina007
28. júl 2022

ja vacsinou vravim ze niesom tesco.. ak chcu 70% vypredaj nech idú tam aj s clubkartou...

andrea_82
28. júl 2022

ja som predávala staré auto, cena 1200 €, ponúkol 1000 €. Odpísala som, že nie, že zatiaľ cenu znižovať neplánujem. Tak napísal novú ponuku, tak že za 800 €. 🙈

moonlight1210
28. júl 2022

Napisala by som, ze tato cena je uz po zlave z originalnej ceny a je nemenna.

zuzanaam
28. júl 2022

@ovechkin včera prišil taký list aj mne, v TN kraji, asi to rozposielajú po celom Slovensku. Ešte to rozdýchavam. Ponúkali mi za takmer pol hektára ani nie mesačný plat.

Strana
z2